Γενικά Προτάσεις για Χριστουγεννα - Πρωτοχρονιά

rena1988

Member
Μηνύματα
294
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
Ζανζιβάρη (11/2021)
Ταξίδι-Όνειρο
Περου
ετσι πιστευω και γω. νομιζω οτι η Βιεννη τους ανοιξιατικους μηνες θα εχει ενα τελειως διαφορετικο προσωπο. θα ηθελα να την δω και μια τετοια εποχη. Τουλαχιστον θα αισθανθω οτι ειμαι σ'ενα ξενο κρατος!!
 
Μηνύματα
2.490
Likes
3.197
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
ετσι πιστευω και γω. νομιζω οτι η Βιεννη τους ανοιξιατικους μηνες θα εχει ενα τελειως διαφορετικο προσωπο. θα ηθελα να την δω και μια τετοια εποχη. Τουλαχιστον θα αισθανθω οτι ειμαι σ'ενα ξενο κρατος!!
Και πολύ καλά το σκέφτηκες(για το ...άλλο πρόσωπο της Βιέννης την άνοιξη)!αν δεν δεις τα μοναδικά!!(τόχω ξαναπεί στο σχετικό travel war,αλλά δεν πειράζει)πάρκα!και τους κήπους των παλατιών,το νησί!!πάρκο και την περιοχή alte donau..γύρω από τον πύργο του Δούναβη,είναι σα να έχεις δεί τη...μισή Βιέννη...

Υ.Γ:σαν πρόταση για Χριστούγεννα σκεφθείτε και τη ...Ρώμη
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
με χαλασαν πολύ οι ορδες των ελληνων ....
δηλαδή αν οι ορδές ήταν κινέζοι οι ρώσοι η δεν ξερω για εγω τι άλλο δεν θα σε χαλούσαν ????
ας είμαστε πιο ''προσεχτικοί '' σε αυτά που γράφουμε ..δεν απευθύνεσαι σε αγρίκους αλλα σε έλληνες σαν και σενα που διάλεξαν απλά να πάνε οργανωμένα
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
δηλαδή αν οι ορδές ήταν κινέζοι οι ρώσοι η δεν ξερω για εγω τι άλλο δεν θα σε χαλούσαν ????
ας είμαστε πιο ''προσεχτικοί '' σε αυτά που γράφουμε ..δεν απευθύνεσαι σε αγρίκους αλλα σε έλληνες σαν και σενα που διάλεξαν απλά να πάνε οργανωμένα
δεν μίλησε κανεις για αγροίκους και ουτε πιστευω οτι απευθύνομαι σε αγροικους...αλλα οταν βγαίνω εκτός χώρας θέλω να νοιωθω την ατμοσφαιρα και την γοητεια της καθε πόλης...και οχι να νομιζω οτι βρισκομαι στο Κολονάκι....ηταν λαθος η επιλογή μου να παω χριστουγεννα σε τοσο τουριστικό προορισμο για τους ελληνες...και αυτο λεω..αγαπητέ...
προσωπικές αποψεις....εμπειρίες και πληροφορίες..νομιζω οτι γραφουμε εδω..
εξάλλου...ειμαστε και διαφορετικοι ανθρωποι . ... με διαφορετικές αντιλήψεις...διαφορετκά θέλω..
ευχαριστώ.
 

thrylosveria

Member
Μηνύματα
230
Likes
205
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ταξίδι-Όνειρο
φινλανδια
Mια επιλογη ειναι και παλι η Νυρεμβεργη οπως και περσι μονοι μας . Μια αλλη επιλογη ειναι η εκδρομη με πρακτορειο απο θεσ/νικη και σε αυτο θελω να σταθω. Απ'οσα εχω διαβασει, δεν ειστε και πολυ φαν αυτης της ιδεας. Μπορειτε να μου το αιτιολογησετε? δλδ νομιζετε οτι ειναι καλυτερα για μενα με εξι χρονων παιδι να παω π.χ.Ελβετια μονος, και να ψαχτω μονος, απο το να παω με γκρουπ το οποιο θα μου τα παρεχει σχεδον ολα? Στο προγραμμα ειδα κατι τιμες π.χ 5 μερες περιπου 790 ευρω με πρωινο. Και παλι ρωτω μονος θα εβρισκα κατι καλυτερο? για την περιοδο των Χριστ/νων αναφερομαι.
Και κατι τελευταιο, καπου ειχα διαβασει οτι τα τσαρτερ ειναι ταλαιπωρια. Γιατι???
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καταρχην η επιλογη εχει να κανει με το ποσο σου αρεσει να ψαχνεις απο πριν το ταξιδι και να φτιαχνεις προγραμμα. Αν δε σου αρεσει τοτε το πρακτορειο αναλαμβανει ολα για εσενα και ξενοιαζεις. Εμενα ομως που μου αρεσει το ψαξιμο και το ξεψαχνισμα λατρευω τη διαδικασια επικαιρο να ασχολουμαι με μια περιοχη του χαρτη να βρισκω πληροφοριες και να φτιαχνω προγραμμα συμφωνα με αυτα που θελω εγω και οχι συμφωνα με το προγραμμα του πρακτορειου το οποιο βαδιζει με τη λογικη "του λιγο απο ολα". Και τι ιδιο εκανα οταν ειχα την κορη μου εξι χρονων. Ασε που θεωρω οτι χωρις πρακτορειο ηταν και πιο ευκολο για το παιδι: ηθελε να κατσει καπου παρα πανω- καθομασταν. Κουραζοταν και ηθελε να φυγουμε νωριτερα- φευγαμε. Επιπλεον φτιαχναμε προγραμμα σκεφτομενοι τι θα αρεσε περισσοτερο σε εκεινη, ηταν δηλαδη πιο "παιδικοκεντρικο" προγραμμα απο αυτο που θα ειχε ενα πρακτορειο. Διαλεγαμε και τα ξενοδοχεια να ειναι κεντρικα, ωστε να μας βολευουν περισσοτερο στις μετακινησεις μας και να εχουν εστιατοριο, γιατι το βραδι που γυρνουσαμε δεν ηταν για πολλα πολλα η μικρη.
Οσον αφορα την τιμη του πρακτορειου: 800 ευρω το ατομο ειναι 2.400 και οι τρεις σας. Ενδεχομενως να πρεπει να προσθεσεις και τους φορους αεροδρομιου. Δε μας λες αν περιλαμβανονται. Προκειται για πεντε ημερες, δηλαδη για τεσσερεις διανυκτερευσεις η αφορουν πεντε διανυκτερευσεις; Αν θεωρησεις 200 ευρω το βραδι στην ελβετια για ενα τρικλινο για πεντε βραδιες τοτε ειναι 1000 ευρω και για τους τρεις σας και σας μενουν 1400 ευρω για να τα φατε στις πεντε ημερες. Το ζητημα ειναι τα αεροπορικα και για τους τρεις σας. Αν το πρακτορειο εχει βαλει πτηση τσαρτερ, ρωτα αν μπορειτε να αγορασετε στην πτηση αυτη μονο τα εισιτηρια και ποσο πανε. Γιατι με τις κανονικες εταιρειες την εποχη αυτη τα εισιτηρια ειναι πια ακριβα. Τα τσαρτερ μπορει να ειναι ταλαιπωρεια, γιατι συνηθως εχουν κατι κουλες ωρες αναχωρησεις και αφιξεις συνηθως μεταμεσονυκτιες, οχι παντα βεβαια, πρεπει να ρωτησεις. Αλλα ξεκινας απο το βασικο: Εχεις ορεξη να το οργανωσεις μονος η οχι. "Το εχω παιδι εξαχρονο" δεν ειναι προβλημα.
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Τα τσαρτερ μπορει να ειναι ταλαιπωρεια, γιατι συνηθως εχουν κατι κουλες ωρες αναχωρησεις και αφιξεις συνηθως μεταμεσονυκτιες, οχι παντα βεβαια, πρεπει να ρωτησεις
ερση αυτο δεν είναι απόλυτο διότι τα charter που βαζουν τα πρακτορεία είναι σε (βολικές) κυρίως απογευματινες ώρες τουλαχιστον αυτό λεει η προσωπική μου εμπειρία απο ομαδικα ταξίδια ευρώπης
 

thrylosveria

Member
Μηνύματα
230
Likes
205
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ταξίδι-Όνειρο
φινλανδια
Καταρχην η επιλογη εχει να κανει με το ποσο σου αρεσει να ψαχνεις απο πριν το ταξιδι και να φτιαχνεις προγραμμα. Αν δε σου αρεσει τοτε το πρακτορειο αναλαμβανει ολα για εσενα και ξενοιαζεις. Εμενα ομως που μου αρεσει το ψαξιμο και το ξεψαχνισμα λατρευω τη διαδικασια επικαιρο να ασχολουμαι με μια περιοχη του χαρτη να βρισκω πληροφοριες και να φτιαχνω προγραμμα συμφωνα με αυτα που θελω εγω και οχι συμφωνα με το προγραμμα του πρακτορειου το οποιο βαδιζει με τη λογικη "του λιγο απο ολα". Και τι ιδιο εκανα οταν ειχα την κορη μου εξι χρονων. Ασε που θεωρω οτι χωρις πρακτορειο ηταν και πιο ευκολο για το παιδι: ηθελε να κατσει καπου παρα πανω- καθομασταν. Κουραζοταν και ηθελε να φυγουμε νωριτερα- φευγαμε.
ΣΥΜΦΩΝΩ
Επιπλεον φτιαχναμε προγραμμα σκεφτομενοι τι θα αρεσε περισσοτερο σε εκεινη, ηταν δηλαδη πιο "παιδικοκεντρικο" προγραμμα απο αυτο που θα ειχε ενα πρακτορειο. Διαλεγαμε και τα ξενοδοχεια να ειναι κεντρικα, ωστε να μας βολευουν περισσοτερο στις μετακινησεις μας και να εχουν εστιατοριο, γιατι το βραδι που γυρνουσαμε δεν ηταν για πολλα πολλα η μικρη. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΜΦΩΝΩ.Αλλα μενατε στην ιδια πολη?
Οσον αφορα την τιμη του πρακτορειου: 800 ευρω το ατομο ειναι 2.400 και οι τρεις σας. Ενδεχομενως να πρεπει να προσθεσεις και τους φορους αεροδρομιου. Δε μας λες αν περιλαμβανονται. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Προκειται για πεντε ημερες, δηλαδη για τεσσερεις διανυκτερευσεις ( ΤΕΣΣΕΡΙΣ )η αφορουν πεντε διανυκτερευσεις; Αν θεωρησεις 200 ευρω το βραδι στην ελβετια για ενα τρικλινο για πεντε βραδιες τοτε ειναι 1000 ευρω και για τους τρεις σας και σας μενουν 1400 ευρω για να τα φατε στις πεντε ημερες. Το ζητημα ειναι τα αεροπορικα και για τους τρεις σας. ΠΕΡΣΙ ΠΛΗΡΩΣΑ ΓΙΑ ΜΟΝΑΧΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ 1210,00. Αν το πρακτορειο εχει βαλει πτηση τσαρτερ, ρωτα αν μπορειτε να αγορασετε στην πτηση αυτη μονο τα εισιτηρια και ποσο πανε. Γιατι με τις κανονικες εταιρειες την εποχη αυτη τα εισιτηρια ειναι πια ακριβα. Τα τσαρτερ μπορει να ειναι ταλαιπωρεια, γιατι συνηθως εχουν κατι κουλες ωρες αναχωρησεις και αφιξεις συνηθως μεταμεσονυκτιες, οχι παντα βεβαια, πρεπει να ρωτησεις. Αλλα ξεκινας απο το βασικο: Εχεις ορεξη να το οργανωσεις μονος η οχι.Εδω με θελω.ΕΧΩ?? "Το εχω παιδι εξαχρονο" δεν ειναι προβλημα.εχεις δικιο γιατι περσι Νυρεμβεργη γυρνουσαμε απο το πρωι ως το βραδυ και δεν μας παραπονεθηκε καθολου
1) συμφωνω
 
Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι εχεις δικιο! Γι αυτο και ειπα να ρωτησει τις ωρες αναχωρησης και αφιξης! Ειπα απλως οτι ειναι ενδεχομενο να μην ειναι βολικες. (αλλωστε και το τι ειναι βολικο ειναι υποκειμενικο: Καποιος μπορει να χαρει να φθασει πρωι-πρωι στον προορισμο του, καποιος αλλος μπορει να μη θελει να ειναι αυπνος ολο το βραδι κλπ).
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η αληθεια ειναι οτι αν πας τελευταια στιγμη να κλεισεις αεροπορικα τοτε θα τα ακριβοπληρωσεις. Οταν ξεκινας να πας μονος σου πρεπει να τα κλεινεις νωρις, εφοσον ενδιαφερεσαι για περιοδο Χριστουγεννων. Για παραδειγμα εκλεισε η κορη μου για Ελβετια για μετα την πρωτοχρονια (2/1 με 9/1) απο τον Αυγουστο με 250 ευρω με τη Swiss. Τωρα πια η τιμη για την ιδια περιοδο εχει εκτιναχθει στα 400 ευρω. Αν παλι παει την τελευταια στιγμη να το κλεισει κανεις ισως να βρισκει κανεις μονο business class. Οποτε σε αυτην την high season περιοδο την τελευταια στιγμη, λογω της αυξημενης τιμης των αεροπορικων εισιτηριων, τα πρακτορεια ειναι μονοδρομος.
Με την πρωην μικρη, αλλοτε μεναμε στην ιδια πολη (Λονδινο- Παρισι), αλλοτε παλι καναμε μεγαλυτερα τουρ: (Βενετια, Μοναχο, Αμστερνταμ, Βαρκελωνη), αλλα αν ειχαμε μονο τεσσερεις διανυκτερευσεις μεναμε παντα στο ιδιο μερος, δε μπορουμε να κοιμομαστε καθε νυχτα αλλου-το αποφευγουμε. (Αυτος ειναι ενας λογος που εμας μας χαλαει το πρακτορειο, θελουμε περισσοτερο χρονο στο ιδιο μερος, αλλα και αυτο ειναι υποκειμενικο, αλλος μπορει να χαιρεται να αλλαζει παραστασεις).
Τωρα απο την αλλη, αν το προγραμμα του πρακτορειου περιλαμβανει activities στα χιονια, οπου το παιδι θα χαρει με ελκηθρα κλπ και η γλωσσα σας ειναι προβλημα, τοτε ενδεχομενωςνα ειναι καλυτερα να πας με γκρουπ.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.261
Μηνύματα
885.425
Μέλη
38.938
Νεότερο μέλος
Geo Yfa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom