Γαστρονομικές ιδέες και γλυκές απολαύσεις

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.149
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σκορπινα, σφυριδα, ροφο, δρακαινα, γυλοι, χριστοψαρα, χελιδονια ή κακαβια με διαφορα μικρα ψαρια και κεφαλια μεγαλων. Το σημαντικο ειναι να βρασει πολυ ωρα το ψαρι (οχι ομως να διαλυθει) και αν μπορεις να βαλεις και λιγο θαλασσινο νερο (μην το παρακανεις γιατι θα γινει λυσσα, επισης να ειναι απο θαλασσα που ξες με σιγουρια πως ειναι πεντακαρη). Απο λαχανικα σελινοριζα, σελινο, μαιντανο, πατατα, κρεμμυδι, καροτο, σκορδο (αν σ'αρεσει) . Φυσικα ελαιολαδο, πιπερι, αλατι (αν βαζεις κι αν δεν εχεις βαλει θαλασσινο νερο), τζιντζερ (αν σ'αρεσει), λεμονι.

Βαζεις λαδι στην κατσαρολα και ψηνεις πρωτα ολα τα λαχανικα να μαλακωσουν λιγο (μερικα λεπτα). Μετα ριχνεις αλατι και τζιντζερ και τ' ανακατευεις. Βαζεις τα ψαρια μεσα στο τρυπητο για τα ψαρια (δεν ξερω πως λεγεται) και το βυθιζεις στην κατσαρολα πανω απο τα λαχανικα. Ριχνεις το νερο και αφου παρει μια βραση το χαμηλωνεις και αφηνεις να σιγοβρασει. Μολις δεις πως τα ψαρια εχουν μαλακωσει βγαλε το τρυπητο και ζουπα λιγο τα ψαρια να πεσει ο χυμος του στη σουπα. Μετα ξεκοκαλιζεις και ξεπετσαζεις τα ψαρια κρατωντας τα κομματια ψαχνου. Σερβιρεις στα πιατα τη σουπα (το ψαρι μεσα ή σε ξεχωριστο πιατο αναλογα πως σ'αρεσει), ριχνεις πιπερι, λεμονι και λιγο ωμο λαδι αν σ' αρεσει. Και voila! Bon appetit!
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Να το ελαφρυνω?
Εχει κανεις εγγυημενα καλη συνταγη για ψαροσουπα?
Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τις γνώσεις του ειδικού αν θες κάτι πιο απλό, εγώ φτιάχνω αυτή (με κοκκινόψαρο ή μπακαλιάρο κατά προτίμηση)
https://www.sintagespareas.gr/sintages/psarosoupa.html

Την φτιάχνω με τις παραλλαγές, δηλαδή δεν αυγοκόβω και δε βάζω ρύζι, αλλά παίρνω μέρος από τα βρασμένα λαχανικά τα λιώνω στο μούλτι και τα προσθέτω στη σούπα για να βγει λίγο πιο πηχτή.. Η ψαρόσουπα είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά!
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.055
Likes
7.813
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
αν έχει κάποια γατια τους τα δίνει αλλιώς υπάρχουν κάτι άλλα γατιά που πίνουν και κανα 2-3 25αράκια τσίπουρο μ' αυτά...
Ωραία ιδέα η δεύτερη αλλά δεν εννοούσα ακριβώς αυτό αλλά...

αυτό: Fish stock
 

Daphne 1231

Member
Μηνύματα
34
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντιν/πολη ξανα
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.259
Μηνύματα
885.343
Μέλη
38.934
Νεότερο μέλος
msayath

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom