Καλοκαίρι στην Ιταλία με Air One από 50Ε..

iro2009

Member
Μηνύματα
23
Likes
0
Η συνέχεια της ενημέρωσης δεν είναι και τόσο ευχάριστη...Μετά από μία ημέρα συνεχούς επικοινωνίας με alitalia και airone έχω να δηλώσω ότι η εταιρεία είναι τελείως ανοργάνωτη. Ενώ στην πρωινή επικοινωνία η alitalia μας διαβεβαίωσε ότι μπορεί να αλλάξει τα εισιτήρια, μας ζήτησε το e-ticket, το οποίο όμως για κάποιο λόγο η air one δεν το εκδίδει με την κράτηση και δεν το χρησιμοποιεί στο σύστημά της. Και η απάντηση της alitalia είναι ότι δεν μπορεί χωρίς αυτό τον αριθμό, οπότε τα εισιτήρια δεν αλλάζουν...Τζάμπα κόπος δλδ.
Άντε ξαναπάρε πίσω την air one να σου κάνουν refund τώρα...
Μεγαλύτερη απογοήτευση τώρα:(
 

PPhanny

Member
Μηνύματα
67
Likes
36
Samion , έτσι για ενημέρωση και μόνο, ενώ είχα κλείσει πολύ πριν Αθηνα-Πίζα,πτήση μέσα στο Μάϊο, μόλις μου έστειλαν μέϊλ ότι η πτήση μου ακυρώνεται. Στο τηλέφωνο (το οποίο δεν είναι δωρεάν) μετά από μεγάλη αναμονή, μόλις τους είπα τον κωδικό κράτησης, βιαστικά βιαστικά μου λένε "Σας στείλαμε τα χρήματα". Οταν τους ξαναρώτησα γιατί γίνεται αυτό, μου είπαν ότι η πτήση δεν θα γίνει γιατί για οικονομικούς λόγους είναι ασύμφορη (τώρα δεν πουλήθηκαν τα εισιτήρια ή έγινε κάτι άλλο δεν ξέρω). Προσωπικά δεν με πείραξε καθόλου, αλλά δεν θα έλεγα ότι μπορείς να βασίζεσαι σε αυτούς αν πρέπει οπωσδήποτε να πας στον προορισμό σου.
 

vagmouk

Member
Μηνύματα
7
Likes
3
Να σας πω και τη δική μου ιστορία.Εκανα κράτηση απο τον προηγούμενο Δεκέμβριο για το ΠΙΖΑ-ΑΘΗΝΑ μέσα απο το site της Alitalia για τις 11-6-2012.Εντελώς τυχαία την Καθαρή Δευτέρα ,ψάχνωντας να κλέισω για ένα φίλο το ίδιο δρομολόγιο,διαπίστωσα ότι η πτήση άλλαξε για την επόμενη μέρα και σε απογευματινή ώρα χωρίς να έχω ενημερωθεί απο πουθενά.Αμέσως τηλέφωνο στα γραφέια της Αlitalia στο Ελ.Βενιζέλος οπότε και το μαθαίνω και επίσημα.Χωρίς να μου πουν τίποτα για Airone και τέτοια με ενημερώνουν οτι μπορώ να επιλέξω ανάμεσα στο να πετάξω τη νέα ημερομηνία,στο full refund και σε μία πτήση μέσω Ρώμης με αναχώρηση την ίδια ακριβώς ώρα με την ακυρωμένη πτήση.Επέλεξα να γυρίσουμε μέσω Ρώμης ,βέβαια θα περιμένουμε δύομισι ώρες στο Fiumicino ,αλλά τι να κάνουμε ,τουλάχιστον θα φτάσουμε Αθήνα.Να σημειώσω επίσης το πόσο εξυπηρετική ήταν η υπάλληλος της εταιρείας,με κάλεσε η ίδια στο τηλέφωνο για να μην περιμένω μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αλλαγης και η όλη ιστορία ήταν πολυ γρήγορη το πολύ δέκα λεπτά και με δεδομένο ότι ήταν αργία.Η πλάκα είναι ότι τώρα μαθαίνω ότι ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις του Ιουνίου,απαράδεκτη αυτή η λογική των συνεχών αλλαγών του προγράμματος.Να σας πω επίσης ότι αρκετες μέρες μετά ,μου ήρθε sms στα ιταλικά που με ενημέρωνε για την αρχική αλλαγή της πτήσης ,ενώ μόλις σήμερα μου έστειλαν mail ότι η πτήση ακυρώνεται οριστικά και να επικοινωνήσω μαζί τους.Μιλάμε για ολική διαφορά φάσης.Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους , τι θα γίνονταν αν είχα δεχτεί να πετάξω μια μέρα μετά ,δηλαδή Τρίτη αντί για Δευτέρα και μετά στα καπάκια μου έσκαγε η ακύρωση.Θα μπορούσε να ξανααλλάξει το εισιτήριο και επίσης ήταν τελικά καλύτερο που έκλεισα μέσω Alitalia(εβγαινε και κάτι λίγα ευρώ φθηνότερα) και όχι μέσω Airone από άποψη επιλογών και εξυπηρέτησης;
 

iopa22

Member
Μηνύματα
209
Likes
177
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Λας Βεγκας-Νορβηγια
έχετε κανένα νέο σχετικά με τις ακυρώσεις πτήσεων; Σας έχουν επιστραφεί χρήματα πίσω;
 

iro2009

Member
Μηνύματα
23
Likes
0
Εμένα μου έχουν σπάσει τα νεύρα...Δεν μπορώ να καταλάβω τι οργάνωση έχουν. Μου είπαν ότι οι πτήσεις δεν ακυρώθηκαν, και ότι το mail της ακύρωσης αφορούσε την προηγούμενη πτήση που άλλαξε μία μέρα. Και μάλιστα μου έστειλαν και mail που επιβεβαιώνει την πτήση. Αλλά η πτήση δεν εμφανίζεται στο timetable της εταιρείας. Είπαν ότι κάνουν μία αναβάθμιση στο σύστημα για αυτό δεν εμφανίζεται... Νομίζω ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται...Πάντως χρήματα δεν έχουν επιστραφεί...Περιμένω να δω. Δεν ελπίζω πάντως ότι θα γίνει η πτήση...
 

iopa22

Member
Μηνύματα
209
Likes
177
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Λας Βεγκας-Νορβηγια
Και εγώ όταν επικοινώνησα μαζί τους, για να δω τι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, μου είπαν ότι βλέπουν την προϋγούμενη πτήση που ακυρώθηκε, εφόσον έχω πατήσει το λινγ που αποδέχομαι την νέα ημερομηνία πτήσης και έχω κάνει check-in, μπορώ να αλλάξω νέα ημερομηνία από μέσα Ιουλίου και μετά που εμφανίζονται ημ/νίες αλλά με χρέωση δικιά μου γιατί δεν ευθύνεται η εταιρεία. Όταν τους είπα για το πρόσφατο e-mail ακύρωσης, η υπάλληλος της airone έμεινε έκπληκτη στο τηλέφωνο και μου είπε ότι δεν εμφανίζεται καμία ακύρωση στο σύστημά της και ότι η πτήση φαίνεται κανονικά. Μου κράτησε τον αριθμό τηλεφώνου μου για να επικοινωνήσει μαζί μου όταν βγάλει άκρη και ακόμα με παίρνει τηλέφωνο.
Όποιος έχει κάποιο νέο ας το γράψει στο φόρουμ να ενημερωθούμε και οι υπόλοιποι.
 

iopa22

Member
Μηνύματα
209
Likes
177
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Λας Βεγκας-Νορβηγια
Έντάξει, ίσως καθηστερούνε λιγάκι γιατί χθες ήταν και το Πάσχα των καθολικών. Ας τους δικαιολογήσουμε για την ώρα.
 

iro2009

Member
Μηνύματα
23
Likes
0
Υπάρχει καμία εξέλιξη? Έχω καταλάβει ότι η επικοινωνία με την airone είναι πολύ δύσκολη, μου λένε ότι δεν έχει ακυρωθεί η πτήση και ότι απλά δεν εμφανίζεται στο timetable γιατί κάνουν αναβάθμιση (εδώ και 1 μήνα). Δεν μπορώ άλλο να μιλάω μαζί τους, δεν έχουν ούτε ένα mail. Ούτε refund μου έχουν κάνει...
 

andreasl

Banned
Μηνύματα
14
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Geirangerfjord
Αυτό που δεν έχω καταλάβει, είναι αν τελικά αξίζουν τον κόπο οι προσφορές της AirOne. Ή μήπως η πιθανότητα να ταλαιπωρηθείς είναι τόσο μεγάλη που καλύτερα να μην ψωνίσεις.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.375
Likes
9.304
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αυτό που δεν έχω καταλάβει, είναι αν τελικά αξίζουν τον κόπο οι προσφορές της AirOne. Ή μήπως η πιθανότητα να ταλαιπωρηθείς είναι τόσο μεγάλη που καλύτερα να μην ψωνίσεις.
το θέμα αφορά μια συγκεκριμένη προσφορά και μάλιστα ενδεχεται να ανανεωθεί, όχι αοριστολογίες και γενικότητες. ας αφήσουμε τα μέλη που ενδιαφέρονται να ενημερωνονται.
εγω ξερω πάντως οτι καθε ακυρωση, μετάθεση ωρας συνοδευεται από sms, email και ότι άλλο μέσο είναι διαθέσιμο και έχεις αφήσει στοιχεία, όπως πρεπει σε κάθε σοβαρή εταιρεία. και επιπλέον ασχολείται και το ελληνικό custome care της Alitalia. η εταιρεία δεν έχει σχέση με πειρατες. αξίζουν και παρααξίζουν οι προσφορές. για μεγαλύτερη εξασφάλιση όμως να κλείνεις business Swiss..:haha:
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Η αλήθεια είναι πως ειδοποιήθηκα με μειλ για την αλλαγή της ώρας της πτήσης μου σε επερχόμενο ταξίδι ,αλλα το θέμα είναι ότι μου κουτσουρεψαν την επιστροφή .......
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.375
Likes
9.304
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
,αλλα το θέμα είναι ότι μου κουτσουρεψαν την επιστροφή .......
εσενα δεν βολευει, βολευει αλλους. αυτό είναι το θέμα?

Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων
Εδώ γράφετε αποκλειστικά για τις προσφορές που κάνουν κατά καιρούς οι αεροπορικές εταιρείες στις τιμές εισιτηρίων.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.246
Μέλη
38.935
Νεότερο μέλος
newrevie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom