Το Devonport είναι ένα σικάτο παραθαλάσσιο προάστιο του Ώκλαντ. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή του κόλπου, μόλις δέκα λεπτά με το ferry από το κέντρο της πόλης και είναι προικισμένο με δεκάδες αποικιοκρατικού ρυθμού αρχοντικά, υπέροχα εστιατόρια και όμορφα μαγαζιά.

Σε μια καταπληκτική τοποθεσία πάνω στη θάλασσα, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, δεσπόζει η κομψή βικτωριανή βίλα του 1880, που στεγάζει το The Peace & Plenty Ιnn, ένα από τα γοητευτικότερα B & B ολόκληρης της χώρας. Τα μόλις επτά του δωμάτια βλέπουν σε έναν εντυπωσιακό κήπο και είναι διακοσμημένα με καλόγουστα έπιπλα αντίκες προσδίδοντας έτσι ένα νοσταλγικό στυλ εποχής και μια αίσθηση ξεχωριστής πολυτέλειας. Το service είναι διακριτικότατο και το πρωινό μοναδικό, με τεράστια ποικιλία και ποιότητα. Εκτός από τα κλασσικά πρωινά ροφήματα προσφέρει φρέσκα φρούτα, homemade γλυκίσματα και ομελέτες με βιολογικά λαχανικά ή εξαιρετικά αυγά ποσέ με σολομό.

Συμπέρασμα. Το μέρος είναι ένα ησυχαστήριο κλάσης μόλις δέκα λεπτά από το κέντρο του Ώκλαντ  και η σχέση τιμής προς απόδοση κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Η απόσταση από την πόλη μην σας πτοήσει διόλου, ferries έχει κάθε δέκα λεπτά μέχρι τα μεσάνυχτα και το κόμιστρο είναι ελάχιστο.

Εxtra tip. Η διαδρομή από το λιμάνι του Ώκλαντ  στο Devonport είναι ανεπανάληπτη. Ακόμη και να μην μείνετε στο The Peace & Plenty Ιnn μην την χάσετε.

http://www.peaceandplenty.co.nz/