Την “ιστορία” την ξέρουμε. Ο Δίας άφησε δύο αετούς, έναν προς την ανατολή κι έναν προς τη δύση κι αυτοί συναντήθηκαν στους Δελφούς. Έτσι είναι γνωστοί ως “ομφαλός της γης” και αποτελούσαν το θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας. Εδώ βρισκόταν το σημαντικότερο μαντείο της αρχαιότητας, με φήμη που ξεπερνούσε τα όρια του ελλαδικού κόσμου. Το μαντείο ήταν αφιερωμένο στον Απόλλωνα. Η πιο γνωστή από τις πρωθιέρειες ήταν η Πυθία,διάσημη για τους χρησμούς της. Οι Δελφοί είναι αναγνωρισμένο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO και συγκεντρώνουν και σήμερα ακόμα επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η επίσκεψη στους Δελφούς ξεκινάει με την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία ίσως της χώρας, που παρουσιάζει την ιστορία του περίφημου δελφικού ιερού και του διάσημου μαντείου. Κι έπειτα συνέχεια στον καθαυτό αρχαιολογικό χώρο, αμέσως μετά το μουσείο. Εδώ θα βρείτε την Κασταλία Κρήνη, την ιερή πηγή όπου πλενόταν η πρωθιέρεια του ναού, αλλά και το ναό του Απόλλωνα, το κέντρο του χώρου, στο κέντρο του οποίου λέγεται πως η Πυθία ερχόταν σε έκσταση κι έδινε τους χρησμούς της. Εδώ σώζεται και το αρχαίο Θέατρο Δελφών, που πήρε ξανά ζωή τον προηγούμενο αιώνα με τις προσπάθειες του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, αλλά και το Αρχαίο Στάδιο

Στους Δελφούς μένουμε στο Fedriades Hotel, με τα παχιά χαλιά, τα βαριά έπιπλα, τα τζάκια και κυρίως, την απίστευτη θέα στους ελαιώνες μέχρι κάτω τη θάλασσα.