Σε πόσες χώρες έχετε πάει?

taver

Member
Μηνύματα
12.503
Likes
29.161
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δεν καταλαβαίνω που έχει πάει η συζήτηση, ο καθένας ταξιδεύει όπως του αρέσει, όπου του αρέσει, για όποιο λόγο του αρέσει και δεν θα μας δώσει καν λογαριασμό. Σε άλλον αρέσει να "εμβαθύνει" την εξερεύνηση κάποιων χωρών, σε άλλον αρέσει να παίρνει πολλά μικρά δείγματα, σε άλλον αρέσει να παίρνει selfies σε κάθε μέρος και να φεύγει, και άλλος ενδιαφέρεται να περάσει καλά με την παρέα του και να ξεκουραστεί. Γούστα είναι αυτά, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Πιθανώς, όσον αφορά στο στυλ ταξιδιού, να υπάρχει μόνο "συμβατό" ή "ασύμβατο" με τις προσωπικές μας προτιμήσεις.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.503
Likes
29.161
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καιρός να δώσω ένα update ακόμα, δυο χρόνια μετά το προηγούμενο....
Αν μετρήσουμε αυστηρά και μόνο τις χώρες μέλη του ΟΗΕ έχω ως σήμερα ταξιδέψει σε 103 (σε παρένθεση ο αριθμός των επισκέψεων σε κάθε μια):

Ευρώπη (45 χώρες): Ελλάδα και Πορτογαλία (5), Ισπανία (14), Ανδόρρα (2), Γαλλία (54), Μονακό (2), Ιρλανδία (2), Ηνωμένο Βασίλειο (46), Νορβηγία (2), Ισλανδία, Δανία (4), Σουηδία (5), Κάτω χώρες (10), Βέλγιο (9), Λουξεμβούργο (3), Γερμανία (42), Ελβετία (16), Λιχτενστάιν (2), Αυστρία (12), Ιταλία (17), Σαν Μαρίνο (2), Μάλτα (2), Πολωνία (5), Τσεχία (5), Σλοβακία (4), Ουγγαρία (4), Σλοβενία (2), Κροατία (2), Βοσνία-Ερζεγοβίνη (2), Μαυροβούνιο, Αλβανία (5), Σερβία (4), Βόρεια Μακεδονία (3), Βουλγαρία (5), Ρουμανία (4), Μολδαβία, Ουκρανία (2), Λευκορωσία, Λιθουανία (2), Λετονία (2), Εσθονία (3), Φινλανδία (4), Ρωσία (4), Τουρκία (15), Κύπρος (2).

Αφρική (4 χώρες): Αίγυπτος (4), Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο

Αμερική (19 χώρες): ΗΠΑ (6), Καναδάς, Βραζιλία (2), Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή, Βολιβία (2), Κολομβία, Περού, Μεξικό, Μπελίζε, Γουατεμάλα, Ονδούρες, Ελ Σαλβαδόρ, Νικαράγουα, Κόστα Ρίκα, Παναμάς (2), Δομηνικανή Δημοκρατία, Αϊτή.

Ωκεανία (1 χώρα): Αυστραλία (2).

Ασία (34 χώρες): Λίβανος (2), Συρία, Ισραήλ (3), Ιορδανία (2), Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (3), Ομάν, Γεωργία (3), Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Αφγανιστάν, Ινδία, Μπαγκλαντές, Νεπάλ, Μπουτάν, Κίνα (5), Βόρεια Κορέα (2), Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Λάος, Καμπότζη, Βιετνάμ (3), Μαλαισία, Μπρουνέι, Σιγκαπούρη (2), Ινδονησία, Φιλιππίνες

Αλλά αν μετρήσουμε κάθε μέρος με ειδικό συνοριακό καθεστώς (που θέλει δηλαδή ειδικούς ελέγχους, που αλλάζουν οι κρατικές αρχές που σε ελέγχουν ή που έχει ριζικές διαφορές στο ποιος επιτρέπεται να πάει και ποιος όχι), αλλά και τις χώρες που για πολιτικούς ή άλλους λόγους δεν είναι μέλη του ΟΗΕ, έχω ταξιδέψει επίσης και στα: Νησιά Φερόε, Νησιά Σβάλμπαρντ, Υπερδνειστερία, Βατικανό, Σερβική Βοσνία, Βόρεια Κύπρος (κατεχόμενη), Νησί του Πάσχα, Παλαιστίνη, Χονγκ Κόνγκ, Μακάο, Ταιβάν, Θιβέτ, Σκωτία, Ουαλία, Δυτική Σαχάρα, Γιβραλτάρ και Κόσοβο. Από 0 ως 17 χώρες δηλαδή, αναλόγως τι μετράει και τι όχι ως χώρα για τον καθένα, που με φτάνουν στις 103 ως 120 χώρες.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.748
Likes
50.924
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εκτιμώ περισσότερο από το άθροισμα χωρών τα ταξίδια που έχουν διάρκεια(ενίοτε κ επαναληπτικότητα)κ προσφέρουν μια καλή γεύση της εκάστοτε χώρας.

Κάποιες χώρες είναι τόσο μεγάλες κ πολυποίκιλες που κ με 5-6 ταξίδια δεν τις γυρνάς.

Έχω επισκεφτεί κάποιες δεκάδες χώρες αλλά έχω γνωρίσει διεξοδικά αρκετές από αυτές.Όχι όλες.
Στο nomadmania.com έχει δύο "νέους" δείκτες. Ο ένας είναι το SLOW που μετράει τη διάρκεια παραμονής σε κάθε χώρα (κι έχει διαφορετικό δείκτη για παραμονές άνω των 11-30-90 ημερών) και το DEEP που είναι ένας λόγος ανάμεσα στον αριθμό των χωρών και των επαρχιών που έχεις επισκεφθεί και ουσιαστικά "πριμοδοτεί" την επίσκεψη περιοσσότερων επαρχιών (περιοχών τέλος πάντων).

Από κει και πέρα δε μου φαίνεται καθόλου παράδοξο (ίσα-ίσα, λογικότατο) κάποιος που έχει πάει έστω και λίγες μέρες σε μια χώρα να θέλει στο επόμενο ταξίδι του να πάει σε άλλη. Και 5 μέρες να έχεις πάει στην Κίνα στην Α και Β επαρχία της, η Γ θα έχει λιγότερες διαφορές από αυτές απ' ό,τι το να πας στην Ινδία, τα Νησιά Σολομώντα ή την ΙΣλανδία. Δε βρίσκω κάτι το υποχρεωτικό ή πιο "έγκριτο" στο να πηγαίνει κάποιος στην ίδια χώρα "για να έχει πιο ολοκληρωμένη άποψη". Ας μην έχει, ε και; Άμα τον τραβάει να δει κάτι άλλο καλά κάνει και ας πάει και στη Βραζιλία για έστω 3 μέρες, δε θα δει/νιώσει/γνωρίσει λίγα σε 3 μέρες στο Ρίο, σίγουρα πολύ περισσότερα από 0 μέρες στο Ρίο. Όπως τη βρίσκει ο καθένας.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.167
Likes
41.552
1) Να λείπουν παιδιά σε πολύμηνα ταξίδια είναι έγκλημα των γονέων. Ισως σε αυτή τη περίπτωση χρειάζεται και επέμβαση της Πολιτείας.

2) Διαφορετική βάση εκκίνησης έχουν όσοι έχουν παιδιά και μάλιστα αρκετά {ήρωες είναι αυτοί με πολλά παιδιά}σε αντιδιαστολή με τα ζευγάρια χωρίς παιδιά ή ελεύθεροι.
1) Τι αλλη επεμβαση? Προβλεπεται ηδη κατηγορια για παραμεληση παιδιου. Δεν τους νοιαζει, γιατι ειδα κατι youtube για να βγαζουν φραγκα απο τα views και διαβασα στα σχολια οτι κανουν home schooling που ειναι ψεμμα γιατι δεν γινεται στην Ελλαδα. Τελος παντων αποφασισαν να τα βγαλουν στο μεροκαματο, γιατι ποτε δεν γινεται χωρις αναζητηση views.

2) Γιατι ηρωες? Αποφασισμενοι ειναι, τα παιδια δεν τα φερνει ο πελαργος. Ηξεραν και τις στερησεις που συνεπαγεται η πολυτεκνια και την επελεξαν.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.756
Likes
15.263
Να λείπουν παιδιά σε πολύμηνα ταξίδια είναι έγκλημα των γονέων. Ισως σε αυτή τη περίπτωση χρειάζεται και επέμβαση της Πολιτείας.
Αν θέλουν τα παιδιά για ολιγοήμερα γιατί όχι?

@alma Γενικώς οι απόψεις σου είναι σωστές. Αλλά πως ξέρεις αν δεν πας σε μια χώρα αν θα σου ταιριάξει? Λογικό αν σου αρέσει μια χώρα, ενας τόπος να θέλεις να ξαναπάς.

Εννοείται αν πάει κάποιος 7 μέρες λόγου χάρη Ρωσία , Καναδάς ,Ηπα , Κίνα ούτε μια γεύση πήρε.
Όντως σίγουρα αν σου ταιριάζει ξέρεις μόνο αν πας.Έχεις δίκιο.
Π.χ. έχω γυρίσει αρκετά την Ιρλανδία(κ το Βόρειο κομμάτι)κ δεν ανταποκρίθηκε στις αυξημένες προσδοκίες που είχα πριν πάω.

Επειδή όμως ο χρόνος κ το χρήμα καθενός είναι συγκεκριμένα κάπως πρέπει να ιεραρχήσεις. Αν έχω π.χ. 35-40 χώρες που σίγουρα μου αρέσουν πολύ κ μία άλλη που από φωτό,διηγήσεις κλπ δεν με πολυψήνει να πάω κ οι μέρες που διαθέτω είναι λίγες ε, δεν θα πάω σε αυτή που δεν ψήνομαι.
Αν είχα 6-7 μήνες το χρόνο να διαθέτω σε ταξίδι,θα πήγαινα σε όλες.

Από εκεί κ πέρα μια νέα χώρα συχνά έχει τη γοητεία του καινούργιου-απροσδόκητου.Κ πάλι όμως αλλιώς ενθουσιάζεσαι όταν είσαι ολιγοταξιδεμένος νομίζω,αλλιώς όταν έχεις δει αρκετά.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.756
Likes
15.263
[/QUOTE]
Στο nomadmania.com έχει δύο "νέους" δείκτες. Ο ένας είναι το SLOW που μετράει τη διάρκεια παραμονής σε κάθε χώρα (κι έχει διαφορετικό δείκτη για παραμονές άνω των 11-30-90 ημερών) και το DEEP που είναι ένας λόγος ανάμεσα στον αριθμό των χωρών και των επαρχιών που έχεις επισκεφθεί και ουσιαστικά "πριμοδοτεί" την επίσκεψη περιοσσότερων επαρχιών (περιοχών τέλος πάντων).
Ενδιαφέρον.

Και 5 μέρες να έχεις πάει στην Κίνα στην Α και Β επαρχία της, η Γ θα έχει λιγότερες διαφορές από αυτές απ' ό,τι το να πας στην Ινδία, τα Νησιά Σολομώντα ή την ΙΣλανδία.
Εσύ όταν βαθμολογείς χώρες όμως, βαθμολογείς αχανείς χώρες όπως η Κίνα αν έκατσες 5 μέρες; ή θεωρείς πως δεν την ξέρεις καλά για να βαθμολογήσεις;
 

Evi_Stav

Member
Μηνύματα
274
Likes
664
Βεβαια κατανοω τους ιδεοψυχαναγκαστικους που βαζουν στοιχηματα με τον εαυτο τους "τοσων χρονων, τοσες χωρες" αλλα μονο ως εκει. Αν το πιστωνουν ως παρασημο, τοτε μακρια απο μενα η σκεψη οτι χρειαζονται καποιο ειδος αναγνωρισης στη ζωη τους και αυτο ειναι το μονο που μπορουν να πετυχουν.
Επειδή αναφέρεσαι σε εμένα εμέσως πλην σαφώς...

Κανένας ιδεοψυχασμός, καμία ανάγκη αναγνώρισης μέσω των ταξιδιών.

Για εμένα τα ταξίδια και ο αριθμός χωρών που θέλω να επισκεφτώ είναι ένα από τα κίνητρα που χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου προκειμένου να βρίσκω νόημα στην κάθε μέρα. Βάζω "ταξιδιωτικούς στόχους" για να έχω κάτι να προσμονώ, κάτι για να παλεύω καθημερινά για αυτό!

Και ναι...αντί να πάω για 7η φορά στην Ιταλία, προτιμώ να πάω έστω και για λίγες μέρες σε μια νέα χώρα, και ας μην την γνωρίσω όλη.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.398
Likes
9.331
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν καταλαβαίνω που έχει πάει η συζήτηση, ο καθένας ταξιδεύει όπως του αρέσει, όπου του αρέσει, για όποιο λόγο του αρέσει και δεν θα μας δώσει καν λογαριασμό.
Πολυ σωστα. Κ ο καθενας μετραει οτι θελει. Το θεμα ομως εχει μια σαφη ερωτηση. Οι πολυλογιες κ ατελειωτες συζητησεις εχουν χωρο στο οφ τοπικ.
Αλλά αν μετρήσουμε κάθε μέρος με ειδικό συνοριακό καθεστώς
Αντε παλι. Σε ενα καφε που σου κανουν την ερωτηση του θεματος ετσι απαντας? Απαντησε με ΟΗΕ κ τελος, πριν κοιμηθουν στο καφε…
Κ παντως εχεις παει κ στο χωριο μου που κατα γενικη ομολογια ειναι αλλη χωρα. Αρα εχεις παει σε 121.
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
600
Likes
2.454
Εγώ κάποτε μετρούσα, σίγουρα κάπου θα έχω απαντήσει σε αυτό το τόπικ, αλλά πλέον ούτε καν κ αν κάτσω να σκεφτώ να κάνω λίστα δεν νομίζω να τις θυμηθώ όλες, όχι γιατί είναι πολλές, το αντίθετο, αλλά επειδή δεν βλέπω το ταξίδι ως επίσκεψη σε χώρα παρά σε πόλη. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν με ενδιαφέρει ο αριθμός, το βλέπω ως κάτι πολύ πώς να το πω, παιδικό.
 

thessaris

Member
Μηνύματα
600
Likes
879
'Εχω πάει:

1 Tουρκία
2 Βόρεια Μακεδονία
3 Σερβία
4 Βουλγαρία
5 Κύπρος
6 Γερμανία
7 Αυστρία
8 Ελβετία
9 Γαλλία
10 Ιταλία
11 Ισπανία
12 Ηνωμένο Βασίλειο
13 Τσεχία
14 Ουγγαρία
15 Κίνα
16 Ταϊλάνδη
17 Η.Π.Α

Χώρες που δεν είναι ακριβώς χώρες (μη αναγνωρισμένες, κρατίδια, με ειδικό καθεστώς)
1 Κόσσοβο
2 Χονγκ Κονγκ
3 Βόρεια Κύπρος (κατεχόμενα)
4 Βατικανό
5 Λίχτενσταϊν

Και μία ειδική περίπτωση, έχω επισκεφθεί Σλοβενία/Κροατία αλλά όχι όταν ήταν ανεξάρτητα κράτη αλλά ομόσπονδα μέρη της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.
 

Hayate

Member
Μηνύματα
871
Likes
5.303
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
'Εχω πάει:

1 Tουρκία
2 Βόρεια Μακεδονία
3 Σερβία
4 Βουλγαρία
5 Κύπρος
6 Γερμανία
7 Αυστρία
8 Ελβετία
9 Γαλλία
10 Ιταλία
11 Ισπανία
12 Ηνωμένο Βασίλειο
13 Τσεχία
14 Ουγγαρία
15 Κίνα
16 Ταϊλάνδη
17 Η.Π.Α

Χώρες που δεν είναι ακριβώς χώρες (μη αναγνωρισμένες, κρατίδια, με ειδικό καθεστώς)
1 Κόσσοβο
2 Χονγκ Κονγκ
3 Βόρεια Κύπρος (κατεχόμενα)
4 Βατικανό
5 Λίχτενσταϊν

Και μία ειδική περίπτωση, έχω επισκεφθεί Σλοβενία/Κροατία αλλά όχι όταν ήταν ανεξάρτητα κράτη αλλά ομόσπονδα μέρη της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.
Νομίζω Σλοβενία -Κροατία μπορείς να τις μετρήσεις σε αυτήν την περίπτωση..Τίμιο το βρίσκω,😁
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.167
Likes
41.552
Επειδή αναφέρεσαι σε εμένα εμέσως πλην σαφώς...

Κανένας ιδεοψυχασμός, καμία ανάγκη αναγνώρισης μέσω των ταξιδιών.

Για εμένα τα ταξίδια και ο αριθμός χωρών που θέλω να επισκεφτώ είναι ένα από τα κίνητρα που χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου προκειμένου να βρίσκω νόημα στην κάθε μέρα. Βάζω "ταξιδιωτικούς στόχους" για να έχω κάτι να προσμονώ, κάτι για να παλεύω καθημερινά για αυτό!

Και ναι...αντί να πάω για 7η φορά στην Ιταλία, προτιμώ να πάω έστω και για λίγες μέρες σε μια νέα χώρα, και ας μην την γνωρίσω όλη.
Α οχι, ελεγα για ΕΜΑΣ τους ψυχαναγκαστικους. Το διευκρινισα μετα :D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.298
Μηνύματα
887.200
Μέλη
38.966
Νεότερο μέλος
christinalovari@y

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom