Ναμίμπια Ταξίδι στη χώρα που δεν υπάρχει

LULLU

Member
Μηνύματα
3.526
Likes
7.787
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Περιεχόμενα
  1. Κεφάλαιο 1
  2. Κεφάλαιο 2ο
  3. Κεφάλαιο 3ο]α giants ειναι μια μικρη κοιλαδα λιγο πιο μακρυα σπαρμενη με ψηλουε ογκομορφους πετρινους ογκους αποτελεσμα μια υφαιστειακης ενεργειας...[ATTACH=full]169049[/ATTACH] [ATTACH=full]169050[/ATTACH] [ATTACH=full]169048[/ATTACH
  4. Κεφάλαιο 4ο
  5. Κεφάλαιο 5ο
  6. Κεφάλαιο 6ο]Εκτιμώντας λοιπόν τις ορειβατικές ικανότητες μας, αποφασίσαμε να κόψουμε δρόμο παρεκκλίνοντας κατά πολλές μοίρες. .Έτσι η αναρρίχηση μας φέρνει στο χείλος μιας μεγάλης βαθιά λεκάνης καλυμμένη με ξερό άσπρο χώμα και με εκατοντάδες κορμούς νεκρών δένδρων…είναι η γνωστή νεκρή κοιλάδα .Βλέποντας την δεν μπορείς παρά να ευγνωμονείς τη τύχη και την ίριδα των ματιών σου αντικρίζοντας αυτή τη θέα, αυτή την αντίθεση των χρωμάτων…το άσπρο του πυθμένα της κοιλάδας, το σοκολατοκοκκινο των θινών που την περιβάλουν και το έντονο μπλε του ουρανού, δικαίως λοιπόν η νεκρή αυτή φύση κοσμεί τα εξώφυλλα πολλών τουριστικών οδηγών ….[ATTACH=full]169089[/ATTACH] [ATTACH=full]169087[/ATTACH] [ATTACH=full]169088[/ATTACH] [ATTACH=full]169086[/ATTACH] [ATTACH=full]169085[/ATTACH] [ATTACH=full]169084[/ATTACH
  7. Κεφάλαιο 7ο]Από εδώ πάλι το τοπίο αλλάζει και οι σχηματισμοί θινών από γκρι άμμο μας συνοδεύουν ως το Swakopmund…τη πόλη των ανέμων..[ATTACH=full]169154[/ATTACH
  8. Κεφάλαιο 8ο
  9. Κεφάλαιο 9ο
  10. Κεφάλαιο 10ο
  11. Κεφάλαιο 11ο
  12. Κεφάλαιο 12ο
  13. Κεφάλαιο 13ο
  14. Κεφάλαιο 14ο
  15. Κεφάλαιο 15ο
  16. Κεφάλαιο 16ο
  17. Φωτογραφίες

Το πρωί μας έζωσαν τα μαύρα φίδια από τη μια , οι τύψεις από την άλλη που ενώ είχαμε χρόνο δεν πήγαμε και στο luderitz , τη πόλη φάντασμα , τη πόλη των διαμαντιών…τη πόλη που οι κάτοικοι της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε μια νύχτα ,διωγμένοι, ουδόλως ευγενικά, από τους υπευθύνους της εταιρείας διαμαντιών , γερμανοί και νότιο αφρικανοί λευκοί. Και πάνω που είχαμε αποφασίσει να πάμε έστω και με χαμηλή πτήση, με αυτά τα αεροπλανάκια που μοιάζουν με συναρμολογούμενα της playmobil..φάγαμε για μια ακόμη φορά πόρτα!!!
-Μαμ μόλις απογειώθηκε και η επόμενη πτήση είναι αύριο…
-Που να πάρει. .πάλι τελευταίοι?
-Εντάξει δεν έγινε και τίποτα καλέ… αντί για διαμάντια, άσε που ούτε με κιάλια δεν θα βλέπαμε, θα δούμε φώκες στο Cape Cross..και γλυτώσαμε και τα 500 ευρωπουλα που ήθελαν οι μάγκες …τόσο η τιμή του εισιτηρίου κατά κεφαλή ….και ύστερα σου λένε για την Ολυμπιακή …!!
Το πρωινό κύλισε κάπως έτσι οι μισοί να τρώγονται με την ατυχία τους που δεν πέταξαν και οι άλλοι να μακαρίζουν που γλύτωσαν ….
Ο δρόμος για το cape cross μας έφερε κοντά στο πιο πρόσφατο ναυάγιο .
P1010890.JPG
P1010886.JPG
P1010853.JPG
P1010809.JPG
P1010813.JPG
Σε αυτή τη πλευρά του ωκεανού που λέγεται skeleton coast, σκελετοί πολλών πλοίων σπρωγμένοι από τους δυνατούς ανέμους είναι σπαρμένοι, μισοθαμένοι από τις αμμοθίνες, εκατοντάδες μέτρων ακόμη και χιλιομέτρων μέσα στην έρημο..
Τούτο εδώ το ναυάγιο είναι πρόσφατο, μόλις 3 μηνών και οι άνεμοι από το WalvisBay το έσπρωξαν εδώ και το ψαροκάικο βρήκε το τάφο του εδώ, εκατό περίπου χιλιόμετρα πιο βόρεια .. Φανταζόμαστε που θα βρίσκεται σε καμιά 20ρια χρόνια.. θαμμένο στη άμμο και θα αποτελεί την νέα τουριστική ατραξιόν μια και τα παλιά μπορείς να τα δεις μόνο με αεροπλάνο, αφού δρόμοι δεν υπάρχουν, είναι μια άβατη περιοχή…
Μπροστά μας , ένας ευθύς, αλατένιος δρόμος.. , αλυκές , αλάτι άσπρο , γυαλιστερό ..στις άκρες του δρόμου αυτοσχέδιοι πάγκοι πάνω σε κομμένα βαρέλια μοστράρουν προς πώληση κομμάτια αλατιού σε διάφορα και περίεργα σχήματα με αναγραφόμενη τη τιμή πάνω σε ένα τσίγκινο κονσερβοκούτι .
Self-service η αγορά εδώ.. κατεβαίνεις, διαλέγεις το κομμάτι και βάζεις τα χρήματα στο κονσερβοκούτι , χώνεις και τη πέτρα μέσα για να μην το σηκώσει ο αέρας και φεύγεις..
-Και αν κάποιος δεν πληρώσει?
-Θα τον πιάσουν από τη κρυφή κάμαρα…!
-Αν φοβόντουσαν τους κλέφτες ας έβαζαν υπάλληλο!! Λέει άλλος …
-Αλλά επειδή δεν έχουν το μυαλό μας.. σκέφτηκαν ότι και ένας να φιλοτιμηθεί πληρώσει για ένα πράγμα που βρίσκεται στα πόδια σου και μπορείς να πάρεις τζάμπα , θα είναι κέρδος για αυτούς, σε αφήνουν στο φιλότιμο σου…
- Άντε πληρώστε να φύγουμε..

Φώκιες, παντού …πάνω στα βράχια, μέσα στη θάλασσα, πάνω στη άμμο….φώκιες.., φώκιες..….πλημμύρισε το μάτι στο θέαμα η μύτη από τη βρώμα.. μια βρώμα απίστευτη …και τα αυτιά από τις φωνές των πλασμάτων αυτών ..
Το ξύλινο παρατηρητήριο μας φέρνει πιο κοντά και στα μάτια μας εξελίσσονται σκηνές ντοκιμαντέρ.. Τα αρσενικά να επιβλέπουν τη περιοχή τους , να μάχονται να διεκδικούν τα θηλυκά να επιβάλουν την υπεροχή του ενός αρχηγού, του πρώτου επιβήτορα..
Τα θηλυκά αραχτά η περιμένουν να γεννήσουν η θηλάζουν όσες έχουν γεννήσει. Είναι τέλος Νοέμβρη και ο κύκλος γεννήσεων έχει ήδη καλύψει τη μισή του διάρκεια . Νοέμβρης και Δεκέμβρης είναι οι μήνες γεννήσεων..
Εκτός από τις χιλιάδες φώκιες, άλλα τόσα περίπου πουλιά παραμονεύουν τριγύρω , κάνουν εφόδους, επιθέσεις στα μωρά που οι μανάδες φώκιες αφήνουν για λίγο απροστάτευτα προς εύρεση τροφής και ότι πετύχουν…τα δε τσακάλια περιμένουν με τη σειρά τους…, έχουν τόση υπομονή όση και η ασκήμια τους. .και πονηριά…μας βλέπουν και κάνουν πως απομακρύνονται τάχαμου αδιάφορα, με νωχελικό βήμα, μόνο που δεν σφυρίζουν τα άτιμα κιόλας..
Σαν να μην έφταναν τα όρνεα και τα τσακάλια έχει βάλει και η κυβέρνηση το χεράκι της για να μειωθεί ο υπερπληθυσμός, ..φαίνεται ότι εδώ οι φώκιες είναι πολύ καρποφόρες γεννούν πολλά μικρά και τα ψάρια της περιοχής έχουν αφανιστεί. Έτσι η απόφαση να θανατωθούν 3000 φώκιες και να θανατώνονται ετησίως ένα ανάλογο νούμερο , φάνηκε η μόνη σωστή λύση του προβλήματος για τη κυβέρνηση που περιμένει να γεμίσουν ψάρια πάλι οι θάλασσες.., εμ βέβαια τις φώκιες τις βρήκαν βολικές και του χεριού τους γιατί που να τρέχουν τώρα για κυνήγι καρχαριών στα βαθιά, άσε που είναι και πιο άγριοι.. τρώνε και ανθρώπους εκτός από ψάρια, ενώ οι φώκιες παρότι έχουν αρχίσει επιθέσεις στο ανθρώπινο είδος, δεν έχουν περιλάβει στο διαιτολόγιο τους καθημερινά τη ανθρώπινη λιχουδιά.. ..
Για κολύμπι ούτε λόγος…ούτε σκέψη….ένα πράσινο χαλί επιπλέει στα νερά αποτελούμενο από ούρα, σπέρμα των αρσενικών, και αν είναι σωστός ο ορος ,κολπικά υγρά των θηλυκών.. άσε δε τη βρώμα που σου κόβει εκτός τη ανάσα και τη όρεξη …
Αναχώρηση για τα βάθη, τη κοιλάδα skeleton coast ..για αρκετά χιλιόμετρα τα αλατοχώραφα και ο αλατόδρομος μας συντροφεύουν, τόσο μας θάμπωνε το άσπρο του αλατιού και ο ήλιος που χάσαμε το δρόμο.., και δεν το καταλάβαμε ενωρίς συνεπαρμένοι φωτογραφίζοντας τα διάφορα ζωάκια που συναντήσαμε , που να ξέραμε πως θα αηδιάζαμε από κορεσμό αργότερα στο Ετοσα, αν δεν μας έβγαζε από τον οίστρο της φωτογράφισης ένα δυνατό και πολύ κοντινό μπουμμμμμμμμ!!!!
-Βρε Σαμούρα τι έγινε μας την έπεσαν?
-Δεν νομίζω μαμ.. μάλλον έχουμε μπει σε απαγορευμένη ζώνη!
-Χάσαμε το δρόμο δηλαδή ένα πράμα ε?
-ABSOLUTLY mom …
-Great..
-Kαι για πόσο παιδάκι μου ναχουμε και καλό ρωτημα?
-Υπολογίζω όχι περισσότερο από 100 χιλιόμετρα!!!!
-Ααααααα τόσο λίγο!!!!!!!!!!
-Όποια πει να ξαναφωτογραφησει τα γ..μενα springbok θα μείνει μαζί τους !!!!! ταχασε βέβαια ο άνθρωπος με τα σταμάτα εδώ , κάνε πίσω εκεί, τον τρελάνατε υστερικές ρεπορταζουδες!!!!! Άντε να δούμε τι ώρα θα μπούμε και θα βγούμε από τη κοιλάδα ..τα κόκαλα μας θα αφήσουμε και εμείς εδώ για ατραξιόν!!! αναφωνεί η μόνη επιμένουσα στη παλιά τεχνολογία του κλασικού 36…
-Κάτσε να τη βρούμε πρώτα και ύστερα βλέπουμε…έφερε κανείς υπνόσακο η στο κάθισμα θα τη βγάλουμε???
Δεν ήταν 100 χιλιόμετρα η παράκαμψη μέσα στα ορυχεία., μόνο 75 χιλιόμετρα, πάλι καλά που μας σταμάτησε ο ήχος των φουρνέλων , αλλιώς η θα τραυματιζόμαστε η στη καλύτερη θα είχαμε συλληφθεί και οδηγηθεί στη στενή ….
Επιτέλους βρήκαμε το σωστό δρόμο που αλήθεια είναι,, ήταν μια ευθεία ,,,εμείς γιατί είχαμε στρίψει δεν κατάλαβα!
Στο δρόμο συναντήσαμε ότι απέμεινε από το σκαρί ενός πλοίου, το μόνο που ο επισκέπτης μπορεί να δει οδικώς…και αυτό για πολύ λίγο δεν έμεινε και πολύ…ίσα- ισα 2-3 ξύλα μια τροχαλία και ένα παλαμάρι. .,τα άλλα ξεβρασμένα σκαριά είναι θαμμένα στα βάθη της ερήμου και μόνο με αεροπλάνο είναι επισκέψιμα.
 

Attachments

Last edited:

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
πολυ δυναμικα μπηκες λουλου στην παρεα!ωραια αρχη !καλωσορισες και περιμενουμε βεβαιως βεβαιως την συνεχεια!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Αγαπημένη μου loulou !!!!!
επιτέλους ήρθες στην παρέα μας !!!!!
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Πολύ δυνατός προορισμός. ανυπομονώ για τη συνέχεια! Καλή αρχή!
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
αυτο θα πει ζητας κατι και γινεται με τη μια :)

ευχαριστουμε πολυ! περιμενουμε τη συνεχεια!!!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Καλως όρισες. Αναμενω με αγωνία τα υπόλοιπα γιατί είναι ένας προορσιμός που έχω στη λίστα μου
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Lullu για 3 πραγματα ειμαι σιγουρος.

1)Σιγουρα δεν πηγες στη Ναμιμπια για αναψυχη.
2)Σιγουρα η ιστορια σου διχνει να ειναι γροθια στο στομαχι.
3)Σιγουρα θα ηθελα να εχει και συνεχεια, και να μας περιγραψεις με τα δικα σου ματια και συναισθηματα τον σπανιο αυτο προορισμο,και ισως το κινητρο που την επισκευθηκες.

ΥΓ.το φορουμ αποτελειτε απο μερικες χιλιαδες μελη οποτε ολο και καποια "εξυπναδα" θα πεσει.
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
τι έχετε πάθει τελευταια και την μπαίνετε στα νέα μέλη;;; :)

2 σειρές έγραψε η κοπέλα και την πήρατε από τα μούτρα (πού να ανέλυε δηλαδη και το θέμα... που πιστεύω ότι, αν περιμένατε να το αναλύσει και να εξηγήσει ακριβώς την κατάσταση και τι εννοει, δε θα υπήρχαν αυτά τα σχόλια ;) )..

anyway, περιμένουμε τη συνέχεια, γιατί το πρόγευμα ήταν άκρως ενδιαφέρον... !
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Lullu συνεχισε να μας πληροφορεις και να μας μεταφερεις εικονες περα απο την illustration οψη των τουριστικων φυλλαδιων. Ευχαριστω
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.801
Likes
18.737
Είχες προφανώς την τύχη να γεννηθείς στην Ευρώπη, λευκός και ευκατάστατος. Ανήκεις στο 5 % των προνομιουχων του πλανητη.
Αυτό σου δίνει και την ευχέρεια να κάνεις και πλακίτσα με ψιλοειρωνίες στους συμφορουμίτες
Εχεις ομως και τα θετικά σου.
Έχεις αυτογνωσία αφου αναγνωρίζεις τις ελλείψεις της προσωπικότητάς σου, ενώ ξέρεις και τον τρόπο να βελτιωθείς ( ταξιδεύοντας, οπως λες στην υπογραφή σου)
Όπως πάντα....:clap:...εύστοχος
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.526
Likes
7.787
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
τι έχετε πάθει τελευταια και την μπαίνετε στα νέα μέλη;;; :)

2 σειρές έγραψε η κοπέλα και την πήρατε από τα μούτρα (πού να ανέλυε δηλαδη και το θέμα... που πιστεύω ότι, αν περιμένατε να το αναλύσει και να εξηγήσει ακριβώς την κατάσταση και τι εννοει, δε θα υπήρχαν αυτά τα σχόλια ;) )..

anyway, περιμένουμε τη συνέχεια, γιατί το πρόγευμα ήταν άκρως ενδιαφέρον... !
..εσενα σου χρωστω ενα κερασμα.....για το...κοπελα!!!!!!!!!!!!! μουφτιαξες τη μερα!!!!!!!!!:D:D
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
LULLU καλώς ήρθες και από μένα.
Δεν θα σχολιάσω τα παραπάνω, απλά περιμένω τη συνέχεια της ιστορίας σου
που παρουσιάζει ενδιαφέρον απ τις πρώτες κιόλας γραμμές.;)
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.239
Μηνύματα
884.578
Μέλη
38.926
Νεότερο μέλος
marianna98

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom