Ελάχιστοι το πιστεύουν, λίγοι το γνωρίζουν και κάποιοι τυχεροί απλά έχουν ξεβολευτεί, είτε από περιέργεια είτε από διάθεση να γνωρίσουν καλύτερα τον “τόπο” τους, και έχουν απολαύσει αθηναϊκά μπάνια. Όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό και κουλό, η Αττική έχει πολύ καλές παραλίες και εμείς ξεχωρίζουμε 8 από αυτές.

Ίσως η ομορφότερη παραλία της Αττικής, το ΚΑΠΕ Λεγραινών είναι πραγματικά εκτός “αθηναϊκής λογικής”. Κοντά στο Σούνιο, περίπου μια ώρα από το κέντρο, όλα παραπέμπουν σε νησί, χρυσή αμμουδιά, πεντακάθαρα νερά και απόλυτα κρυμμένη από το δρόμο και την “βουή” της πόλης.

Σε απόσταση 5 λεπτών από την Ραφήνα σας περιμένει το Κόκκινο Λιμανάκι. Χαριτωμένη ονομασία, φιλική και “ζεστή” παραλία με ωραία αμμουδιά, ήσυχα νερά και το κυριότερο άρκετή βλάστηση που παρέχει φυσική σκιά

Το πευκοδάσος που βρίσκεται πλησίον της, η τεράστια αμμουδιά και τα beach bar τοποθετημένα κατά μήκος αυτής καθιστούν την παραλία του Σχοινιά έναν ιδανικό προορισμό για τις βουτιές σας. 60 χιλιόμετρα μακρία από την Αθήνα, αποζημιώνει με τις πολλές επιλογές που προσφέρει.

Δεν θα γινόταν να παραλείψουμε τα ξακουστά Λιμανάκια. Ποιος δεν έχει πραγματοποιήσει βουτιές και περίτεχνες φιγούρες από τα βραχάκια της Βουλιαγμένης, τα Λιμανάκια είναι αρκετά κοντά στο κέντρο, έχουν καθαρά και λίγο κρύα νερά και τα βραχάκια του φυσικού τοπίου δημιουργούν βατήρες για τρελές βουτιές.

Προς Κερατέα θα βρείτε 2 παραλίες που παίρνουν πολύ υψηλό βαθμό. Η Κακιά Θάλασσα είναι όντως λίγο αγριεμένη μερικές φορές, ωστόσο το ντεκόρ με τον τεράστιο βράχο στα δεξιά, η πελώρια αμμουδιά που έχει και ειδικά κομμάτια για αθλοπαιδειές και η χαλαρή διάθεση που εκπέμπουν τα beach bars της, την κάνουν μοναδική. Εκεί κοντά θα βρείτε το πιο ήσυχο αλλά και πολύ γραφικό Δασκαλειό. Δωρεάν πρόσβαση, όμορφα νερά και αρκετές επιλογές για φαγητό και καφέ τριγύρω.

Δυτικά της πόλης και αφού πρώτα χαρείτε μια ωραία διαδρομή-μια ώρα περίπου-μέσα στη φύση, μπορείτε να προσεγγίσετε 2 ξεχωριστές παραλίες, το Πόρτο Γερμενό και την Ψάθα. Καλύτερα να επισκεφτείτε το Πόρτο Γερμενό καθημερινή καθώς τα σαββατοκύριακα γίνεται χαμός από τον κόσμο που θέλει να κολυμπήσει στα γαλαζοπράσινα νερά του και να απολαύσει φρέσκο ψάρι στις παραπλήσιες ταβέρνες. Κλείνουμε με την Ψάθα, η παραλία της είναι γνωστή για την ιδιαίτερη βοτσαλωτή αμμουδιά και τα πολλά beash bars με τις καλαμωτές , στημμένα διαδοχικά το ένα δίπλα στο άλλο ενώ στην επιστροφή κάντε μια στάση στα Βίλια για εξαιρετικά παϊδάκια