Γαλλία Ενοικίαση αυτοκινήτου στο Παρίσι!

haritos

Member
Μηνύματα
17
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Paris
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλησπέρα σε όλους!

Είμαστε παρέα 6 ατόμων και στις 3 Δεκέμβριου πετάμε για το Παρίσι, οπού θα μείνουμε μέχρι και τις 9 του Δεκέμβρη (βραδινή πτήση)!

Λόγω του ότι είμαστε 6 άτομα και θέλουμε να ταξιδέψουμε και έξω από το Παρίσι, κυρίως στο Mont Saint-Michelle, αλλά και Βερσαλίες και Disneyland σκεφτήκαμε να νοικιάσουμε ένα 7-θέσιο αυτοκίνητο και να μοιραστούμε τα έξοδα!
Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται να συμφέρει οικονομικά καθώς μπορούμε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για όλες τις μέρες με περίπου 360€ - 400€ σύνολο (περίπου ίδιο κόστος με το να βγάζαμε κάρτες μετακίνησης)!

Αυτό που θέλουμε όμως πρώτα να μάθουμε είναι τι συμβαίνει με την ασφάλεια του αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος, κλοπής, καταστροφής, φωτιάς κλπ και την ασφάλεια αστικής ευθύνης! Ποιος επωμίζεται τα έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος, κλοπής, θραύσης κρυστάλλων κλπ;

Όποιος είχε κάποια παρόμοια εμπειρία θα μπορούσε να την παραθέσει!

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Δε γνωρίζω για το Παρίσι συγκεκριμένα αν αλλάζει κάτι, αλλά αυτό πρέπει να το ρωτήσεις στην εταιρία που θα σας νοικιάσει το αυτοκίνητο. Π.χ. εδώ Ελλάδα που νοικιάσαμε πρόσφατα μας είπαν πως ναι μεν είναι ασφαλισμένο αλλά υπάρχει ένα ποσό απαλλαγής (π.χ. για μικροζημιές μέχρι 100 ευρώ που τα πληρωνεις εσύ και όχι η ασφαλιστική). Επίσης να ρωτήσεις αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στα χιλιόμετρα που μπορείτε να κάνετε. Όταν το έψαχνα κάποιες εταιρίες δεν είχαν ενώ άλλες έλεγαν π.χ. μέχρι 100χλμ/ημέρα και για τα παραπάνω πληρώνεις έξτρα.
Στο αν σας συμφέρει να νοικιάσετε τελικά θα πρέπει βέβαια να συνυπολογίσεις το κόστος βενζίνης, διόδια κτλ. αν υπάρχουν εκεί που θα πάτε και φυσικά πάρκινγκ. Το τελευταίο μέσα στο κέντρο θα είναι δύσκολο και ακριβό. Αν θέλατε να κινηθείτε μόνο στο κέντρο στη θέση σας δε θα το σκεφτόμουν καν για αυτοκινητο και ας είμασταν αρκετά άτομα. Αλλά και για παραέξω που θέλετε να πάτε πιστεύω τα μέσα μεταφοράς είναι πολύ καλά και οικονομικά και προσωπικά θα τα προτιμούσα.. Βερσαλλίες π.χ. που πήγαμε (με καρτες navigo) ήταν γρήγορα και άνετα.
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Μπορείς να πληρώσεις μέχρι και ασφάλεια με μηδενική απαλλαγή αν θέλεις.
Αλλά το πάρκινγκ το υπολόγισες; Τον χρόνο που θα χάσεις στο κέντρο με το ΙΧ;

Προτείνω να το πάρεις για μία ημέρα να πάτε με την ησυχία σας στο Μont Saint Michel και (αφού δεν θέλετε να κάτσετε) να το γυρίσετε το βράδυ.
Έχω νοικιάσει 2 φορές απο europcar στον gare de lyon και αν θυμάμαι καλά ήταν ανοιχτά τα γραφεία μέχρι 23:00.
Ίσως υπάρχουν και ολονύχτια κάπου στο Παρίσι για να μην έχετε άγχος.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εδώ αναφέρει τους παρακάτω όρους οπότε πιστεύω ότι η ασφάλεια καλύπτει σε περίπτωση ζημιάς, έτσι δεν είναι;

https://www.economybookings.com/car...2#/book/R_FVMR_1334422_1334422__ML7FR?ctype=6
Η απαλλαγη για το αμαξι που διαλεξες ειναι 2000€. Αυτο σημαινει πως για ζημειες κλπ τα πρωτα δυο χιλιαρικα τα σκας εσυ κι αν ειναι μεγαλυτερο το ποσο απο κει και περα τα πληρωνει η ασφαλιστικη. Σου δινει τη δυνατοτητα να επιλεξεις εναν εκ των δυο τυπων επιστροφης αυτου του ποσου:
1. Το refundable excess σημαινει πως για ζημειες (εκτος απο παραθυρα, κρυσταλλα, λαστιχα, οροφη και κατω μερος αυτοκινητου), κλοπες, χασιμο κλειδιων θα σου επιστρεψει (αφου τηρουνται ολοι οι οροι που θετει) ποσο μεχρι 750€. Αρα αν η ζημεια ειναι μεχρι 750€ θα τα παρεις ολα πισω (εφοσον βεβαια εχεις τις απαραιτητες αποδειξεις).
2. To full excess οπου σου δινει επιστροφη ως 3000€ και συμπεριλαμβανει και ζημειες σε παραθυρα, κρυσταλλα, λαστιχα κλπ).

(Παιρνω σαν δεδομενο πως ο οδηγος ειναι πανω απο 25 ετων ). Κατσε και διαβασε τους ορους πριν κλεισεις.

Τωρα να ρθουμε στο θεμα αν θα πρεπει να νοικιασεις αυτοκινητο. Κατα την γνωμη μου η ενοικιαση αυτοκινητου στο Παρισι ειναι η πλεον ασυμφορη. Η κινηση ειναι τρομερη και το παρκινγκ πανακριβο. Το αυτοκινητο θα το χρειαστειτε μονο για το Μont Saint-Michel. Και αν φτανετε νωρις στο Παρισι νοικιαστε το κατευθειαν απο το αεροδρομιο και επιστρψτε το βραδι στο Παρισι οπου θα το παραδωσετε ή την τελευταια μερα νοικιαστε το απο το Παρισι και παραδωστε το στο αεροδρομιο ή εστω τη Δευτερα. Για Ντισνευ και Βερσαλλιες χρησιμοποιηστε τρενο, δεν αξιζει αυτοκινητο. Βγαλτε Navigo και προγραμματιστε τις εξορμησεις σας στις ζωνες 3-5 μεχρι και την Κυριακη (ή το Σαββατο αν θελετε να εκμεταλλευτειτε τα δωρεαν αξιοθεατα την Κυριακη).

Αν νοικιασετε αυτοκινητο να ειστε πολυ προσεκτικοι με την τηρηση του κωδικα οδικης κυκλοφοριας. Καμερες υπαρχουν παντου απο τα φαναρια, τις διασταυρωσεις κατα μηκος των αυτοκινητοδρομων, εθνικων και περιφερειακων οδων, μεσα σε πολιτικα κινουμενα οχηματα της τροχαιας που μπορει να ταξιδευουν διπλα σου. Τα προστιμα ειναι τσουχτερα κι αν πανε στην εταιρια ενοικιασης θα σε υπερχρεωσει. Υπερβαση οριου ταχυτητας (ειδικα ανω των 40km/h), παραβιαση κοκκινου σηματοδοτη, μη σταματητα σε ΣΤΟΠ, οδηγηση υπο την επηρεια αλκοολ ή να ναρκωτικων, χρηση κινητου κατα τη διαρκεια οδηγησης, μη δεσιμο με ζωνες ασφαλειας ολων των επιβατων, χρηση λεωφορειολοριδων ειναι απο τις πιο σημαντικες παραβασεις.

Τα διοδια υπολογισε τα χονδρικα γυρω στο 1€/12-15χλμ και ειναι δυο τυπων. Σε αλλα πληρωνεις ενα αντιτιμο οταν διερχεσαι απο αυτα και αλλου εχει σημεια εισοδου οπου βγαζεις εισιτηριο και σημεια εξοδου οπου πληρωνεις αναλογα με τα χιλιομετρα που εκανες.

Για οδικη βοηθεια ή πατας το κουμπι των πορτοκαλι κουτιων που βρισκονται περιπου ανα 2χλμ κατα μηκος του εθνικου δικτυου ή καλεις 17 απο τηλεφωνικο θαλαμο ή 112 απο το κινητο. Οι δρομοι διαχειριζονται απο ιδιωτικες εταιριες κι ετσι δεν μπορεις να επιλεξεις εσυ την οδικη βοηθεια. Το ποσο που θα πληρωσεις καθοριζεται απο τιμοκαταλογο που εκδιδει η κυβερνηση.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.210
Μηνύματα
883.805
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom