Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Triplover

Member
Μηνύματα
1.189
Likes
4.046
Οι κατακόμβες είναι έξω από τη Ρώμη, ε? Αξίζει να πάει κάποιος;
Η διαδρομή όπως ειπώθηκε είναι πανέμορφη. Καταπράσινες εκτάσεις και η μυρωδιά του γρασιδιού εντονότατη. Οι κατακόμβες δεν λένε και πολλά θα έλεγα. Είναι ενδιαφέρουσες. Αλλά η ξενάγηση διαρκεί πολύ λίγο. Κανά μισάωρο με το ζόρι. Η προσβάσιμη διαδρομή είναι πολύ μικρή.
Αν έχετε στο πρόγραμμά σας το San Giovani in Laterano, τότε πηγαίνετε. Έχει είσοδο κάπου 8-9€.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.292
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ο τεράστιος κήπος που τις περιβάλει, .
Η διαδρομή όπως ειπώθηκε είναι πανέμορφη. Καταπράσινες εκτάσεις .
συμφωνοι. Παρκο το λενε. κηπος. αλλα προκειται για το ωραιοτερο αρχαιολογικό πάρκο του κοσμου! πειτε μια κουβεντα γι αυτό αντι για το γρασίδι! επισκεφθείτε την εκκλησία Quo vadis, τα απιθανα υδραγωγεία, την Αππία οδο!
http://www.parcoappiaantica.it/en/testi.asp?l1=1&l2=6&l3=0&l4=0

upload_2014-8-5_0-29-57.jpeg

upload_2014-8-5_0-30-52.jpeg

upload_2014-8-5_0-31-32.jpeg
 

Katerina-1-

Member
Μηνύματα
130
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
Μαλδίβες
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ
Καλημέρα! Θα ταξιδέψω κι εγώ για Ρώμη 16-22 Αυγούστου. Διάβασα ήδη προηγούμενα σχόλια και πληροφορίες που σημείωσα και θα βοηθήσουν κι εμένα.
Είμαστε κι εμείς απο τα ζευγάρια που τα κλείνουμε όλα μόνοι μας, εισιτήρια, ξενοδοχεία, και περπατάμε ατελείωτα σε κάθε μας ταξίδι για να γνωρίσουμε την πόλη.
Έχω κάποιες ερωτήσεις.
1) Την 7ημερη κάρτα για όλα τα ΜΜΜ απο που μπορούμε να την προμηθευτούμε; Μπορούμε μέσω επίσημης ιστοσελίδας και να πληρώσουμε με χρεωστική κάρτα; Τελικά πόσο είναι η τιμή κατ'ατομο; Διαβάζω τιμές που διαφέρουν.
2)Επίσης σχετικά με το φαγητό. Μια γνωστή μου είχε πει πως υπάρχει κάπου ένα εστιατόριο-μπουφετζήδικο που με λίγα χρήματα που πληρώνεις τρώς ότι και όσο θέλεις απο μπουφέ. Ψάνχω να βρω που υπάρχει κάτι τέτοιο αλλα δε βρίσκω. Γνωρίζετε μήπως κάτι σχετικά με αυτό;
 

Takis83psa

Member
Μηνύματα
53
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Καλημέρα. Η 7ήμερη κάρτα για τα Μ.Μ.Μ. κοστίζει 24 ευρώ. Υπάρχουν αρκετά σημεία για να την αγοράσεις, εγώ την αγόρασα από το αεροδρόμιο στη στάση του τρένου. Δεν ισχύει για μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο!
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.325
Likes
1.801
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Μήπως η φίλη σου αναφέρεται στα απεριτίβο?
Αρκετα μαγαζιά 6-8 συνήθως το απόγευμα, χρεωνουν ένα ποσό ή απλά έχεις την υποχρέωση να πάρεις ένα ποτηρι κρασί και μπορείς να πάρεις ότι θέλεις από το μπουφέ.
Αρκετά μαγαζιά που προσφέρουν απεριτιβο μπορείς να βρεις στο trastevere
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.292
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μήπως η φίλη σου αναφέρεται στα απεριτίβο?
όχι απαραιτητα. υπαρχουν ενα σωρο με φιξ τιμη και μπουφε "all you can eat". για φοιτητες, τουριστες και μπατζετ ταξιδιωτες που δεν το εχουν ψαξει καλα...προς αποφυγην.
αντιθετα αν ψαξει κανεις βρισκει ενα σωρο οικονομικα εστιατορια (ισως και πιο οικονομικα απο πολλα μπουφετζιδικα...) που τρως αξιοπρεπεστατα. και φυσικα παντα υπαρχει η λυση τελευταιας αναγκης: πιτσα, φουρνοι, εστιατοριο του σταθμου Τερμινι κλπ. μπουφε ομως οχι.
 

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία
Γεια σας παιδιά!Κανονίζω ένα ταξίδι για Ρώμη το φθινόπωρο. Θα πάω για πρώτη φορά και κοιτώντας διάφορες πληροφορίες για ξενοδοχεία στο φόρουμ σκεφτόμουν να κλείσω στην περιοχή trastevere στο Worldhotel Ripa, το οποίο προτείνουν κάποια μέλη. Η περιοχή αυτή είναι βολική σχετικά με την πρόσβαση στο κέντρο και στα αξιοθέατα? Είδα ότι δεν είναι πολύ κεντρικά και δεν ξέρω αν για πρώτο ταξίδι αξίζει να μείνεις εκεί. Ωστόσο την προτείνουν κυριώς ως ιδαίτερη και γραφική με μπαρακια κλπ και θα μου άρεσε κάτι τέτοιο. Δηλαδή να κάνω τις βόλτες μου στα αξιοθέατα τη μέρα και το βράδυ να βγαίνω κοντά στο ξενοδοχείο αν έχει ωραία μέρη και όχι τόσο τουριστικά. Ισχύει κατί τέτοιο ή καταλαβα λάθος, δηλαδή έχει ωραία μέρη για να βγεις εκεί ή να επιλέξω κέντρο καλύτερα?
Το trastevere είναι τουριστικό αλλά ώραιο γεμάτο μπαράκια, εστιατόρια και πολύ κόσμο από τις 7 και μετά σκέψου το κάτι σαν το Μοναστηράκι απλά είναι λίγο μακριά από το ιστορικό κέντρο και δεν έχει κοντά μετρό οπότε ίσως να σε δυσκολέψει με τις μετακινήσεις, θα χρειάζεται να παίρνεις λεωφορείο...
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.292
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
θα χρειάζεται να παίρνεις λεωφορείο...
όχι. το ξενοδοχειο που ρωτησε (εξαιρετη επιλογη) δεν εξυπηρετειται με λεωφορειο αλλα με τραμ, ν.8 ως piazza Venezia. με τα ποδια παντως ειναι ενας ευχαριστος περιπατος ως τα αξιοθεατα του κεντρου.
για περισσοτερα δειτε τους χαρτες στο σαιτ της ATAC.
 

emma93

Member
Μηνύματα
8
Likes
5
Τέλεια!Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, νομίζω εκεί θα κλείσω τελικά!Έχω διαβάσει καλά λόγια στο φόρουμ για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και την περιοχή και αφού μου το επιβεβαιώσατε και εσείς θα το κάνω το βήμα :) και ας περπατάω τη μέρα λίγο παραπάνω..!
 

Katerina-1-

Member
Μηνύματα
130
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
Μαλδίβες
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ
Δηλαδή υπάρχουν πολλά τέτοια μαγαζιά; Απλά παίρνεις ποτό και έχει μπουφέ που μπορείς να πάρεις μεζεδάκια; Βασικά εγώ για εστιατόρια κατάλαβα ότι μου είπε, όπου τρώς κανονικά φαγητό απο μπουφέ όσο θέλεις.
Επειδή θέλουμε να δοκιμάζουμε λίγο απ'όλα στα ταξίδια μας, μια μέρα λέμε να φάμε έτσι σε κάποιον μπουφέ, άλλη μέρα πίτσα, πανίνι στο χέρι, εστιατόριο κλπ. Είχαμε πάει Βουδαπέστη στο Trofea Grill Eterem και με 12 €, τρώγαμε και πίναμε ότι θέλαμε απεριόριστα απο φαγητά γλυκά αναψυκτικά ποτά καφέδες, είχε τα πάντα και μας συνέφερε. Μας άρεσε πολύ αυτό το στυλ και μας είπαν ότι υπάρχουν και στη Ρώμη παρόμοια και το ψάχνουμε λίγο.
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
παιδια καλησπερα και απομενα και παλι, θα ηθελα να ρωτησω ξανα γιατι δεν ειμαι σιγουρη το 62 λεωφορειο ειπε καποιος οτι περνουμε για να παμε Βατικανο; αν ναι απο που; και εισητηρια περνουμε απο εξω ετσι;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.971
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom