Ποιο ελληνικο νησι να επισκεφτω χωρις αυτοκινητο;;

giannavah

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινουπολη
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
καθαρες παραλιες και οχι τρελο ξεφαντωμα, αλλα μην ειμαστε και μονοι μας... ! Εξ αλλου σιγουρα θα ειμαστε ναξο απλα κοιταμε κατι για 4 5 μερες,... και το κυριοτερο προβλημα μας ειναι περα απο το οικονομικο και οι μεταφορα μας..! α και κατι αλλο, ποσο ευκολα μετακινησε σε νησι με μηχανακι 50ρακι;
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.725
Likes
11.628
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Η Αντίπαρος, αν και έχω να πάω κάμποσα χρόνια είναι νομίζω καλή επιλογή. Εμείς θυμάμαι είχαμε κάτσει 5 μέρες και μια χαρά. Την γυρνάς με τα πόδια χωρίς να κουράζεσαι. Έχει πολλές ταβέρνες και μπαράκια, και θυμάμαι είχαμε πάει και σε ένα club. Επίσης έχει κάμποσες παραλίες και συν τοις άλλοις μπορείτε να κάνετε και μονοήμερη στην Πάρο. Εν γένει δεν θεωρώ την Αντίπαρο το σούπερ ωραίο νησί, αλλά νομίζω είναι καλός προορισμός για άτομα που θέλουν κάτι χαλαρό, φοιτητές και φίλους της ροκ μουσικής (τα μπαράκια έπαιζαν πολύ καλή μουσική και καθόλου σκυλάδικα! Βέβαια παίζει να έχουν αλλάξει τα δεδομένα από το 2004:xmas_redface: ).
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Η Αστυπαλαια ειναι πολυ ωραιο νησι ,χωρα καταπληκτικη αλλα ειναι αρκετες ωρες με το καραβι...υπαρχει και η λυση του αεροπλανου βεβαια ...εμεις ετσι ειχαμε παει.Βεβαια επειδη ζητουν να πανε χωρις αυτοκινητο κ εμεις χωρις αυτοκινητο ειχαμε παει..να παραθεσω καποιες εμπειριες με επιφυλαξη ,γιατι εχουν περασει και χρονια ..οποτε μπορει οι συγκοινωνιες να εχουν αλλαξει.
Δεν υπηρχαν πολλα δρομολογια με το λεωφορειο..ενα για Λιβαδι κ ενα για Μαλτεζανα.Μεγαλο μερος του βορειου τμηματος του νησιου ηθελε αυτοκινητο και μαλιστα τζιπ ...δεν ξερω αν εχει φτιαχτει περισσοτερο το οδικο δικτυο.
Υπηρχαν 3 ταξι συνολικα κ επρεπε να κανεις προσυνεννοηση ..και εχει κ καραβακι για θαλασσιες εκδρομες σε καποιες παραλιες και σε 2 νησακια που βρισκονται κοντα στην Αστυπαλαια.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Κοσμοπολίτικο νησί, μικρό και με οργανωμένο κάμπινγκ, είναι η Πάτμος.
Όμως, προυποθέτει να πάρετε μαζί το μηχανάκι που αναφέρεις ή να νοικιάσετε εκεί, γιατί έχει ελάχιστες συγκοινωνίες.
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
679
Likes
860
Από μένα μία Φολέγανδρο! Μικρό νησί, πολύ όμορφες παραλίες και άψογη κουκλίστικη χώρα (όπου εκεί είναι συγκεντρωμένα όλα τα μπαράκια και οι ταβέρνες, γενικά όλη η ζωή του νησιού). Το νησί συγκεντρώνει αρκετό νέο κόσμο, ενώ εκτός από τη χώρα υπάρχουν ακόμα ένα χωριό και το λιμάνι, στα οποία εύκολα πας με το λεωφορείο. Όσον αφορά τις παραλίες, θα παίρνεις καραβάκι και θα τις επισκέπτεσαι διά θαλάσσης. Πολύ ωραία εμπειρία και το καραβάκι που κάνει το γύρο του νησιού...

Α! Και Κουφονήσια είναι μία καλή ιδέα..Όλες οι παραλίες είναι προσβάσιμες με τα πόδια..Βέβαια, Ιούλιο και Αύγουστο γίνεται χαμός!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εγω να πω τη Σιφνο..νομιζω δεν αναφερθηκε .Ειχα παει χωρις αυτοκινητο και εξυπηρετηθηκα μια χαρα στις διαδρομες μου...ειχε λεωφορεια για παντου..και η Χωρα η Απολλωνια εχει τα παντα για να φας κ να διασκεδασεις.
Επισης η Σκοπελος εξυπηρετει για χωρις αυτοκινητο..13 μερες μειναμε εκει κ ουτε μας ελειψε ..λεωφορεια σε πηγαιναν σε ολες τις παραλιες ..οπως και βαρκακια ..η Χωρα (πανεμορφη και η ιδια )..εχει τα παντα !!!!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αν μου επιτρέπεις, Απολλωνία!! :xmas_lol::xmas_lol:
Ναι μωρε εχεις δικιο...μπερδεψα τα διδυμα αδελφια:xmas_lol::xmas_lol:
Και το ελεγα ...κατι δε μου πηγαινε καλα ..καθως το εγραφα:xmas_mrgreen:
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.725
Likes
11.628
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Επειδή καθώς βλέπω οι φίλοι παραπάνω αναφέρουν και νησιά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και συγκοινωνία/ταξί, ας δώσω και μερικές ακόμα προτάσεις (ανέφερα την Αντίπαρο ως νησί που μετακινείσαι απλά με τα ποδάρια σου, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις περιττά έξοδα).

Εγώ με συγκοινωνίες την είχα βγάλει και σε Αμοργό, Σαμοθράκη και Σύρο. Από όσο μπορώ να θυμηθώ και στα τρία νησιά είδαμε πολλά μέρη (στα δύο πρώτα είχα μείνει μία εβδομάδα και στη Σύρο 4 μέρες), οπότε το συγκοινωνιακό δίκτυο ήταν αξιοπρεπές. Σίγουρα πάντα υπάρχουν τοποθεσίες (και συνήθως καλές) τις οποίες δεν προσεγγίζουν τα λεωφορεία, αλλά μπορείς σίγουρα να πάρεις μια καλή εικόνα του νησιού. Πιθανώς η Σύρος να είναι αυτή με τα τακτικότερα δρομολόγια.

Από εκεί και πέρα εγώ προσπαθώ να ελαχιστοποιώ την χρήση του ΚΤΕΛ και τις ατελείωτες αναμονές μες στο λιοπύρι στην άκρη του πουθενά (κάτι που είναι σχεδόν αναπόφευκτο), αλλά αν έχει κανείς καλή παρέα και δει την εμπειρία στα πλαίσια του χαβαλέ καλά περνάει.
 

giannavah

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινουπολη
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
πραγματικα σας ευχαριστω ολούς !! Κουφονησια ειναι μεσα στο προγραμμα... κ μαλλον ελευθερο σε αυτο που δεν εχει τιποτα απο καλατυματα (δεν θυμαμαι πιο απο τα δυο ειναι ) οσο για τα αλλα η φολεγανδρος νομιζω μου βγαζει κατι πολυ ρομαντικο.. κοιταξτε ο φιλος μου ειναι απο ναξο αρα θα προτιμισουμε κατι κοντα.... παντως ευχαριστω πολυ!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.452
Μέλη
38.939
Νεότερο μέλος
Panais

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom