Ιταλία Βενετία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Chrelefs

Member
Μηνύματα
64
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΝΕΤΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ
παω 7 με 10 Απριλη ..Ναι ειναι κοντα με τη πλατεια και εχει και ευκολη προσβαση απο τη πλατεια Santa Lucia που ειναι ο σταθμος και απο τη piaza Roma ...
Να περάσεις όμορφα και όταν επιστρέψεις να μου πεις εντυπώσεις και προτάσεις. Εγώ σκέφτομαι να περιμένω λίγο μήπως βγάλουν καμια προσφορά . Έχω κλεισει μόνο τα αεροπορικά.
 

jsp

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σε όλους, θα ήθελα προτάσεις - συμβουλές ως προς τα εξής: Ετοιμάζω τον Αύγουστο road trip σε Βενετία - Λομβαρδία και σκέφτομαι αντί να μείνω Βενετία (βρίσκω σχετικά ακριβά καταλύματα), να μείνω στην Πάντοβα και να μετακινηθώ με τρένο ή λεωφορείο στη Βενετία. Επίσης, θα ήθελα να μου πείτε πληροφορίες για τις γύρω πόλεις, σκέφτομαι ειδικότερα για επισκέψεις σε Βιτσέντζα, Βερόνα, Τρεβίζο. Σε ο,τι αφορά τη Λομβαρδία, θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι καλύτερο να κινηθώ προς ορεινούς προορισμούς ή εάν θα μου προτείνατε καλύτερα εκδρομές προς τις λίμνες. Ευχαριστώ.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.528
Likes
7.829
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Π

Εχει οντως πολυ καλη βαθμολογια, ποτε ταξιδευεις? Παντως για τον Μαιο που κοιταξα για τιμες, εχει κλεισει. H περιοχη Castello δειχνει να ειναι κοντα στη πλατεια San Marko η' με ξεγελαει ο χαρτης? Μπορει να μου πει καποιος ποια περιοχη ειναι καλυτερη για διαμονη?
..τωρα το ειδα..παω 7-10 Απριλιου
 

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλησπέρα σε όλους.
Απολογούμαι πριν με "μαλώσετε". Πριν λίγες μέρες έκλεισα εισιτήρια για Μπέργκαμο, με σκοπό να πάμε Βερόνα Βενετία με αυτοκίνητο. Επειδή δεν έχω προλάβει να διαβάσω τις άπειρες πληροφορίες που έχει στο φόρουμ και βλέπω ήδη αρκετή κινητικότητα στα ξενοδοχεία για εκείνη την περίοδο (19-23 Μαΐου) έχει κάποιος να μου προτείνει κανένα αξιοπρεπές ξενοδοχείο με δωρεάν πάρκινγκ, έξω από το κέντρο; Θα είμαστε 4 ενήλικες, με αυτοκίνητο. Ας είναι και μικρό, τύπου agriturismo ή σχετικό. Ποια περιοχή ενδείκνυται για να είσαι σχετικά κοντά; Το Μέστρε;
 
Last edited by a moderator:

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
556
Likes
446
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Μην το δουλευετε το παιδι καλε.Το Μεστρε αγαπητε ειναι στη στερια απεναντι απο το νησι της Βενετιας και θες μιση ωρα με το βαπορετο να πας Βενετια. Οσο για παρκινγκ δε θα σου χρειαστει αφου στη Βενετια δεν κτκλοφορυν αυτοκινητα.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.652
Likes
12.492
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Μην το δουλευετε το παιδι καλε.Το Μεστρε αγαπητε ειναι στη στερια απεναντι απο το νησι της Βενετιας και θες μιση ωρα με το βαπορετο να πας Βενετια. Οσο για παρκινγκ δε θα σου χρειαστει αφου στη Βενετια δεν κτκλοφορυν αυτοκινητα.
Κανέναν δεν δουλεύω. Ζήτησε κατάλυμα με πάρκινγκ γιατί θα έχουν αυτοκίνητο. Το Μέστρε είναι η καλύτερη λύση.
Επίσης από το Μέστρε μπορείς να πας με τρένο (10') ή με λεωφορείο στη Βενετία, δεν χρειάζεται να πάρεις βαπορέτο.
 

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ναι αυτό εννοώ. Θα έχουμε αυτοκίνητο από το Μπέργκαμο που φτάνουμε. Οπότε θέλουμε ν αφήσουμε το αυτοκίνητο στο ξενοδοχείο και με κάποιον μέσο να πάμε κέντρο Βενετίας. Ευχαριστώ @katkats.
 

stratios

Member
Μηνύματα
72
Likes
129
NVNQVAM DERELICTA. Ποτέ εγκαταλελειμμένη.

Η φράση αυτή που υπάρχει στον τοίχο από το Παλάτι των Δόγηδων στη Βενετία, μπορεί αρχικά να ήταν συνδεδεμένη με τη θρησκεία αλλά είναι ένα τέλειο σύνθημα για μια πόλη που έχει περάσει 1.400 χρόνια σχεδόν συνεχούς πολιορκίας – από τους Βαρβάρους, τους στρατούς του Ναπολέοντα, την εισχώρηση των υδάτων και τις ορδές των τουριστών. Στις μέρες μας, το υψηλό κόστος ζωής στη Βενετία οδηγεί τους ντόπιους στις γύρω πόλεις. Αν όμως καταφέρετε να βρείτε έναν ντόπιο θα ανακαλύψετε μια σφοδρή αγάπη και ένα προστατευτικό πνεύμα προς αυτή την υπέροχη, υδάτινη μητρόπολη.


Είναι καλό να χαθείτε στη Βενετία

Ένας γενικός κανόνας για τη Βενετία: «Εάν δεν χαθείς στα σοκάκια της, δεν το κάνεις σωστά». Ακόμη και εκείνοι με ικανότητες «ενσωματωμένου» GPS είναι πιθανό να παρασυρθούν από τους ελιγμούς στους δρόμους της πόλης και να αποπροσανατολιστούν. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τον υπέροχο λαβύρινθο της Βενετίας από ότι με ομίχλη και σε μικρή σύγχυση. Το κακό στο να χαθείς, βέβαια, είναι ότι θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο από ότι συνήθως για να πας από το ένα μέρος στο άλλο. Έτσι, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο για βόλτες!


Η Βενετία έχει τη δική της διάλεκτο

Μπορεί να υπάρχει μια μακρά και πλούσια ιστορία, αλλά η Ιταλία όπως τη γνωρίζουμε σήμερα δεν ξεπερνά τα 150 χρόνια. Έτσι, είναι φυσικό ότι οι περιφερειακοί διάλεκτοι διαφοροποιούνται από την κύρια γλώσσα και πόσο μάλλον τα Ενετικά ή Βενετσιάνικα όπου είναι σχεδόν μια ξεχωριστή γλώσσα με τις δικές της διαλέκτους. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε έναν ντόπιο χαιρετήστε τον με τη φράση "Ciao vecchio/vecchia" (γεια σου παλιόφιλε) ή απλά προφέρετε ένα πιο μαλακό «ζ» σαν «σ» όταν λέτε "grazie".


Υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να απολαύσεις τη Βενετία από το νερό

Όταν η Βενετία ήταν μια αυτόνομη πόλη κράτος, η μόλυνση των υδάτων ήταν ένα από τα λίγα εγκλήματα που τιμωρούνταν με θάνατο. Σήμερα, το νερό είναι ακόμη ένα ιερό και ζωτικής σημασίας τμήμα για την πόλη και έτσι το αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι. «Η Βενετία φαίνεται καλύτερα από το νερό». Το νερό όμως προκαλεί και μεγάλη ζημιά στην πόλη, μέρος της οποίας είναι αντιμετωπίσιμο με σωστή πρόληψη. Στα παλιά χρόνια τα σκάφη ήταν αργά και τα κινούσαν άνθρωποι, έτσι δεν δημιουργούσαν μεγάλα κύματα. Σήμερα, η αυξημένη ταχύτητα και το μέγεθος των σκαφών δημιουργούν κύματα τα οποία διαπερνούν τα στρώματα ασφαλείας των κτηρίων και προκαλούν δομικές βλάβες. Έτσι, όποτε μπορείτε, να επιλέγετε τα σκάφη που τηρούν τα όρια ταχύτητας. Σε γενικές γραμμές τα βαπορέτο και τα παραδοσιακά ξύλινα σκάφη έχουν την τάση να κινούνται με πιο αργές ταχύτητες από ότι τα θαλάσσια ταξί.


Ο Ναπολέων δεν έχει συγχωρεθεί

Όταν ο στρατός του Ναπολέοντα εισέβαλε στη Βενετία μετά από μια παρατεταμένη πολιορκία, έκανε ό, τι μπορούσε για να συντρίψει την ταυτότητα και το πνεύμα των Βενετών. Αυτό περιελάμβανε την καταστροφή όλων των λιονταριών (ένα φτερωτό λιοντάρι είναι το σύμβολο της Βενετίας) που ήταν σκαλισμένα, γλυπτά και ζωγραφισμένα πάνω σε κτίρια και γέφυρες. Ενώ πολλά έχουν αντικατασταθεί, εάν μπορείτε να εξερευνήσετε την πόλη με ένα ντόπιο, θα σας επιστήσει την προσοχή στα μέρη όπου κάποτε ευγενή κεφάλια λιονταριών ήταν λαξευμένο, αφήνοντας πίσω μόνο τραχιά σημάδια που εξακολουθούν να ενοχλούν, τουλάχιστον στις καρδιές των Βενετών.


Η AcquaAlta (ψηλό νερό) είναι ένα γεγονός ζωής

Η AcquaAlta (οι εξαιρετικά υψηλές παλίρροιες που πλημμυρίζουν τμήματα της πόλης) μπορεί να είναι ένα παράξενο φαινόμενο για τους επισκέπτες, αλλά και για τους ντόπιους, όμως είναι ένα γεγονός στη ζωή των Βενετών. Με την εξοικείωση έρχεται η προσαρμογή και με την προσαρμογή έρχεται η εφαρμογή. Οι ντόπιοι ( και ένας σταδιακά αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών που κατανοούν) ξέρουν πώς να ερμηνεύουν τις πινακίδες για τις πλημμύρες «Γεια σου Βενετσιάνικη Παλίρροια» ή «Βενετσιάνικες πλημμύρες».

Άλλη μια συμβουλή από έναν ντόπιο: «Μην πάθετε ανακοπή κατά τη διάρκεια της Βενετσιάνικης πλημμύρας». Οι βάρκες ασθενοφόρα δεν μπορούν να περάσουν κάτω από τις περισσότερες γέφυρες κατά τη διάρκεια της υψηλής παλίρροιας και έτσι η επείγουσα ιατρική βοήθεια μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά. (Αυτή είναι μια καλή αφορμή για να παραλείψετε τις επιπλέον μπάλες παγωτού που λιγουρεύεστε!)


Για πρόγνωση καιρού κοιτάξτε τον Αρχάγγελο

«Όταν ο Αρχάγγελος κατουράει στη βασιλική, πρόκειται να βρέξει». Το τοπικό ρητό είναι τόσο χαριτωμένο όσο και χρήσιμο. Αναφέρεται στον ανεμοδείκτη (του χρυσού αγγέλου Γαβριήλ), που καμαρώνει στην κορυφή του κωδωνοστασίου Campanile στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Όταν ο άγγελος γυρίζει βορειοανατολικά κοιτάζοντας προς τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, είναι ένδειξη της αλλαγής των ανέμων και ότι έρχεται βροχή.


Μην περπατάτε ανάμεσα από τους στήλους

Όταν οι περισσότεροι επισκέπτες απολαμβάνουν τη βόλτα τους στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και στην μικρότερη πλαταιίτσα του Αγίου Μάρκου είναι απασχολημένοι χαζεύοντας τις προσόψεις των κτιρίων, τους πλανόδιους μικροπωλητές με τα ριγέ πουκάμισα και τις ορδές των τουριστών που περιμένουν για να μπουν στο εσωτερικό της Βασιλικής και στο καμπαναριό, όμως κανένας τους δεν επιζητά την κακοτυχία. Οι ντόπιοι, που είναι και κάπως προληπτικοί, από την άλλη μεριά έχουν μεγάλη γρουσουζιά να περπατήσει κάποιος ανάμεσα στις δύο στήλες που στέκονται τα αγάλματα των πολιούχων της πόλης που φρουρούν την άκρη του νερού. Ο χώρος που υπάρχει ανάμεσα στις δύο στήλες χρησιμοποιούνταν παλιότερα σαν σημείο για δημόσιες εκτελέσεις. Έτσι θεωρείται πολύ κακή τύχη να περπατήσει κάποιος στο σημείο αυτό, ακόμη και σήμερα.


Αγαπήστε όλη την περιφέρεια, όχι μόνο την πόλη

Τοσκάνη, Σικελία, Ούμπρια: Υπάρχουν μέρη στην Ιταλία που είναι γνωστά για τις διάσημες πόλεις τους. Όμως η Βενετία είχε ανέκαθεν επισκιάσει την επαρχία του Βένετο, το οποίο είναι ντροπή για τους επισκέπτες να μην γνωρίζουν καν την ύπαρξη των υπέροχων βουνών, αμπελώνων, τοπίων και μεσαιωνικών πόλεων, πέρα από την πόλη της Βενετίας. Προορισμοί οι οποίοι είναι ιδανικοί για ημερήσιες εκδρομές, προσφέροντας εικόνες και εμπειρίες αξέχαστες στους επισκέπτες. Ρίξτε μια ματιά για τις περιοχές Marostica ή Asolo, ή ακόμη και την διάσημη οροσειρά Δολομίτες, που μπορείτε να δείτε και από τη Βενετία αν ο καιρός το επιτρέπει. Υπάρχουν πολλά ακόμη μέρη για να επισκεφτείς στη γύρω περιοχή και οι ντόπιοι αγαπούν και πιστεύουν ιδιαίτερα στην επαρχία του Βένετο.


Οι ντόπιοι απολαμβάνουν όρθιοι τον καφέ τους

Οι Βενετοί γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό σε τι μπορούν εύκολα να μετατραπούν τα όρθια σταντς. Μερικές φορές το να στέκεσαι είναι καλύτερο από το να κάθεσαι. Στις καφετέριες το πρωί θα δείτε τους ντόπιους σε παράταξη σε κάποιο πάγκο, στο μπαρ ή σε ψηλά τραπέζια να απολαμβάνουν τον πρωινό τους εσπρέσο. Στη Βενετία το να στέκεσαι δεν είναι απλά ένας τρόπος για να εναρμονιστείς με τους ντόπιους, είναι επίσης ένας τρόπος για να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα. Ο καφές που μπορείς να απολαύσεις σε ένα όρθιο σταντ τείνει να είναι σημαντικά φθηνότερος από τον ίδιο ακριβώς καφέ που θα απολάμβανες σε ένα χαμηλότερο τραπέζι καθιστός.


Δοκιμάστε τις ντόπιες σπεσιαλιτέ

Ορισμένα φαγητά είναι αναμφισβήτητα ενετικά και οι ντόπιοι είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτά. Μακαρόνια με μελάνι από καλαμάρια, ρυζότο με γαρίδες και κολοκυθάκια και μαριναρισμένες σαρδέλες ψαρεμένες στα περιβάλλοντα νερά, ενώ ρύζι με μπιζέλια, ζυμαρικά με φασόλια αναδεικνύουν την ικανότητα της ιταλικής κουζίνας να ενώνει γεύσεις όπως όσπρια με άμυλο. Και το καλύτερο τιραμισού στον κόσμο που εφευρέθηκε στο κοντινό Τρεβίζο και έχει σαν δεύτερο σπίτι του τη Βενετία.

http://www.smartertravel.com/photo-...als-want-you-to-know-about-venice.html?id=774
 
Last edited by a moderator:

LULLU

Member
Μηνύματα
3.528
Likes
7.829
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
οτι πρεπει λιγο πριν το ταξιδι μου την αλλη εβδομαδα..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.510
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom