Μια «ανάσα» από την Αθήνα, στην Πελοπόννησο, η Επίδαυρος σάς περιμένει όχι μόνο για τα πολιτιστικά της δρώμενα (τους καλοκαιρινούς μήνες), αλλά και για χαλάρωση.

Τι θα κάνω;

Θα επισκεφτείτε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαίας Ελλάδας. Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη σας με κάποια παράσταση, ώστε να διαπιστώσετε τη φημισμένη ακουστική. Επιπλέον, θα περπατήσετε στο λιμάνι και στην παραλία της κοσμοπολίτικης Παλαιάς Επιδαύρου, χαζεύοντας τα γιοτ και τα σκάφη των πλούσιων επισκεπτών.

Πού θα κολυμπήσω;

Στην Βαγιωνά στην αρχαία Επίδαυρο, μια παραλία γεμάτη δέντρα, βότσαλα και άμμο και καταγάλανα νερά, μπορείτε να πάτε και με τα πόδια αφού βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο του χωριού. Από την Βαγιωνά, με τα πόδια, σε ελάχιστο χρόνο θα είστε και στο Καλαμάκι, μια παραλία εξίσου καταπράσινη, πιο απομονωμένη όμως, που προτείνεται για πιο χαλαρές στιγμές. Στο Γιαλάσι, στην αρχαία Επίδαυρο, αν θέλετε οργανωμένη παραλία, ιδανική για παιδιά και water sports.

Πού θα φάω;

Στο Stork οπωσδήποτε στάση! Είτε για καφέ, είτε για φαγητό με μαγευτική και απρόσκοπτη θέα σε όλον τον κόλπο της Επιδαύρου.

Στο Kalogerikon, πάνω από την παραλία Γιαλάσι, γραφική ταβέρνα με όμορφο περιβάλλον και φαγητό φτιαγμένο από ντόπια υλικά, εξαιρετικής ποιότητας.

Στον Mαικ, στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, για φοβερά θαλασσινά ακριβώς πάνω στο κύμα.

Πού θα μείνω;

Στο Maria Apartments Studio Epidavros, με πολύ καλή σχέση τιμής/ποιότητας, ένα λεπτό απόσταση από την παραλία και βεράντες με θέα στον κόλπο της Επιδαύρου.

Στο Yialasi Hotel Apartments, για μια εμπειρία χαλάρωσης και πολυτέλειας, χτισμένο πάνω σ’ ένα λόφο, ανάμεσα σε ελιές και λεμονιές με θέα τον Σαρωνικό κόλπο.

Στην Mouria, με ποικιλία επιλογών, από δωμάτια, studios eως και camping, σίγουρα θα βρείτε κάτι να σας ταιριάζει, σε ένα φιλικό περιβάλλον.

Tip

Επισκεφτείτε το χωριό Λυγουριό για καφέ και περπατήστε στο ψηλότερο σημείο του οικισμού. Θα δείτε τα ερείπια από τα τείχη της αρχαίας πόλης Λήσσας.