War :Ενδοπελοποννησιακή διαμάχη

Ποιά είναι η αγαπημένη σας περιφερειακή ενότητα;

• Total voters
    62

paefstra

Member
Πες μας καμια info παραπανω για το φαι και την λαικη Αμαλιάδας!
Φαι: κοτοπουλο στο χωριο Λιναρια, γουρνοπουλα στα χωρια, κουτσομουρες στον Κακοβατο, αρνισια παιδακια παντου, γιδα βραστη οπου την πετυχετε.

Λαικη: πριν την επελαση των Κινεζικων, φερνανε φορτια απο Ιταλια. Εγω ετσι την εζησα, αλλα φανταζομαι οτι δεν ειναι ετσι πια. Ατελειωτη παντως. Σαν την Porta Portese στη Ρωμη, αλλα με λλλjι και νννjι στην προφορα, που ειναι και σημα κατατεθεν.

alma

Member
2-3 φορές πήγα να ποσταρω παραλίες διαμάντια της Πελοποννήσου όπου ακόμα κι Αύγουστο βρίσκεις μόνο 5-6 ανθρώπους και άλλες τόσες σταμάτησα.

Θυμήθηκα την @varioAthens που δεν έγραφε σε ποια παραλία της Αχαΐας είναι για να μην πλακώσει κόσμος....

Άλλωστε Χειμώνας είναι. Μέχρι το καλοκαίρι έχω χρόνο να το ξανασκεφτώ....

Εν τω μεταξύ πάτωσε η Κορινθία που λόγω εγγύτητας στην Αθήνα, πρέπει να την γνωρίζει καλά πολύς κόσμος.
Έχει να αντιπαλέψει δυνατά χαρτιά όμως...

STKF

Member
Καταρχάς αγαπάω την Πελοπόννησο διότι κατάγομαι απά αυτήν και συγκεκριμμένα από την Αργολίδα. Παρακάτω θα αναφέρω τι μου αρέσει σε κάθε νομό, από αυτά που
έχω δει φυσικά.
Το δυνατό χαρτί της Αργολίδας είναι τα μνημεία της. Αρχαία, οπως οι Μυκήνες , η Τίρυνθα, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το μεγάλο, γιατί έχει και μικρό, αλλά και του Άργους :cool:.Το δεύτερο καλύτερο κατ΄εμέ κάστρο της Ελλάδος, το Παλαμήδι, όπως και αυτό του Άργους. Μέχρι και πυραμίδα έχουμε! :cool:
Δίνει και την δυνατότητα να εξερευνήσεις μόνος σου, ερειπωμένες ακροπόλεις και κάστρα, μικρότερης σημασίας, αρχαίους τάφους μέσα σε χωράφια, πύργους υπό κατάρρευση.
Όλα αυτά μέσα σε λίγα σχετικά χιλιόμετρα και με στάση για φαγητό και καφέ στο Ναύπλιο. Τι άλλο να ζητήσει ο άνθρωπος?
Η Κορινθία μου αρέσει γιατί προσφέρει σε εμένα τον ταλαίπωρο Αθηναίο ωραίες ημερήσιες αποδράσεις. Ακροκόρινθος, Πεντεσκούφι και η υποτιμημένη αλλά καταπληκτική αρχαία Κόρινθος.Η λίμνη Δόξα με το βουνό της Ντουντουρβάνας, το ωραιότερο ορεινό τοπίο ισως όλης της Πελοποννήσου. Τέλος το << αυλάκι>>. Ο Κορινθιακός κολπος δηλαδή. Με τα υπεροχα χρώματά του....συνεχίζεται, ελπίζω...

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Mε δυσκολια διαλεγω Λακωνια και Αρκαδια.
Μετα θα εβαζα Αχαια Μεσσηνια.
Πανέμορφη η Πελοπονησσος

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.285
Μέλη
39.963
Νεότερο μέλος
petertabac1821