Δεν είναι νησί, αλλά την αίσθηση του νησιού σου βγάζει περισσότερο από κάθε τι άλλο. Τέρπει την όραση πρώτα από όλες τις αισθήσεις. Η Πάργα είναι ένας πανέμορφος καλοκαιρινός προορισμός που δεν απαιτεί καν.. καράβι!

Αμφιθεατρικά χτισμένη γύρω από ένα μικρό λιμανάκι, περικυκλωμένη από πράσινο, η Πάργα είναι ένας διατηρητέος οικισμός που χαρακτηρίζεται από τα έντονα χρώματα που κυριαρχούν στις προσόψεις των σπιτιών, καθώς και τα διάφανα νερά στα πόδια τους. Μια παραλιακή περατζάδα με καφέ, εστιατόρια και κυρίως, μοναδική θέα στα γαλανά νερά του Ιονίου, κάνει την αίσθηση νησιού ακόμα εντονότερη. Την κορυφή του στολίζει το κάστρο της Πάργας που μοιάζει πλήρως ενταγμένο στη γενικότερη οργιώδη φύση που “αγκαλιάζει” τον τόπο – αξίζει ο κόπος να ανεβείτε ως εκεί, έστω και μόνο για να πιείτε καφέ με συγκλονιστική θέα.

Για βουτιές ιδανικά θέλουμε ένα καραβάκι που θα μας ταξιδέψει και στις πιο απομακρυσμένες και απόμερες παραλίες. Κι αν δεν το έχουμε όμως, οι επιλογές μας είναι αρκετές, με πρώτη και καλύτερη την πανέμορφη κι απλωμένη αμμουδιά του Βάλτου, ιδανική επιλογή ειδικά για όσους αγαπούν τα water sports. Ο οργανωμένος και καταπράσινος Λίχνος έχει μικρά θαλάσσια σπήλαια ιδανικά για εξερεύνηση και για.. ρομαντζάδα. Για όσους αναζητούν την απομόνωση ιδανικός είναι ο Άγιος Σώστης – η πρόσβαση είναι δύσκολη αλλά η ερημιά και η ομορφιά του τοπίου θα σας αποζημιώσουν.

Αγαπημένο μας μέρος για διαμονή, παρά τις πολλές και αξιολογότατες επιλογές που υπάρχουν, είναι η Villa Rossa, παλιό αρχοντικό που πήρε το όνομά του από το κατακόκκινο χρώμα της πρόσοψής του.