Ολυμπιακοί αγώνες 2016

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.153
Likes
14.451
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
H Ibarguen ουσιαστικά δικιά μας είναι: Κουβανός σκάουτερ την ανακάλυψε, στην Κούβα προπονείται, Κουβανούς προπονητές έχει, στην Κούβα απέδωσε το μετάλλιό της:
http://www.cubadebate.cu/noticias/2...en-cuba-tiene-mucho-en-este-oro/#.V7JFVjFX_Mw
Ουσιαστικά και η βενεζολάνα ... δικιά μας, στην Κούβα προπονείται και για προπονητή έχει το μύθο των αλμάτων, τον Ιβάν Πεδρόσο, το μέλλον δικό της είναι. Γενικώς αν κάτσει και δει κανείς τη συμμετοχή της Κούβας στην τεράστια βελτίωση Κολομβιανών, Βενεζολάνων και Βραζιλιάνων βλέπει και την επιτυχία του προγράμματος "αθλητισμός για όλη τη Λατινική Αμερική" που ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία, όταν η Κούβα αποφάσισε να κάνει εξαγωγή know how, μόνο στη Βραζιλία έχουμε πάνω από 30 προπονητές, σε μια χώρα που με... 20 φορές περισσότερο πληθυσμό από την Κούβα έπαιρνε το 1/4 των μεταλλιών που παίρνει το υπεραθλητικό νησάκι μας. Και τώρα που μας κοντράρουν στα ίσα τους καμαρώνουμε σα να είναι δικοί μας. Κρίμα που δεν κaτέβηκε η Yargelis για να έχουμε τρίο από μαύρες λατίνες γυναικάρες άλτριες.

Τρίτο χρυσό σε ΟΑ για τον αγαθό τιτανοτεράστιο Mijain Lopez.

Κάτι πρέπει να γίνει με τους κριτές στο μποξ. Ειδικά κάτι Καζάκοι, Αζέριοι, Αρμένιοι κλπ ψηφίζουν άρτσι μπούρτσι και λουλάς, πιο στημένος πεθαίνεις. Μέτρησα landed blows 15-1 σε ένα ματς και βρέθηκε κριτής που βρήκε ότι και τους τρεις γύρους τους πήρε αυτός που έφαγε 15 μπουκέτα κι έδωσε ένα, ευτυχώς οι άλλοι δύο το έσωσαν. Να σοβαρευτεί λίγο η Ομοσπονδία και να τους μαζέψει, αηδία έχει καταντήσει το θέμα, ας βάλουν το Στήβι Γουόντερ για κριτή, πιο πολλή επιτυχία θα έχει.
Πάντως εκείνος ο Κουβανός (Lopez αν δεν απατώμαι) που πήρε το χρυσό από τον Τούρκο στην ελληνορωμαϊκή είναι μην τον τσαντίσεις. Καλύτερα ν'αλλάξεις δρόμο. Βουνό σκέτο. Αν τον τρακάρεις πουθενά στην Αβάνα για ρίξε ραπόρτο...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.728
Likes
50.782
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πάντως εκείνος ο Κουβανός (Lopez αν δεν απατώμαι) που πήρε το χρυσό από τον Τούρκο στην ελληνορωμαϊκή είναι μην τον τσαντίσεις. Καλύτερα ν'αλλάξεις δρόμο. Βουνό σκέτο. Αν τον τρακάρεις πουθενά στην Αβάνα για ρίξε ραπόρτο...
Είναι ο ορισμός του αγαθού γίγαντα, απίστευτα καλός άνθρωπος, το Πράσινο Μίλι του Πινάρ ντελ Ρίο είναι. Εδώ έχει πάρει αγκαλιά τον άλλο χρυσό Ολυμπιονίκη της πάλης της Κούβας, όπου τον κάνει να φαίνεται παιδούλα...
http://www.cubadebate.cu/wp-content/uploads/2016/08/Mijaín-y-Borrero-en-la-playa.jpg
Πάντως πιο dominant χρυσό Ολυμπιονίκη από τον Λόπες δεν έχω δει... σε κανένα ματς δεν κατάφεραν... να τον σπρώξουν καν. Στο πρώτο ματς έπαιξε με τον καημένο φιναλίστ του Λονδίνου και τον απωθούσε με το ένα χέρι. Τρία χρυσά σε τρεις Ολυμπιακούς, μάλλον θα αποσυρθεί κι αυτός, μόλις το πήρε έτρεξε στον Φέλιξ Σαβόν (επίσης τρεις φορές χρυσός, στο μποξ) και του φώναζε "στα' λεγα, μύθος κι εγώ, χοχο!".

Για τους άπειρους Κουβανούς που παίζουν με άλλες φανέλες δεν έχω κάτι να πω, δεν αδικώ τα παιδιά που βρήκαν καλύτερο μέλλον στην Ιταλία, την Ισπανία, το Μπαχρέιν μέχρι και... το Αζερμπαϊτζάν. Αλλά οι χώρες τους θα έπρεπε να ντρέπονται, έχει καταντήσει αηδία το θέμα, τόσο άχρηστες είναι που δεν μπορούν να βγάλουν δικούς τους αθλητές και τους βουτάνε από εντελώς άσχετες χώρες; Σήμερα στο μποξ έχουμε Κουβανό που θα παίξει πάλι απέναντι σε (πρώην) συμπατριώτη του.

Κρίμα για τα παιδάκια του μπιτς βόλεϊ, ΤΡΟΜΕΡΟ ματς εχτές που χάθηκε στο τάι μπρέικ, μετά από σερβίς που πήγε φιλέ και μέσα. Εκπληκτικός ο κοντός Ρώσος, ο καλύτερος αμυντικός που έχω δει ποτέ στην άμμο. Τα παιδάκια πρώτη φορά σε σοβαρή διεθνή οργάνωση, ούτε ranked δεν ήταν και για ένα φιλέ δεν πήγαν στα μετάλλια.

Περιμένουμε τουλάχιστον άλλα 5 μετάλλια από αύριο, ο στόχος της 15άδας ίσως είναι λίγο αισιόδοξος, αλλά είναι ζωντανός, στη δισκοβολία γυναικών ίσως πάρουμε και 2.

Δεν έχω καταλάβει γιατί το ranking τωνμεταλλίων θα γίνεται πάντα με βάση τα χρυσά. Ή επί του συνόλου ή με συνυπολογισμό ponderation για κάθε μετάλλιο θα πρέπει να γίνεται, π.χ. χρυσό 3 πόντοι, αργυρό 2, χάλκινο 1. Το Πουέρτο Ρίκο με 1 χρυσό μόνο είναι πάνω από την Ουκρανία των 5 μεταλλίων.
 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Τρομερό το επί κοντώ χθες. Όσο μας ξενέρωσε στην αρχή με την βροχή, την καθυστέρηση και τα προβλήματα με το ανέβασμα του πήχη, τόσο μας συγκλόνησε με την εξέλιξή του. Απίστευτος Λαβιλενί αλλά ο μικρός Βραζιλιάνος Nτα Σίλβα τρέλανε κόσμο με το 6,03. Τέλειος αγώνας που τελείωσε στις 6 ώρα Ελλάδας! Πάλι βρυκολάκιασα!

Για τον Φιλιππίδη όπως τα περίμενα. Ασταθής αθλητής που έμεινε στα 5,50. Δεν είναι ο αθλητής των μεγάλων αγώνων. Επηρεάστηκε όπως δήλωσε από τη βροχή και την καθυστέρηση. Κάτι που προφανώς δεν επηρέασε τους υπόλοιπους που έκαναν τεράστια άλματα! Να χαμε να λέγαμε αλλά είναι ένα ταλαντούχο παιδί που κόλλησε με τον ίδιο προπονητή χρόνια ενώ θα πρεπε να το ψάξει. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος που πήρε το χρυσό έχει προπονητή τον Βιτάλι Πετρόφ που προπονούσε τον Μπούπκα και την Ισιμπάγιεβα. Αυτό τα λέει όλα.

Τρελή χαρά με τον Λευτέρη Πετρούνια αν και λίγο ψυχοφθόρο που περιμέναμε τις βαθμολογίες των υπολοίπων. Αλλά οι 16,000 ήταν απίθανο να ξεπεραστούν από τους υπόλοιπους. Εξαιρετικός και για μένα καλύτερος από τον Δημοσθένη Ταμπάκο. Συγκρίνετε τα προγράμματα των χρυσών μεταλλίων του 2004 και 2016 αντίστοιχα και θα καταλάβετε.

Για να δούμε αν θα έχουμε κι άλλη διάκριση. Ανυπομονώ για Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.060
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Συγλονιστικος Σπύρος Γιαννιωτης.. Αυτή την φορα κλαιει από χαρά .Τι φινις Θεέ μου. Μακάρι να είναι πρώτος

Μάλλον του στοίχισε ότι άργησε να κτυπήσει το χέρι του πάνω. .

Για εμένα είναι αθλητικος ήρωας ούτως ή άλλως.

Το να κολυμπάς 2 ώρες και να χάνεις για κλάσματα υου δευτερολεπτου είναι κριμα
 
Last edited:

alma

Member
Μηνύματα
3.752
Likes
15.222
Απίστευτο το σημερινό με τον Γιαννιώτη...τι ζούμε σήμερα....

Τόσο σκληρός αγώνας και τόση αγωνία για το τι χρώμα θα έχει τελικά το μετάλλιο. Πάντως μεγάλος ο Γιαννιώτης, έστω κι αν τον δίνουν τελικά δεύτερο (με τον ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό)...
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Δεν νομίζω ποτέ να είχα τόση αγωνία σε ολυμπιακούς αγώνες. Τόση συγκίνηση ούτε ο στίβος δεν μου έχει προσφέρει. Τρελή αδρεναλίνη. Μια λεπτομέρεια του στέρησε το χρυσό αλλά νομίζω πως για όλους τους Ελληνες είναι ο πρώτος. Άξιος αθλητής ο Σπύρος Γιαννιώτης και υπέροχος άνθρωπος. Μπράβο του.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.060
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Απίστευτος και στις δηλώσεις του .αστείος ο Ιωάννου που επιμένει ότι έχασε στη λεπτομέρεια και διακόπτει τον Σπύρο.
Τον ευχαριστούμε πολύ για το ήθος του και τον αγώνα του
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.060
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Όπως γράφουν όλα τα ΜΜΕ ο Γιαννιώτης δεν ήθελε να κατατεθεί ένσταση από τη ελληνική πλευρά, στη συνέντευξη του δε δήλωσε ότι έχασε δικαια. Δηλαδή κολυμπαγε 2 ώρες οι κριτές του δίνουν τον ίδιο χρόνο αρχικά τον έδωσαν και πρώτο και αυτος λέει έχασα δικαια.

http://m.sport24.gr/Sports/OlympicG...niwths-den-thelw-na-kanw-enstash.4217655.html.

Προσωπικά ανέβηκε ακόμη περισσότερο στα μάτια μου και τον ευγνομωνω που επί δύο ώρες με καθήλωσε στην tv για να δω τον αγώνα του. Στα τελευταία μέτρα φωναζα όπως στο euro 2004.

Και πάλι ευχαριστούμε. Για εμένα ο,τι και να γίνει πρέπει να είναι ο σημαίαφορος μας στην τελετή λήξης. Πέρα από το χρώμα του μεταλιου νομίζω πρέπει να μετρήσουν το ήθος του και το γεγονός ότι είναι οι τελευταίοι του αγωνες.

Στο πολο βούλιαξαμέ η Στεφανίδη οκ πέρασε εύκολα ενώ Μάντης και Καγιαλης θα παλέψουν για το Χρυσό.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.728
Likes
50.782
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Toπαίρνω πίσω, με φάγατε, ΟΚ είναι καλοί οι αγώνες, έστω χωρίς Ρώσους, με μερικές σκανδαλώδεις συμμετοχές, περισσότερες "μεταγραφές" αθλητών από ποτέ (άθλιο Μπαχρέιν τους εύχομαι να μην πάρουν κανένα) και με το χειρότερο τουρνουά μπάσκετ όλων των εποχών. Αλλά κι έτσι, καλοί είναι οι Αγώνες. Ομολογώ ότι το οργανωτικό λατινομπάχαλο δίνει ένα touch αυθεντικότητας, ξεκόλλησε λέει η πλατφόρμα, χαχα, Θεοί Βραζιλιάνοι.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.728
Likes
50.782
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μάλιστα, ο κουβανός Τολέδο στα 64kg αποκλείστηκε από τον κουβανό Σοτομαγιόρ που όμως τώρα είναι... Ουζμπέκος.


Όσο καλά πάει η Κούβα στην πάλη (δυο χρυσά κι ένα εντελώς απρόσμενο ασημένιο) άλλο τόσο χάλια πάει στο μποξ, που κανονικά έπρεπε να δώσει 4-5 χρυσά και προς το παρόν έχει δώσει το τρίτο το μακρύτερο είτε λόγω διαιτησίας φορ δε μπαζ (ειδικά οι κεντροασιάτες κριτές συστηματικά ψηφίζουν κατά όποιου έγχρωμου βρεθεί μπροστά τους, ας τους τιμωρήσει κάποιος πια), είτε επειδή μας αποκλείουν αυτομολήσαντες Κουανοί (δεν καταπίνεται αυτό) είτε επειδή πέφτουμε σε πραγματικά άξιους αντιπάλους. Τη δε επικοντίστρια Σ'ιλβα δεν τη βλέπω και πολύ καλά, ζορίστηκε και στον προκριματικό με αστείο ύψος, αν και τι να πει και η βραζιλιάνα Μούρερ που έμεινε έξω από τον τελικό. Στο δίσκο τσιμπήσαμε ένα ασημένιο, στη γυμναστική ο κακομοίρης ο Μανρίκε που τραυματίστηκε κατέβηκε τελικά σε δυο όργανα κουτσός και δεν τα κατάφερε, κάθε μέρα ανέβαζε στο instangram φωτογραφίες από τους αστραγάλους του, κρίμα για το παιδάκι. 8 μετάλλια σύνολο πορς το παρόν, σοβαρές πιθανότητες για 2 χρυσά ακόμη κι ίσως 1-2 χάλκινα. Βέβαια είθισται να βελτιώνεται η συγκομιδή... μετά τους Αγώνες όταν πιάνονται ντοπέ οι αντίπαλοί μας...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.728
Likes
50.782
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Διορθώνω, από κουβανό Αζέριο χάσαμε σήμερα όχι από τον κουβανό Ουζμπέκο, τα έχω μπλέξει με τόσους Κουβανούς που άλλαξαν υπηκοότητα, προχτές έμαθα ότι και η Γκρενότ έγινε Ιταλίδα, ότι δυο βολεϊμπολίστες μας ξαφνικά έγιναν Ευρωπαίοι, ο ένας είναι ο Χουαντορένα, ανιψιός του θρύλου των στίβων και Προέδρου της Κουβανικής Ολυμπιακής Επιτροπής (που έχει κάνει αγώνες κατά της κλοπής ταλέντων!) και δε θα εκπλαγώ αν ανακοινώσει κι ο Ραούλ ότι αποφάσισε να κάνει τον πρόεδρο του Τουρκμενιστάν αντί της Κούβας, αφού όλοι αλλάζουν χώρα έτσι στα κουτουρού. Λέω να γίνω κάτοικος Ντομινίκας, που είναι ωραίο νησάκι, όπου όλοι καπνίζουν ευτυχισμένα κι έχει και παπαγάλο στη σημαία.

edit: πολλά μπράβο και στον κουβανό ισπανοποιημένο Ορλάντο Ορτέγα που πέρασε πρώτος στον τελικό 110μ μετ' εμποδίων και κέρδισε τον πρώην συμπατριώτη του... Ξαναλέω, αυτός καλά έκανε μια επαγγελματική επιλογή και άλλαξε χώρα, η ισπανική ομοσπονδία είναι περήφανη που θα πάρει ένα μετάλλιο κλέβοντας έτοιμους αθλητές από άλλη χώρα; Και καλά, άσε την ομοσπονδία, οι Ισπανοί δρομείς πώς νιώθουν που μένουν εκτός ΟΑ και βλέπουν τη χώρα τους να εκπροσωπείται από πρώην αλλοδαπούς ενώ αυτοί παρακολουθούν από τον καναπέ;
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.728
Likes
50.782
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Λοιπόν το έψαξα και βρήκα αυτό:
http://www.martinoticias.com/a/atle...zaciones-incluidas-las-de-cubanos/101241.html

σύμφωνα με το οποίο οι Ισπανοί δρομείς έγραψαν απο πέρυσι επιστολή διαμαρτυρόμενοι για τις "εθνικοποιήσεις" ξένων αθλητών. Ο ένας δε έμαθε όταν έφτιαχνε τις βαλίτσες του ότι δε θα εκπροσωπήσει αυτός την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό Στίβου, επειδή ισπανοποιήθηκε ΚΙ ΑΛΛΟΣ Κουβανός που θα πήγαινε στη θέση του. Εύγε στην ισπανική ομοσπονδία.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.273
Μηνύματα
885.881
Μέλη
38.949
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom