Πρέπει να πληρώνει πάντα ο άντρας γιατί αλλιώς δεν είναι άντρας;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Chrelefs

Member
Μηνύματα
64
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΝΕΤΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Καλη ερωτηση, νομιζω ομως πως μετα απο οτι αντιμετωπιζουν γενικα, το ποιος θα πληρωσει θα τους φαινεται ασημαντο και στοιχημα....θα συνεννοουνται καλυτερα.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.716
Likes
7.795
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Να πω κι εγώ την ταπεινή μου άποψη. Διάσπαρτες απόψεις που ακούστηκαν με βρίσκουν σύμφωνη. Πιο συγκεκριμένα:

Γενικά δε μου αρέσει να με κερνάνε στα ραντεβού, ειδικά τις πρώτες φορές. Μου κάνει υπερβολικά κακή εντύπωση, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, μου φαίνεται σαν απευθείας πρόσκληση στο κρεβάτι (κάτι δεδομένο, φαντάζομαι ότι όταν βγαίνω ραντεβού με κάποιον αυτό έχει στο μυαλό του, όπως κι εγώ-δε λέω πάντα ΜΟΝΟ αυτό, αλλά δε ζω σε παραμύθι). Ωστόσο, αν και πραγματικά δεν είμαι άνθρωπος που το απαιτεί, σχεδόν πάντα στο πρώτο ραντεβού κάνει κίνηση να πληρώσει ο άντρας. Ε, τότε κι εγώ κάνω επίσης κίνηση, τονίζοντας ότι δε μου αρέσουν αυτές οι χειρονομίες κι αν επιμείνει τόσο, πληρώνω στο επόμενο μαγαζί ή ανταπαντώ ευθύς αμέσως με δεύτερη γύρα κερασμένη από μένα φυσικά.

Από την άλλη, αν γνωρίζω καλά το άτομο και ξέρω ότι γουστάρει να κερνάει, όχι μόνο εμένα αλλά και φίλους και φίλες, τότε το δέχομαι. Γενικά χαίρομαι με ένα κέρασμα όταν ξέρω ότι το κάνει ο άλλος επειδή του αρέσει γενικά ή ότι τη δεδομένη στιγμή γουστάρει την παρέα μου, αλλά μέχρι εκεί. Από κει και πέρα, είμαι κι εγώ υπερ του ο καθένας τα δικά του σε παρέες, σχέσεις κλπ αλλά ούτε και το άλλο άκρο μ' αρέσει. Δηλαδή να υπολογίζουμε ακόμη και τη μία φορά που πλήρωσε το εισιτήριο στον ΟΑΣΘ που δε φτάνει το ευρώ. Και φυσικά όταν βρίσκομαι με παρέα που έχει παραγγείλει 7 κιλά κρασί και 5 ποικιλίες και κάτσω με το που ζητήσουν το λογαριασμό και μου βάλουν ένα ποτηράκι κρασί και φάω και μια πατάτα εννοείται ότι δεν θα πληρώσω τίποτα. Όπως και το αντίθετο, αν φάω εγώ του σκασμού και ο άλλος φάει μια μπουκιά ή πιεί λίγη απ τη μπύρα μου, ε δε θα του πω βγάλε και πλήρωνε.

Πάντως στην ηλικία μου (24) και δεδομένου ότι σχεδόν όλες οι φίλες μου όπως κι εγώ είμαστε φοιτήτριες, δε ξέρω καμία που να έχει αυτή την απαίτηση. Το αντίθετο, έχω παράδειγμα φίλης που για πάάάρα πολύ καιρό πλήρωνε τα παντα στον φίλο της (κι εμείς μαζί :oops: ) και η κοπέλα, όπως και αυτός, δεν δουλεύει.

υγ. Να συμπληρώσω πως υπάρχουν και άλλα είδη ανταποδοτικής πληρωμής, πχ έχω φίλους που κατα καιρούς με κερνάνε αλλά κι εγώ κατα καιρούς τους μαγειρεύω. Ή όταν ήμουν Θεσσαλονίκη, είχα έναν φίλο που κατα καιρούς με μετακινούσε με το μηχανάκι. Να τονίσω πως δεν τον έπαιρνα τηλέφωνο για να του πω πήγαινέ με εκεί απλά όταν ήταν σπίτι μου πχ και βγαίναμε εννοείται πως με κουβαλούσε ή μιας και αθλούμασταν στον ίδιο χώρο και το σπίτι μου ήταν στο δρόμο του, περνούσε να με πάρει. Ε κι εγώ κατά καιρούς του πλήρωνα το ποτό για τις βενζίνες. Αυτό το είδος ανταπόδοσης γενικά μ αρέσει, να μη ψάχνεις δηλαδή ποιός βγήκε κερδισμένος και ποιός χαμένος αλλά και η σχέση με άλλα άτομα να μην καταντά εκμετάλλευση.
 
Last edited:

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Όλα καλά, αυτό όμως το τελευταίο δεν καταλαβαίνω πως γίνεται στην πράξη βρε viili? Είστε ας πούμε 5 άτομα, εκτός από κυρίως πιάτο, έχετε 2 σαλάτες, 2 ορεκτικά και 2 μπουκάλια κρασί...πως θα βγει η αναλογία για τον καθένα?
Οι σαλάτες και τα ορεκτικά στη μέση ειναι σε μεγάλο βαθμό ελληνικό φαινόμενο.Σίγουρα θα έχεις δει στα νησιά τους τουρίστες που παραγγέλνουν σαλάτα ή σκέτο τζατζίκι για τον εαυτό του ο καθένας.Επίσης όχι μόνο τώρα που ζω στο εξωτερικό αλλά και στα ταξίδια που έκανα οταν παραγγελναμαι σαλάτα πχ τρια άτομα ο σερβιτόρος που ερχόταν ρωτούσε ποιανού είναι άσχετα αν εμείς τη βάζαμε στη μέση.Είμαι σιγουρη οτι σου έχει τυχει.Κάτι τέτοιο λοιπόν συμβαίνει.Ο καθένας παραγγέλνει για τον εαυτό του και δεν υπάρχει τίποτα κοινό.Ακόμη και το κρασί που μου ειχε κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση ρωτάνε εξ αρχής αν επιθυμώ να το μοιραστούμε και σε περίπτωση που δε θελω παίρνουν ποτήρι!Αν όλοι συμφωνούν παει δια των ατόμων,εντάξει δε μετράμε και γουλιές.Συνήθεια είναι και προσωπικά το προτιμώ,παρ'όλο που φαίνεται ματζιρικο,από τις παρεξηγήσεις για το ποιος πλήρωσε πολλά και ποιος λίγα.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.147
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ενταξει ρε παιδια μια φορα μπορει να πληρωσεις κατι παραπανω, μια φορα κατι λιγοτερο. Σιγα μη βαλουμε και μετρητη στον οισοφαγο. Και στη Γαλλια με Ελληνες που βγαινω και παραγγελνει ο καθενας τα πιατα του στο τελος το μοιραζουμε δεν καθομαστε να μετραμε ποσο εκανε το πιατο του καθενος.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.147
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μακαρι να το εκανα και με τους αλλους λαους αυτο. Θα με βολευε.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.507
Likes
8.045
.Ο καθένας παραγγέλνει για τον εαυτό του και δεν υπάρχει τίποτα κοινό..Συνήθεια είναι και προσωπικά το προτιμώ,παρ'όλο που φαίνεται ματζιρικο,από τις παρεξηγήσεις για το ποιος πλήρωσε πολλά και ποιος λίγα.
Συμφωνω γιατι αποφευγονται πολλες παρεξηγησεις... Αν και για να ειμαι ειλικρινης με ατομα που βγηκαμε εξω για φαγητο/ποτο και αποδειχτηκαν γυφτοι ουδεποτε ξαναβγηκα μαζι τους.
Μου εχουν τυχει πολλα περιστατικα...
(1)ημαστε 4 ατομα και φερνει ο σερβιτορος ενα πανερακι με διαφορων ειδων ψωμια... τρωω μια φετα πολυσπορο και παω να παρω κι αλλη "εεεπ" με κοψοχολιαζει ενας απο την "παρεα"... "εφαγες το πολυσπορο που σου αναλογει" ... αλαλη εγω (και δεν το παθαινω και συχνα :p )
(2)ενας αλλος καποτε ηρθε εφαγε μαζι με την κοπελα του και φευγοντας αφησε ακριβως την τιμη των 2 πιατων... για τα 2 μεγαλα μπουκαλια νερο που ειχε κατεβασει γιατι ηταν και της υγεινης ζωης/δεν ηθελε κρασι και για τα 2 κουβερ (συνολο καμια 15αρια ευρω γιατι ηταν καλο εστιατοριο) εκανε τον κινεζο.
Οποτε μετα απο τετοιες εξοδους-φιασκο καταλαβαινεις πολλα για τον αλλο και τουλαχιστον εγω την κανω με ελαφρα...
 

Chrelefs

Member
Μηνύματα
64
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΝΕΤΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Αφηστε τους Γαλλους και τους Αγγλους (αληθεια, για Γερμανους ειπαμε κατι και μου ξεφυγε?)και ελατε να βγουμε ολοι μαζι εμεις, μολις εκατοστησουμε τα μηνυματα για το θεμα νατο ζησουμε live!!! Να δουμε.....ποιος κερναει, ποιος μοιραζεται και ποιος μετραει μπουκιες. Πλακα κανω αλλα το εχετε οργανωσει ποτε εσεις οι πιο παλιοι?
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Λοιπόν έχουμε και λέμε.Μέχρι στιγμής αποτελέσματα:
Κούβα,Ισπανία,Αγγλία,Αυστραλία και Γαλλία δεν πληρώνουν οι άντρες και παρόλα αυτά θεωρούνται άντρες:)

Yorgos πολύ ωραία η ιστορία και οι προσωπικές εμπειρίες.

emouli δυστυχώς δεν με τρολάρουν. Το συζητήσαμε το θέμα πολύ ώρα και πολύ έντονα και μόνο που δεν έπεσε ξύλο:) Η βασική αιτιολογία τους ήταν ότι από την στιγμή που ένας άντρας δεν μπορεί να σε στηρίξει πριν τον γάμο δεν θα μπορεί και μετά τον γάμο επομένως δεν κάνει για άντρας...

varioAthens,amazon,taxidiara,villi,mikrh tsopana τα συγχαρητήρια μου.

Dafni και εγώ έχω παρατηρήσει αυτόν τον αέρα ανατολής στην Θεσσαλονίκη,θα τον έλεγα και σκουριασμένης νοοτροπίας.

Chrelefs για τους Γερμανούς νομίζω είναι αυτονόητο ότι πληρώνουν μισά μισά.Εδώ το κάνουν αυτό και όταν είναι παντρεμένοι από ότι έχω ακούσει.

Θα ήταν καλό πιστεύω να γράφετε και σε ποιο μέρος της Ελλάδας κατοικείται για να βγάζουμε καλύτερα συμπεράσματα.
 
Last edited:

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εγώ πάντως (όταν ήμουν Αθήνα) δε θυμάμαι να έπεσα ποτέ σε γυναίκα που να ήθελε να πληρώνω εγώ συνέχεια. Αλλά επειδή εγώ έτσι κι'αλλιώς δε δίνω και πολύ σημασία σε αυτά τα πράγματα μπορεί και να συνέβη και να μην το θυμάμαι (να με βρήκε δηλαδή κάποια καλό και να με εκμεταλλεύτηκε :haha::haha:)
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.716
Likes
7.795
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Μακαρι να το εκανα και με τους αλλους λαους αυτο. Θα με βολευε.
Τώρα που το θίγεις αυτό το θέμα, είναι ιδέα μου ή οι Γάλλοι (και οι Γερμανοί) δεν πολυτρώνε;
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.234
Μηνύματα
884.485
Μέλη
38.923
Νεότερο μέλος
CHRISTIETS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom