Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

HummingBird

Member
Μηνύματα
582
Likes
826
Απλα στο σεναριο να συμπληρωσεις οτι αλλο η δραχμη ττου 90 που ημασταν στην ευρωζωνη και αλλο η δραχμη του 50 που ημασταν εκτος ευρωζωνης.
Αφού τα λέτε που τα λέτε, τουλάχιστον πείτε τα σωστά. Μπερδεύεις την "Ευρωζώνη" με την "Ευρωπαϊκή Ένωση". Αυτό από μένα, γεια τώρα.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ είμαι υπέρ του Δημοψηφίσματος. Αλλά εξηγούμαι.

Δεν μπορώ να ξέρω ποια μπορεί να είναι η ερώτηση. Θα ήθελα κάτι του τύπου "πόσο θέλετε να το χοντρύνουμε?". Προφανώς πιο όμορφα διατυπωμένο.

Μετά από ένα τέτοιο ερώτημα θα περίμενα από την κυβέρνηση να αναλύσει το χειρότερο αλλά και το ιδανικότερο σενάριο αν το χοντρύνει. Απλά και κατανοητά ακόμα και για τους πιο χαζούς. Να μας πουν οι κουμανταδόροι της χώρας τι μπορεί να μας περιμένει. Όσο μπορούν τέλοσπάντων.
"Ξέρετε κύριοι, αν έρθουμε σε ρήξη μπορεί και να πεινάσουμε για άγνωστο χρόνο(πεινάσετε). Αλλά θα έχουμε ψηλά το κεφάλι μπλα μπλα." (κάκιστο σενάριο).
Ή "ξέρετε κύριοι, αν έρθουμε σε ρήξη μπορεί να μας τα διαγράψουνε όλα, και να αποτελέσουμε φάρο της Ευρώπης μπλα μπλα." (Ιδανικό σενάριο).

Κάνε ένα διάγγελμα και πες τα. Πιο αναλυτικά βέβαια. Όχι βέβαια τρομοκρατία τύπου διαφ.καμπάνιας ΝΔ και τίποτα τέτοιο. Παρουσίαση των σεναρίων αντικειμενικά χωρίς η κυβέρνηση να παίρνει θέση. Σαν να σου λέει ο Τσίπρας: "Νομίζεις maltakia/ Εcho/ Babaduma ότι ξέρεις καλύτερα από εμάς? Πες λοιπόν ΕΣΥ τι να κάνουμε!".

Και ένας ακόμα λόγος που είμαι υπέρ, είναι γιατί επιτέλους θα πρέπει να πάρουμε θέση σε κάτι πολύ σοβαρό και να μην λέει ο κάθε James/ Yorgos/ μπλα μπλα και δεν ξέρω ποιος άλλος ότι του κατέβει πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου.
Να μην έχουμε μετά να λέμε "φταίει ο Τσίπρας, λίγος ο Μπαρουφάκης, δοσίλογος ο Σαμαράς, φταίνε οι άλλοι μπλα μπλα".
Άμα μας βαστάει να ψηφίσουμε πχ ρήξη με ένα 80% να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Να μην έχουμε μετά να κατηγορούμε και κανέναν. Εκεί ναι, θα έχουμε 100% ευθύνη, είτε για την καταστροφή είτε για αυτό με τους φάρους που είπα παραπάνω!

Εντάξει, αυτό με τον φάρο πολύ λυρικό. Ποιος είμαι πια?
 

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την διατύπωση του ερωτήματος. Και το ερώτημα το διαμορφώνει αυτός που κυβερνά.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όλες οι συζητήσεις με την ΕΕ οδηγούνται σε αδιέξοδο. Το ερώτημα για το αδιέξοδο αυτό θα μπορούσε να πάρει για παράδειγμα μία από τις παρακάτω μορφές (ή και πολλές άλλες):

Περίπτωση Α (το αντιμνημονιακό)
Ύστερα από το πρόσφατο αδιέξοδο στην σύνοδο κορυφής σχετικά με το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας, συμφωνείτε :
Α1) με την πρόταση της ΕΕ για υπογραφή νέου μνημονίου με τους επαχθείς και εξευτελιστικούς όρους που περιλαμβάνει ή
Α2) με την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης για ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης της χώρας;

Περίπτωση Β (το υπερήφανο)
Ύστερα από το πρόσφατο αδιέξοδο στην σύνοδο κορυφής σχετικά με το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας, συμφωνείτε :
Β1) με την λήψη των κρίσιμων αποφάσεων που αφορούν την χώρα από το διευθυντήριο του Βερολίνου και των Βρυξελλών ή
Β2) με την αποκατάσταση της εθνικής μας Ανεξαρτησίας και την αυτόνομη λήψη των αποφάσεων που αφορούν την χώρα μας από την ίδια σύμφωνα με τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και την ψήφο του Ελληνικού λαού;

Περίπτωση Γ (το ειλικρινές)
Ύστερα από το πρόσφατο αδιέξοδο στην σύνοδο κορυφής σχετικά με το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας, συμφωνείτε :
Γ1) με την πρόταση της ΕΕ για υπογραφή νέου μνημονίου με τους όρους που αυτό περιλαμβάνει και οι οποίοι διαασφαλίζουν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη ή
Γ2) με την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης για ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης της χώρας, η ανάγκη χρηματοδότησης του οποίου ενδεχομένως θα οδηγήσει την χώρα εκτός ευρωζώνης;

Είναι προφανές ότι ανεξάρτητα από την διατύπωση, σε όλες τις περιπτώσεις οι δεύτερες απαντήσεις οδηγούν εκτός ευρωζώνης. Όπως και να διατυπωθεί το ερώτημα, αφού θα υπάρχει αδιέξοδο με την ΕΕ πάντα η μία ερώτηση θα οδηγεί εκτός ευρώ.
Συνεπώς και οι διευκρινήσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση σχετικά με την δήλωση του Βαρουφάκη στην Corriere dela Serra περί δημοψηφίσματος για τις μεταρρυθμίσεις (άποψη Βαρουφάκη) ή δημοψηφίσματος για το ευρώ (παρουσίαση εφημερίδας - άστοχη σε κάθε περίπτωση) δεν οδηγούν σε άλλο αποτέλεσμα πέρα από το εντός ή εκτός ευρώ.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ίσως να είναι και έτσι. Πάντως το θέμα δημοψήφισμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνει τόσο τζιζ. Το τελευταίο που έχει γίνει αν δεν κάνω λάθος είναι πριν καμιά 40αριά χρόνια, για την αβασίλευτη Δημοκρατία.
Σε πάρα πολλά σημαντικά θέματα δεν έχουμε ερωτηθεί. Ούτε για μνημόνια, ούτε για ΟΝΕ, ούτε για ΕΟΚ. Τίποτα. Όταν άλλοι ερωτούνται ακόμα για τον κατώτατο μισθό. Λέω εγώ τώρα.
Στην Ιταλία αν δεν κάνω λάθος είχε γίνει και δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ τους. Εδώ μην τολμήσουμε να το ψελλίσουμε, να πέσουν να μας φάνε.

Πάντως εγώ δεν είμαι καθόλου βέβαιος αν πραγματικά είναι σίγουρη η έξοδός μας, αν τυχόν δεν τα βρούμε. Ίσως και να είναι ένας μπαμπούλας. Ίσως και όχι.

Και τελοσπάντων ας ρωτήσουν αν θέλουμε το ευρώ. Ποια είναι τα θετικά, ποια τα αρνητικά. Απλά για να τα καταλάβουν ακόμη και οι ψηφοφόροι του Πασό...εεε συγγνώμη, οι γιαγιάδες και οι παππούδες.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Το παραδέχτηκε και επίσημα ο Χαρδούβαλης ενώ συνεχίζει να κάνει υποδείξεις για την οικονομία χωρίς κανένας να του ρίχνει σφαλιάρες.
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Εγώ ξέρω οτι υπάρχουν και πιο σοβαρά προβλήματα για δημοψήφισμα που ταλανίζουν δεκαετίες τους Έλληνες, όπως... παίρνει τα πρωταθλήματα δίκαια ο ολυμπιακός ή όχι?που τα είδατε τα επεισόδεια στο ντέρμπι ή ποιός θα μας δώσει πίσω τις Κυριακές μας?με την εγγύηση του Σκάϊ βεβαίως-βεβαίως!!
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.214
Μηνύματα
883.826
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom