Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Samion

Member
Μηνύματα
10.372
Likes
9.300
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Να φανταστώ ότι δεν υπάρχουν ελληνικά.
δες το λεπτομερεστατο σαιτ τους. συμφωνα με αυτο:οχι.
αξιζει αναλογα με τα ενδιαφεροντα σου. αν θες να δεις μονο τα ¨χαιλαιτ', οχι-παρε ενα καλο οδηγο. αλλιως αν εχεις εστω και μινιμουμ ενδιαφερον για την Τεχνη, αξιζει.
 

smaria

Member
Μηνύματα
14
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΟΣ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΒΙΕΤΝΑΜ
Καλημερα σε ολο το παρεακι..!! Θα ταξιδεψουμε κι εμεις επιτελους στην ομορφη Ρωμη (2 ζευγαρια) στις 15 Μαρτιου με Ryanair με 3 διανυκτερευσεις στο ξενοδοχειο Relais Forus Inn στην περιοχη Monti.. Αρχικα θα ηθελα να δωσω συγχαρητηρια σε ολους σας, γιατι με τη βοηθεια σας δημιουργησα ενα "προγραμμα" που θα ηθελα να ακολουθησουμε (εφοσον και η παρεα το επιθυμει!).. Σας το αναφερω παρακατω περισσοτερο για να μου πειτε αν ειναι εφικτο να πραγματοποιηθει!

Εφοσον δεν θα εχουμε καθυστερηση με τη πτηση μας λογικα θα προσγειωθουμε, Κυριακη 15 Μαρτιου, στις 11:05 στο Ciampino. Θα βγαλουμε εννοειται τη Roma PassΑπο εκει θα παρουμε ταξι γιατι απο οσο διαβασα συμφερει καθως ειμαστε 4 ατομα οποτε θα μας βγει 15ευρω το ζευγαρι. Το check in στο ξενοδοχειο ειναι στις 14:οο αλλα θα αφησουμε αποσκευες και θα ξεχυθουμε στους δρομους της Ρωμης!! Σκεφτομαι να παμε Basilica di San Clemente και να δουμε τις κατακομβες (χωρις χρηση της Roma Pass, γιατι προτιμω να την χρησιμοποιησω για Galeria Borguese και Colosseo), στον Καθεδρικο San Giovanni in Literano και στην Αγια σκαλα που ειναι απεναντι, να φαμε στο Pompi (σταση Re Di Roma) το υπεροχο τιραμισου που προταθηκε απο μελος του φορουμ (συγνωμη αλλα δεν θυμαμαι ονομα, διαβασα τοοοοσα πολλα). Υπο σκεψη ειναι η επισκεψη σε Domus Aurea (ξερετε αν εχει εισητηριο??). Επειτα λεω να φαμε στην Spaghetteria l' Archetto (απο τιμες πως ειναι??).. Samion ηθελα να παμε στην Trattoria de Marcello, αλλα νομιζω οτι ξεφευγουμε απο την πορεια μας.. Τι λες??
Στην συνεχεια νομιζω οτι πρεπει να παμε επιτελους για check in στο ξενοδοχειο και αν υπαρχουν δυναμεις καμια βολτιτσα σε καμια απο τις πλατειες της Ρωμης..
Την Δευτερα με το καλο πρωινο ξυπνημα και βουρ για Βατικανο, για το οποιο θα κλεισουμε μεσω Ιντερνετ εισητηρια.. Λεω πρωτα να παμε στον Αγιο Πετρο (χωρις να ξερω αν θα ανεβουμε στον τρουλο μιας κι απο οτι διαβασα ειναι λιγο αποπνυκτικα και δεν ξερω αν θα την παλευα!!) και μετα να παμε στα μουσεια. Ακουσα οτι το "μικρο" δεν λεει και πολλα, ισχυει?? Ποια ωρα ειναι καλα να παμε στο μουσειο με την προυποθεση οτι θα εχουμε τελειωσει απο Αγιο Πετρο?? Μετα το Βατικανο ακολουθει Castel Sant' Angelo, Piazza Navona, Sant' Agnese in Agone, Pantheon, παγωτο στο Della Palma, Boca de la Verita, νησακι Tiberina και καταληξη στο Trastevere για φαγητο στο La Fraschetta και ποτο. Μηπως παραειμαι αισιοδοξη οτι θα τα προλαβουμε ολα αυτα???!!!??? Με βλεπω να τρεχω μονη μου και οι υπολοιποι να την αραζουν σε καμια πλατεια!!
Την Τριτη Villa Borguese (θα κανω τηλεφωνικη κρατηση- θα μπορεσω αραγε να συνεννοηθω σωστα??), περιπατο στο παρκο, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna και Ισπανικα Σκαλια, Colosseo, αρχαια αγορα, Palatino και Καπιτωλειο. Φαγητο στο Il brillo parlante ή Pizza Re. Χαλαρωμα σε καμια πλατεια κ ξεκουραση στο ξενοδοχειο.
Τεταρτη check out στις 11:00 με δυνατοτητα να αφησουμε αποσκευες εκει. Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν εχουμε δυνατοτητα για μια τελευταια αποχαιρετηστηρια βολτα, καθως πεταμε 15:40 Ελλαδακαι δεν ειδα ποση ωρα πριν πρεπει να ειμαστε στο αεροδρομιο, στο οποιο παλι θα προτιμησουμε ταξι..
Αυταα!!! Σας κουρασα με την πολυλογια μου αλλα ειμαι πολυ ενθουσιασμενη!! Οποιαδηποτε παρατηρηση, σχολιο, ενσταση, δεκτη με πολυ χαρα!! Ενα πολυ μεγαλο ευχαριστω σε ολους σας γιατι χωρις εσας θα ψαχνομουν χανοντας πολυτιμο χρονο.. Τι λετεω λοιπον θα τα καταφερουμε ολα αυτα????
 

aggelikiio

Member
Μηνύματα
50
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Madrid
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
καλησπερα smaria στην ιδια πτηση θα πεταξουμε για την ομορφη ρωμη! πολυ φορτωμενο δεν ειναι το προγραμμα;; νομιζω διαβασα πως αν πας για λιγοτερο απο 5 μερες δεν αξιζει να επισκεφθεις τις κατακομβες και να χασεις χρονο! ας μας διαφωτισει καποιος!!!
 

kipi

Member
Μηνύματα
414
Likes
219
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
αν τα τηλεφωνα σας το υποστηριζουν, κατεβαστε την εφαρμογη viber.Μιλας χωρις καμια χρεωση, οπου βρισκεις internet.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.756
Likes
15.382
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
και εγώ για 3 διανυκτερεύσεις πάω από Θεσσαλονίκη αλλά μία εβδομάδα μετά 22-25.
 

Paul

Member
Μηνύματα
42
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Μάλτα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Guys, χαιρετω!
Μόλις πριν απο λιγο έμαθα οτι θα παω Ρώμη την Παρασκευή!!! Ναι, μεθαύριο!!!!!! Τρέχω και δε φτάνω.... Θα μείνω μόλις τρεις μερες, οπότε θελω μια καίρια βοήθεια. Ενημερώνω οτι θα ξυπνάμε πολυ νωρις και θα περπατάμε ολη μερα. Οπότε ειναι αυτονόητη η ερωτηση/εις. Που να παω, τι να δω, τι να φαω κλπ κλπ. Ξερω μονο οτι Βατικανο θα παω ή την Παρασκευή ή το Σαββατο, καθώς την Κυριακη ειναι κλειστό.
Παρακαλω, ο,τι μπορείτε να μου πείτε, ευπρόσδεκτο.

Ευχαριστω!!!!

Επισης, άκουσα μόλις στις ειδήσεις πως στη Ρώμη εχουν επιστρατευτεί 500 στρατιώτες για το φόβο των Τζιχαντιστων. Κυριως στους αρχαιολογικούς χώρους. Λέτε αυτο να επηρεάσει με καποιον τροπο;
 
Last edited by a moderator:

smaria

Member
Μηνύματα
14
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΟΣ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΒΙΕΤΝΑΜ
agelikiio η αληθεια ειναι οτι παραειναι φορτωμενο το προγραμμα αλλα θελω να τα δω οοοολα, γιατι δυσκολα να ξαναπαμε Ρωμη λογω των ζουζουνιων μας!! την πρωτη ημερα ουτως ή αλλως θα παμε σε οσα προλαβουμε και αντεξουμε.. Το "επιθυμητο" προγραμμα ξεκιναει απο Δευτερα.. Λες να βρεθουμε???!!??
 

niki_zor

Member
Μηνύματα
40
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
NEW YORK
Επισης, άκουσα μόλις στις ειδήσεις πως στη Ρώμη εχουν επιστρατευτεί 500 στρατιώτες για το φόβο των Τζιχαντιστων. Κυριως στους αρχαιολογικούς χώρους. Λέτε αυτο να επηρεάσει με καποιον τροπο;
αυτά άκουσα κ εγω που φεύγω το Σαββατο κ εχω φοβηθεί λίγο.... Κυρίως για την εποσκεψη μου στο Βατικανο....

Να ρωτήσω, απο Fiumicino για termini ποσα παίρνει ενα ταξί για τέσσερα άτομα με τέσσερις βαλίτσες;την τελευταία φορά είχα πληρώσει 55 ευρω για δυο άτομα.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.036
Μέλη
38.933
Νεότερο μέλος
athgouletas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom