War :Ενδοπελοποννησιακή διαμάχη

Ποιά είναι η αγαπημένη σας περιφερειακή ενότητα;

• Total voters
    29

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Και επειδή λέμε για ακριβές ξαπλώστρες και μάλιστα στην Αττική με τα νερά και την ατμόσφαιρα που όλοι γνωρίζουμε, πάρτε τιμές σε ξαπλώστρες Αρκαδίας στα Κάτω Βερβενα...οκ είναι πολύ ρηχά τα νερά, εκνευριστικά ρηχά σε κάποια σημεία, αλλά και στη Βάρκιζα για παράδειγμα εξίσου ρηχά είναι...

View attachment 509747
Off topic ... και επειδή η ιστορία με τις ξαπλώστρες επιδεινώνεται ακολούθησα το εξής:
Αγόρασα 2 ξαπλώστρες αναδιπλούμενες προς 60 € εκάστη και μια μεγάλη ομπρέλα πολύ καλής ποιότητας μαζί με τη βάση (σφυρί να την πω; ) αν θυμάμαι καλά συνολικά άλλα 90-100 € δεν θυμάμαι ακριβώς και βεβαίως τα καφεδάκια από takeaway. Εκτιμώ πω όχι μόνο έκανα απόσβεση αλλά έγινε και σχετική οικονομία ώστε να περισσέψει και τίποτα για τα ταξίδια.
Το πλεονέκτημα το μεγάλο είναι ότι τα στήνεις όπου θες και δεν ψάχνεις για ελεύθερες ξαπλώστρες.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Λακωνία. Επειδή είναι η πιο κοντινή στην Κρήτη.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Βγάλτε το νομό Ηλείας από την ψηφοφορία που είναι μια κατηγορία μόνος του και μετά ελάτε να συζητήσουμε! :haha:

panpan

Member
Πήγα για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο το μακρινό '73 (με πήγαν). Αν δεν ήταν τόσο μακριά
από την Θεσσαλονίκη, θα πήγαινα περισσότερες φορές από όσες πήγα.Μεσσηνία και λόγω Μυστρά η Λακωνία. Η Μάνη μας ενώνει. Άνθρωποι απλοί, φιλόξενοι. Νερά καθαρά, φαγητό
υπέροχο. Θα μπορούσα να πω ότι μου λείπει και με λυπεί. Αν υπήρχε τρίτη επιλογή θα έβαζα
ίσως Κορινθία.

Evi_Stav

Member
Όντας 100% Πελοποννήσια ήταν πολύ δύσκολη η ψήφος μου :lol:

Μπαμπάς από Αρκαδία (Λαγκάδια), μαμά από Αχαΐα (Πλανητέρο).

Δεν πρωτοτύπησα καθόλου και ψήφισα Αρκαδία σαν πρώτη και Αχαΐα σαν δεύτερη επιλογή.

Τι να πρωτοπώ για την Αρκαδία; Για πολλά χρόνια τα μόνα που ήξερα ήταν τα κοντινά χωριά στα Λαγκάδια (Δημητσάνα, Βυτίνα, Στεμνίτσα). Και αυτά πανέμορφα, δε λέω, αλλά τα τελευταία χρόνια, που κατεβαίνω στο χωριό με τον αρραβωνιαστικό μου, έχουμε γυρίσει όλο το νομό :lol:

Τι να πει κανείς για τη Λάστα, το Βαλτεσινίκο, τα Μαγούλιανα; Η Καρύταινα, δε, πανέμορφη! Όλες τις εποχές η Αρκαδία είναι μαγευτική! Ναι, ακόμα και το καλοκαίρι την απολαύσαμε στο έπακρο με βουτιές στον παγωμένο Λούσιο και απογευματινές βόλτες στη λίμνη του Λάδωνα!

Δεν αμφισβητώ δε και την ομορφιά της Αχαΐας! Δεν θα μιλήσω καν για Πλανητέρο και Σπήλαια Λιμνών, καθώς είναι τα μέρη μου! Ωστόσο, υπάρχει πιο μαγικό μέρος από την Κάτω Ζαχλωρού ή πιο αυθεντική εμπειρία από τη βόλτα με τον Οδοντωτό;

Αν έπρεπε να βάλω στη σειρά και τους άλλους νομούς, θα έλεγα Λακωνία (μαγευτική Μάνη!), Ηλεία (μόνο και μόνο για τους καταρράκτες της Νεμούτας θα πήγαινε και πιο ψηλά) και τέλος Μεσσηνία (δεν μπορώ να βρω την τόσο ακραία ομορφιά που ενθουσιάζει τους πάντες στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνιακή Μάνη)!

Μετά σίγουρα Κορινθία (έχει όμορφα χωριά) και τέλος Αργολίδα.

panpan

Member
Δεν ανέφερα το σπήλαιο Διρού. Ένα από τα τρία πιο όμορφα πράγματα που έχω δει στην ζωή μου.

fraulina

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Με γονείς από Αργολίδα, δεν μπορώ παρά να την ψηφίσω πρώτη..Μπορεί να μην έχουμε τόσο γραφικά χωριά, αλλά έχουμε μία από τις ωραιότερες πόλεις στην Ελλάδα (Ναύπλιο), το θέατρο Επιδαύρου και τις Μυκήνες..Και οι Σπέτσες και η Ύδρα είναι κοντά (έως πολύ κοντά) από Ερμιονη-Πόρτο Χέλι.
Δεύτερη ψήφισα την Αρκαδία που λόγω εγγύτητας στην Αργολίδα την έχω γυρίσει αρκετά, και όχι μόνο τα γνωστά χωριά της, αλλά και τα πιο άγνωστα στην Κυνουρία - λατρεύω και τις παραλίες της επίσης.

alma

Member
Παιδιά πολύ ενδιαφέροντα όσα γράφετε. Δεν είναι βέβαια απαραίτητο να ψηφίζετε τον τόπο καταγωγής σας. Κάντε το αν θέλετε αλλά μπορείτε να στηρίζετε και οποιο μέρος σας ταιριάζει, το βρίσκετε ομορφότερο κλπ...

Αν θέλετε γραφτε και τι σας άρεσε περισσότερο στο νομό που επιλέξατε. Βλέπω τόσες ψήφους σε Μεσσηνία και Λακωνία αλλά λίγοι γράφουν το λόγο που τις επέλεξαν...

varioAthens

Member
Δεν ξερω ποιος Νομός θα κερδίσει αλλα μου αρεσει που εχουμε σπευσει ολοι να "υπερασπιστουμε" τους τοπους καταγωγης μας :haha: ... αν μη τι αλλο θα προβληθουν οι ομορφιες καθε περιοχης!!

tatooine

Member
“«όταν πεθάνω, να με θάψτε στο χωριό» –
θέλουν να τιμήσουν με το πτώμα τους
την πατρίδα που αρνήθηκαν με το σώμα τους”
Ν. Χριστιανόπουλος, Από "Το Κορμί Και Το Σαράκι"

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.188