Aegean Airlines Νέα κ Πληροφορίες για Aegean

laki

Member
Μηνύματα
138
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Παρισιιιιιι........
Ταξίδι-Όνειρο
Ολη η Γη,μπορω;;;;
Προσφορα παλι,γινεται?

Κατα πασα πιθανοτητα ειμαι σε λαθος σημειο(αν ναι συγχωρεστε με ειναι η μερα τετοια)αλλα εχω μια απορια.Ξερουμε αν βαζει παλι προσφορες που ειχε βαλει πριν λιγο καιρο?Θελω για παρισι, για ιουλιο, γιατι δεν προλαβα την προηγουμενη προσφορα!Ευχαριστω...
Χρονια πολλα και Χριστος ανεστη σε ολους!!!!!!!!!
 

Libertine

Member
Μηνύματα
84
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona - Berlin
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Όλο και κάτι θα ξαναβγάλει όπου να ναι... Έχε το νου σου εδώ, και θα το μάθεις από τους πρώτους :)
 

laki

Member
Μηνύματα
138
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Παρισιιιιιι........
Ταξίδι-Όνειρο
Ολη η Γη,μπορω;;;;
Σ ευχαριστω παρα πολυ!!!!!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.388
Likes
14.307
Την επέκταση της εμπορικής τους συνεργασίας αποφάσισαν οι εταιρείες μέλη της Star Alliance, TAP Portugal και Aegean Airlines [AGNr.AT] , προσθέτοντας από τις 4 Ιουνίου 2011 νέες απευθείας πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ Λισαβόνας και Αθήνας, όπως και προς νέους προορισμούς στην Ελλάδα.
Οι πτήσεις είναι διαθέσιμες για κρατήσεις μέσω των δικτυακών τόπων των δύο αεροπορικών εταιρειών (TAP PORTUGAL και www.aegeanair.com) όπως και μέσω του παγκόσμιου συστήματος κρατήσεων.
Εκτός από τις πτήσεις κοινού κωδικού που προσφέρονται ήδη μεταξύ Πορτογαλίας και Ελλάδας, μέσω επιλεγμένων ευρωπαϊκών πόλεων, η Aegean θα προσφέρει υπηρεσίες με δικούς της κωδικούς στις νέες απευθείας πτήσεις που θα πραγματοποιεί η TAP μεταξύ Λισαβόνας και Αθήνας.
Ταυτόχρονα, η ΤΑΡ θα προσφέρει νέες υπηρεσίες με δικούς της κωδικούς στις πτήσεις της Aegean προς Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα.
 
Last edited by a moderator:

jpsih

Member
Μηνύματα
243
Likes
110
Επόμενο Ταξίδι
???
Οι εταιρείες μέλη της Star Alliance, TAP Portugal και AEGEAN αποφάσισαν να επεκτείνουν την εμπορική τους συνεργασία, προσθέτοντας από τις 4 Ιουνίου 2011, νέες απευθείας πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ Λισσαβώνας και Αθήνας, όπως και προς νέους προορισμούς στην Ελλάδα.
Οι πτήσεις ήδη είναι διαθέσιμες για κρατήσεις μέσω των δικτυακών τόπων των δύο αεροπορικών εταιρειών (TAP PORTUGAL και Aegean Airlines | Book your flights, hotels & car rental online) όπως και μέσω του παγκόσμιου συστήματος κρατήσεων.

Εκτός από τις πτήσεις κοινού κωδικού που προσφέρονται ήδη μεταξύ Πορτογαλίας και Ελλάδας, μέσω επιλεγμένων ευρωπαϊκών πόλεων, η AEGEAN θα προσφέρει υπηρεσίες με δικούς της κωδικούς στις νέες απευθείας πτήσεις που θα πραγματοποιεί η TAP μεταξύ Λισσαβώνας και Αθήνας.

Ταυτόχρονα, και χάρη στη δυνατότητα συνδέσεων που διατίθενται από την Aegean στον εξαιρετικά λειτουργικό και σύγχρονο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η ΤΑΡ θα προσφέρει νέες υπηρεσίες με δικούς της κωδικούς στις πτήσεις της AEGEAN προς Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα.

Η Aegean και η ΤΑΡ, επιθυμώντας να παρέχουν στους πελάτες τους ένα ευρύ φάσμα επιλογών, όσον αφορά τόσο στα δρομολόγια όσο και στους προορισμούς, δεσμεύονται να συνεχίσουν να διερευνούν μελλοντικές πιθανότητες για την περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας τους για κοινή εκμετάλλευση πτήσεων.

Καθώς και οι δύο εταιρείες ανήκουν στο δίκτυο της Star Alliance, τα μέλη των προγραμμάτων συχνών επιβατών «Portugal’s Victoria» της ΤΑΡ και «Miles & Bonus» της AEGEAN Airlines θα συλλέγουν μίλια ενώ ταξιδεύουν με αεροσκάφη οποιασδήποτε από τις δύο εταιρείες. Ακόμα, η AEGEAN και η ΤΑΡ Portugal παρέχουν αμοιβαία οφέλη στους συχνούς επιβάτες, όπως η πρόσβαση σε αίθουσες αναμονής. Επιπλέον οι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδεύουν με ένα εισιτήριο και να πραγματοποιούν το check-in τους και αυτό των αποσκευών τους μέχρι τους τελικούς τους προορισμούς, σε όλες τις πτήσεις της Aegean και της TAP.
 

panosast

Member
Μηνύματα
320
Likes
34
απο φθινόπωρο σύμφωνα με την ιστοσελίδα της η αιγαίου πετάει για βιέννη...αντε καιρός ηταν!!!
 

Apollonios

Member
Μηνύματα
39
Likes
36
Η Aegean συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τρεις νέους προορισμούς
Εγκαίνια του νέου Business Lounge στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία»
25 Μαι 2011 - 16:03


Συνολικά 19 απευθείας συνδέσεις με προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού, προσφέρει στους Θεσσαλονικείς το καλοκαίρι του 2011 η Aegean Airlines, ενώ προσθέτει στο δίκτυό της τρεις νέες απευθείας πτήσεις προς και από Μόσχα, Παρίσι και Τελ Αβίβ.

Συγκεκριμένα, η Aegean φέτος το καλοκαίρι θα προσφέρει 11 άμεσες συνδέσεις με προορισμούς εσωτερικού και 8 σε προορισμούς εξωτερικού με 3 νέους σε στρατηγικές αγορές.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης, το δρομολόγιο προς και από Μόσχα πραγματοποιείται ήδη από τις 29 Απριλίου και προοδευτικά αναμένεται να γίνει καθημερινό. Το εν λόγω δρομολόγιο θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά με μικρότερη συχνότητα.

Όσον αφορά τα δρομολόγια προς και από Παρίσι και Τελ Αβίβ θα πραγματοποιούνται από τον Ιούνιο, με την πρώτο να αφορά τρεις πτήσεις την εβδομάδα και το δεύτερο δύο πτήσεις. Ο κ. Βασιλάκης δήλωσε πως η εταιρεία περιμένει την ανταπόκριση του κόσμου, ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τα δύο παραπάνω δρομολόγια και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι νέοι προορισμοί προσθέτουν σημαντικά στη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, δίνοντας νέα δυναμική προς την Βόρεια Ελλάδα». Συγκεκριμένα, το 2011 η AEGEAN θα διαθέσει 2,5 εκατ. θέσεις για την αγορά της Θεσσαλονίκης, από τις οποίες σχεδόν 1 εκατομ. σε πτήσεις εξωτερικού, έχοντας τριπλασιάσει την προσφορά της σε θέσεις εξωτερικούς από τη Θεσσαλονίκη κατά την τελευταία δεκαετία.

Εγκαίνια του νέου Business Lounge στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Εξάλλου, η εταιρεία δημιούργησε ένα νέο εξαιρετικά αναβαθμισμένο Business Lounge στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να κόβει σήμερα την κορδέλα των εγκαινίων.

Το νέο Business Lounge το οποίο θα φιλοξενεί τους επιβάτες της διακεκριμένης θέσης αλλά και τους κατόχους της χρυσής κάρτας Miles & Bonus. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 90 άτομα καθήμενους και λειτουργεί πλέον με αυτόνομο κλιματισμό / εξαερισμό χώρου.

Διαθέτει θέσεις για desktops, wireless δίκτυο, ειδικό πάγκο για την ανάγνωση περιοδικών και εφημερίδων, ειδική γωνιά για αλλαγή βρεφών στις τουαλέτες, lockers που μπορούν να αφήνουν οι επισκέπτες τα προσωπικά τους είδη. Επιπλέον θα προσφέρει στους επιβάτες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν στο χώρο του 10 νέα ipads της Apple.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Aegean, Θεόδωρος Βασιλάκης ανέφερε: «Ανάπτυξη με ποιότητα, αυτό το όραμα υπηρετούμε για τον τουρισμό της χώρας αλλά και για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους Έλληνες καταναλωτές. Η Θεσσαλονίκη είναι βάση της Aegean για 5 αεροσκάφη και 270 ανθρώπους μας. Εφέτος προσφέρουμε 19 άμεσες συνδέσεις εξωτερικού και εσωτερικού, περισσότερες από ποτέ με 2,5 εκ. θέσεις απευθείας από τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα προικίζουμε το αεροδρόμιο με ένα χώρο στολίδι, για τους τακτικούς επιβάτες της Aegean αλλά και των άλλων 27 εταιρειών της Star Alliance, προβάλλοντας και αναβαθμίζοντας το αεροδρόμιο αλλά και την πόλη».

Αυξημένο κύκλο εργασιών το 2011 αναμένει η εταιρεία

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της Aegean χαρακτήρισε δύσκολη χρονιά το 2011, καθώς έχει εξασθενήσει η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πελατών, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η τιμή του πετρελαίου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, σημείωσε, ότι ενώ το 2010 η εταιρεία διέθεσε 140 εκατ. ευρώ για καύσιμα, ενώ φέτος το αντίστοιχο ποσό αναμένεται να διαμορφωθεί στα 200 - 210 εκατ. ευρώ.

Εντούτοις, εξέφρασε την ελπίδα του ότι ο αριθμός επιβατών εσωτερικού θα σταθεροποιηθεί φέτος στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να αυξηθεί κατά 10%-15% ο αριθμός επιβατών από το εξωτερικό. Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 5%-7%.

Για τα αποτελέσματα α' τριμήνου, ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι η εταιρεία θα καταγράψει χαμηλότερες ζημιές από το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Όπως διευκρίνισε, η ζημιές είναι φυσιολογικές το πρώτο τρίμηνο, αφού το καλοκαίρι πραγματοποιείται το 70% της κίνησης.

Τόνισε ακόμα ότι η εταιρεία έχει προσφέρει 14 νέα δρομολόγια από το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας, χαρακτηρίζοντας «πέρα από τολμηρό» το εγχείρημα, ενώ σημείωσε πως τη διετία 2013 – 2014 η εταιρεία θα παραλάβει ακόμη πέντε αεροσκάφη Α320, κόστους 40 – 50 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προστεθούν στα 29 αεροσκάφη της εταιρείας. Σημείωσε, μάλιστα, πως ο στόλος των 29 αεροσκαφών της εταιρείας είναι νεότητας κατά μέσω όρο μικρότερης των τριών ετών, με τη συνολική επένδυση να διαμορφώνεται στα 1,5 δισ. δολάρια.

Ερωτώμενος εάν είναι υπέρ τις ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, ο κ. Βασιλάκης τόνισε πως το θέμα είναι τα αεροδρόμια να μη λειτουργούν σαν φορείς του Δημοσίου, αλλά το κάθε ένα να λειτουργεί ανεξάρτητα είτε είναι δημόσιο είτε ιδιωτικό είτε κάτι ενδιάμεσο.


Πηγή: Voria.gr


VORIA.gr - Η οικονομική e-εφημερίδα
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.425
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Στη Μόσχα αδερφές μου , στη Μόσχα :clap::clap::clap::clap:
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.388
Likes
14.307
Μερικά στοιχεία για την AEGEAN.

Μείωση πωλήσεων αλλά και μείωση ζημιών

Σε €105,8 εκ., διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι πωλήσεις της Aegean παρουσιάζοντας μείωση 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.
Το καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους €18 εκ., έναντι ζημιών €32,8 εκ. το 2010. Αντίστοιχα, το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε €16,3 εκ. ζημιές, από ζημιές ύψους €25,6 εκ. το 2010.

Μείωση επιβατών

Η εταιρεία μετέφερε 1,14 εκ. επιβάτες το πρώτο τρίμηνο, 15% λιγότερους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, πραγματοποιώντας 18% λιγότερες πτήσεις. Στο δίκτυο εξωτερικού, η AEGEAN μετέφερε 530 χιλ. επιβάτες (-12%) ενώ 614 χιλ. ταξίδεψαν στο εσωτερικό δίκτυο (-18%).
 

AlexG

Member
Μηνύματα
144
Likes
51
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα γίνονται...
Ισως το μεγιστο αβανταζ της *G είναι η χρηση των Lounges.. Με εχει βολεψει παρα πολυ.

Επίσης θυμαμαι οτι σε καποια φαση ειχαν κανει και ενα complimentary upgrade απο ATH->FRA, επομενως δεν τσιγκουνευεται η Aegean τα upgrades.

Αλλα μου κανει εντυπωση το Upgrade της LH για το FRA-NRT, εχοντας Α3*G! (Ασχετως αν εχουν κανει και σε μενα Upgrade το ΑΤΗ->MUC εχοντας δηλωσει ομως στην κρατηση το Miles&More number μου - και οχι το Miles&Bonus)
 

taver

Member
Μηνύματα
12.488
Likes
28.974
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ισως το μεγιστο αβανταζ της *G είναι η χρηση των Lounges.. Με εχει βολεψει παρα πολυ.

Επίσης θυμαμαι οτι σε καποια φαση ειχαν κανει και ενα complimentary upgrade απο ATH->FRA, επομενως δεν τσιγκουνευεται η Aegean τα upgrades.

Αλλα μου κανει εντυπωση το Upgrade της LH για το FRA-NRT, εχοντας Α3*G! (Ασχετως αν εχουν κανει και σε μενα Upgrade το ΑΤΗ->MUC εχοντας δηλωσει ομως στην κρατηση το Miles&More number μου - και οχι το Miles&Bonus)
Το δικό μου upgrade, αν σ' αυτό αναφέρεσαι, έγινε έχοντας LH*G, όχι Α3.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.199
Μηνύματα
883.631
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom