Ισπανία Καλοκαιρινές διακοπές στη... Βαρκελώνη

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
tnx guys!

Μια χαρά είναι η περιγραφή σου CakeNet! Έτσι, να γεμίσουμε το forum αγαπημένη Βαρκελώνη!!!

latina, τώρα που ξεκινάει και η Aegean πτήσεις (Μάιο) και με πολύ καλές τιμές και ώρες δεν έχεις καμιά δικαιολογία! Να πας πάραυτα! :)
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Μωρέ.. αν είχα τον χρόνο μπροστά μου...και την άνεση (που λόγω κρυώματος είμαι σαν κοτόπουλο 12 μέρες τώρα) και θα ήθελα να το κάνω λίγο πιο οργανωμένο. Αλλά δεν πειράζει... ίσως να είναι και πιο αυθόρμητο έτσι, ε; (θετική σκέψη, ε; χα χα)
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Τελεια η αφηγηση σου ... Μπραβο
Ειμαι βαρκελωνοπληκτη, εχω παει 6 φορες ,αλλά δεν την χορταινω ...
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
6 φορες???????? :p

Θέλω να σε φτάσωωω! :oops:
για να με φτασεις ,πρεπει να φθασεις και στη ηλικια μου :D
οποτε δεν ξερω αν σε "συμφερει" !!!

πλακιτσα κανω, αλλά η πρωτη φορα που πηγα
ηταν πριν 20 χρονια οποτε 6 φορες δεν ειναι και τοσες πολλες ,για μια τοσο ομορφη πολη
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
20 χρόνια ε? Θα 'χει ενδιαφέρον να διαβάσουμε και μια ιστορία από πρώτο χέρι για το πώς ήταν η Βαρκελώνη πριν τους Ολυμπιακούς!

Γιατί φαίνεται πως είναι μια πόλη που την επηρέασε πάρα πολύ η διοργάνωση του 1992 (και ποια πόλη δεν έχει επηρεάσει η διοργάνωση μιας Ολυμπιάδας θα μου πείτε...)
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.371
Likes
6.868
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
@chrikky:
μπράβο και συγχαρητηρία για της υπεροχη φωτο-περιγραφή σου...
Μας πήγες ξανά εκεί,
στην πόλη αυτή την ...μαγική
που μας εχει ξετρελλάνει αρκετά
και δεν χορταινουμε να διαβαζουμε κειμενα σαν τα δικά σου άπειρα.

@ΚΙΚΗ:
Ειμαι βαρκελωνοπληκτη, εχω παει 6 φορες ,αλλά δεν την χορταινω ...
και εγώ θέλω να σε φτάσω!:haha::clap:

Υ.Γ.: προτείνω να κάνουμε μια ομαδική αγορά εισητηρίων για ομαδική επισκεψη στην Βαρκελώνη!:clap::haha:
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Λοιπον, συναντηση μελων στη Βαρκελωνη !!!
μια χαρα μου ακουγεται

Θανο ,το αφηνω σε σενα που εισαι καλος στην οργανωση (βλ.συναντησεις Θεσσαλονικης) .Εγω ειμαι μεσα

οσο για τη Βαρκελωνη και προ Ολυμπιακων αγωνων και τωρα συνεχιζει να ειναι κουκλα ... Ο "αερας" της υπηρχε και προ εργων ....
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
αν ειμαι τυχερη και παρω την αδεια μου το πασχα θα εμαι ισπανια , η περιγραφη σου ηταν α-παι-χτη χιλια μπραβο
αν εκτυπωσω ολη τη περιγραφη σου ειλικρινα δεν χρειαζομαι τιποτα αλλο:lol: και για το φαγητο και για τα εμπορικα που μας εγραψες και τις συγκοινωνιες τελεια........



φιλε sρo-re ετσι φλυαρος εισαι παντα?????????? :clap::clap::clap:
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
σ' ευχαριστώ πολύ! χαίρομαι να ακούω κόσμο να πηγαίνει στη Βαρκελώνη :D

μια και αναφέρθηκες στα εμπορικά και στο φαγητό θα κάνω μια συμπλήρωση αύριο (που θα μαι πιο ξεκούραστη από ό,τι σήμερα) από κάποια ενδιαφέροντα μέρη που επισκέφτηκα στο δεύτερο ταξίδι μου...
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
Λοιπόν κάποια points ακόμη από τη Βαρκελώνη, από το δεύτερο ταξίδι μου, το Δεκέμβριο! Δεν τα κάνω ιστοριούλα, γιατί δεν έχω να πω πολλά καινούρια πραγματάκια, οπότε το ενσωματώνω εδώ έτσι διάσπαρτα!

Αξιοθέατα
- Τελεφερίκ & κάστρο Μονζουίκ
Παίρνεις το μετρό μέχρι το σταθμό Paral-lel κι από εκεί τρενάκι σε πάει στο Parc de Monjuic για να πάρεις το τελεφερίκ... (εμείς είχαμε μια κάρτα απεριορίστων που ίσχυε και γι' αυτό)... Στο τελεφερίκ είχαμε έκπτωση, λόγω της παλιάς Barcelona Card από το προηγούμενο ταξίδι. Την έδειξα και, αν και ήταν από το καλοκαίρι, δεν είχα κανένα πρόβλημα, μου κόψανε μειωμένο εισιτήριο! Ωραία βολτούλα μέχρι το κάστρο του Monjuic απολαμβάνοντας υπέροχες θέες της αγαπημένης Βαρκελώνης από ψηλά! Κι ύστερα μια σύντομη βολτούλα στο κάστρο και τους υπέροχους κήπους του κι από εκεί υπέροχη κατηφορική βόλτα στο Monjuic μέχρι να βρούμε λεωφορειάκι να μας κατεβάσει πιο κεντρικά στην Plaza Espanya! Ααχχ.. υπέροχη Βαρκελώνη!




- Palau de la Musica Catalana
Υπέροχο... υπέροχο κτίριο... μην το χάσετε με τπτ. Δυστυχώς, είναι σε ένα στενό και δε φωτογραφίζεται εύκολα! Επίσης, απαγορεύεται η φωτογράφιση εσωτερικά, γιατί είναι ιδιωτικό. Κάναμε την ξενάγηση σε όλα τα επίπεδα (και εδώ με έκπτωση λόγω της παλιάς Barcelona Card), αφού πρώτα απολαύσαμε έναν καφέ στο εσωτερικό του, μέχρι να αρχίσει το tour και να μας φωνάξουν! Καταπληκτικός ξεναγός (στα αγγλικά βέβαια, έτσι) και φοβερό πραγματικά κτίριο. Αξίζει να πάτε να παρακολουθήσετε και παράσταση!




Αγορές
- Εμπορικό Κέντρο " La Maquinista"
Δεν είναι στο κέντρο της πόλης, φτάνεις όμως εύκολα με το μετρό (κόκκινη γραμμή / στάση "Torres i Bages") και ελάχιστο περπάτημα. Είναι ανοικτό, έτσι, Δεκέμβρη μήνα που το επισκεφθήκαμε, παγώσαμε κυριολεκτικά! Παρ' όλα αυτά, για όσους είναι fan των malls, έχει πάρα πολλά και ενδιαφέροντα μαγαζιά όλων των ειδών... Έχει και κάποια φαγάδικα, μεταξύ των οποίων και το αγαπημένο μου βάσκικο Sagardi (βλέπε ιστορία μου)... Βέβαια, Δεκέμβρη που πήγαμε δεν είναι καθόλου κόσμο, και τα πεντανόστιμα tapas ήταν απλά κρύα στο μπουφέ. Καμία σχέση με τα ζεστά-ζεστά καλοκαιρινά στη Santa Maria Del Mar, όπου ερχότανε κάθε τόσο και λιγάκι ο σερβιτόρος με δίσκο με τα αχνιστά που μόλις είχανε βγει κι εμείς τσιμπάγαμε ακόμη ένα... κι ακόμη ένα... :p Όπως και να 'χει, αυτό με το λουκάνικο είναι κόλλασσσηηηηηηη ακόμη και κρύο! :bleh:

- Επίσης να αναφέρω -μια και λατρεύω την ισπανική φίρμα Desigual- ότι το μεγαλύτερο και καλύτερο κατάστημά της είναι μέσα στο Maremagnum. Τεράστιο με απίστευτη ποικιλία, μπορεί να έχετε πάει σε πολλά μέσα στην πόλη σαν και αυτό κανένα!


Εστιατόρια
Πήγα σε 2 ακόμη (άξια αναφοράς) το Δεκέμβριο...

- Senyor Parellada, Argenteria 37
Στεγασμένο σ’ ένα κτίριο του 19ου αιώνα, στη νεανική γειτονιά του El Born, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, με καταλανική κουζίνα και όχι μόνο. Πήρα ένα πιάτο με ρύζι (ας πούμε paella) που ήταν συμπαθέστατο. Το περιβάλλον φιλικότατο, αν και περιμέναμε λιγάκι σε ουρά! :p Τιμές νορμάλ!


- Les Quinze Nits,Plaza Reial 6
Στην πασίγνωστη Plaza Reial (πίσω από την πολύβουη La Rambla) είναι, αναμφίβολα, ένα από τα hot spots της πόλης. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε σε ουρές (μεγαλύτερες απ' ό,τι του προηγούμενου), το αποτέλεσμα όμως θα σας αποζημιώσει. Όπως λέει το site του, η κουζίνα του είναι ανοικτή από τις 1:00 έως τις 3:45 και από τις 8:30 έως τις 11:30 το βράδυ, ενώ διαθέτει και χώρο για καπνιστές. Εκεί πήρε η φίλη μου εκείνο το περίφημο πιάτο με την πάπια με φουαγκρά και πουρέ δαμάσκηνου που περιγράφω σε άλλο thread και είχε μόλις 8.5 ευρώ... :bleh: Και πολύ ωραία γλυκά!


Καιιιι... last but not least... El Clasico!
Ναι το έζησα και αυτό... Πήγαμε 2 φορές στο Camp Nou. Τη μία λίγες ώρες πριν το παιχνίδι για να ψωνίσουμε πραγματάκια από τη μπουτίκ και κυρίως να σιγουρευτούμε ότι όλα θα πάνε καλά με τα εισιτήρια που είχαν κλειστεί μέσω Internet... Τελικά, αν και ζοριστήκανε λίγο να μας βρούνε, όλα πήγαν καλά. Το απογευματάκι κασκολάκια ετοιμασίες, και ξεκίνημα για το γήπεδο. Πολύς κόσμος στο μετρό, όπως καταλαβαίνετε, αν και (είτε λίγο πιο κοντά είτε λίγο πιο μακριά η κάθε μια) ας πούμε ότι είναι τρεις οι στάσεις του μετρό που εξυπηρετούν το Camp Nou. (Coll Blanc - μπλε, Les Corts & Maria Christina - πράσινη). Φτάσαμε εν μέσω βροχής, για να διαπιστώσουμε ότι ήμασταν αρκετά τυχεροί καθώς είμασταν στο όριο των καθισμάτων που καλύπτονταν από το σκέπαστρο! :cool: Πάλι καλά... Καλά για το κλίμα τι να σας πω... όποιος ασχολείται μπορεί να το φανταστεί... 90.000 κόσμος.. γεμάτο το Camp Nou μέχρι εκεί που δεν πάει.. φοβερά συνθήματα.. ο ύμνος της ομάδας... εκεί που καθόμασταν πρέπει να ήταν τα διαρκείας ή δεν ξέρω κι εγώ τι.. πάντως, όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους.. κι εμείς οι μόνοι Έλληνες να ρίχνουμε και καμία ψιλή βρισίτσα στη γλώσσα μας και να μην καταλαβαίνει κανείς... :haha:...
Πολύ ήσυχοι επίσης οι Καταλανοί... Να φανταστείτε στο 2ο γκολ (για την ιστορία η Barcelona κέρδισε 2-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης :clap:) που μπήκε στο 90κάτι, αφού σηκωθήκαμε και πανηγυρίσαμε κλπ... μας κάνανε νόημα από πίσω να ξανακαθίσουμε! Αν και δεν πολυπηγαίνω σε ελληνικά γήπεδα, ε νομίζω θα ήταν αδιανόητο κάτι τέτοιο στην Ελλάδα...:) Στην επιστροφή, μιλούνια κόσμου να πηγαίνει στο μετρό... τελικά επιλέξαμε τη μακρινότερη (νομίζω) στάση Maria Christina κάνοντας μία ωραιότατη βραδινή βόλτα σε μέρος της Diagonal. Παρά τα πλήθη, πολλοί συρμοί, υπάλληλοι, οργάνωση, μας προωθήσανε σε χρόνο ρεκόρ!



Αυτάαα ;)

(δυστυχώς, δεν έχω άλλο χώρο στο λογαριασμό μου, οπότε βάζω μόνο τις βασικές φωτό)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.762
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom