Που ΔΕΝ θα πηγαινα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.687
Likes
50.580
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
"90 ε πληρωσαμε εισοδο στην τροπικανα"
Το Τροπικάνα χρόνια τώρα κάνει 70,80 ή 90CUC ανάλογα με τη θέση που θα πας. Τα 90CUC είναι ακριβώς 63,72 ευρώ, τα 70 είναι 49.56 ευρώ, με τις σημερινές ισοτιμίες. Ακόμη κι έτσι, το Τροπικάνα είναι μια τουριστική παγίδα τύπου Πλάκας. Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να πάει εκεί. Τα 5ευρώ για το κάσα ντε λα μούσικα είναι σωστότατα (και αν παίζει γνωστή μπάντα φτάνει μέχρι και στα τριπλά).

Τα ταξί είναι πολύ φτηνά, αν πάρεις Λάντα είναι ακριβώς 0,30 ευρώ το χιλιόμετρο, συν 0,70 ευρώ η σημαία. Αν δε βάλουν ταξίμετρο...είσαι στο έλεος του τι θα ζητήσουν, οπότε πρέπει να επιμένεις στο ταξίμετρο. Τα ακριβότερα αυτοκίνητα εχουν άλλες ταρίφες (πιο ακριβά τα Peaugeot, ακόμη πιο ακριβές οι Μερσεντές).

"μαλιστα εχουν βγαλει ενα δεντρο ' τουριστα' γιατι ειναι μαυρο και μαδαει οπως μαδανε τον τουριστα"
Το δέντρο turista είναι ένα δέντρο που έχει κατάλευκη φλοιά και κοκκινίζει με τον ήλιο, οπότε η φλοιά του πέφτει και ξαναβγαίνει κατάλευκη, μέχρι να ξανακκοκινίσει και να ξαναπέσει. Ονομάστηκε έτσι λόγω του ότι οι πρώτοι τουρίστες στην Κούβα ήταν Καναδοί, που με τις τρεις πρώτες μέρες στο Βαραδέρο κοκκίνιζαν και ξεφλούδιζαν και πάλι απ' την αρχή, κι όχι λόγω τουριστών που πέφτουν θύματα απάτης.

"τα λεωφορεια καμηλες ηταν τρισαθλια με κρεμασμενους ανθρωπους απο την πορτα"
Έτσι ήταν μέχρι το Δεκέμβριο που άρχισαν να μπαίνουν τα πρώτα Yutong. Από το Μάρτιο κι έπειτα, υπάρχουν τόσα λεωφορεία Yutong που πλέον δεν υπάρχει η ίδια εικόνα.

Το αν η χώρα είναι πανάκριβη εξαρτάται από το τι κάνεις εκεί. Όντως αν πάει κανείς στα Τροπικάνα τα έξοδα είναι πολλά, αλλά το οι επιλογές του καθενός είναι προσωπικές και υπάρχουν τόσες επιλογές ψυχαγωγίας πάμφθηνες που δε βρίσκω το λόγο του να πάει κανείς στο Τροπικάνα (φθηνότερες βερσιόν του οποίου υπάρχουν στα ξενοδοχεία Νασιονάλ και Ριβιέρα με 25 και 18 ευρώ αντίστοιχα).
 

FAMEK

Banned
Μηνύματα
418
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
δεν καταλαβες καλα 50ε ειπα στο καζα ντε μουσικα και για το παγωτο ειπα 5ε και μιλω για εωρω και οχι τοπικο νομισμα και 90 ε στο τροπικανα για παραμονες χριστουγεννων για εισοδο και πισω καθισματα τα μπροστινα ηταν 300ε.μιλησα με ευρω εμεις με ε τα δωσαμε .και για το δεντρο μας ειπε η αρχηγος αυτα.εγω ξερω οτι ηταν ολα πανακριβα και κανενα φιλο μου δεν αφηνω να παει εκει σορυ για μενα δεν το αξιζει..
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Πρώτα απόλα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Γιώργο για τις inside πληροφορίες που μας έδωσε για την Κούβα...

Η Κούβα μπορεί τυπικά να είναι φτηνή για κάποιον που ζει εκεί αλλά για τον τουρίστα η αλήθεια είναι οτι είναι ακριβή τα κουβεντιάσαμε παραπάνω. Μην περιμένετε να βρείτε τα πάντα τσάμπα...Nα επιβεβαιώσω κι εγώ το πανάκριβο της Τροπικάνα... και να πω ότι ναι είναι τουριστικότατο αλλά το show είναι μονοδικό... Εξάλλου για έναν μύθο ζούμε όλοι μας τι διάολο θα πας στην Κούβα και δεν θα δεις το Τροπικάνα ή δεν θα πιείς το ντακίρι σου στη Floritita??
 

KONSTANTINA

Member
Μηνύματα
66
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Κουφονήσια
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ
Επισκέφτηκα πέρυσι τον Αύγουστο την Κούβα, δεν πέρασα όπως θα ήθελα να περάσω γιατί εξαιτίας της δουλειάς μου πήγα αρκετά κουρασμένη με αποτέλεσμα να αρρωστήσω. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ την καλοσύνη των ανθρώπων,την santa clara και τον τάφο του che, την ιστορία τους και την όποια μορφή επανάστασης που κυλάει στο αίμα τους. Τέλος έμαθα να εκτιμώ αυτά που θεωρούσα δεδομένα.΄
Όσο για τις τιμές εκεί ε όχι φίλε μου famek όλα είναι πανάκριβα , μια χαρά είναι οι τιμές στην Κούβα μη λέμε ότι θέλουμε.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.687
Likes
50.580
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
"μιλησα με ευρω εμεις με ε τα δωσαμε .και για το δεντρο μας ειπε η αρχηγος αυτα"
Φοβάμαι ότι το γδύσιμο δεν έγινε ούτε από δέντρα, ούτε κι από Κουβανούς. Και μόνο το ότι πληρώσατε σε ευρώ ήδη δίνει μια ιδέα του τι έγινε εκεί, γιατί οι Κουβανικές ετιαρείες δεν επιτρέπεται να χρεώνουν σε ευρώ...

"Εξάλλου για έναν μύθο ζούμε όλοι μας τι διάολο θα πας στην Κούβα και δεν θα δεις το Τροπικάνα ή δεν θα πιείς το ντακίρι σου στη Floritita??"
Ναι. Γιατί σε κανένα από τα δύο δεν πάνε ντόπιοι. Θέμα επιλογών είναι, αλλά εγώ όταν πηγαίνω σε ένα μέρος θέλω να δω τους ντόπιους και την κουλτούρα τους, όχι τις τουριστικές παγίδες. Εσένα αν ερχόταν μια φίλη σου στην Ελλάδα κι ήθελε να δει πώς διασκεδάζουν οι Έλληνες θα την πήγαινες στο Χίλτον για καφέ και στην Πλάκα για να δει αυτούς που χορεύουν συρτάκι για τους Γιαπωνέζους;

"Η Κούβα μπορεί τυπικά να είναι φτηνή για κάποιον που ζει εκεί αλλά για τον τουρίστα η αλήθεια είναι οτι είναι ακριβή τα κουβεντιάσαμε παραπάνω"
Αντίθετα, είναι πολύ ακριβή για τους ντόπιους, διότι ο μισθός τους δεν ανταποκρίνεται στο κόστος ζωής. Αυτά που είναι ακριβά είναι 3-4 τουριστικές δραστηριότητες. Το να ακούσεις την καλύτερη φωνή της Κούβας να τραγουδάει μπολέρο του '50 κάνει 5CUC. Το καλύτερο (κατ' εμέ) εστιατόριο στην Αβάνα κάνει 20-25CUC/άτομο (=17 ευρώ), ή απεριόριστο παραδοσιακό φαγητό στο Aljibe με 9ευρώ. Διαμονή σε αποικιακά σπίτια στο Τρινιδάδ με 15 ευρώ το δίκλινο, κοκτέηλ σε αυθεντικό μπαρ με 1,5 ευρώ, αστακός με θέα πιάτο την Αβάνα σε κυριλέ εστιατόριο με 15ευρώ... Δεν τα βρίσκω ακριβά για ένα τουρίστα. Δυστυχώς, υπάρχουν και κλέφτες μεσάζοντες...και χρεώνουν και σε ευρώ, απ' ό,τι μόλις μάθαμε. Και όλα αυτά που σου ανέφερα φιλοξενούν τουρίστες καθημερινώς, μαζί με Κουβανούς, δεν είναι τίποτε ψαγμένα υπόγεια να τα ψάχνεις με το φακό.
 

vagelis

Member
Μηνύματα
58
Likes
47
Αν καταλαβα καλα, οι εκτενεις τοποθετησεις για την Κουβα, προερχονται απο ταξιδιωτες που εχουν παει και θα ξαναπηγαιναν.Οχι οτι μου πεφτει λογος, αλλα και μονο εξ αυτου του γεγονοτος ειναι off topic.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.687
Likes
50.580
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δίκιο έχεις, vagelis. Εγώ το κόβω εδώ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την εκτροπή του ποστ. Για να επανέλθουμε στο θέμα, τελευταία μου επιλογή θα ήταν ένα μέρος πανομοιότυπο ή πολύ παρεμφερές με τον τόπο καταγωγής μου. Η Κύπρος ας πούμε δε με τραβάει όσο άλλα μέρη.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
τελευταία μου επιλογή θα ήταν ένα μέρος πανομοιότυπο ή πολύ παρεμφερές με τον τόπο καταγωγής μου.
Συμφωνω και επαυξανω! Κι εγω δε θα πηγαινα σε χωρα που θα θυμιζε Ελλαδα.


Υ.Γ. Προτεινω τα πολυ ενδιαφεροντα που ακουστηκαν για την Κουβα να μεταφερθουν σε χωριστο τοπικ αν γινεται...
Οσοι πανε με γραφεια καλως :)roll: ) αλλα τα οσα μοιραστηκε μαζι μας ο Γιωργος ειναι θησαυρος για τους ταξιδιωτες που σκοπευουν να πανε ανεξαρτητα.
 

Lucia86

Member
Μηνύματα
128
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Σικαγο(?)και Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδια,για 3 μηνες!!!
Δε θα πηγαινα Ντουμπαι κ Ανταρκτικη.

και ευχαριστω για τις πληροφοριες για Κουβα Γιωργο! Πολυ ενδιαφερον
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Δεν θα (ξανα)πήγαινα στην Κούβα. Πήγα 2 φορές με διαφορά 15 χρόνων. Τη δεύτερη φορά ήταν απλά ελεεινή. Οι πάντες εκπορνεύονται και τα πάντα γίνονται για το χρήμα.
Δεν θα (ξανα)πήγαινα στο Ντουμπάι. Άθλιος προορισμός και με ημερομηνία λήξης.
Δεν θα (ξανα)πήγαινα στην Κίνα. Καταστροφή του περιβάλλοντος, αφανισμός της πανίδας, αγενέστατοι άνθρωποι, νεοπλουτισμός και πλήρης απαξίωση του παρελθόντος της χώρας για χάρη μιας ανάπτυξης που βασίζεται σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Καμία σχέση με την παλιά γραφική Κίνα.
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Δε θα πηγαινα Ντουμπαι κ Ανταρκτικη.
Dubai και εμένα δεν μου κάνει ιδιαίτερη αίσθηση να πάω, αλλά μιας και είναι ένας φίλος εκεί, μπορεί κάποια στιγμή να τον επισκεφτώ, στο δρόμο προς κάπου αλλού. Ανταρκτική όμως είναι μέσα στα μέρη που θέλω να πάω ΠΟΛΥ, πριν λιώσουν όλοι οι πάγοι φυσικά, αφού είναι μοναδικό μέρος. Δυστυχώς το ταξίδι αυτό παραμένει ακόμα ακριβό για μένα, ελπίζω πως κάποια στιγμή όμως θα γίνει!

Εμένα για κάποιο λόγο δεν μου κάνει καμία αίσθηση να πάω στην Ιταλία. Ίσως επειδή είναι τόσο κοντά στην Ελλάδα και τους Ιταλούς δεν τους πολυσυμπαθώ, δεν βρίσκω κάποιο ενδιαφέρον στη χώρα αυτή. Κάποια στιγμή θα πάω σίγουρα και ίσως αλλάξω γνώμη αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Εμένα για κάποιο λόγο δεν μου κάνει καμία αίσθηση να πάω στην Ιταλία. Ίσως επειδή είναι τόσο κοντά στην Ελλάδα και τους Ιταλούς δεν τους πολυσυμπαθώ, δεν βρίσκω κάποιο ενδιαφέρον στη χώρα αυτή.
Θεέ και κύριε!!!!!!!!! Δεν βρίσκει κανένα ενδιαφέρον στην Ιταλία!!!!!!!
Το ξέρω το ξέρω, γούστο του καθενός είναι να πάει όπου γουστάρει αλλά αυτό δεν τρώγετε με τίποτε... Πραγματικά δυσκολεύομαι να βρω μια χώρα που να έχει περισσότερο ενδιαφέρον από την Ιταλία... Πάω να πιώ να ξεχάσω.........
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.061
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom