Ταξιδιωτικοί οδηγοί και λοιπά βοηθήματα ταξιδιών

vasilis_sta

Member
Μηνύματα
48
Likes
11
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
για να μένουμε εδώ, προφανώς και κάτι μας αρέσει (απλά μερικές φορές η ίδια η πόλη μας το κάνει δύσκολο κι αυτό) αλλά ακολουθώντας τους οδηγούς των άλλων πόλεων στα ταξίδια μου, πάντα απορούσα ποιά θα ήταν τα top 10 μέρη που θα μπορούσε ένας τουριστας να δει στην Αθήνα και στα οποία θα μπορεί να κινηθεί με σχετική ευκολία!!!! (κι εδώ πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχουμε ένα θεματακι). τεσπα!!!! σκοπέυω να τον αγοράσω τον οδηγό μπας και μου έχει ξεφύγει και μένα κάτι από την μεγάλη και ωραία πόλη μας!!!!!
Σε αυτο που λες οντως εχεις δικιο σε πολλα θεματα δυστυχως εχουμε δυσκολιες και το κακο ειναι πως σε πολλες περιπτωσεις ειμαστε εμεις υπευθυνοι:roll:
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.887
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Στην τελευταία επίσκεψή μου στο Travel bookstore είδα ότι οι εκδόσεις DK έχουν βγάλει μια νέα σειρά με τίτλο The Back Roads (στα αγγλικά). Στο site των εκδόσεων είδα ότι έχουν βγάλει για Γερμανία, για Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Μ. Βρετανία, Ιρλανδία και Αυστραλία. (δε νομίζω να ξεχνώ κάποια χώρα).
Οι οδηγοί λοιπόν αυτοί έχουν κυρίως γραφικές διαδρομές (ότι καλύτερο για μένα.), μικρά ξενοδοχεία εκτός πόλεων και μικρά γραφικά εστιατόρια. Πρόκειται δηλ. (σύμφωνα με αυτά που γράφουν στο site τους) για οδηγούς που απευθύνονται σε ψαγμένους ταξιδιώτες.
Το θέμα είναι αν είναι όντως έτσι. Η εταιρεία βέβαια είναι έγκυρη. Το έχει χρησιμοποιήσει όμως κανείς για να έχουμε πληροφόρηση από πρώτο χέρι;
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.055
Likes
7.813
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
dimosf, είδα το βιντεάκι τους για τους οδηγούς. Φαίνονται ενδιαφέροντες. Σίγουρα πολύ περισσότερο από τους "στάνταρ" που (εμένα τουλάχιστον) λίγο με καλύπτουν. Δεν τους έχω χρησιμοποιήσει τους συγκεκριμένους αλλά, απ' όσους έχω χρησιμοποιήσει (τους γνωστούς LP, Frommers, DK, κλπ.) οι πιο αξιόπιστοι είναι οι Rough Guides (και με αρκετές πληροφορίες για "back roads").

Ξέρω, δεν είναι αυτό που ρωτούσες, αλλά ελπίζω να βοήθησα λιγάκι...
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Για γερμανόφωνους (και ουχί απαραιτήτως γερμανόφιλους)

Dumont. Τους ανακάλυψα σχετικά αργά, κρίμα. Έκτοτε μ' έχουν πάει επάξια Παρίσι και Βερολίνο, με συνταξίδεψαν και στο Μαρόκο. Χρήζουν συμπληρώματος για κάποιες πρακτικές πληροφορίες (εγώ τους ζευγαρώνω με Lonely Planet), όπως λεωφορεία, ξενοδοχεία και οικονομική ποιοτική μάσα. Αλλά στα κοινωνικοπολιτικά θέματα σε βάζουν πολύ καλά στα πράγματα της χώρας που θα επισκεφθείς χωρίς να προκαταλαμβάνουν εντυπώσεις και συμπεράσματα. Επίσης έχουν ωραίο φωτογραφικό υλικό και προτείνουν πολύ περισσότερα μέρη να επισκεφθείς απ' ό,τι άλλοι οδηγοί. Και έχουν και μια φοβερή σειρά με περιοδικά, που δεν είναι ακριβώς για να οργανώσεις ταξίδι, αλλά περισσότερο για πρώτες εντυπώσεις και ανίχνευση εδάφους, να δεις δηλαδή αν σου "μιλάει" το μέρος.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.887
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ηλεκτρονικοί Οδηγοί Μουσείων

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να δειτε και να διαβάσετε (σε μορφή e book) τους οδηγούς 13 Ελληνικών Μουσείων. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Απλά σε κάθε οδηγό κάντε κλικ στο e book της γλώσσας που θέλετε


Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ.Λάτση - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Βρε παιδια να ρωτησω κατι μιας και το θεμα ειναι γενικα για τους τουριστικους οδηγους .
Χρησιμοποιω και γω τους DK και με εξυπηρετουν ...χωρις τα απειρα μπλα μπλα ..εχουν φωτογραφιες των αξιοθεατων..ξερω που θα παω ..πως θα παω ..πολλες φορες αναγνωριζεις το μερος-αξιοθεατο που ψαχνεις απο τη φωτο κλπ
Τουναντιον ενα LP που εχω ..δε με βολεψε ...ασπρομαυρο..παρα πολλα μπλα μπλα ..παρα πολλα ιστορικα ..και λιγες φωτο...μπερδευεσαι με τα πολλα ,παρα εξυπηρετεισαι.
Ρωταω γιατι ακουω να εκθειαζονται πολυ οι οδηγοι LP εδω μεσα.
Γνωμες?
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Σ ευχαριστώ πολύ samion.Μ έχει πιάσει άγχος οτι θα χαθώ στη Ρώμη.Είναι φυσιολογικό;
Οχι για μενα δε χανεσαι στη Ρωμη ..δηλ και να χαθεις ..ολο και σε καποιο ωραιο σημειο θα βρεθεις ..ειναι γλυκο το χασιμο δηλ
Θα μπορουσες παντως να βαλεις σημαδια εκκλησιες,αξιοθεατα,συντριβανια ,πλατειες...δεν ειναι δηλ ολο σπιτια ..σπιτια ή πολυκατοικιες ..ή το Αμστερνταμ ,για παραδειγμα,οπου υπαρχει μια σχετικη επαναληψιμοτητα στα σπιτακια +καναλια και μπορει καποιος να στριφογυριζει γυρω γυρω.
 

alkistismaria

Member
Μηνύματα
528
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Σκέφτομαι ν'αγοράσω τον οδηγό που μου προτείνει ο samion και πάνω να σημειώσω οτι έχω μάθει απο σας.Πως το βλέπετε σαν τρόπο οργάνωσης;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.275
Μηνύματα
885.911
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom