Μια βόλτα στο Τσέλσι, αυτή την ultra chic γειτονιά του Λονδίνου, είναι  μοναδική εμπειρία. Αφήστε πίσω σας το τουριστικό χάος του κέντρου και  σπαταλήσετε τεμπέλικα τον χρόνο σας σαν βέρος Λονδρέζος. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα σας λείψουν  τα μουσεία, τα πάρκα και τα μαγαζιά.

Η Saatchi Gallery βρίσκεται δυο βήματα από την Sloan Square, στεγάζεται σε ένα παλιό ανακαινισμένο νοσοκομείο και φιλοξενεί μερικές από τις πιο πρωτοποριακές εκθέσεις της πόλης. Eίναι ανοιχτά επτά ημέρες την εβδομάδα και  η είσοδος σε αυτή εντελώς δωρεάν.

http://www.saatchi-gallery.co.uk/

Το Battersea Park είναι υπέροχο. Βρίσκεται  στις παρυφές του Τσέλσι, βλέπει τον Τάμεση κι εκεί, κάθε άνοιξη, γίνεται η περίφημη ανθοκομική έκθεση. Όταν ο καιρός είναι στοιχειωδώς καλός, αδιάφορο αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, μην χάσετε μια βόλτα σε αυτό. Ο περίπατος στο πάρκο, με θέα το ποτάμι που αργοκυλάει, είναι ένα δώρο που οφείλετε στον εαυτό σας.

Τo La Cave a Formage είναι ένα κατάστημα εύρημα. Κάθε ευζωιστής που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να περάσει μια βόλτα από εκεί. Το μέρος είναι εξαιρετικό και ιδανικό για ένα μεσημεριανό pit stop. Καθίστε σε ένα από τα λιγοστά τραπέζια του, τσιμπίστε ότι Βρετανικό ή Γαλλικό τυρί τραβάει η ψυχή σας και κάντε ένα wine tasting δοκιμάζοντας σε ποτήρι κάποιο από τα δεκάδες κρασιά που προσφέρει.

http://www.la-cave.co.uk/

Extra tip. Αν ερωτευτείτε το Τσέλσι και αποφασίσετε να μείνετε στα μέρη του, μια από τις καλύτερες επιλογές ξενοδοχείου είναι το  NUMBER SIXTEEN. Βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τον σταθμό του South Kensington και αποτελεί την επιτομή του Αγγλικού στυλ. Προϋποθέτει σχετική οικονομική υπέρβαση, αλλά όταν μιλάμε για μια special περίπτωση Σαββατοκύριακου αυτή αξίζει και με το παραπάνω.

Δείτε το ΕΔΩ.