Ιταλία Βενετία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

panos83

Member
Μηνύματα
24
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μαλδιβες
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδιβες
καλησπερα σας.

επειδη σε μια εβδομαδα θα παω βενετια θα ηθελα να μαθω ποια ειναι τα καλα μαγαζια για φαγητο . Θελω να αποφηγω τα τουριστικα και ακριβα μαγαζια, και πρωτημω τα ποιο παραδωσιακα με αυθεντικες ιταλικες γευσεις...

Ακομα αν ξερετε αν υπαρχει λεωφορειο που μπορουμε να παμε στο πολυκαταστημα Auchan.

Ευχαρηστω πολυ
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Μιλαμε παντα για φθηνες τραττοριες και πιτσαριες
Paradiso Perduto
The Big Feed: Paradiso Perduto (Venezia) – Umamimart
Da Luca e Fred
Da Luca e Fred in Venice | Tourist Eye

Αυτα βρισκονται στο Cannaregio , μακρια απο την τουριστιλα του κεντρου( για μενα το πιο ενδιαφερον κομματι της πολης)
Για το βραδυ, επειδη σε κοβω νεο, δοκιμασε την περιοχη της Santa Margarita για ποτακι
Ξεχωριστο κομματι της πολης ειναι και το εβραικο γκετο. Στην πλατεια του εβραικου μουσειου , βρισκεται ενα μικρο καφε μπαρ για να απολαυσεις το spritz σου ηρεμα

4 Rusteghi
Gheto Nuovo
 

panos83

Member
Μηνύματα
24
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μαλδιβες
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδιβες
ευχαρηστω για την απαντηση. επειδη το ξενοδοχειο βρισκεται στο Μεστρε και συγκεκριμενα στην πιατσα Φερατε στον πεζοδρομο , ξερετε καμια καλη πιτσαρια - παστερια και εκει?
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.800
Likes
18.736
Άσε τις πίτσες και τις αηδίες, στη Βενετία είσαι...αν θέλεις κάτι προσιτό, πήγαινε εδώ
RISTORANTE AI BARBACANI VENEZIA intro
και δοκίμασε μία al nero di sepia...θα ξεχάσεις στο λεπτό πίτσες και λοιπές μετριότητες. Βασικά ότι και να φας εκεί θα είναι Α ποιότητας, όλοι στη παρέα έμειναν πολύ ευχαριστημένοι στο τέλος, όπως κι εγώ με το φιλέτο σε σάλτσα πιπεριού με το οποίο δάκρυσα από συγκίνηση.
 

decryal

Member
Μηνύματα
28
Likes
17
Το Νοεμβριο μετα τη Ρωμη θα επισκεφτω τη Βενετια!
Υπαρχει καποια συκγκεκριμενη περιοχη να προτιμησω για τη κρατηση του Ξενοδοχειου? Εχω βρει αρκετα και σε καλες τιμες, οπως και στη Ρωμη, με κατω απο 100ε.

Επισης με ποιους τροπους το αερδοδρομιο Μαρκο Πολο φθανεις στην Πολη?
Ευχαριστω!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
ευχαρηστω για την απαντηση. επειδη το ξενοδοχειο βρισκεται στο Μεστρε και συγκεκριμενα στην πιατσα Φερατε στον πεζοδρομο , ξερετε καμια καλη πιτσαρια - παστερια και εκει?

Στο Μέστρε έχω φάει. Και έχω φάει καλά σε δύο εστιατόρια.

Το ένα θυμάμαι το όνομα και είναι η Osteria del lupo ner: Osteria del Lupo Nero - Ristorante - Mestre (VE) - "Visual site"
Εκτός από το καλό φαγητό, είχε και πολύ ωραίο χύμα κόκκινο κρασί.

Το άλλο ήταν μια πιτσαρία, αλλά δε θυμάμαι το όνομά της. Είναι προς την πλευρά που είναι και η osteria, σε ένα κάθετο δρόμο της piazza ferreto. Έχοντας την πλατεία στην πλάτη σου, βρίσκεται στο αριστερό σου χέρι και είναι μεγάλη και σαν ημιυπόγειο με τζαμαρία. Το περιβάλλον θα το χαρακτήριζα εντελώς αδιάφορο, αλλά οι πίτσες του είναι από τις καλύτερες που έχω φάει στην Ιταλία. Ελπίζω να υπάρχει ακόμα, γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που πήγα.
 

panos83

Member
Μηνύματα
24
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μαλδιβες
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδιβες
Ευχαρηστω για τις πληροφοριες... μου εχουν πει και για ενα καταστημα που λεγετε Auchan η καπως ετσι. ξερετε αν αξιζει να χασω μια ημερα στην Βενετια για να παω εκει? και αν ειναι ευκολο με λεοφωριο?
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
θα σου ελεγα να μην πας....αυτη η αλυσιδα υπαρχει σε πολλες πολεις στην Ιταλια...εχουν βασικά σουπερμαρκετ και μερικά καταστηματα αλλα τιποτα ιδιαιτερο....κατι σα τα μεγαλα καρφουρ που στεγαζονται και μαγαζια στις εγκαταστασεις τους....υπαρχει ένα πολύ καλο outlet έξω απο τη βενετια(αυτα που ειναι σα χωριουδακια)αλλα δε θυμαμαι πως λεγεται...καποιος αλλος ισως βοηθησει περισσοτερο....
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Στη Βενετία υπάρχει το αντίστοιχο McArthurGlen (εκπτωτικό χωριό) που έχει ανοίξει πρόσφατα και στα Σπάτα. Αν δεν έχεις σκοπό να ψωνίσεις γνώμη μου είναι να μην χάσεις χρόνο να πας σε ένα ακόμα πολυκατάστημα από αυτά που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.Η Βενετία και τα γύρω νησάκια είναι τόσο όμορφα που αξίζει να αφιερώσεις ποιοτικά το χρόνο σου. Απομακρύνσου από την τουριστίλα του San Marco όπως σου είπε και η ευαγγελία και περπάτησε στα στενά του Cannaregio, Castello και Dorsoduro. Συμφωνώ για το Da Luca e Fred, επίσης ωραία τσικέτι (μεζεδάκια σε στυλ τάπας) μπορείτε να φάτε στα στενάκια πίσω από την αγορά του Rialto. Επίσης μια πολύ συμπαθητητική οστέρια είναι η Ca d' Oro (alla Vedova) που έχει ωραία ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς, καραβίδες και ποικιλίες θαλασσινών σε πολύ οικονομικές τιμές.
Osteria Ca' D'Oro (La Vedova) Restaurant Reviews, Venice, Italy - TripAdvisor
Ωραία κρασιά και αυθεντικό περιβάλλον έχει ένα μικρό μαγαζάκι που αποδείχτηκε και το αγαπημένο μας γιατί μάζευε μόνο ντόπιους και ο κύριος που το είχε αν και δε μιλούσε αγγλικά καθόλου ήταν φοβερός, λέγεται Cantinone gia Schiavi και έχει φοβερό προσέκο και φτάχνει και αυτοσχέδια μεζεδάκια ανάλογα τι έχει το ψυγείο του κάθε μέρα, από τα πιο αυθεντικά μέρη που πήγα στη Βενετία
Cantinone Gia Schiavi, Βενετία - Κριτικές εστιατορίων - TripAdvisor
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Να μείνεις μέσα στο νησάκι και όχι στο Μέστρε, θα δώσεις κάτι παραπάνω αλλά θα τα γλυτώσεις από το πήγαινε έλα Μέστρε - Βενετία. Αν μείνεις κάπου κεντρικά σχετικά κοντά στον Άγιο Μάρκο θα πηγαίνεις παντού με τα πόδια και μόνο έτσι θα δεις πραγματικά την ιδιαίτερη αυτή πόλη. Στο αεροδρόμιο πας ή με λεωφορείο από Μέστρε ή με βαπορέτο από το νησάκι, φεύγει από την προβλήτα μπροστά σχεδόν στον Άγιο Μάρκο.
 

Vivianaki

Member
Μηνύματα
292
Likes
45
Ταξίδι-Όνειρο
Πραγματοποιήθηκε :D
Συμφωνώ με την Nedelja!Nα μείνεις κοντά στην πλατεία San Marco. Εγώ είχα μείνει στο hotel Lisbona το οποίο ήταν πάνω σε κανάλι κ δεν ήταν πολύ ακριβό,(απ ότι βλέπω για Νοέμβρη το έχει πολύ πιο φθηνά,από τον Μαιο που είχα παει εγώ.).Ήταν πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία. Δες εδώ Booking.com: Hotel Lisbona, Βενετία, Ιταλία - 486 Σχόλια πελατών. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα!

Στην πόλη μπορείς να φθάσεις και με λεωφορεία και με καραβάκι. Το καραβάκι είναι λίγο πιο ακριβό.(12 ευρώ περίπου), το λεωφορείο (γύρω στα 3).
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Διαφωνω! Τη Βενετια μπορεις να την γυρισεις ευκολα με τα ποδια και με το βαπορετο , αλλα δεν χρειαζεται να μεινεις μεσα στον οχλο.
Η περιοχη της San Marco απο το πρωι μεχρι το βραδυ ειναι ασφυκτικα γεματη με κοσμο,τοσο ενοχλητικο που δεν μπορεις να σταθεις ουτε λεπτο.
Δεν χρειαζεται να μενει κανεις εκει για να γυρισει την πολη.
Προτεινω το Allogi Santa Sofia στο Cannaregio. Λιγοτερο απο 10 λεπτα περπατημα απο την σταση Fontamenta nove και διπλα στη σταση Ca d' Oro
Venice Inn Alloggi Santa Sofia Venice inns | Official Site | Venice hotel Venice guesthouse Italy

Alloggi Santa Sofia (Venice, Italy) - B&B Reviews - TripAdvisor
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.238
Μηνύματα
884.563
Μέλη
38.926
Νεότερο μέλος
marianna98

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom