War :Ενδοπελοποννησιακή διαμάχη

Ποιά είναι η αγαπημένη σας περιφερειακή ενότητα;

• Total voters
    66

paefstra

Member
Πες μας καμια info παραπανω για το φαι και την λαικη Αμαλιάδας!
Φαι: κοτοπουλο στο χωριο Λιναρια, γουρνοπουλα στα χωρια, κουτσομουρες στον Κακοβατο, αρνισια παιδακια παντου, γιδα βραστη οπου την πετυχετε.

Λαικη: πριν την επελαση των Κινεζικων, φερνανε φορτια απο Ιταλια. Εγω ετσι την εζησα, αλλα φανταζομαι οτι δεν ειναι ετσι πια. Ατελειωτη παντως. Σαν την Porta Portese στη Ρωμη, αλλα με λλλjι και νννjι στην προφορα, που ειναι και σημα κατατεθεν.

alma

Member
2-3 φορές πήγα να ποσταρω παραλίες διαμάντια της Πελοποννήσου όπου ακόμα κι Αύγουστο βρίσκεις μόνο 5-6 ανθρώπους και άλλες τόσες σταμάτησα.

Θυμήθηκα την @varioAthens που δεν έγραφε σε ποια παραλία της Αχαΐας είναι για να μην πλακώσει κόσμος....

Άλλωστε Χειμώνας είναι. Μέχρι το καλοκαίρι έχω χρόνο να το ξανασκεφτώ....

Εν τω μεταξύ πάτωσε η Κορινθία που λόγω εγγύτητας στην Αθήνα, πρέπει να την γνωρίζει καλά πολύς κόσμος.
Έχει να αντιπαλέψει δυνατά χαρτιά όμως...

STKF

Member
Καταρχάς αγαπάω την Πελοπόννησο διότι κατάγομαι απά αυτήν και συγκεκριμμένα από την Αργολίδα. Παρακάτω θα αναφέρω τι μου αρέσει σε κάθε νομό, από αυτά που
έχω δει φυσικά.
Το δυνατό χαρτί της Αργολίδας είναι τα μνημεία της. Αρχαία, οπως οι Μυκήνες , η Τίρυνθα, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το μεγάλο, γιατί έχει και μικρό, αλλά και του Άργους :cool:.Το δεύτερο καλύτερο κατ΄εμέ κάστρο της Ελλάδος, το Παλαμήδι, όπως και αυτό του Άργους. Μέχρι και πυραμίδα έχουμε! :cool:
Δίνει και την δυνατότητα να εξερευνήσεις μόνος σου, ερειπωμένες ακροπόλεις και κάστρα, μικρότερης σημασίας, αρχαίους τάφους μέσα σε χωράφια, πύργους υπό κατάρρευση.
Όλα αυτά μέσα σε λίγα σχετικά χιλιόμετρα και με στάση για φαγητό και καφέ στο Ναύπλιο. Τι άλλο να ζητήσει ο άνθρωπος?
Η Κορινθία μου αρέσει γιατί προσφέρει σε εμένα τον ταλαίπωρο Αθηναίο ωραίες ημερήσιες αποδράσεις. Ακροκόρινθος, Πεντεσκούφι και η υποτιμημένη αλλά καταπληκτική αρχαία Κόρινθος.Η λίμνη Δόξα με το βουνό της Ντουντουρβάνας, το ωραιότερο ορεινό τοπίο ισως όλης της Πελοποννήσου. Τέλος το << αυλάκι>>. Ο Κορινθιακός κολπος δηλαδή. Με τα υπεροχα χρώματά του....συνεχίζεται, ελπίζω...

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Mε δυσκολια διαλεγω Λακωνια και Αρκαδια.
Μετα θα εβαζα Αχαια Μεσσηνια.
Πανέμορφη η Πελοπονησσος

STKF

Member
Συνεχίζω σχετικά με τους νομούς της Πελοποννήσου και το τι μου αρέσει προσωπικά. Μιά ακόμη αναφορά στην Κορινθία. Δεν ανέφερα στην προηγούμενη ανάρτηση, την Νεμέα και το κρασί που παράγει, το Αγιωργίτικο. Μου αρέσει γενικώς, το επίπεδο έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια, με δύο λόγια, πίνουμε (και) κρασάρες. Εν τω μεταξύ στην Νεμέα πλέον υπάρχουν τουλάχιστον 2 εστιατόρια που έχουν σχέση με το κρασί, κάποια καταλύματα και ο οινικός τουρισμός σημειώνει αξιοσημείωτη πρόοδο.
Προχωρώ στην ΑχαΪα η οποία έχει ένα από τα πιο αγαπημένα μου βουνά, τον Χελμό. Έχει και την Πάτρα με το περίφημο καρναβάλι. Γενικώς πέρα από τις πεζοπορίες στον Χελμό και κάποιες λίγες επισκέψεις παλαιότερα στην πρωτεύουσα του , δεν έχω άλλη επαφή με τον νομό.
Την Ηλεία, την θεωρώ παρεξηγημένο νομό. Δικαίως αλλά δεν θα επεκταθώ σε αυτό.
Συνεχίζεται, ελπίζω...

varioAthens

Member
Συνεχίζω σχετικά με τους νομούς της Πελοποννήσου και το τι μου αρέσει προσωπικά. Μιά ακόμη αναφορά στην Κορινθία. Δεν ανέφερα στην προηγούμενη ανάρτηση, την Νεμέα και το κρασί που παράγει, το Αγιωργίτικο. Μου αρέσει γενικώς, το επίπεδο έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια, με δύο λόγια, πίνουμε (και) κρασάρες. Εν τω μεταξύ στην Νεμέα πλέον υπάρχουν τουλάχιστον 2 εστιατόρια που έχουν σχέση με το κρασί, κάποια καταλύματα και ο οινικός τουρισμός σημειώνει αξιοσημείωτη πρόοδο.
Προχωρώ στην ΑχαΪα η οποία έχει ένα από τα πιο αγαπημένα μου βουνά, τον Χελμό. Έχει και την Πάτρα με το περίφημο καρναβάλι. Γενικώς πέρα από τις πεζοπορίες στον Χελμό και κάποιες λίγες επισκέψεις παλαιότερα στην πρωτεύουσα του , δεν έχω άλλη επαφή με τον νομό.
Την Ηλεία, την θεωρώ παρεξηγημένο νομό. Δικαίως αλλά δεν θα επεκταθώ σε αυτό.
Συνεχίζεται, ελπίζω...
Κι εμεις στην Πατρα εχουμε το Achaia Clauss που αποτελει απο μονο του αξιοθεατο!! Αμ πως!!

House of Clauss

alma

Member
Το εντυπωσιακό είναι πως περισσότερα επιχειρήματα γράφτηκαν υπέρ των άλλων νομών,παρά υπέρ της Μεσσηνίας που ήρθε πρώτη σε ψήφους.

alma

Member
Λοιπόν ψήφισα και εγώ, μετά από αρκετή σκέψη...
Όλη η Πελοπόννησος αξίζει τρομερά αλλά έπρεπε να διαλέξω 2 νομούς...
Ο ένας είναι η Αρκαδία ,καθώς μιλάμε για προορισμό κυριολεκτικά για κάθε εποχή.
Περα από την ιστορική σημασία και τη συνεισφορά της στην Επανάσταση, έχει την άγρια ομορφιά από το Μαίναλο ως τον Πάρνωνα, από την κοσμική Δημητσάνα, Βυτίνα, Στεμνίτσα μέχρι το παραλιακό μέτωπο της Κυνουρίας.

Κυριολεκτικά μπορείς να βρεις από γεμάτες παραλίες ως ήσυχες ακόμα κι Αύγουστο.

Μετά ψήφισα Αχαΐα...
Από τα φημισμένα Καλάβρυτα ως το Πλανητερο, την Κλειτορία, τη Ζαρούχλα και τη Ζαχλωρού μέχρι τις πόλεις όπως την Πάτρα έχει κάτι για όλους...

Σκέφτηκα να το έριχνα Λακωνία ειδικά για Μονεμβασιά που δεν εχει ταίρι και παραλιακές ομορφιές όπως Λιμένι...αλλά μετά θυμήθηκα παραλίες με πολύ κόσμο που τιγκάρουν και με κέρδισαν οι άλλοι...

Μήπως το ξανασκεφτώ;;;;
Δύσκολη επιλογή.

STKF

Member
Συνεχίζω με τον νομό Ηλείας. Καταρχάς έχει μια τεράστια ακτογραμμή, μπορείς να βρεις σημεία να κολυμπάς μόνος σου, ακόμη και στην καρδιά του καλοκαιριού. Επίσης προσφέρει εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα. Ακόμη θυμάμαι εκείνη την τηλεκάρτα του ΟΤΕ με το ηλιοβασίλεμα στο Αρκούδι. Λίγο καιρό μετά πήγαμε και το είδαμε. Έχει το ωραιότερο κάστρο της Πελοποννήσου, το Χλεμούτσι. Μοιράζεται με την Αχαϊα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βουνά, τον Ερύμανθο. Ενώ στα σύνορά του με την Μεσσηνία, βρίσκεται η περίφημη Νέδα. Τελειώνω με την πασίγνωστη και παγκόσμιας κλάσης Αρχαία Ολυμπία.
Μεσσηνία. Τι να πιάσει και να αφήσει κανείς. Κάστρα Πύλου, Μεθώνης , Κορώνης, ναός Επικουρείου Απόλλωνα, Πολυλίμνιο, ωραίες παραλίες στα νότια ειδικά, Μεσσηνιακή Μάνη, το διαμαντάκι που λέγεται Αρχαία Μεσσήνη. Η παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας. Πύλος και Κυπαρισσία. Μην ξεχάσω ότι μοιράζεται με την Λακωνία την περίφημη οδική διαδρομή Καλαμάτα-Σπάρτη, μέσω Ταϋγέτου η οποία πριν από τις φωτιές που την κατέστρεψαν, θεωρείτο must για κάθε ταξιδιώτη οδηγό. Νομός που άξια βρίσκεται στην κορυφή. Έχει πολλά να δεις και να κάνεις.
Λακωνία. Το αντίπαλον δέος . Καστροπολιτείες, όπως η Μονεμβασιά, ο Μυστράς, το Γεράκι. Η εκπληκτική Λακωνική Μάνη, μιά κατηγορία μόνη της. Ο επιβλητικός Ταϋγετος. Οι ωραιότερες παραλίες της Πελοποννήσου. Σπήλαια Δυρού. όμορφα χωριά και εκτός Μανης , εκτός πεπατημένης.
Αγαπημένος νομός.

alma

Member
Να πω κ κάτι άλλο...αν η Αργολίδα ήταν πιο μακρυά από την Αθήνα,ίσως κέρδιζε πόντους.

Τι να πεις για αρχαία .... Μυκήνες, Τίρυνθα ,Επίδαυρο κλπ

Ναύπλιο από τις ωραιότερες πόλεις,παραλίες συμπαθητικές αλλά με πολύ κόσμο κ ως εκ τούτου,αρκετές όχι πολύ καθαρές.
Ας πούμε το όμορφο Κιβέρι ήταν γεμάτο,τις ίδιες μέρες που σε Αρκαδία έβρισκες πεντακάθαρες παραλίες με 4-5 άτομα...

Η εγγύτητα με την Αθήνα αυξάνει τον τουρισμό, μειώνει την πιθανότητα να βρεις δωμάτια κ ήσυχες διακοπές...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.290
Μέλη
39.966
Νεότερο μέλος
Νομός Δράμας - Χ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom