Επιλογή προορισμού για erasmus και ερωτήσεις

fotast

Member
Μηνύματα
9.377
Likes
14.283
Για μένα η Λισαβόνα δεν συγκρίνεται με τις άλλες.Πολυ πιο αξιόλογη και θα έχεις και την Ισπανία δίπλα σου.Για την γλώσσα εσύ ξέρει καλύτερα.
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Λατινικής Αμερικής
Καλέ αγγλικά μιλάνε στην Πορτογαλία για τους εράσμους ;)
Τα μαθήματα είναι αγγλόφωνα. Πολύ μεγάλο δίλημμα... Το Παρτουμπίτσε είναι μικρό αλλά έχει φοιτητική ζωή, φτηνό ΚΑΙ στην κεντρική ευρώπη (πολλά ταξίδια, κοντινές αποστάσεις). Από την αλλη Λισαβώνα είναι υπέροχη. Πιο μεγάλη πόλη, δίπλα στην Ισπανία και καλό κλίμα.
Οπου και να πας πάντως θα ναι τέλεια!
 

ioanna_emm

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Ξανακανω λοιπον χαρτια για ερασμους φετος, εχω καταληξει σε πρωτη επιλογη κρακοβια (agh). Για 2η και 3η, ειμαι αναμεσα σε Bydgoszcz, Βουκουρεστι και Czestochowa. Ποιες θα μου προτεινατε εσεις και με ποια σειρα?
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Λατινικής Αμερικής
Τις άλλες πολωνικές πόλεις δεν τις ξέρω, αλλά με μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα φαίνονται πολύ όμορφες! Απο ζωή δεν ξέρω τι παίζει, πάντως η Κρακοβία είναι μια πολύ καλή επιλογή! Ψάξου λίγο μέσω φβ ή άλλων δικτύων για ερασμίτικη ζωἠ εκεί πάντως ;)
 

ioanna_emm

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Σ ευχαριστω πολυ και μονο που μπηκες στη διαδικασια να τις δεις :) μακαρι να με παρουν κρακοβια αν και χλωμο, εχει γινει σουπερ προορισμος τωρα τελευταια :p
 

epp1783

Member
Μηνύματα
80
Likes
44
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΟΥΒΑ
Απιστευτη κρακοβια φοιτητουπολη ωραια ζωη φτηνη πολυ καλο φαγητο κεντρο της ευρωπης ε δεν θελειις κατι αλλο :) ποσο θα ηθελα να ξαναπαω ερασμους :)
 

GeorgeM1

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γεια σας παιδιά,

είμαι φοιτητής του 3ου έτους Πληροφορικής στην ΑΣΟΕΕ. Μετά λοιπόν και από την τελευταία διατμηματική ενημέρωση για το πρόγραμμα, μπορώ να πω πως είμαι ψυχολογικά έτοιμος για αυτή την εμπειρία, και ανυπομονώ να πάω αν μου δοθεί η ευκαιρία!

Επειδή φαντάζομαι είστε πιο εξοικειωμένοι με το θέμα, θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πράγματα για διάφορους ενδοιασμούς μου! Αρχικά, το πρωτεύον θέμα είναι να αποφασίσω ποιες 3 χώρες θα δηλώσω και με ποια σειρά. Όμως, για λόγους που δεν γνωρίζω, το τμήμα της Πληροφορικής, σε σχέση με τα άλλα τμήματα, έχει ελάχιστη ποικιλία στα διαθέσιμα πανεπιστήμια. Συνολικά να είναι γύρω στα 10, ενώ αυτά που έχουν ως προϋπόθεση μόνο τα Αγγλικά είναι 4. Δεν διαθέτω κάποιο άλλο πτυχίο πέραν του proficiency στα Αγγλικά, οπότε οι επιλογές μου είναι Βίλνιους(Λιθουανία) , Eindhoven(Ολλανδία), Trondheim(Νορβηγία) και Στοκχόλμη. Συνολικά 4 πανεπιστήμια δηλαδή, που το καθένα θα πάρει 2 φοιτητές για 5 μήνες διάρκεια.

Προσωπικά, ήθελα εξ' αρχής να πάω Ολλανδία, αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο πανεπιστήμιο, οπότε όταν πριν μερικές μέρες έμαθα για την προσθήκη αυτού στην Eindhoven, μπορείτε να καταλάβετε τον ενθουσιασμό μου. Θα ήθελα λοιπόν αρχικά να ρωτήσω αν έχει κάποιος από εσάς εμπειρίες από αυτά τα μέρη, κυρίως για Eindhoven, έτσι ώστε να μπορώ να προετοιμαστώ καλύτερα όσον αφορά το τι να περιμένω.

Γενικά επιζητώ να περάσω όσο καλύτερα γίνεται, δηλαδή το να υπάρχει μια μεγάλη και δραστήρια φοιτητική κοινότητα είναι μεγάλο συν, αλλά απ' ότι διαβάζω εδώ μάλλον είναι αναπόφευκτο οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχώ! Πρέπει να ομολογήσω όμως, ότι έχω εδώ και αρκετό καιρό διάφορες ανασφάλειες, μιας και δεν έχω ζήσει μέχρι στιγμής σε κάποια άλλη πόλη μόνος μου για μεγάλο χρονικό διάστημα, πόσο μάλλον σε άλλη χώρα. Περνάνε λοιπόν διάφορα πράγματα από το μυαλό μου, όπως το αν θα είναι η χώρα που θα διαλέξω κατάλληλη για αυτή την 6μηνη διαμονή, αν θα βρω παρέες, αν θα μπορέσω να τα βγάλω πέρα κλπ. . Βέβαια, μετά από αρκετές συζητήσεις, έχω πειστεί πως δεν έχει νόημα να ανησυχώ ούτε να φοβάμαι για το οτιδήποτε, μιας και όλοι οι υπόλοιποι στην χώρα που θα πάω θα είναι στην ίδια φάση με έμενα, να γνωρίσουν δηλαδή νέο κόσμο και να ζήσουν ένα από τα καλύτερα ταξίδια τους! Τι έχετε να πείτε πάνω σε αυτό;

Τέλος, οποιαδήποτε άλλη συμβουλή όσον αφορά το θέμα της προετοιμασίας της δήλωσης που θα κάνω μέχρι τις 4/3, δηλαδή αν θα πρέπει να επικεντρωθώ σε κάποια συγκεκριμένα, από άποψη δυσκολίας ή μονάδων ECTS ή οτιδήποτε άλλο, μαθήματα προς αντιστοίχηση κ.ο.κ., θα ήταν ευπρόσδεκτη!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Γιώργος.
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Λατινικής Αμερικής
Λοιπόν, χωρίς να έχω καμία σχέση με ΑΣΟΕΕ ή Πληροφορική θα σου πω τα εξής:

Αρχικά, όλες αυτές οι φοβίες και οι ανασφάλειες είναι απολύτως λογικές. ΑΛΛΑ, ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ! (συγγνώμη για τα κεφαλαία, δε φωνάζω, δίνω έμφαση :p ) Ολοι όσοι πάνε εράσμους -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έχουν αυτα στο μυαλό τους. Μπορεί ο πρώτος μήνας να σου φανεί βουνό, να θες να γυρίσεις πίσω, να έχεις δυσκολίες, αλλά μετά θα περάσεις τέλεια. Οπότε, αυτό, λύθηκε. Απλά, βγάλτο από το μυαλό σου γιατί τσάμπα βασανίζεσαι.

Οσον αφορά στην πόλη, δεν ξέρω γιατί θες να πας Ολλανδία, αλλά για να το θες τόσο, θα σου έλεγα να βάλεις αυτό σαν πρώτη επιλογή. Προσωπικά, θα επέλεγα πρώτα το Βίλνιους, κυρίως για το οικονομικό του πράγματος. Η Λιθουανία είναι πολύ φτηνή χώρα, θα περάσεις πολύ καλά, είναι σε σημείο που επιτρέπει τα ταξίδια σε γύρω χώρες και ανήκει στο μπλοκ των Βαλτικών χωρών -που όσο να 'ναι διαφέρουν από την υπόλοιπη Ευρώπη. Επίσης, είναι μεγάλη πόλη και πρωτεύουσα, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να είναι χαοτική. 550.000 κάτοικοι είναι ο πληθυσμός, ιδανικός για πόλη εράσμους. Προσωπικά, ήμουν σε πόλη 400.000 και πέρασα υπέροχα χωρίς να βαρεθώ. Μετά θα έβαζα τη Στοκχόλμη. Η Στοκχόλμη με αποθαρρύνει λόγω κόστους ζωής. Αλλά είναι όμορφη πόλη, φοιτητούπολη, θα χεις αν μη τι άλλο πράγματα να κάνεις. Τρόντχάιμ, πανάκριβα, φαρμακερά. Από την άλλη είναι Νορβηγία, άλλη φάση, πολύ διαφορετική. Επίσης, είναι μικρή πόλη (180.000 κάτοικοι περίπου), αλλά έχει μεγάλη φοιτητική κοινότητα (30,000 φοιτητές). Για Αιντχόφεν δεν ξέρω, καθόλου, σίγουρα πιο φτηνό από Νορβηγία, Σουηδία, αλλά πιο ακριβό από Λιθουανία. Επίσης, βρίσκεται σχετικά σε καλό σημείο της Ευρώπης, κατάλληλο για κοντινές εκδρομούλες :D

Εγω θα σου λεγα, να μπεις στα σάιτς των πανεπιστημίων να δεις τι μαθηματα προσφέρονται και αν συνάδει το πρόγραμμα σπουδών εδώ με τα εκεί πανεπιστήμια. Για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το τι θα επιλέξεις ;)
 

Sap

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σας!
Είμαι φοιτήτρια στην ΑΣΟΕΕ στο τμήμα Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και ενδιαφέρομαι για erasmus το επόμενο έτος. Αρχικά ήθελα πολύ Παρίσι αλλά αν και έχω πτυχίο στα γαλλικά ουσιαστικά δεν τα θυμάμαι καθόλου. Κάπως έτσι κατέληξα στην Κοπεγχάγη και στην Πράγα που απαιτούν μόνο αγγλικά. Το βασικό μου πρόβλημα είναι και πάλι το θέμα της γλώσσας, αν θα μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της σχολής και όχι μόνο. Θα εκτιμούσα πολύ τις συμβουλές σας ακόμα και για άλλες πόλεις:)
Υ.Γ. Προτιμώ τις μεγάλες πόλεις..
 

GeorgeM1

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!

Κοίταξε, δεν διαφωνώ, η Λιθουανία είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή, αλλά μας είπαν από τον χώρο του πανεπιστημίου ότι τα μαθήματα σε εκείνα τα πανεπιστήμια δίνουν 2 με 3 ECTS, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα μιας και τα δικά μας εδώ δίνουν 7 πλέον. Είπαμε, να περάσουμε καλά πάμε, αλλά μην μείνω πίσω έναν χρόνο :p

Η Ολλανδία μου είχε κολλήσει από παλιότερα. Θα προτιμούσα Amsterdam αλλά απ' το τίποτα, μια χαρά είναι η Eindhoven. Κυρίως επειδή έχω ακούσει πως είναι πολύ ανοιχτόμυαλος και χαλαρός λαός, κάτι που θεωρώ θα βοηθήσει πολύ κατά την διάρκεια της προσαρμογής μου. Επίσης μιλάνε άπταιστα Αγγλικά, αλλά ντάξει αυτό ισχύει και στις Σκανδιναβικές χώρες που ανέφερα. Ακόμα, το γεγονός ότι είναι εύκολο για ταξιδάκια στις γύρω περιοχές είναι πολύ ελκυστικό, μιας και πολλοί φίλοι μου θα πάνε Erasmus εκείνη την περίοδο.

Πάλι καλά μπορώ να αντιστοιχίσω τουλάχιστον 3 μαθήματα αν όλα πάνε καλά στην Ολλανδία και να συμπληρώσω τα υπόλοιπα ECTS με άλλα μαθήματα που δεν είναι εφικτή η αντιστοίχηση.

Πάντως όπως και εσύ είπες, πάω για να περάσω όσο καλύτερα γίνεται. Το ακαδημαϊκό κομμάτι είναι κάπως δευτερεύον. Απλά δεν έχω βρει πολλές εμπειρίες σε αυτή την πόλη, είτε εδώ είτε σε άλλα φόρουμ. Πάντως, έχω διαβάσει ότι ενώ είναι αφοσιωμένοι στις σπουδές τους, από Πέμπτη μέχρι Κυριακή βγαίνουν έξω και τα σπάνε. Θα μπορούσες να με κατευθύνεις κάπου, μπας και βρω κάποια περιγραφή της πόλης Eindhoven για έναν φοιτητή; Μην πάω εκεί έτοιμος να παρτάρω και είναι όλοι στις βιβλιοθήκες :haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.533
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom