Μια επίσκεψη στον Πόρο είναι εύκολη, ειδικά αν ζείτε στην Αθήνα, μιας που απέχει μόλις μιαμιση ώρα από τον Πειραιά. Κι όμως παρά την κοντινή του απόσταση, το αρσενικό νησί μέσα στο ελληνικό νησιώτικο χαρέμι, έχει τη γοητεία να σας κερδίσει.

Αφετηρία στον Πόρο είναι η Χώρα, πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού – θρυλικά τα ραντεβού στο Ρολόι, στις ελληνικές ταινίες του ’60. Αμφιθεατρικά χτισμένη, με τα νεοκλασικά αρχοντικά κτήρια να “ξυπνούν” μνήμες της εποχής των καπεταναίων. Στη σειρά τα διατηρητέα, δίνουν έναν αέρα παλιάς αρχοντιάς στη νησιώτικη ατμόσφαιρα, μια βόλτα στο λιμάνι όσο και στα στενά θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές. Έξω από τη χώρα, αξίζει μια επίσκεψει στο Ρώσικο Ναύσταθμο, διατηρητέο μνημείο του 18ου αιώνα.

Κι από παραλίες δεν πάει πίσω το νησί: η πιο τουριστική και ανεπτυγμένη είναι το Ασκέλι, με γαλάζια σημαία. Για πιο prive καταστάσεις, ο μικρός κόλπος της Βαγιωνιάς, ενώ για βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα, προτιμήστε το Λιμανάκι της Αγάπης!

Για lux διαμονή στον Πόρο προτιμήστε το New Aegli Resort ενώ για chic δωμάτα με θέα στη θάλασσα ιδανικό είναι το Dimitra Boutique Hotel.

Tip: Η ιδανική εποχή για να πάτε είναι η άνοιξη. Έτσι μπορείτε να επισκεφτείτε το Λεμονόδασος και να το θαυμάσετε σε όλη του τη γκάμα από ανοιξιάτικα χρώματα και μυρωδιές.