Που ΔΕΝ θα πηγαινα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
ας γινουν πρωτα πολιτισμενοι ανθρωποι αυτοι και μετα το συζηταμε!
Μπαρδόν μαντάμ... Ποιοί να γίνουν πολιτισμένοι? οι Πέρσες?

Μετά από αυτό πάει πια, τα διάβασα όλα σε αυτό το φόρουμ... Πάω να βρώ μια ψάθα να πεθάνω...
 

maredia

Member
Μηνύματα
121
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
marikaki μηπως να το ψάξεις περισσότερο για τους Πέρσες? (www.google.com)
οι άνθρωποι παραείναι πολιτισμένοι..
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
ας γινουν πρωτα πολιτισμενοι ανθρωποι αυτοι και μετα το συζηταμε!
Είναι ήδη εξαιρετικά πολιτισμένοι, με εκπληκτικά μνημεία και πανέμορφες πόλεις, υψηλού επιπέδου λογοτεχνία, στην οποία δυστυχώς δεν έχουμε πρόσβαση λόγω του ότι δε γνωρίζουμε τη γλώσσα τους, μουσική, αρχιτεκτονική, εφαρμοσμένες τέχνες: καλλιγραφία μικρογραφία,ταπητουργία κλπ. Είναι δε, εξαιρετικά ευγενείς και φιλόξενοι προς τους ξένους και ειδικά στους έλληνες. Μη τσιμπάς από τη διεθνή (αμερικάνικης) προέλευσης προπαγάνδα για τον άξονα του κακού. Όχι οτι δε συμβαίνουν άσχημα πράγματα, ιδίως με τα θρησκευτικά θέματα, αλλά αυτά αφορούν το ντόπιο πληθυσμό. Αν είναι αυτό το πρόβλημά σου, το δέχομαι. Και επιπλέον, στην Περσία δεν έχει συμβεί τρομοκρατική επίθεση όπως για παράδειγμα στις νότιες περιοχές της Ταϋλανδης αλλά και σε άλλα μέρη και μάλιστα με θύματα ξένους υπηκόους όπως για παράδειγμα στο Μπαλί, στην Κωνσταντινούπολη και για να μιλήσουμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο Λονδίνο και Μαδρίτη ή στην, πέραν του Ατλαντικού, Νέα Υόρκη. Και απότι βλέπω από τον χάρτη σου έχεις επισκεφθεί τόσο την Ταϋλανδη όσο και την Ινδονησία. Θεωρητικά (και κούφια η ώρα) είχες περισσότερες πιθανότητες να πέσεις θύμα τρομοκρατικής επίθεσης σε εκείνα τα μέρη παρά στην Περσία. Αλλά είπαμε, η διεθνής προπαγάνδα οδηγεί κάποιον να νιώθει ασφαλής στις χώρες συμμάχους των ΗΠΑ και ανασφαλής στις αντιπάλους τους.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
έρση πότε θα παμε περσία !?????????????????
αναμένω ....:p
Υπάρχει μια αόριστη σκέψη να πάμε με τον άνδρα μου για το Πάσχα του 2009, ή εκεί γύρω. Η νεαρά κόρη διαφωνεί: αυτή δεν πηγαίνει σε μέρη που δε μπορεί να δείξει τον θεϊκό αφαλό της!!! Κορίτσι στον καιρό του βλέπεις! Ενώ εγώ ως μεσήλιξ λέω να αρχίσω το μπαμπούλωμα. Καλά να είμαστε μέχρι τότε...
 

marikaki

Member
Μηνύματα
131
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
νησια ειρηνικου
η απαντηση μου προς traveller,maredia
ας μην περνουσε απο εκει ο μεγας αλεξανδρος που προσπαθησε να τους κανει πολιτισμενους με το ζορι και που τελικα τους εμειναν μονο τα μνημεια αλλα απο παιδεια μηδεν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
και αντε να αφησω το ιραν απο εξω το ιρακ δηλαδη εχει πολιτισμο,που ειναι?
πολιτισμος δεν σημαινει μονο μνημεια σημαινει και παιδεια,εκτος αν θεωρειται εσεις πολιτισμο να σφαζονται μεταξυ τους και να κοβουν χερια και αυτια και κεφαλια και να κανουν επιθεσεις αυτοκτονιας,αυτο ειναι πολιτισμος?
δεν σας βλεπω ομως εσας που λετε οτι εχουν πολιτισμο να εχεται παει,γιατι?
ειδικα εσυ traveller που εχεις γυρισει τον μισο κοσμο!
και γιατι να βρεις μια ψαθα να πεθανεις?πανε εκει και παρε ενα περσικο χαλι να πεθανεις και με στυλ.....
λυπαμαι παιδια νομιζα οτι αυτο ειναι ενα φορουμ απλα για ταξιδια και οχι για να κοροιδευουμε τις αποψεις του καθενος.....
 

maredia

Member
Μηνύματα
121
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
Πίστεψέ με στο Ιράν θα πήγαινα τώρα αν είχα την ευκαιρία και θα το κάνω κάποια στιγμή. Φυσικά και ο πολιτισμός σημαίνει παιδεία γι'αυτό και είπαμε ότι είναι πολιστισμένοι.
Η φίλη μου που σπουδάζει και δουλεύει στο Ιράν αρκετά χρόνια τώρα, έχει να πει μόνο τα καλύτερα για τη χώρα και τους ανθρώπους εκεί (και δε νομίζω να έπεσε στην περίπτωση).Οι δε Ιρανοί που έρχονται μαζί της στην Ελλάδα για διακοπές, μας έχουν δώσει μαθήματα ευγένειας και πολιτισμού.
Στο Ιράν δε σφάζονται, απλά είναι υποχρεωμένοι να τηρούν κάποιους θρησκευτικούς νόμους και κανόνες.
Για το Ιράκ ξεκαθαρίστηκε από την αρχή ότι είναι εντελώς άλλη υπόθεση.
Κανείς δε σε κοροιδεψε.
Απλά δε γίνεται να τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.406
Likes
17.236
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Προς marikaki:

Το φόρουμ είναι για ταξίδια. Οι άνθρωποι που γράφουν έχουν απόψεις και τις γράφουν. Όλες οι απόψεις υπόκεινται σε κριτική. Αν δε θέλουμε να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία συνδιαλλαγής με τους συνομιλητές μας, τότε γιατί μπαίνουμε και γράφουμε σε φόρουμ; Εγώ δεν είδα να κοροϊδέψει κανείς κανέναν.

Όσο για το ποιοι έχουν πάει και ποιοι όχι, δεν έχει καμία σχέση αυτό με το τί άποψη έχουμε για ένα μέρος ή όχι. Κι'εμένα ένας φίλος μου μου λέει ότι "ρε φίλε στο σικάγο δε θέλω να πάω, έχει γκάνγκστερ που σκοτώνουν". Δε χρειάζεται νάχω πάει στο Σικάγο για να ξέρω ότι αυτό που λέει είναι μούφα! Αλλά σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις επιβεβαίωση από πρώτο χέρι, σε παραπέμπω στην Άννα που έχει πάει Τεχεράνη και έχει να πει τα καλύτερα.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καταρχήν ξεκίνησα την κουβέντα γιατί στο πρώτο σου ποστ έγραφες οτι φοβόσουν για τη ζωή σου. Τώρα αλλάζεις και το θέτεις σε ιδεολογική βάση το ζήτημα. O.K. και έτσι: Με την ίδια λογική δε πρέπει να επισκεφθείς καν όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ γιατί και αυτές εκπολιτίστηκαν μετά τον Μ.Αλέξανδρο. Όσον αφορά όμως τους Πέρσες και πριν το Μ.Αλέξανδρο είχαν πολιτισμό, ο οποίος άλλωστε είναι και 2.300 ετών ιστορία, αρα ήδη αρκετά παλιός πια, γιατί αν θέλεις κάτι πιο παλιό μόνο τις Πυραμίδες της Αιγύπτου σε βλέπω να επισκέπτεσαι, άντε και κανα στοουνχετζ στην Ευρώπη. Να υπενθυμίσω εδώ εν τάχει δύο μόνο συνεισφορές των Περσών στην ιστορία του Πολιτισμού:τα πρώτα βήματα μονοθεϊσμού έγιναν στην Περσία, όπου οι θεοί περιορίστηκαν σε δύο, ένα καλό θεό του φωτός και ένα θεό του σκότους και του κακού. Οι δύο θεοί βρίσκονται σε διαρκή μάχη στο τέλος όμως θα υπερισχύσει ο θεός του φωτός. Αρα δηλαδή μια βασική εξέλιξη στην ανθρώπιμη σκέψη γεννήθηκε στην Περσία. Οι Εβραίοι στο σημείο αυτό ήρθαν δεύτεροι υποβιβάζοντας το θεό του σκότους σε εκπεπτοκότα άγγελο. Το γνωστό μας αγνωστο Χ της άλγεβρας είναι πέρσικη ανακάλυψη και μάλιστα του παγκοσμίου φήμης ποιήτου τους Ομάρ Καγιάμ ο οποίος όταν δε συνέθετε τα εκπληκτικά Ρουμπαγιάτ ήταν δεινός μαθηματικός. Το οτι η πολιτιστική επικυριαρχία στην οποία εμπίπτουμε και εμείς είναι δυτικού χαρακτήρα δε θα πρέπει να μας οδηγεί στο να απαρνιόμαστε αλλους πολιτισμούς ως ανύπαρκτους. Όσον αφορά τρομοκρατικές επιθέσεις οι Πέρσες δεν έχουν διαπράξει καμία.
Για το Ιρακ τώρα: Ναι είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, όλοι το ξέρουμε. Όποιος βρεθεί εκεί θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τη ζωή του. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι δεν είχε πολιτισμό η μεσοποταμία (Ιράκ =αρχαία Μεσοποταμία). Αν θυμάμαι καλά από τις σχολικές μου γνώσεις εκεί ανακαλύφθηκε η γραφή που υπήρξε τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα. Εκεί έγιναν οι πρώτες επιστημονικές αστρονομικές παρατηρησεις στα περίφημα ζιγκουρατ. Φίλοι που είχαν επισκεφθεί παλιά το Ιράκ, το1978, μου είχαν διηγηθεί ιστορίες για μια απολύτως κοσμική και δυτικού τύπου κοινωνία. Τώρα πώς κατέληξαν οι άνθρωποι σε αυτό το χάλι, ας όψονται οι αμερικάνοι που αποφάσισαν να τα βάλουν με το μοναδικό κράτος που είχε κοσμικό χαρακτήρα κράτος στην περιοχή. Ε κατόπιν άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Και φυσικά από την ασφάλεια του σπιτιού μου με όλα μου τα καλά αρνούμαι να κρίνω και ακόμη φυσικά περισσότερο να κατακρίνω δυστυχείς ανθρώπους οι οποίοι έχουν χάσει τα πάντα.
Πάντως οι δύο χώρες αυτές είναι απολύτως διαφορετικές περιπτώσεις: στη μια κινδυνεύει σοβαρά η ζωή όχι μόνο των ξένων αλλά και των ντόπιων, ενώ στην Περσία, μεχρι σήμερα τουλάχιστον, η κατάσταση είναι απολύτως ομαλή.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.887
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Χθες βράδυ στο ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ στην ΕΤ3 είχε αφιέρωμα στην Περσία και εκεί μιλούσαν και έλληνες επισκέπτες αλλά και Έλληνες που μεγάλωσαν και ζουν στην Τεχεράνη. Πόσο θα ήθελα να πήγαινα στο ΙΡΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Επί της ουσίας, η φίλη ΕΡΣΗ άριστα περιέγραψε την συνεισφορά του Ιράν και του Ιρακ στην παγκόσμια ιστορία του πολιτισμού... όποιος κατάλαβε κατάλαβε... οι υπόλοιποι ας μείνουν στην μικροαστική τους νιρβάνα...

Από την άλλη δεν μπορώ παρά να συνυπογράψω τα λόγια του Δευκαλίωνα... Σε δημόσιο φόρουμ γράφουμε, λογικό είναι να κρίνονται τα γραφόμενά μας... Αν σε κάποιον δεν αρέσει η κριτική απλά ας μην εκτίθεται... Από την στιγμή που αποφασίζει όμως να γράψει πρέπει να μπορεί να αντέξει και το κόστος της κριτικής... Έτσι παίζετε το παιχνίδι χρόνια τώρα... και είναι για μεγάλα παιδιά...

Την ιδέα της φίλης μας τέλος, να πεθάνω σε Περσικό χαλί παρά σε ψάθα, την βρίσκω ιδιαίτερα θελκτική... Τι καλύτερο από το να πεθάνεις πάνω σε ένα περσικό χαλί παρέα με μια Ιρανή οδαλίσκη, αγναντεύοντας την μυθική πλατεία του Ισφαχάν... Μα τι λέω πιά ο σάτυρος...
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.483
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom