Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

summerfunk

Member
Μηνύματα
112
Likes
65
Επόμενο Ταξίδι
Σητεια - Ανάφη
Ταξίδι-Όνειρο
οτιδήποτε έχει θάλασσα
Συμφωνώ με ishigamy!!! Είναι να μην βολευτεί ο Έλληνας (όχι μόνο στα ταξίδια, σε πολλούς τομείς όπως και στα επαγγελματικά)!!! Εάν βρει μια καλή παραλία, με ένα καλό ταβερνάκι και κρύα μπύρα (ΦΙΞ ελληνική, μην ξεχνιόμαστε :bleh:) σου λέει Εδώ Είμαστε και δεν τον κουνάς με τίποτα!!! Οι ξένοι έχουν μάθει να ταξιδεύουν από παιδιά με τους γονείς τους, μετά ταξιδεύουν με τα δικά τους παιδιά και πάλι όταν γερνούν δεν το βάζουν κάτω με τίποτα!!! Είναι πολύ ωραίο να γνωρίσεις την πατρίδα σου, αλλά να γνωρίσεις όλο τον κόσμο είναι ωραιότερο!!!
 

Vally

Member
Μηνύματα
98
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο (;)
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΥ,Καραϊβική, Μαρόκο
Εγώ θα συμφωνήσω με αρκετούς ότι είναι θέμα νοοτροπίας πρωτίστως και μάλιστα με βρίσκουν πιο σύμφωνη ο Kostasbmw και η Summerfunk.
Δυστυχώς, όταν η παρέα δεν έχει διάθεση να δει και κάτι άλλο, μένεις κι εσύ πίσω... :( Ξέρω ότι δεν είναι απόλυτο και πολλοί εξ υμών ταξιδεύουν μόνοι, αλλά θεωρώ ότι είναι πιο ωραίο να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου.
π.χ.
Προσωπικά, θέλω 3 χρόνια να πάω στη Νέα Υόρκη. Στην αρχή δεν είχα τα χρήματα. Τώρα που μπορώ να τα βρω, δεν έχω παρέα. Κανένας φίλος ή συγγενής δεν καταλαβαίνει τί σημαίνει θέλω να ταξιδέψω και όλοι λένε "Πού να τρέχεις, έχουμε και εξοχικά να βολευτούμε..." ή "Είσαι τρελή να πετάξεις 2 χιλιάδες ευρώ να πας στους Αμερικανούς να δεις ουρανοξύστες...".:shock:
Άντε, κάνε ταξίδια μετά εσύ... Κάθεσαι και διαβάζεις το φόρουμ μπας και "δεις" τίποτε εκτός συνόρων... :lol:
 

tiganitos

Member
Μηνύματα
65
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Λεω για Καμενα Βουρλα
Ταξίδι-Όνειρο
Διαστημα
Δε παιζει φραγκο. Στη μια απο τις 2 δουλειες που κανω εχουν να με πληρωσουν απο το Μαιο. Αλλα καπου θα παω δεν υπαρχει περιπτωση , απλα με το που προσγειωθω θα βγαλω τη κιθαρα και στον πρωτο σταθμο μετρο θα αρχισω να παιζω
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.002
Likes
2.095
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Συμφωνω με τη Vally. Λιγοι ειναι αυτοι που καταλαβαινουν το ''θελω να ταξιδεψω'' Οι περισσοτεροι χωρις να εχουν την εμπειρια το θεωρουν απο χασιμο χρονου και χρηματος εως παραλογο.
 

danev

Member
Μηνύματα
519
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Συγνώμη, αλλά δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλες τις σελίδες από την αρχή. Διαβάζοντας όμως τις τελευταιες, κατάλαβα ότι έχετε αποδεχθεί ότι οι Ελληνες δεν ταξιδεύουν?:roll:
Αν ναι, εγώ δεν θα συμφωνήσω.
Ταξιδεύουν και παραταξιδεύουν νομίζω! Ειδικά τα τελευταία χρόνια που τα ταξίδια, έχουν γίνει πιο προσιτά για τον μέσο Ελληνα (αεροπορικά, ιντερνέτ, ενημέρωση, ξένες γλώσσες , γιατί πήγε ο γείτονας κλπ...) ολο και περισσότερους Ελληνες συναντάς π.χ. στον Αγιο Στέφανο, στον Ιντιάνα τζόουνς, στο Λόντον Αι, στην Ιστικλαλ κλπ....
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.681
Likes
16.566
Συμφωνω με τη Vally. Λιγοι ειναι αυτοι που καταλαβαινουν το ''θελω να ταξιδεψω'' Οι περισσοτεροι χωρις να εχουν την εμπειρια το θεωρουν απο χασιμο χρονου και χρηματος εως παραλογο.
Σίγουρα όχι πάντως τα μέλη αυτού του forum...
 

turms

Member
Μηνύματα
2.089
Likes
2.903
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
βασικα που να διαβασω 13 σελιδες. αλλα πιστευω οπως και αλλοι οτι ειναι θεμα νοοτροπιας-παδειας-κοινωνιας κλπ...

ο ελληνας σε ενα μεγαλο βαθμο:
-βαριεται (που να τρεχεις τωρα...τι; τοσες ωρες αεροπλανο; ασε ρε συ...)
-ειναι καλομαθημενος (σιγα μην τρεχω μες την ζεστη, μην ψαχνω, που να παω μονος μου κλπ)
-εχει ξενοφοβια (και τι θα τρωμε εκει; αυτοι τρωνε κατσαριδες....που να συννενοηθεις, αυτοι απο τις 8 πανε για υπνο, α εκει η θαλασσα ειναι πολυ κρυα, οχι πολυ ζεστη, οχι ετσι αλλιως κλπ κλπ)
- ειναι του εφε...(σιγα μην δωσω 3.500 να παω εκει....θα τα κρατησω, να τα δωσω προκαταβολη να παρω το καινουργιο ΧΧΧΧ που ειναι 4 Χ 4 turbo TSIMFSIGTIxxm)
- εχει διαφορετικη παιδεια + νοοτροπια απο ξενους
- εχει στερεοτυπα που δεν δεχεται να τα αλλαξει (σαν την Χαλκιδικη πουθενα, σαν την Μυκονο πουθενα κλπ κλπ)
 

princessakiz

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
εδιμβουργο
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Συμφωνώ με τους υπόλοιπους ότι είναι θέμα νοοτροπίας και ειδικά με τον turms σε ότι αφορά το ότι ο Έλληνας δυστυχώς διακατέχεται από στερεότυπα και ξενοφοβία...
Επιπλέον είναι εντυπωσιακό ότι πάρα πολλοί Έλληνες δεν έχουν ταξιδέψει ιδιαίτερα και εντός των συνόρων και πάνε κάθε μα κάθε χρόνο στο εξοχικό κι άντε εκεί τριγύρω!Φαντάζομαι ότι αυτό σχετίζεται ως ένα σημείο, με το βόλεμα και τη βαρεμάρα να ξεκουνηθούν.
Το οικονομικό - αν και είναι δύσκολοι οι καιροί που ζούμε - δεν το δέχομαι όταν τα ίδια άτομα ξοδεύουν τα χρήματα τους σε ακριβές τσαντούλες ή για ένα βράδυ στα μπουζούκια! Τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν είναι τόσο ακριβά όσο πιστεύει το ευρύ κοινό. Υπάρχουν φθηνές αεροπορικές, hostels μέχρι και το couchsurfing, αρκεί να μπει κάποιος στη διαδικασία να τα ψάξει. Κι εμένα με ενοχλεί η στενομυαλιά των γύρω μου, όταν τους είπα ότι θα πάω τώρα το καλοκαίρι για μία εβδομάδα στη Λισαβώνα, πολλοί απόρησαν που δεν πάω στα όμορφα νησιά μας. Καμία αντίρρηση για την ομορφιά της Ελλάδας, όμως γιατί να μην δεις και κάτι άλλο;;
Τελικά είναι θέμα ανθρώπου και προτεραιοτήτων. Για κάποιους το ταξίδι είναι μία ανούσια πολυτέλεια για κάποιους άλλους όμως είναι η κάλυψη μιας ανάγκης και μιλάω για την ανάγκη μας να γνωρίσουμε καινούρια μέρη, να δούμε πως ζουν οι άλλοι εκεί έξω, να ξεφύγουμε, να αποκτήσουμε εμπειρίες κτλ κτλ και να γίνουμε καλύτεροι. Ελπίζω σιγά σιγά ν αλλάξει αυτή η στάση των Ελλήνων και βέβαια μπορεί να συμβάλει ο καθένας σ' αυτό, μεταδίδοντας την αγάπη του για τα ταξίδια στους γύρω του!
 

shristod

Member
Μηνύματα
135
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο?
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Ο turms με κάλυψε σε μεγάλο βαθμό αλλά δεν είμαι και πολύ βέβαιος ότι ο Έλληνας δεν κάνει ταξίδια (αφήνοντας κατά μέρος τις τελευταίες στενές οικονομικά περιστάσεις που βιώνουμε).
Σίγουρα έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία/εικοσαετία, ίσως ακόμη να είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο αλλά βελτιωνόμαστε.
Ευτυχώς που υπάρχει και το travelstories να συμβάλει στη εξάλειψη της ξενοφοβίας, πραγματικών δυσκολιών ενός ταξιδιού κτλ. :clap::clap::clap:
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σίγουρα η διείσδυση του διαδικτύου και η πτώση του κόστους μεταφοράς έχεις πολλαπλασιάσει σε εντυπωσιακό βαθμό τον αριθμό των Ελλήνων που ταξιδεύει,όπως και ολόκληρου του πλανήτη άλλωστε.

Η σωστή βάση για συζήτηση θεωρώ πως είναι το "γιατί οι Έλληνες δεν ταξιδεύουν όσο οι ξένοι;"

Είναι όμως σωστό το ερώτημα που έθεσα μόλις πριν;Μάλλον όχι.Για ακόμα μια φορά θεωρούμε ότι ο κόσμος αποτελείται από τις ανεπτυγμένες χώρες παρακάμπτοντας το 80% του υπόλοιπου πλανήτη.Άρα καταρχήν η μαζική πλειοψηφία του πλανήτη ΔΕΝ ταξιδεύει γιατί απλούστατα ίσα που την παλεύει να ζήσει,αν την παλέψει τελικά.

Από τους υπόλοιπους που μένουν θεωρώ ότι μάλλον είμαστε κάπου στη μέση.Ναι δεν ταξιδεύουμε όσο οι Αμερικάνοι,οι Γερμανοί,οι Γάλλοι κι αν συνεχίσω θα πω ακόμα πόσες χώρες;10;15;20 ταβάνι(που δεν το νομίζω).Για ακόμα μια φορά λοιπόν η σχετικότητα είναι που μετράει.

Και μην ακούσω χαζομάρες τύπου "είδες πόσοι Κινέζοι ταξιδεύουν;" γιατί συγκριτικά με τον πληθυσμό τους,το 1.000.000 ματσωμένων που τριγυρνάει σκορπώντας γιουάν και σαρώνοντας εμπορικά ανά την υφήλιο είναι σαν ταξίδευαν αντίστοιχα μόνο οι κάτοικοι του Διδυμότειχου από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Το ταξίδι λοιπόν είναι ακριβό χόμπυ για μια τεράστια μερίδα του πληθυσμού της γης,που εν τέλει ακόμα κι αν μπορούσε να το κάνει θα επέλεγε μην μείνει σε μυρμηγκοφωλιές γιατί τις βρίσκει πολύ φολκλόρ,αλλά σε κανένα καθαρό δωμάτιο,αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.

Η Ελληνική νοοτροπία πράγματι είναι περίεργη.Για παράδειγμα εμένα το στενό μου περιβάλλον ισχυρίζεται -αστειευόμενο ελπίζω- ότι ή πουλάω ναρκωτικά είτε κάνω trafficking.Κι αυτό επειδή τα τελευταία 5 χρόνια κάνω 1-2 ταξίδια το χρόνο (όλα πλην ενός στην Ευρώπη) καπνίζω κουβανικά και πίνω ουίσκι.

Βέβαια ξεχνάνε ότι δεν πληρώνω νοίκι και δεν τα "σπρώχνω" στην Louis Vuitton (ξέρω γυναίκες που παίρνουν 600? και κουβαλάνε τσάντες των 1500?) στα μπουζούκια,στις γκόμενες και στη μόστρα εν γένει.Ασφαλώς αναγνωρίζω το δικαίωμα του καθενός να δαπανά όπως γουστάρει αυτά που βγάζει.Όταν κάνει κριτική όμως θα ήθελα να είναι λίγο πιο νοήμων και να μην θεωρεί το ταξίδι πολυτέλεια και το Nautica ανάγκη.Γιατί μπορείς "να βάλεις κάτι πάνω σου" και με λιγότερα από 200?!

Πάντως κλείνοντας,θεωρώ ότι γενικώς έχει αρχίσει να βγαίνει όλο και πιο πολύ έξω ο Έλληνας και κάτι ακόμα πιο σημαντικό,να σταθμίζει τα ταξίδια ψηλά στην κλίμακα της ψυχαγωγίας του,με όλη την έννοια της λέξης.Δυστυχώς η κατάσταση στην οποία οδηγείται η χώρα και η νεολαία της πρωτίστως θα μας γυρίσουν αρκετά πίσω,αν και όσο ζω ελπίζω......
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.731
Επόμενο Ταξίδι
?
θα συμφωνησω με τους περισσοτερους...

αλλα ρε παιδια εδω δεν πανε εντος ελλαδας θα πανε στο εξωτερικο?
ειναι μιζεροι οι ελληνες σαυτο το θεμα..

δεν θελουν ταλαιπορια δεν τους νοιαζει να δουν κατι διαφορετικο αρκει να εχουν ενα δωματιο και θαλασσα στα 100 μετρα..

γιατι οι ελληνες μονο τις καλοκαιρινες διακοπες εχουν στο μυαλο τους και πολλοι απ αυτους στο στυλ που ανεφερα πριν..να πανε καπου με το αυτοκινητο για λιγες μερες για να κανουν τα μπανια τους..ναμη παρουν καν ενα πλοιο γιατι εχει ταλαιπορια..και μονο που το λεω μου βγαζει μιζερια..

οποτε η σκεψη για εξωτερικο δεν υπαρχει καν..μονο σε κανενα ταξιδι του μελιτος αλλα και παλι γι αυτους που εχουν μερακι να πανε σε μια αλλη χωρα..

εμενα αυτη η νοοτροπια με θλιβει ειδικα απο νεους ανθρωπους..
πριν καπους μηνες που πηγα ιταλια ενας γνωστος μου με απορια στο βλεμμα του μου λεει τι θα πας να κανεις???

και δεν αναφερομαι για ατομα που δεν μπορουν να διαθεσουν λεφτα που χρωστανε κτλ..εκει δεν μπορεις να πεις τιποτα.

απλα δεν εχουν ολοι την τρελα για τα ταξιδια.για το διαφορετικο για το εξω απο μας..

εχω φιλη που δινει καθε μηνα χρηματα για μια τσαντα 400ευρω παπουτσια 300 και ρολογια 500ευρω και το πιο μακρινο μερος που εχει παει ειναι η σκιαθος..γιατι πολυ απλα αυτη εχει τρελα με τα υλικα πραγματα..

εγω που ειμαι απο θεσσαλονικη εχω παει ελαχιστες φορες στη χαλκιδικη που ολοι τρελαινονται και σε ελαχιστα μερη γιατι πολυ απλα δεν με εκφραζει γιατι ειναι πολυ προσιτη σαν αποσταση και γιατι θελω να δω κατι αλλο απ τη γειτονια μου!

εγω λυπαμαι που για τη θεση που εχει η ελλαδα..συνορευει με αλβανια,σκοπια,βουλγαρια...τσατιζομαι που δεν εχουμε κοντα την υπολοιπη ευρωπη και εννοω με αυτοκινητο η τρενο..ειμαστε αποκομμενοι.μονο με αεροπλανο που λιγοι προορισμοι ειναι φτηνοι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.336
Μηνύματα
888.696
Μέλη
39.001
Νεότερο μέλος
Maria Kremm

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom