Γερμανία Πρωτοχρονιά στο Βερολίνο.

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Όντως μιλάω για πακέτο και 750? το άτομο. Για τους γνωστούς λόγους δεν αναφέρω τουρ. γραφείο. Έχει επιπλέον χωρίς χρέωση Δρέσδη καθώς φυσικά και Πότσνταμ κλπ. Αν κάποιος βρει αυτή την περίοδο (29/12 - 02/01/2011) τιμή κάτω από την προαναφερόμενη που να περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, πεντάστερο ξενοδοχείο, χωρίς χρέωση Δρέσδη και τα υπόλοιπα ας μου πει.
Επειδή μόλις γύρισα από Βερολίνο να σου πω ότι για 5 μέρες (που αν υπολογίσουμε και το ταξίδι, μάλλον είναι 4 γεμάτες) μου φαίνεται υπερβολικό να πάει κανείς και Δρέσδη και Πότσνταμ. Σε 2-2,5 μέρες δεν προλαβαίνεις, κατά τη γνώμη μου, να δεις ούτε τα βασικά στο Βερολίνο.
 

christi_p

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
έλα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Καλησπέρα σε όλους!

Θα κάνω ταξίδι στο Βερολίνο Πρωτοχρονιά (29/12 με 3/1) με 3 φίλες και χρειαζόμαστε πληροφορίες "διασκέδασης" (μέρη για φαγητό, ποτό- μπαρ, κλαμπ, μπυραρίες και ότι άλλο έχετε ευχαρίστηση!).

Να σας πω ακόμα ότι έχουμε ξαναπάει στο Βερολίνο και το γυρίσαμε επαρκώς στα βασικά (εκτός από 2-3 πραγματάκια, όπως το υπόγειο που θα κάνουμε τώρα...) και σαν λάτρεις του φαγητού δοκιμάσαμε ήδη βρώμικα, λουκάνικα, ντονέρ, σούσι, φαλάφελ, κότσια με ξινολάχανο κλπ, ισπανικό, μεξικάνικο... (και ναι, η σειρά αναφοράς δεν είναι τυχαία και έχει να κάνει με την προτίμηση!!!). Όμως, δε γυρίσαμε καθόλου βράδυ την πόλη, καθώς το 12ωρο καθημερινό περπάτημα μας τσάκισε και έχουμε σοβαρές ελλείψεις στον τομέα!

Θα μένουμε σε σπίτι στο Prenzlauer Berg και θα θέλαμε ακόμα πληροφορίες και για παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές!

Ευχαριστώ!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

christi_p

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
έλα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Λέγοντας υπόγειο εννοώ το "υπόγειο" Βερολίνο (λεπτομέρειες δεν έχω ακόμα, αλλά ο φίλος μου που μένει χρόνια εκεί μου μίλησε για στοές και μέρη στα οποία υπήρχε ή υπάρχει ακόμα κόσμος που μένει και μου ακούστηκε πολύ ενδιαφέρον).

Τις σελίδες τις διάβασα ΕΡΣΗ, και σημείωσα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, κυρίως όμως είδα πληροφορίες για τα basics που χρησιμοποίησα ήδη την προηγούμενη φορά (και σας ευχαριστώ!). Επίσης, ψάχνω και το Spοtted by locals για ιδέες.

Θα ήθελα λίγα περισσότερα, αν ξέρει κανείς, για βραδινή διασκέδαση (είμαστε όλες γύρω στα 30) και μέρη που δε θα βρω στους ταξιδιωτικούς οδηγούς...

Ευχαριστώ και πάλι
 

geopnd

Member
Μηνύματα
268
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
Ναπολη Σικελια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
επειδη και εμεις θα ειμαστε βερολινο για πρωτοχρονια απο 30 μεχρι 2 ιανουαριου ψαχνω να βρω μερη,σποτ κτλ .απο μια φιλη που ηταν 15 χρονια βερολινο μου ειπε οτι για party animals καταστασεις ειναι το kreuzberg.μου ειπε και κατι αλλα τα οποια μολις τα σημειωσω γιατι δεν τα εχω γραψει θα τα αναφερω.πρωτοχρονια θα κανουμε πυλη βραδεμβουργου.απλος μου εχει πει να κανουμε ενα απλο προγραμματακι απο πριν για μετα την πρωτοχρονια που θα παμε,γιατι τελευταια στιγμη θα χασουμε τα αυγα και τα πασχαλια.επισης να κανω και εγω μια ερωτησουλα για βερολινο.θελω να βγαλω μια καρτουλα που να μπαινω σε αξιοθεατα,μεσα μαζικης μεταφορας κτλ.ποια προτεινεται γιατι με το ψαξιμο που εκανα χαθηκα λιγο στο ποια να επιλεξω.
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
θελω να βγαλω μια καρτουλα που να μπαινω σε αξιοθεατα,μεσα μαζικης μεταφορας κτλ.ποια προτεινεται γιατι με το ψαξιμο που εκανα χαθηκα λιγο στο ποια να επιλεξω.
Αν σκοπεύεις να επισκεφθείς τουλάχιστον τρία μουσεία σε συμφέρει να πάρεις την 3ήμερη κάρτα (3-Day Ticket) η οποία κοστίζει 19 ευρώ. Επειδή όμως θα είσαι εκεί παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς, ψάξτο λιγάκι μήπως είναι κλειστά ή έχει αλλάξει το ωράριο των μουσείων. Όσον αφορά τα μέσα μεταφοράς, εγώ είχα βγάλει την CityTourCard για 5 μέρες, η οποία όμως προσφέρει μια μικρή έκπτωση σε πολύ λίγα αξιοθέατα. Εγώ τη χρησιμοποίησα μόνο για τον Καθεδρικό. Αντιθέτως με το 3-Day Ticket μπορείς να μπεις ελεύθερα σε όσα μουσεία θες (και αντέχεις) για τρεις μέρες.
 
Μηνύματα
157
Likes
102
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Πρώτη φορά στο Βερολίνο και όπως μου δώσατε και κατάλαβα θα κάνω Πρωτοχρονιά στην Πύλη ντυμένος σαν αστακός λόγω κρύου και χιονιού. Τουλάχιστον σίγουρα θα είναι καλύτερα από πέρσι που άλλαξα χρόνο στη Ρώμη την ώρα που γη και ουρανός ήταν ένα. Κρύο και χιόνι και πάλι κρύο και χιόνι από τη !.......! βροχή!
Αγαπητέ συνταξιδιώτη,ακολουθούμε τα ίδια βήματα!Θα είμαστε Βερολίνο 27/12/2010-2/1/2011 για πρώτη φορά.Πέρυσι αλλάξαμε χρόνο στη Ρώμη όπου ναι μεν την ώρα εκείνη έβρεχε...τρελά,αλλά όλες τις υπόλοιπες μέρες κυκλοφορούσαμε χωρίς... μπουφάν!!Αντίθέτως φέτος, ανησυχώ πολύ για τον καιρό και το χιόνι και για το αν θα κατορθώσουμε να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε το Βερολίνο ,όπως οι υπόλοιποι συνταξιδιώτες του forum!!Καλό μας ταξίδι!!
 

gmex

Member
Μηνύματα
21
Likes
1
Πώς πέρασα; Μακάρι να μπορούσαμε να μείνουμε για πάντα στο Βερολίνο.Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές τους. Στο βαθμό που ήταν εφικτό (λίγες ημέρες (5) και πολύ χιόνιιιιιιιιιιιιιιιι) πιστεύω πως ήταν αρκετά ώστε εγώ και η σύζυγός μου να θεωρούμε το Βερολίνο τον καλύτερο προορισμό που έχουμε πάει.
 

fifh

Member
Μηνύματα
120
Likes
229
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Ισπανίας!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Νορβηγικά Φιορδ!
γεια σε ολους!πριν λιγες μερες εκλεισα εισιτηρια με την easyjet για 27-31 δεκεμβριου για το βερολινο,110 ευρω το ατομο!!εχει ταξιδεψει κανεις με αυτη την εταιρεια για να μου πει την αντιστοιχη εμπειρια του??αα επισης κατι που με απασχολει..δεν πιστευω να ξεστολιζουν την πολη πριν την πρωτοχρονια??
 

HummingBird

Member
Μηνύματα
582
Likes
826
Με EasyJet έχω ταξιδέψει κοντινές αποστάσεις (~1 ώρα) από Λονδίνο. Είναι low cost εταιρία, οπότε καταλαβαίνεις, ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Αυτό που μου αρέσει πάντως στην easyjet είναι ότι δεν έχει περιορισμό βάρους στη χειραποσκευή, για κάποιον που ταξιδεύει πάντα μόνο με χειραποσκευή είναι σημαντικό. Τα 8 κιλά που έχουν οι περισσότερες εταιρίες είναι πανεύκολο να τα ξεπεράσεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.483
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom