Πως γίνεται κάποιος συνοδός ή αρχηγός γκρουπ στην Ελλάδα

Η ΜΑΙΡΗ

New Member
Μηνύματα
1
Likes
9
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α, ΙΑΠΩΝΙΑ
Αγαπητοί συνομιλητές/συνταξιδιώτες,
Είμαι η Μαίρη και μόλις έγινα μέλος αυτού του πολύ ενδιαφέροντος μπλογκ. Θα ήθελα να δημιουργήσω ένα θέμα πάνω στο πώς μπορεί κάποιος να γίνει συνοδός ή αρχηγός γκρουπ (δεν ξέρω ποιος όρος θα ταίριαζε καλύτερα) στην Ελλάδα. Δηλαδή να παίρνει, ίσως, τους τουρίστες από το αεροδρόμιο, να τους τακτοποιεί στα ξενοδοχεία, να φροντίζει να τηρηθεί το πρόγραμμα των εκδρομών και γενικά να τους συνοδεύει εντός της Ελλάδας. Πώς μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό; Το ψάχνω καιρό αλλά δε βρίσκω άκρη. Ομιλώ 5 γλώσσες με τα ελληνικά, είχα στείλει παλαιότερα βιογραφικά σε τουριστικά γραφεία στην Ελλάδα δίχως καμία απόκριση. Τι κάνω λάθος; Χρειάζεται κάποιος γνωστός να μεσολαβήσει; Τι ακριβώς ψάχνουν; Υποχρεώσεις δεν έχω ώστε να μην μπορώ να ταξιδέψω μαζί τους. Εμπειρία στον τουρισμό έχω μόνο σε τουριστικά καταστήματα αλλά έχω κάνει διερμηνείες σε τουριστικά γκρουπ, σε νησιά. Μήπως κάποιος μπορεί να μου δώσει τα φώτα του; Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και δε βρίσκω δουλειά πουθενά. Λατρεύω τον τουρισμό και τα ταξίδια και διαθέτω οργανωτικές ικανότητες, υπευθυνότητα και ξένες γλώσσες. Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμη, και όχι μόνο σε μένα αλλά και σε όσους σκέφτονται να ασχοληθούν με αυτόν τον τομέα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Irouli

Member
Μηνύματα
113
Likes
146
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Έχεις κοιτάξει έστω και εποχιακά στα διάφορα νησιά της Ελλάδος;
 

Η ΜΑΙΡΗ

New Member
Μηνύματα
1
Likes
9
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α, ΙΑΠΩΝΙΑ
Έχω ψάξει στην Αθήνα κυρίως για να έχω κάπου να μείνω. Εργάστηκα ως διερμηνεάς και ως υπάλληλος σε τουριστικά καταστήματα εκεί όπου είχα ήδη κατάλυμμα. Γιατί εκτός του τόπου σου τίθεται και το θέμα της διαμονής στην περίπτωση που σου προσφέρουνε εργασία σε κάποιο νησί. Το θέμα μου μου όπως είναι ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουν τους υποψηφίους;
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
τι κριτηρια,οπως σε ολες τισ δουλειες,ψαχνουν αυτους που θα παρουν τα λιγωτερα χρηματα..
 

Η ΜΑΙΡΗ

New Member
Μηνύματα
1
Likes
9
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α, ΙΑΠΩΝΙΑ
Coco, δε διαφωνώ αλλά στο βιογραφικό που θα στείλεις με εμάιλ ή αν περάσεις αυτοπροσώπως, τι τους λες; Τα χρήματα δε με ενδιαφέρουν; Δώστε μου όσα θέλετε, θα τα βρούμε; Γιατί αν δούνε το βιογραφικό μου με τις 4 ξένες γλώσσες μπορεί αυτομάτως να το πετάξουν στα σκουπίδια γιατί θα υποθέσουν ότι ζητάω πολλά! Υπάρχει κάποιος που να έχει δουλέψει ως συνοδός/αρχηγός γκρουπ να μας συμβουλέψει;
 

Irouli

Member
Μηνύματα
113
Likes
146
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Κοιτάξτε επειδή είμαι από νησί και έχω συναναστραφεί με tour operator και γενικά ξεναγούς, τα περισσότερα γραφεία σου προσφέρουν διαμονή σε δωμάτιο για τους 5 μήνες το καλοκαίρι και αν είσαι και χρόνια στο επάγγελμα τον χειμώνα σε στέλνουν συνήθως εξωτερικό. Πχ ο Μουζενίδης προσφέρει πάντα κάποιο δωμάτιο για να μένουν οι ξεναγοί το ίδιο και τα άλλα γραφεία.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
τι κριτηρια,οπως σε ολες τισ δουλειες,ψαχνουν αυτους που θα παρουν τα λιγωτερα χρηματα..
Θα μου επιτρέψετε ένα σχετικό χιουμοριστικό video ε ;
όχι με διάθεση τρολαρίσματος βέβαια αλλά για να κάνω να γελάσει λίγο η κοπέλα.
Και μετά λέω γιατί δεν βρίσκω δουλειά εγώ που δεν ξέρω μια γλώσσα...
Μακάρι να βρεθεί αυτό που θέλεις Μαίρη.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Αλλο ξεναγος άλλο συνοδος.
Συνοδός μπορει να γινεις σε τουριστικο γραφειο στην Αθηνα ( κανοντας μονο αφιξεις - αναχωρησεις στο αεροδρομιο και λιμανια ) και το ιδιο στα νησια .
Ξεναγος για να γινεις πρεπει να τελειωσεις τη σχολή και μετά εισαι ελευθερος επαγγελματιας και συνεργαζεσαι με διαφορα πρακτορειο. Να κανει ξεναγησεις συνοδός απαγορευται αυστηρά.
Πως θα βρεις δουλεια σαν συνοδος ; Τα γραφεια στην Αθηνα κυριως ειναι αναλογα με τι εθνικοτητες δουλευουν οποτε χρειαζονται και την αναλογη γλωσσα. Πας με το βιογραφικο σου στο χερι και το αφηνεις , αλλά τα πραγματα ειναι δυσκολα. Οσοι εχουν δουλεια με δυσκολια την αφηνουν πλεον για να αδειασει θεση.
Οσο για να συνοδευεις στο εξωτερικο γκρουπ ; Εκει ειναι δυσκολο , εδω οι παλιοι και εμπειροι και δεν εχουν πλεον δουλεια ή δουλεουν για ψιχουλα , φαντασου οι νεοι και απειροι.
Ημουνα χρονια στο χωρο σαν ισπανοφωνη συνοδος , σκληρη δουλεια χωρις ωραρια και προσωπικη ζωη αλλά παλιά ειχε καλες απολαβες . Τωρα μαθαινω απο παλιους συναδελφους οτι τα πραγματα δεν ειναι οπως τότε . Ολο και πιο πολυ μιλανε ξενες γλωσσες και δεχονται να δουλεουν σκληρα και με λιγα χρηματα.
Σου ευχομαι καλη τυχη . Ανεργη γαρ σε καταλαβαινω απολυτα .
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Και γω σχετικη με τουρισμο ειμαι,οτι ειπε η ΚιΚι ισχυει..χωρις να θελω να σε απογοητευσω,παρε αμπαριζα γραφεια,μην δειχνεις και πολυ καταρτισμενη.παιχτο λιγο ασχετη για να βγει το συμπερασμα οτι εισαι (λιγο εως τελειως)θυμα..Λυπαμαι τοσο που αναγκαζομαι να γραψω ετσι σ ενα νεο ανθρωπο αλλα τα ιδια λεω σε παιδια και τους ανθρωπους τους που ψαχνονται.Αναθεμα πως μας καταντησαν.Καλη τυχη..
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.375
Likes
14.282
Να ρωτήσω κάτι(καλοπροαίρετα και επειδή είμαι άσχετος με τα τουριστικά).
Οι προμήθειες από τα μαγαζιά και τα φιλοδωρήματα σε τι επίπεδα παίζουν ή έπαιζαν;
Απλά για να έχουμε μία ιδέα.
 

Η ΜΑΙΡΗ

New Member
Μηνύματα
1
Likes
9
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α, ΙΑΠΩΝΙΑ
Ευχαριστώ πολύ όσους μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν και να μας διαφωτίσουν λιγάκι (το βίντεο ήταν άπαιχτο, και ναι, διαθέτω χιούμορ οπότε δεν παρεξηγούμαι, άλλωστε κάτι τέτοιο παίζει στην Ελλάδα του σήμερα). Εντάξει, θα πάρω το βιογραφικό και θα χτυπήσω πόρτες ταξιδιωτικών γραφείων. Όταν λέμε ψίχουλα, πόσο εννοούμε; Γιατί στην Ελλάδα του 2014 ο καθένας το εννοεί διαφορετικά ανάλογα με το πόσο έπαιρνε και παλιότερα. Ψίχουλα= 490 ευρώ το μήνα όσο ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα και στα 5μηνα του ΟΑΕΔ;
Και αν δεν ψάξω για συνοδός γκρουπ (το ξέρω ότι ο ξεναγός είναι κάτι άλλο και πρέπει να έχεις τελειώσει την ανάλογη σχολή αλλιώς στην Ελλάδα σε μαζεύει η αστυνομία επί τόπου), για τι πράγμα να ψάξω βασιζόμενη στις γλώσσες; Καμιά ιδέα; Τα φροντιστήρια απορρίπτονται δια ροπάλου διότι δίνουν (ε, αυτά είναι όντως ψίχουλα) 2,90 ευρώ την ώρα σε όλα τα επίπεδα ξένης γλώσσας. Γι'αυτό σκέφτηκα τον τουρισμό. Γνωρίζω ότι πολλοί βρίσκονται στην ίδια θέση με μένα, είναι δηλ. άνεργοι αλλά αν ανταλλάξουμε ιδέες όλο και κάπως μπορούμε να βοηθηθούμε. Ρωτήστε με και μένα κάτι αν θέλετε, και αν ξέρω, ευχαρίστως να σας απαντήσω. Καμιά ιδέα;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.453
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom