Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

koligkionaki

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Trastevere Σάββατο βράδυ φάγαμε φόλα μεγάλη, στα μαγαζιά είχε λίστα αναμονής έξω στο πεζοδρόμιο, κάτι που δεν περίμεναμε. Να πω ότι από το ξενοδοχείο, μας είπαν ότι έχει πέσει σε ποιότητα η περιοχή, και να προτιμήσουμε με διαφορά το Campo di Fiori. Εμείς πήγαμε όμως. Αλλά αυτό που μας έκανε να μην το ξαναπροτείνουμε, ήταν ότι σε 8 περίπου σημεία, στα στενάκια, υπήρχαν σπασμένες μπύρες και πολλά . . . πως να το πω ευγενικά . . . ξερατά!!!!!!! ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ!!!!!!!! Η εικόνα ολοκληρώθηκε με ένα ασθενοφόρο που συμμάζευε ενα λιωμίδι. Καθαρά προσωπική εμπειρία!!!!!!

Piazza Navona, Campo dei Fiori και Πάνθεον είναι κοντά και σηκώνουν περπάτημα με πολύ ευχαρίστηση.

Στο αεροδρόμιο, υπάρχουν πολλές οι εταιρείες που σε πάνε από το αεροδρόμιο στο Termini. Οι τιμές παίζουν, από 4,00 ευρώ - 9,00 ευρώ. Ίσως και παραπάνω. Κάποια λεωφορεία ήταν ήδη εκεί και φεύγανε όταν γεμίζανε, άλλα, μόλις είχαν έρθει και περιμέναν και αυτά. Ρωτάς τον εισπρακτορα, πόσο και πότε φεύγει, και μπαίνεις!!! Δεν θα είσαι μόνος σου βέβαια στο σημείο.

Εμείς βγάλαμε τριήμερη κάρτα μετακινήσεων (υπάρχει και αυτή) και μία ημερήσια. 4ήμερο ταξίδι!!!!

Εννοείται πως από το Termini στο FCO θα πας πάλι με το λεωφορείο. Σταθμεύουν όπου σε αφήσουν όταν σε φέρνουν. Έχουν και πίνακα με τα ωράρια προς το αεροδρόμιο.

Όλα τα άλλα όπως τα λένε τα παιδιά!!!!

ΑΑΑΑ!!!! Παρότι ήταν Φεβρουάριος και το βράδυ ησυχάζαν τα πράματα, ρίξαμε κάτι περιποιημένα περπατήματα 1-1,5 ώρας και το γουστάραμε πολύ. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα είτε ήταν μέρα είτε βράδυ. Είναι πόλη για περπάτημα, όπως είπαν και οι υπόλοιποι!!!
Ωραία λοιπόν.. Ρώμη για όλες τις εποχές!! Δεν πρέπει να ανησυχούμε για τα πήγαινε-έλα από αεροδρόμιο.. Υπάρχουν και οι άλλες εικόνες πάντοτε! Συμφωνείς και γενικά συμφωνείτε ότι δεν υπάρχει λόγος να γυρίσεις όλα τα μουσεία αλλά παρά μόνο σε λίγα; Οι κατακόμβες είναι έξω από τη Ρώμη, ε? Αξίζει να πάει κάποιος; Για ψώνια και δώρα βρίσκεις για όλα τα βαλάντια?
 

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
363
Likes
1.196
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
Καταρχας ευχομαι καλο ταξιδι,αλλα να εχετε υποψη οτι η εποχη που πατε ειναι δυσκολη,λογω ζεστης. Και οταν λεω ζεστη το εννοω,λογω και της μeγαλης υγρασιας,που εχει η πολη.Η Ρωμη,ή μαλλον το ιστορικοτης κεντρο ειναι ευκολα προσιτο και προσβασιμο,ΑΝ μπορεις και σ΄αρεσει na περπατας. Πιστεψε με, μπορεις χρησιμοποιωντας το google maps να ξερεις ακριβως αποστασεις και χρονους μεταξυ των αξιοθεατων και αφου τα ομαδοποιησεις ανα περιοχη και μερα,να επιλεξεις τι θα δεις. Εγω μπορω να σε βοηθησω με την καταγραφη αξιοθεατων που ειχα κανει (έμενa σε ενα ξενοδοχειο (Β.Β.περισσοτερο) 5min απο το τερμα των τραινων και οι αποστασεις που διεννυα για να επισκεφτω τα παρακατω αξιοθεατα ηταν απο 5-6 εως 8-9 Km την ημερα.Το ξεκινημα ή η επιστροφη μπορει να γινεται ανετα με τα ΜΜΜεταφορας στην αρχη ή το τελο της ημερας.Παντως εγω κυκλοφορουσα μονο με λεωφορεια και δεν δυσκολευτηκα καθολου.
Τα υπολοιπα φυσικα εξαρτωνται απο σας.
1η μερα.Κολοσσαιο-Ρωμαικη Αγορα-Λοφος Παλατινο-Piazza Venezia-Fontana di Trevi-Pantheon- Piazza Navona.
2η μερα.Piazza di Popolo-Villa Borghese ***(υπεροχο παρκο για βολτα και καφε στο κεντρο-κορυφη του,πλην ολων των υπολοιπων)-Piazza di Spagnia και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ- Castle San Angelo
3η μερα.Vatican (προσοχη ΜΗΝ πατε Τεταρτη,γιατι ειναι η μερα που βγαινει ο Παπας να ευλογησει τα πληθη και δεν πεφτει καρφιτσα)-Παραποταμια βολτα στον Τιβερη-Trestevere/Piazza Santa Maria για μια πραγματικα υπεροχη βολτα στα πιο γραφικα στενα της Ρωμης.
Αν θελεις εχω κρατημενα τα αρχεια word,που ειχα ετοιμασει σχετικα με πληροφοριες για τα αξιοθεατα, αλλα και αποτυπωσεις των διαδρομων με αποστασεις και χρονους .
Αν θελεις στειλε μου για να στα στειλω.
Καλο ταξιδι
 
Last edited by a moderator:

elli@@@

Member
Μηνύματα
23
Likes
11
παιδια μια μικρη βοηθεια προσπαθησα να κλεισω εισητηρια για βατικανο εγραψα ολα τα στοιχεια αλλα δε μ ζητησε αριθμους καρτας και δεν ηρθε κανενα μαιλ.δεν ξερω αν εχω κανει κρατηση.αν μπορει ασ μ πει καποιος αν εχω κανει καποιο λαθος.ευχαριστω!!!
 

lizaki!

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλημέρα κ καλή εβδομάδα!!!
Πάντα όταν ήθελα να πάμε κάπου διακοπές κοίταζα τις ταξιδιωτικές ιστορίες των μελών για την περιοχή κ γενικά πληροφορίες κ πραγματικά
ήταν όλα όπως τα περιέγραφαν..
Τώρα το θέμα είναι το εξής: Θέλουμε να πάμε Ρώμη μαζί με τα παιδιά και μου έχει καρφωθεί να βαπτίσω κ την μικρή μου εκεί......:D:D Τα παιδιά είναι ηλικίας 3,5, 2, και 7 μηνών θεωρείται οτι είναι ασφαλής η ρώμη για τα παιδιά άν μείνουμε στο κέντρο και κατα πόσο θα είναι εύκολο να έκανα κ την βάπτιση εκεί..
"Όταν λέω βάπτιση μην φανταστείτε ότι θα είναι πολλά άτομα, ο άντρας μου, εγώ, τα παιδιά μας και οι νονοί 7 άτομα δηλαδή"
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Καλως ηρθες lizaki....Η εκκλησια ειναι αυτη....
http://www.chiesaortodossa-roma.org/AgiosTheodorosGR.html
Τι εννοεις αν ειναι ασφαλης η Ρωμη για τα παιδια;ειναι μια υπεροχη πολη που το μονο,ισως,που θελει προσοχη ειναι οι πορτοφολαδες...κατα τ'αλλα πολυ καλη η ιδεα σου για τη βαφτιση....
 

lizaki!

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
karfitsa καλημέρα! Την εκκλησία την έχω δεί θέλω να τους καλέσω να ρωτήσω για τα διαδικαστικά, τώρα όσον αφορά τους φόβους μου είναι λόγω των παιδιών ότι είναι μικρά και φοβάμαι μην γίνει κάτι την ώρα που θα είμαστε με τα παιδιά. βέβαια τι λέω τώρα...... και στην Αθήνα να πας το ίδιο φόβο έχεις απλά είναι μια ξένη χώρα και λέω άντε να συνεννοηθείς.
Που θεωρείς ότι είναι πιο ασφαλής περιοχή για να μείνουμε και να μπορούμε να κινούμαστε με τα πόδια χωρίς να πρέπει να πάρουμε συγκοινωνίες?
 

vasilisD

Member
Μηνύματα
292
Likes
92
Σ ευχαριστώ πολύ και σένα και όλους.. Έχω διαβάσει ήδη πράγματα και με έχουν βοηθήσει πράγματι πολύ!! :) Η pass rome συνεπώς απαραίτητη, η πόλη θέλει περπάτημα και απαραίτητα να κλείσουμε για βατικανό.. Μία ερώτηση όμως! Έχοντας πάρει την pass δεν περιμένεις στην ουρά για μουσεία ε? Επίσης που θα προτείνατε καλό φαγητό; Είναι ακριβή σαν πόλη; Τι budget λέτε ότι θα ήταν καλό για τόσες μέρες;350-400 ευρώ είναι καλά για α περάσουμε σούπερ; Επίσης έχετε να προτείνετε καλό μαγαζί για ποτό και φαγητό? Ευχαριστώωωωωω..
Σε περίπτωση που θέλετε να την περπατήσετε την πόλη και να δείτε 2-3 μουσεία max νομίζω ότι και χωρίς την roma pass μια χαρά θα είστε! αν σκεφτείς ότι στο Βατικανό δεν ισχύει η Roma pass! Ειδικά αν έχετε και φοιτητές στην παρέα που έχουν παντού μειωμένο εισιτήριο ! Σαν πόλη δεν θα την έλεγα και ιδιαίτερα ακριβή ! Το καλό είναι ότι έξω από όλα τα μαγαζιά έχουν τιμοκατάλογο οπότε τσεκάρεις πριν μπεις! 350 - 400 ευρώ είναι πολύ καλά! Εμείς μείναμε 6 γεμάτες μέρες και χαλάσαμε πολύ λιγότερα ( δεν βάζω τα σουβενίρ) ! Βέβαια επειδή ήμασταν όλη μέρα στο δρόμο την βγάζαμε κυρίως με πίτσες κτλ!
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.325
Likes
1.801
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
karfitsa καλημέρα! Την εκκλησία την έχω δεί θέλω να τους καλέσω να ρωτήσω για τα διαδικαστικά, τώρα όσον αφορά τους φόβους μου είναι λόγω των παιδιών ότι είναι μικρά και φοβάμαι μην γίνει κάτι την ώρα που θα είμαστε με τα παιδιά. βέβαια τι λέω τώρα...... και στην Αθήνα να πας το ίδιο φόβο έχεις απλά είναι μια ξένη χώρα και λέω άντε να συνεννοηθείς.
Που θεωρείς ότι είναι πιο ασφαλής περιοχή για να μείνουμε και να μπορούμε να κινούμαστε με τα πόδια χωρίς να πρέπει να πάρουμε συγκοινωνίες?
Καλησπέρα Λιζάκι,
από θέμα ασφάλειας δεν νομίζω να έχεις κάποιο θέμα. Απλά καλύτερα να μείνεις κάπου κεντρικά, ώστε να μην ταλαιπωρηθείς στις μετακινήσεις με 3 παιδιά.
Εγώ θα πρότεινα να μείνετε κάπου προς Navona ωστε να είσαστε σχετικά κοντά στην εκκλησία αλλά και σε όλα τα αξιοθέατα.
Η συγκεκριμένη εκκλησία χρονολογείται από τον 6ο αιώνα και έχει έναν ωραίο περίβολο. Είχα κάνει Ανάσταση εκεί όταν είχα επισκεφτεί την Ρώμη.
Μπορείς να τους πάρεις τηλ και να σε καθοδηγήσουν για τα διαδικαστικά.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Ολο το κεντρο της Ρωμης κανει για να μεινετε,που χοντρικα,ειναι απο τον ποταμο Τιβερη αριστερ και τον σταθμο Τερμινι δεξια και το Κολοσσαιο κατω και την Spagna πανω....
Τα περισσοτερα αξιοθεατα,μπορεις να τα δεις με τα ποδια,εκτος ισως απο τον Αγιο Πετρο και τα μουσεια του Βατικανου,που ειναι λιγο πιο εξω.Εχει μετρο και λεωφορεια(εκει προσεχετε τους πορτοφολαδες)Το ξενοδοχειο καλο θα ειναι,να ειναι κοντα σε μετρο,για τη μεταφορα σας απο το αεροδρομιο.
Και 3 συμβουλες...1.να επιλεξετε ξενοδοχειο με 24ωρη ρεσεψιον 2.πριν φυγετε,να πατε στο ασφαλιστικο ταμειο,που εισαστε ασφαλισμενοι,να βγαλετε την ευρωπαικη καρτα ασφαλισης,που σας δινει δωρεαν προσβαση στα δημοσια νοσοκομεια(αχρειαστο να ναι) 3.αγοραστε ενα εσωτερικο πορτοφολακι για να φυλατε ταξ.εγγραφα,πιστ.καρτες,λεφτα...

 

lizaki!

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
κατ΄αρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και ο χάρτης είναι αρκετά κατατοπιστικός, τώρα να ρωτήσω όσον αφορά τη γλώσσα με τα αγγλικά φαντάζομαι δεν θα έχω πρόβλημα έτσι δεν είναι? και όσον αφορά την διαμονή έχετε κάποιο ξενοδοχείο να μου προτείνεται και επίσης πρέπει να αποφύγω κάποιες περιοχές με τα παιδιά?

Α και κάτι ακόμα (σας τρέλανα το ξέρω) το ξενοδοχείο να το κλείσω μέσω booking η απευθείας? μήπως απο booking είναι πιο ασφαλές ενώ αν το κλείσουμε απο το επίσημο site μήπως στο τέλος μας πούν άλλες τιμές?

Residenza Elizabeth το βρήκα μέσω booking σε καλή τιμή και απο τις φωτο φαίνεται καλό, τώρα βέβαια απο τις φωτο μέχρι την πραγματικότητα θέλω να πιστεύω ότι δεν θα απέχει πολύ...
 
Last edited by a moderator:

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία
Lizaki γεια σου
Με τα αγγλικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, όλοι μιλάνε, κ αυτοί που δεν μιλάνε θα προσπαθήσουν να σε βοηθήσουν, είναι γενικά πολύ φιλόξενοι....
Όλο το κέντρο και τα κύρια αξιοθέατα είναι ασφαλή, περιοχές σαν το termini δεν νομίζω ότι υπάρχει και λόγος να τις επισκεφτείτε που και σ' αυτό την ημέρα δεν έχεις πρόβλημα.
Αν στο επίσημο site είναι πιο φθηνό κλείστο από το κει, δεν θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Εγώ αν υπάρχει διαφορά τα κλείνω από τη σελίδα του ξενοδοχείου, κανένα ξενοδοχείο δεν νομίζω ότι θέλει να ρισκάρει τη φημή του δημιουργώντας παρεξηγήσεις.
Όμορφο φαίνεται, αν δεν έχεις πρόβλημα το περπάτημα μίας και δεν είναι πολύ κοντά σε μετρό, ψάξε μήπως βρείς τπτ και στην περιοχή που σου επισήμανε η karfitsa
 

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία
Ωραία λοιπόν.. Ρώμη για όλες τις εποχές!! Δεν πρέπει να ανησυχούμε για τα πήγαινε-έλα από αεροδρόμιο.. Υπάρχουν και οι άλλες εικόνες πάντοτε! Συμφωνείς και γενικά συμφωνείτε ότι δεν υπάρχει λόγος να γυρίσεις όλα τα μουσεία αλλά παρά μόνο σε λίγα; Οι κατακόμβες είναι έξω από τη Ρώμη, ε? Αξίζει να πάει κάποιος; Για ψώνια και δώρα βρίσκεις για όλα τα βαλάντια?
Οι κατακόμβες του s.callisto είναι πιο μακριά από οτ κέντρο. Πας στη στάση του μετρο circo massimo και από κει παίρνεις το λεωφορείο 118. Μην τις χάσετε είναι πολύ ωραία η διαδρομή με το λεωφορείο, ο τεράστιος κήπος που τις περιβάλει, και μέσα στις κατακόμβες θα δείτε και ελληνικές επιγραφές, θα σας αφήσουν πολύ ωραία αίσθηση.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.471
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom