Ολυμπιακοί αγώνες 2016

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.673
Likes
50.523
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ξεκινάει τοεπί κοντώ. Είμαι με την καημένη τη Γιαρισλέι, που ο συναθλητής και σύντροφός της έμεινε ανάπηρος φέτος σε ατπυχημα στην προπόνηση και η κοπέλα δεν έχει κανει καν προετοιμασία, ενώ μάλλον σταματάει τον αθλητισμό μετά τους αγώνες για να σταθεί το πλευρό του. Να πάρει ένα χρυσό πριν αποσυρθεί στα 29 της η κοπελίτσα και μακάρι να γίνει καλά και ο Μέστρε που είναι νέο παιδί.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.673
Likes
50.523
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
η Στρουτζ είναι ο Κασιδιάρης με στήθος.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Mε τον καλύτερο τρόπο τελειώνουν οι Ολυμπιακοί αγωνες για την Ελλάδα. Η Κατερίνα δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί. Όλη τη σεζόν δεν έχασε από καμία. Νίκησε όλα τα Diamond league, το ευρωπαικό πρωτάθλημα και τώρα τους Ολυμπιακούς. Η πιο σταθερή αθλήτρια φέτος αλλά και όλων των εποχών στην ιστορία του επί κοντώ σύμφωνα με την IAAF που ξεπερνάει πολλές φορές τα 4,80 σε μια σεζόν.

Έδειξε οτι είναι αθλήτρια αγώνων με αυτοπεποίθηση. Εξουδετέρωσε όλα τα φαβορί και μόνο η Μόρρις την απείλησε και εδώ που τα λέμε ήμασταν τυχεροί αφού στο τελευταίο της Μόρρις στα 4,90 ο πήχης έπεσε για μια μικρή λεπτομέρεια. Ήθελα ένα μεγάλο 4,90 από την Κατερίνα αλλά το μετάλλιο μετράει. Μπράβο της.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Συχαρητηρια στην Στεφανιδη που πήρε το χρυσό σε έναν τελικό που κινήθηκε σχετικά χαμηλά.
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Αυτό που έκαναν υπέρ των Αμερικανίδων στον ημιτελικό της σκυτάλης, δεν προάγει το ολυμπιακό πνεύμα, αλλά δείχνει ξεκάθαρα πως οι αγώνες είναι ένα (ακόμα) κατασκεύασμα των Αμερικανών.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Αυτό που έκαναν υπέρ των Αμερικανίδων στον ημιτελικό της σκυτάλης, δεν προάγει το ολυμπιακό πνεύμα, αλλά δείχνει ξεκάθαρα πως οι αγώνες είναι ένα (ακόμα) κατασκεύασμα των Αμερικανών.
Πολλές φορές σε παγκόσμια πρωταθλήματα ή ολυμπιακούς αγώνες έχουν ακυρωθεί οι ομάδες των ΗΠΑ. Είναι γνωστό ότι δεν κάνουν καλές αλλαγές και κάνουν λάθη. Όπως έγινε και στον χθεσινό τελικό των αντρών που ενώ αρχικά τους έδωσαν τρίτους, λίγα λεπτά μετά τους ακύρωσαν.

Οπότε δεν θεωρώ πως η ομάδα των γυναικών είχε ευνοϊκή μεταχείρηση. Απλά έγινε δεκτή η ένσταση. Πιστεύω πως θα γίνονταν δεκτή από όποια χώρα και να ήταν εφόσον στο βίντεο φαινόταν πως η αθλήτρια παρεμποδίστηκε από την αθλήτρια στο διπλανό κουλουάρ γι' αυτό και έπεσε η σκυτάλη. Ξαναλέω πως οι ομάδες των ΗΠΑ όλα τα χρόνια έχουν τις περισσότερες ακυρώσεις από οποιαδήποτε άλλη.
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
οι ομάδες των ΗΠΑ όλα τα χρόνια έχουν τις περισσότερες ακυρώσεις από οποιαδήποτε άλλη.
Θα θυμίσω κι εγώ πως οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την WADA και το αντιτόπινγκ κοντρόλ. Κατάφεραν και απέκλεισαν την ομάδα στίβου της Ρωσίας φέτος!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Θα θυμίσω κι εγώ πως οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την WADA και το αντιτόπινγκ κοντρόλ. Κατάφεραν και απέκλεισαν την ομάδα στίβου της Ρωσίας φέτος!
Ναι αλλά το θέμα εδώ είναι η σκυταλοδρομία και η δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε στην ομάδα γυναικών των Η.Π.Α. Το άλλο είναι ένα σκάνδαλο ντόπινγκ και οι ομοσπονδίες και η ΔΟΕ πήραν αυτή την απόφαση να αποκλείσουν τη Ρωσία. Δεν ξέρω αν έτσι γενικά πίσω από αυτό κρύβονται αμερικανοί.
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Ναι αλλά το θέμα εδώ είναι η σκυταλοδρομία και η δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε στην ομάδα γυναικών των Η.Π.Α.
Σε καμία ομάδα δεν έχει δοθεί 2η ευκαιρία, είναι ένα αγωνιστικό συμβάν αυτό που συνέβη, από αυτά που γίνονται σε αγώνες σκυτάλης. Ο κανονισμός είναι σαφής, σου πέφτει η σκυτάλη, ακυρώνεσαι. Πουθενά δεν αναφέρει, αν σε εμποδίσουν και αν αν αν... Προφανώς η συμμετοχή της ομάδας των ΗΠΑ στον τελικό της σκυταλοδρομίας θα αποφέρει περισσότερα εκατομμύρια δολάρια στους διοργανωτές των ολυμπιακών αγώνων και στην παγκόσμια ομοσπονδία στίβου. Βάλε λοιπόν, συμβόλαια με χορηγούς, εισιτήρια, τηλεοπτικά δικαιώματα και θα καταλάβεις τους λόγους μια τέτοιας σκανδαλώδους απόφασης.
 

arabickostas

Member
Μηνύματα
469
Likes
1.539
Παιδιά να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι..Είναι μια πραγματικότητα το ότι οι Αμερικανικές αποστολές γενικά στους Ολυμπιακούς αγώνες τυγχάνουν ειδικής αντιμετώπισης. Το γεγονός με την WADA ή παλαιότερα η άρνηση τους να διαμένουν στο Ολυμπιακό χωριό κατά την διάρκεια των αγώνων ήταν πραγματικό σκάνδαλο.

Όμως εν προκειμένω να εξετάσουμε το περιστατικό μεμονομένα χωρίς να επηρρεαζόμαστε από το γεγονός ότι είναι η Αμερικανική ομάδα. Θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε. Αυτό που αναφέρθηκε ότι δεν έχει ξαναυπάρξει επανάληψη γεγονότος συμβαίνει στο Στίβο. Σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες προφανώς και υπήρξε κατά το παρελθόν επανάληψη. Το μεγάλο ερώτημα για μένα είναι ένα: Υπήρξε αδικία σε αυτή την ομάδα ναι ή οχι (είτε λέγεται Αμερικανική ή Ελληνική ή Ιταλική κτλ);;; Αν υπήρξε, οπως αποφάσισαν οι αγωνοδίκες, αδικία (προσωπικά δεν είδα καμιά επαφή αθλητών, απλά η Βραζιλιάνα με το να βρεθεί σχεδόν μέσα στο διάδρομο των Αμερικανίδων, επηρρέασε το ρυθμό τους πάνω στην κρίσιμη στιγμή της αλλαγής σκυτάλης), τότε ΟΡΘΩΣ και ΣΩΣΤΑ δώθηκε δεύτερη ευκαιρία στις Αμερικανίδες. Ακόμη και ας μην έχει ξανασυμβεί ποτέ ξανά αυτό. Ενδιαφέρον θα είχε να δούμε φυσικά, αν γινόταν αυτό και σε άλλη ομάδα καθότι προσωπικά και εγώ πιστεύω ότι οι διοργανωτές δεν μπορούσαν με τίποτα να φανταστούν τελικό σκυταλοδρομίας χωρις τις ΗΠΑ. Το ένα όμως δεν αναιρεί το άλλο.

Ας προσπαθήσουμε να βλέπουμε το δάσος που είναι η ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ σε μεμονομένα περιστατικά και όχι το δέντρο, που γενικα είναι η όντως υπαρκτή σε πολλούς τομείς, υποστήριξη πέραν του δέοντος στις Αμερικανικές ομάδες.

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός ότι πιστεύω ότι το fair play πρέπει να καταργηθεί από όλα τα αθλητικά γεγονότα αφού οι άνθρωποι σε τεράστια πλειοψηφία δεν γνωρίζουν τι είναι ή δεν γνωριζουν πως να το εφαρμόζουν. Fair Play θα ήταν να ζητούσε η Βραζιλιάνικη ομάδα την απονομή δικαιοσύνης. Ελάχιστοι άνθρωποι, ομάδες κτλ επεδειξαν fair play όντας ευνοημένοι (Βενγκέρ ζητώντας επαναληψη αγώνα στον οποίο ευνοήθηκε η Άρσεναλ, Κλοζε με υπόδειξη στο διαιτητή ότι πέτυχε, καταμετρημένο γκολ, με το χέρι, επιθετικός της Βολφσμπουργκ που είπε στο διαιτητή ότι βούτηξε για ήδη υποδειγμένο πέναλτι κτλ). Κάτι "μαιμούδες" τύπου Μαραντόνα, ακόμη και αν γνωρίζουν κιλά μπάλα, που ακόμα πανηγύρίζουν κατάφορα άδικο γκόλ με το χέρι δικαιολογόντας το ως "χέρι του Θεού" θα έπρεπε να έχουν περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας...

Υ.Γ Μιας και άνοιξα αυτή τη συζήτηση καλό θα ήταν να λέμε, ειδικά στα μικρά παιδιά, που παίζουν ποδοσφαιρο, ότι το γεγονός στο οποίο ο αντιπαλος βγάζει την μπάλα ηθελημένα πλάγιο άουτ, το να του την επιστρέψουμε και να χειροκροτάμε σαν χαζοί για την τήρηση του "fair play", δεν αποτελεί fair play , αλλά απλή αυτονόητη ενέργεια λογικής.Fair play είναι η ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ απόφασης που μας ευνοεί και αδικεί τον αντίπαλο και ΜΟΝΟ αυτό. Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία είναι δομημένη πάνω στην αδικία και την αναξιοκρατεία και αν δε ξεκινησουμε από τα μικρά παιδιά αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.698
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom