Σάμος: ο παράδεισος δε βρίσκεται μακριά!

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Καλημέρα! apodrasi φυσικά μπορείς να γράψεις ό, τι θέλεις! Εγώ σε λιγάκι τελειώνω και με τη διασκέδαση οπότε περιμένω και τις δικές σας προτάσεις για την επόμένη επίσκεψή μου στη Σάμο! -)))
 

orbit

Member
Μηνύματα
48
Likes
10
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάρα μα πάρα πολύ καλές περιγραφές!

Εμείς έχουμε σπίτι στη Χώρα και πηγαίνουμε σχεδόν κάθε καλοκαίρι.

Η Χώρα βρίσκεται μεταξύ Πυθαγορείου και Μυτιληνιών. Είναι ένα γραφικό χωριό χτισμένο το μισό στη πλαγιά και το μισό στον κάμπο. Ήταν η παλιά πρωτεύουσα του νησιού.
Ενδιαφέροντα στοιχεία τα στενά σοκάκια στο εσωτερικό του χωριού, οι βρύσες και τα πλυσταριά στον Πλάτανο και στη Μεσακή.
Αν βρεθείτε εκεί για φαγητό αναζητήστε την «ταβέρνα του Αντώνη». Αν και είναι λίγο απόμακρος & λιγομίλητος, έχει πολύ καλό φαγητό.

Να συμπληρώσω στις παραλίες:
Ψιλή Άμμος: βρίσκεται στο Δήμο Πυθαγορείου. Έχει άμμο και ξέβαθα νερά, είναι ιδανική για μικρούς μπόμπιρες.
Εκεί βρίσκεται και η «ταβέρνα του κυρ-Θόδωρα» με τα ωραιότερα χταπόδια του νησιού!

Για βραδινές καλοκαιρινές εξορμήσεις προτιμώ το Ηραίο. Βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ. από το Πυθαγόρειο. Ο παραθαλάσσιος οικισμός του θεωρείται ένας από τους ωραιότερους του νησιού.
Μπαράκια παραθαλάσσια με μουσική και πολλά live.
Φαγητό: φρέσκο ψάρι στο «Ακρογιάλι», (κ. Λάμπρος).
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Ας πούμε δυο ιστορίες για τα τελευταία ορεινά χωριά που περιγράφει η Pattyyy
  • Αν τα παιδικά χρόνια της Έρσης περιελάμβαναν εκτός από το Καρλόβασι και τους Σπαθαραίους, ε τότε για την παρακμή αυτού του χωριού, θα άξιζε να λυπηθεί. Οι λόγοι οικονομικοί και πάλι. Οι Σπαθαραίοι είναι ένα μπαλκόνι στο βουνό και τα κτήματα του με τις ελιές, απλώνονται στην πλαγιά μέχρι την κάπως δυσπρόσιτη θάλασσα. Εκεί όλοι οι κάτοικοι έχουν και το καλύβι τους, περισσότερο για βιοποριστικούς και λιγότερο για λόγους αναψυχής. Το ελαιόλαδο όμως εδώ και χρόνια σταμάτησε να πιάνει καλή τιμή στην αγορά, με συνέπεια οι Σπαθαριώτες να αναζητήσουν την τύχη τους μακριά από τον τόπο που γεννήθηκαν, τόσο μαζικά που αυτή τη στιγμή το άλλοτε τεράστιο τριθέσιο σχολείο τους δεν υφίσταται καν. Η παρακμή χτύπησε ένα από τα πλέον εύρωστα ορεινά χωριά! Στον αντίποδά του, ένα επίσης ορεινό γραφικό χωριό για το οποίο σας έχω ήδη μιλήσει, ο Πλάτανος. Χωριό οινοπαραγωγών που άλλοτε περνούσε δύσκολες μέρες, σήμερα ακμάζει και οικονομικά και πληθυσμιακά, χάρη στις εξαγωγές του σαμιώτικου κρασιού. pattyyy, εγώ προτιμώ το κλασσικό golden samaina απ' τις Ψηλές Κορφές, όμως ως προς το Νέκταρ είμαι μαζί σου, για τη φυσική του γλυκύτητα που αποκτά με το λιάσιμο του μοσχάτου σταφυλιού (η κουβέντα περί οινολογίας).
  • Η δεύτερη ιστορία μας είναι μικρή κι έχει να κάνει με τα χωριά Πάνδροσος και το αδελφάκι του, τα Μεσόγεια. Ορεινά και γειτονικά χωριά που τα έθιμά τους διαφέρουν λίγο απ' το υπόλοιπο νησί, ωστόσο τα τοπικά τους ονόματα θα σας λύσουν την απορία: είναι οι Άνω και οι Κάτω Αρβανίτες.
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Προσεχώς και με τις ευλογείες της pattyyy, θα κλείνουμε το "γύρο" της Σάμου με το Ν.Α. τμήμα της, ξεκινώντας απ' την περιοχή του Πύργου και προχωρώντας ανατολικά. Ήδη σας προϊδέασε γι' αυτές ο/η orbit. Μείνετε μαζί μας!
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Δηλαδή δε φτάνει η εξονυχιστική περιγραφή όλων των παραλιών του νησιού, μας φορτσάρεις και ένα ξεγυρισμένο μπλε! Άντε να την παλέψουμε Οκτώβρη μήνα στας Ρουμανίας!
Συγχαρητήρια πάντως για την ανάλυσή σου, έχω επισκεφτεί το νησί χειμώνα άρα μόνο παραλίες δεν είδα...
Eχοντας και εγω παει στη Σαμο καλοκαιρι εχω να πω τα καλλιτερα...για το νησι και για τους ανθρωπους ποσο φιλοξενοι ειναι.....
Πραγματικα αξιζει......
 

pasxalitsa

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
ΣΠΟΥΔΑΖΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ!ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Κ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!ΩΡΑΙΟ-ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΗΣΥΧΟ ΝΗΣΙ!
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
ΣΠΟΥΔΑΖΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ!ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Κ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!ΩΡΑΙΟ-ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΗΣΥΧΟ ΝΗΣΙ!
σπουδαζε και ο γιος μου εκει πασχαλίτσα...πληροφορικαριος..εκανε και το μεταπτυχιακό του εκει...ηταν ετοιμος να κανει και διδακτορικό εκεί..τόσο ειχε δεθει με το νησι και τους ανθρώπους του..δεν έλεγε να φύγει....φοβόμουν μην τον τυλίξει και καμμια σαμιώτισα και μεινει εκεί... και με φανε τα καράβια και τα αερόπλανα....αλλα τελικα την γλύτωσα..
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Στο αρθρο της pattyyy και το αφιερωμα στις παραλιες , θα συμβαλλω κι εγω με ενα mini φωτο-ρεπορταζ απο τη φετινη μου επισκεψη. Δυστυχως ο φοβερος καθημερινος αερας και τα (απιστευτα!) παγωμενα νερα , δε με αφησαν να ευχαριστηθω τις διακοπες μου οπως ηθελα. Στην παραλια Τσαμπου που φαινεται ομορφη , ησυχη και ονειρεμενη για βουτια απο ψηλα , οταν κατεβηκαμε περιοριστηκαμε στον καφε στην ξαπλωστρα! Το ιδιο και σε πολλες αλλες παραλιες κυριως στο βορειο τμημα.
Για να μην πειτε οτι μονο γκρινιαζω :lol: , πρεπει να πω οτι μαλλον επεσα σε ασχημη εβδομαδα και οτι προκειται για ομορφο , πρασινο ησυχο νησι και με καλο φαγητο , και ειναι πανευκολο να βρει καποιος παραλια χωρις κοσμο - αρκει να ειναι και χωρις αερα :D

Οι δημοφιλεις Τσαμπου και Τσαμαδου

Στης Σαμου τα Βοτσαλακια , θεα απο το ομωνυμο καφε και μια στο beach bar:


Θεα σε μια απο τις καλυτερες παραλιες του νησιου και μοναδικη που ευχαριστηθηκα κολυμπι - Κερβελη:


Η παραλια Ποταμος


Η παραλια Γαγκου:


Θεα απο ταβερνειο στον Πευκο:



 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Δυστυχώς το φετινό καλοκαίρι οι βόρειοι άνεμοι περιόριζαν τις επιλογές για μπάνιο στο νησί. Οι νότιες και ανατολικές παραλίες προσφέρονται όταν οι βορειάδες "παιδεύουν" το νησί μιας κι αυτές είναι εξίσου εντυπωσιακές. Αυτό που έχω καταλάβει μιας κι εγώ την έχω πάθει τα τελευταία χρόνια λόγω καιρού είναι πως η καλύτερη περίοδος για διακοπές στο αιγαίο είναι τέλη ιουνίου με αρχές ιουλίου πριν αρχίσουν τα μελτέμια! -)))
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Solo pasta

Δίπλα στο νοσοκομείο αυτό το ιταλικό εστιατόρεο προσφέρει ζυμαρικά με γευστικές ( λίγο βαριές ) σάλτσες. Συμπαθητική επιλογή για ιταλικό στη Σάμο!
Για μενα το πιο ψαγμενο Ιταλικο που εχω παει.....τετοιες γευσεις ουτε στο Ιταλικα της Αθηνας δεν βρηκα....διπλα στο νοσοκομειο στο Βαθυ...

ΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ

Πέρα Βρύση

Μεζεδοπωλείο στην είσοδο του χωριού! Θα θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα! Τυροπιτάκια, κολοκυθάκια τηγανιτά με γιαούρτι, ντολμαδάκια και πολλά ακόμα! Μη χάσετε την υπέροχη πατέντα του σουβλάκι special ( χοιρινό, κοτόπουλο, λουκάνικο, μπιφτεκάκι )! Πολύ καλό το χύμα κρασάκι! Το κερασμένο μπακλαβαδάκι στο τέλος όλα τα λεφτά!
Γνησια τοπικη κουζινα ...οι ανθρωποι πολυ φιλικοι....(οπως αλλωστε ολο τη νησι) και το φαγητο απλα καταπληκτικο


Ενα αλλο πολυ καλο επισης με τελεια κουζινα ειναι το Las Palma ισως να ξεγελα ο τιτλος και να φαινετε τουριστικο αλλα δεν ειναι καθολου...βρίσκεται στο Πυθαγόρειο απεναντι απο το Νηπιαγωγειο....
 

carbonara

Member
Μηνύματα
20
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
άγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
κίνα
Υπέροχο νησί η Σάμος με τέλειες παραλίες, καταρράκτες, πολύ πράσινο και φανταστικό φαγητό!
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Γενικα ειναι ενα νησι που δεν πλητεις ποτε...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.894
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom