Δωμάτιο ή σκηνή

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Πριν από αρκετά χρόνια, την εποχή της αθωότητας κι απ΄τη στιγμή που ο γιός μας έκλεισε τον πρώτο του χρόνο, κάθε καλοκαίρι...μέχρι τα 13 του, με τη σκηνή, με τη χημική μας τουαλέττα, τα στρώματα και τα παιχνίδια του, περνούσαμε τα ωραιότερα καλοκαίρια της ζωής μας, συνήθως στη Βόρεια Εύβοια...Οι προυποθέσεις για την κατασκήνωση, πάντα μόνοι ή με φίλους μας ήταν
-να υπάρχει σκιά από δέντρα
-να είναι ρηχή η θάλασσα
-να υπάρχει νερό, κοντά μας
-να υπάρχει ταβερνάκι για να μας μαγειρεύει ότι θέλαμε, ακόμα και τα ψάρια που πιάναμε
Όλα αυτά, τα βρίσκαμε κάθε χρόνο και όπως λέει και η Ρόζα, του μεταδώσαμε αρκετή ευαισθησία για το περιβάλλον...

Με τα χρόνια, οι παραλίες αυτές κατοικήθηκαν μέχρι εκεί που γλύφει το κύμα:shock:
οι μνήμες όμως παραμένουν ισχυρές και η νοσταλγία για τα υπέροχα εκείνα καλοκαίρια, μεγάλη..

Για το οργανωμένο, δεν έχω άποψη, έτσι όμως όπως βλέπω τις σκηνές δίπλα-δίπλα...δε λέει...
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.854
Likes
19.079
Με οσους-ες θεωρούν οτι υπάρχουν καμπίστες που βρομίζουν, θα διαφωνήσω κάθετα
Δεν υπάρχει θέμα διαφωνίας, διότι απλά δεν θεωρητικολογούμε: υπήρχε απτό το γεγονός της ρύπανσης του περιβάλλοντος από τους διαμένοντες εκεί με κάμπινγκ. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι οι κατασκηνωτές εν γένει είναι έτσι. Θεωρώ δε ότι σαν "κοινωνική ομάδα" προσέχουν και σέβονται το περιβάλλον πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους. Αλλά αυτά που είδα είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.
 

tai

Member
Μηνύματα
290
Likes
87
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
δεν εναντιώνομαι στο οτι μπορεί να υπάρχουν βάρβαροι που στήνουν σκηνές!
Αλλα διαφωνώ, για την γενική εικόνα που πιθανών να δημιουργηθεί, βάζοντας (οχι εσυ προσωπικά) συλλήβδην όλους τους κατασκηνωτές στο τσουβάλι του βρομιάρη.
Δεν έχω τπτ με κανέναν, απλά υπεραμύνομαι της επιλογής και της εικόνας της
 

tihuana

Member
Μηνύματα
47
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ισπανια
Ταξίδι-Όνειρο
λατινικη αμερικη
Το κάμπινγκ αν δεν το γουστάρεις πραγματικά καλύτερα να μην κάνεις.
Κάνω κάμπινγκ από τα 20 και είμαι 43 και πραγματικά έχω σκοπό να το συνεχίσω μέχρι να γεράσω. Ξεκίνησα με μια κουβέρτα σε παραλία και τώρα έχω 2 σκηνές με όλα τα αξεσουαρ. Πριν 4 χρόνια πήρα και υπερδιπλο φουσκωτό στρώμα σαν δόλωμα για να κάνει μια δοκιμή η τότε κοπελιά μου και τώρα γυναίκα μου και τελικά κόλλησε και αυτή το μικρόβιο. Τα παλιά και αθωα χρόνια έκανα πολύ ελεύθερο. Τώρα το αποφεύγω για λόγους ασφαλείας για την γυναίκα μου κυρίως και στο ότι σαν αυτοδυτες κουβαλάμε και οι 2 τον εξοπλισμό μας μαζί οπότε θέλω να κοιμάμαι ήσυχος. Φυσικά επιλέγω πιο πολύ κάμπινγκ με καταδυτικό κέντρο μέσα η πολύ κοντά σε αυτά. Έχω κάνει κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα αλλά και εξωτερικό. Γερμανία –Αυστρία-Δανία –Ιταλία. Όλα οργανωμένα. Φυσικά πάω και σε δωμάτια εξ ανάγκης . προτιμώ όμως την σκηνή μου. Ο καθένας πρέπει πραγματικά να κάνει αυτό που πραγματικά τον κάνει να νιώθει όμορφα.
Το θέμα είναι όταν έρθουν τα παιδιά τι κάνεις........!!!!!
Σε αυτό ας απαντήσουν οι ‘ειδικοί’.:):):)
Τα παιδια ηρθαν και μεις συνεχιζουμε το ελευθερο καμπινγκ κανονικα..;) Τα δικα μου απο 2 μηνων πηραν το βαπτισμα του πυρος...Μην ανησυχεις καθολου ...εφοσον εσεις περνατε καλα θα περασουν και αυτα καλα...Τωρα που εχουν μεγαλωσει και λιγακι στηνει ο καθενας τη σκηνουλα του και το παιζουμε γειτονια......Φανταζομαι οτι μπορεις να καταλαβεις τι σημαινει για ενα παιδι να εχει προσβαση στη θαλασσα οτι ωρα γουσταρει...απλα θυμησου τον εαυτο σου:)
 

tatis

Member
Μηνύματα
25
Likes
2
Ταξίδι-Όνειρο
Ο επόμενος που θα πάω!!!
Πέρα απο την κατασκήνωση στην παιδική μου ηλικία, δν είχα καμμία άλλη παρόμοια εμπειρία μέχρι σήμερα. Κ πέρασαν πολλά χρόνια από τότε :lol:. Προτιμώ δωμάτιο, οποιασδήποτε κατηγορίας αρκει να είναι αξιοπρεπές. Για σκηνή, δν νομίζω...Αν κ ο αρραβωνιαστικός μου όλο κ με τσιγκλίζει!!! Λέτε να υποκύψω;
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Εγω προσωπικά ξενοδοχειο και μόνο ξενοδοχειο. Ούτε που μπορώ να διανοηθώ τον ευατό μου να κοιμάμαι σε sleeping bag, αλλά γούστα είναι αυτά.
Αν θέλω να βρεθώ δε κοντά στη φύση θα βρω άλλους τρόπους.
Ασε δε που από ότι μου χουν πει φίλοι που έχουν δοκιμάσει το camping στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα πράγματα εδώ δεν είναι τόσο οργανωμένα.

και εγω μαζι σου φιλε, εδω και 11 χρονια μου εστειλαν απο Ανοβερο μια σκηνη 2 δωματιων, με δικο της πατωμα και ολα τα αξεσουαρ....ειναι στην αποθηκη τοσα χρονια δεν την ανοιξα ποτε, ασε που μπορει να την εχει φαει και ο σκορος........μπραβο σ' αυτους που τα καταφερνουν μενοντας στη σκηνη αλλα εγω κακουχιες δεν αντεχω...θελω ανεση και πανω απο ολα καθαριοτητα...
 

george diver

Member
Μηνύματα
115
Likes
15
Ταξίδι-Όνειρο
Στούς βυθούς ολης της γης
Φανταζομαι οτι μπορεις να καταλαβεις τι σημαινει για ενα παιδι να εχει προσβαση στη θαλασσα οτι ωρα γουσταρει...απλα θυμησου τον εαυτο σου:)
Φυσικά μπορώ να καταλάβω. Αυτή η έλευθερία είναι που μου αρέσει στο κάμπινγκ. Οσο για τα παιδιά ελπίζω να ακολουθήσουν.:p:p
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.781
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Λογο δουλειας τις σκηνες τις εχω φαει στην μαπα....ειπα να παω και διακοπες σε σκηνη και η εμπειρια ηταν χαλια.....βεβαια για τροχοσπιτο δεν θα ελεγα οχι καθως ειναι πολυ διαφορετικα απο το να εισαι σε σκηνη. Αλλα απο ολα αυτα προτιμω το ξενοδοχειο!!
 

PASCAL

Member
Μηνύματα
60
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Morocco
Ταξίδι-Όνειρο
οπουδήποτε
Την πρώτη φορά που πήγα διακοπές, πήγα σε κάμπινγκ στις κυκλάδες. Ενώ περάσαμε πολύ καλά με όλη την παρέα ταλαιπωρήθηκα απίστευτα από έλλειψη ύπνου και γενικότερα από κάποιες κακουχίες που αντιμετωπίσαμε. Την επόμενη χρονία πάλι κάμπινγκ σε νησί και μία από τα ίδια. Είχα γυρίσει από διακοπές και κοιμόμουν μία βδομάδα να ισιώσω. Και τότε είπα τέρμα η σκηνή. Μετά από 2 χρόνια ένας φίλος μου με προέτρεψε να πάμε σε κάμπινγκ στην πελλοπόνησο και με τα χίλια ζόρια πήγα. Το παιδί ήταν πολύ οργανωτικό και έχοντας κάνει κάμπινγκ ελεύθερο και οργανωμένο με άτομα που είχαν χρόνια εμπειρία με την φάση έκανε την διαμονή μας πολύ άνετη. Σ'αυτό βοήθησε και το κάμπινγκ με τις υποδομές που είχε (σκιά σ' όλους τους χώρους, χωροθέτηση για τις σκηνές κτλ). Από τότε και ως σήμερα κάνω συνέχεια κάμπινγκ σε Ελλάδα και Ευρώπη και μάλλον δύσκολα θα το αποχωριστό. Αν μέχρι τα 25 έχεις μπεις στην φάση και έχεις ανάλογη παρέα σου γίνεται καλοκαιρινός τρόπος ζωής.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.089
Likes
2.903
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
καμπινγκ σε κυκλαδες ειναι καπως ασχημη φαση γιατι δεν υπαρχει ιχνος σκιας στα τελεια κυκλαδιτικα νησακια
 
Μηνύματα
25
Likes
1
και η δική μου εμεπιρία στη σκηνή δεν μπορώ να πώ ότι ήταν και η καλύτερη. το δοκίμασα στον πλαταμώνα της κατερίνης, αλλά τελικά κοιμήθηκα στο αυτοκίνητό μου. βέβαια είσαι πολύ πιο κοντά στη φύση αλλά και στα φίδια της φύσης. σε τροχόσπιτο δεν θα έλεγα όχι, άλλωστε ένα από τα όνειρα μου είναι να αγοράσω ένακαι να γυρίσω την ευρώπη. βέβαια αυτού του είδους οι διακοπές απαιτούν οργάνωση, πχ ψησταριά,είδη ψαρέμτος,κτλ και πιστεύω ότι είναι καλύτερα από ξενοδοχείο
 

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.960
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
η ιδέα του τροχόσπιτου και μένα μου αρέσει και το σκέπτομαι σοβαρά αλλα για μετά τα 65.:D
προς το παρόν δεν με βλέπω για ευρώπη συχνά...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.332
Μηνύματα
888.609
Μέλη
38.999
Νεότερο μέλος
MARGI HPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom