Κίνα Το Χρυσό Τρίγωνο της Κίνας

derion

Member
Μηνύματα
70
Likes
187

Άφιξη στο Σι’αν αεροπορικώς από Σαγκάη. Εισιτήριο στα 100 ευρώ με China Eastern. Τα αεροπλάνα στην Κίνα είναι πάντα ασφυκτικά γεμάτα (100%πληρότητα). Καλύτερη περίοδος να κλείνετε τα αεροπορικά είναι 2 βδομάδες πριν το ταξίδι και να προτιμάτε τα κινέζικα on line πρακτορεία (elong / ctrip).

1. Πήλινος στρατός. Αποφύγετε τα οργανωμένα τουρ από τα ξενοδοχεία. Πέραν ότι είναι ακριβά, περιλαμβάνουν συνήθως εκνευριστικές επισκέψεις σε εργοστάσια κατασκευής πήλινων στρατιωτών ή αντικειμένων από νεφρίτη. Μπορείτε να πάτε το λεωφορείο της γραμμής 306. Το ίδιο λεωφορείο έχει και την ταμπέλα “tourist bus No 5”. Το λεωφορείο 306 βρίσκεται στο πάρκινγκ ακριβώς έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό του Σι’Αν έξω από τα βόρεια τείχη της πόλης. Αγνοήστε αυτούς που θα σας πλησιάσουν (επειδή θα καταλάβουν ότι είστε τουρίστες) και θα σας προτείνουν να σας πάνε στον πήλινο στρατό. Αφού μπείτε στο λεωφορείο 306 (έχει συχνές αναχωρήσεις και φθηνό εισιτήριο) σε μία ώρα θα κατέβετε στον Πήλινο Στρατό. Είναι η τελευταία στάση του λεωφορείου. Το εισιτήριο είναι από τα πιο ακριβά (150 rmb) που πλήρωσα, όμως σίγουρα αξίζει. Πρώτα, επισκεφθείτε το Μουσείο, όπου εξηγείται η ιστορία του τόπου και υπάρχουν εκθέματα από όλη την περιοχή του Μαυσωλείου, και μετά πηγαίνετε στα 3 Pit (ορύγματα). Το γνωστό από τις φωτογραφίες Όρυγμα είναι το υπ’ αριθμό 1, που είναι και το μεγαλύτερο και εξακολουθεί να είναι υπό ανασκαφή, μετά το 2 (που είναι και αυτό υπό ανασκαφή) και το 3, όπου η ανασκαφή έχει ολοκληρωθεί, αλλά είναι το μικρότερο από τα άλλα. Αποφύγετε να αγοράσετε πήλινα στρατιωτάκια που θα βρείτε παντού. Εγώ πήρα αλλά είναι όλα κακής ποιότητας και αφήνουν μαυράδι στο χέρι. Εννοείται εξαντλητικό παζάρι σε όλα. Θα σας πουν 50RMB για τα στρατιωτάκια, μην δεχθείτε να δώσετε περισσότερο από το μισό!

2. Παγόδες του Σι’Αν. Στο Σι’Αν υπάρχουν δύο γνωστές παγόδες, της Μεγάλης και της Μικρής Χήνας. Αμφότερες συνδέονται με το λεωφορείο 610, που περνά από την αρχή της Δυτικής Λεωφόρου στο Bell Tower. Σημειωτέον ότι το Σι’Αν έχει ως κέντρο του το Bell Tower. Από εκεί ξεκινούν 4 λεωφόροι, 1 για κάθε σημείο του ορίζοντα (Βόρεια, Νότια, Δυτική και Ανατολική). Προσπαθήστε να κλείσετε ξενοδοχείο εντός των τειχών και κοντά σε μία από τις Λεωφόρους. Πέρσι μόλις (2011) το Σι’Αν απέκτησε μετρό και είναι πάρα πολύ μοντέρνο. Μπορεί να μην τόσο εκτεταμένο όσο σε άλλες πόλεις, αλλά εμείς το χρησιμοποιήσαμε. Η γραμμή που χρησιμοποιήσαμε κινείτο στον άξονα βορρά – νότου, δηλ. οι στάσεις του μετρό ήταν σε διάφορα σημεία της βόρειας και της νότιας λεωφόρου. Αν εξοικειωθείτε λίγο με την πόλη, το μετρό θα σας χρησιμεύσει για τις εντός της πόλης σας μετακινήσεις και να το προτιμήσετε, γιατί έχει κίνηση στους δρόμους. Όσον αφορά στις παγόδες, όπως είπαμε και οι 2 είναι προσβάσιμες με το λεωφορείο 610. Πρώτα, όπως έρχεστε από την πόλη είναι η μικρή παγόδα και μετά από 8 – 9 στάσεις λεωφορείου (δεν περπατιέται με τα πόδια) είναι η μεγάλη. Στη μεγάλη δεν μπορέσαμε δυστυχώς να μπούμε μέσα, γιατί φτάσαμε στις 6 το απόγευμα και μόλις έκλεισε. Η μικρή παγόδα δεν είναι μεν τόσο εντυπωσιακή, αλλά βρίσκεται εντός ενός πάρκου στο οποίο έχει ανεγερθεί το Μουσείο του Σι’Αν. Το εν λόγω μουσείο (δωρεάν είσοδος με το διαβατήριο σας, το οποίο απαιτείται και για τη μικρή παγόδα, καθώς βρίσκεται στον ίδιο φυλασσόμενο χώρο με το μουσείο) έχει εκθέματα της μακράς ιστορίας του Σι’Αν, καθόλη τη διάρκεια των αιώνων κατά τους οποίους το Σι’Αν υπήρξε πρωτεύουσα της Κίνας.

3. Μουσουλμανική Συνοικία. Το must του Σι’Αν. Η εν λόγω συνοικία βρίσκεται δυτικά της βόρειας λεωφόρου. Εμείς χωθήκαμε από την Erfu Jie, που ήταν δίπλα στο ξενοδοχείο που είχαμε κλείσει, προχωρήσαμε, μετά στρίψαμε αριστερά, προχωρήσαμε ευθεία, στρίψαμε αριστερά, προσχωρήσαμε ευθεία και την βρήκαμε στο δεξί μας χέρι. Ναι, είναι δύσκολο.. Φτάστε στη βόρεια λεωφόρο, περπατήστε την και στρίψτε δυτικά, μετά δείξτε το όνομα της μουσουλμανικής συνοικίας στα κινέζικα και οι περαστικοί με νοήματα ή σπασμένα αγγλικά θα σας κατευθύνουν. Αξιοθέατο της εν λόγω συνοικίας είναι το τζαμί του Σι’Αν, νομίζω το μεγαλύτερο τζαμί της Κίνας. Επιβάλλεται να το επισκεφθείτε, καθώς δεν μοιάζει με τα τζαμιά της Αραβίας ή της Τουρκίας, αλλά έχει ενσωματώσει κινέζικα στοιχεία αρχιτεκτονικής, δηλ. είναι τζαμί με παγόδες. Βγαίνοντας από το τζαμί ξεκινά μία αγορά. Περιπλανηθείτε σε αυτή.. Αξίζει, εγώ βρήκα μαγαζί, στο οποίο έγραψαν το ονοματεπώνυμό μου με κινέζικους χαρακτήρες καλλιγραφικά σε μεταξοτυπία. Στο τέλος της αγοράς (που θυμίζει αραβικό σουκ), βρίσκεται ο Πύργος των Τυμπάνων (Drum Tower). Από εκεί, δυο τετράγωνα πιο πέρα, θα βρείτε το Bell Tower και είστε στο κέντρο της πόλης.

4. Τα τείχη του Σι’Αν. Εμείς ανεβήκαμε τα τείχη από τη Νότια Είσοδο, κατά μήκος της Νότιας Λεωφόρου που ξεκινά από το Bell Tower. Τα τείχη του Σι’Αν είναι τα καλύτερα διατηρημένα τείχη πόλης στον κόσμο και περικλείουν όλο το κεντρικό Σι’Αν στις 4 κατευθύνσεις του ορίζοντα, με συνολικό μήκος περίπου 14 km. Για όποιον ενδιαφέρεται, νοικιάζουν ποδήλατα για το γύρο των τειχών. Εμείς απλώς περπατήσαμε 500 μέτρα. Υπόψιν ανατολικά του νότιου τείχους και εντός αυτού βρίσκεται η παλαιά πόλη του Σι’Αν και βγαίνουν ωραίες φωτογραφίες. Η είσοδος (ή μάλλον ανάβαση) στα τείχη του Σι’Αν έχει φθηνό εισιτήριο.

Αν ταξιδεύετε από το Σι’Αν αεροπορικώς και θέλετε να πάτε στο αεροδρόμιο με ταξί, οπωσδήποτε να κλείσετε το ταξί προκαταβολικά. Ραδιοταξί δεν υπάρχουν. Εμείς φτάσαμε στις 4 το απόγευμα ξενοδοχείο και η πτήση έφευγε στις 7. Θεώρησα δεδομένο ότι θα καλέσουν ταξί. Αμ δε... Ταξί διαθέσιμο δεν υπήρχε και οι ρεσεψιονίστ έτρεχαν πανικόβλητες και μας βρήκαν ένα οδηγό που μας μετέφερε έναντι 150 RMB τελευταία στιγμή (καλά να είναι οι κοπέλες, αλλιώς θα χάναμε την πτήση)..
 

Attachments

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Μπορει να ξεπεταξες γρήγορα την ιστορία σου αλλα εμενα μου άρεσε αυτο.
περιεκτικος και γρήγορος οτι καλυτερο για το 10ημερο ταξίδι σου!!
δεν ειδες και λίγα..μπράβο σου!
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Πολύ ωραίο το ταξιδι σου! Βαλε και μερικές φωτογραφίες να δουμε!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Πολύ ωραία περιγραφή,σύντομη αλλά άκρως περιεκτική!Περιμένω κι εγώ τις φωτογραφίες εναγωνίως!
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.728
Likes
14.950
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
μπράβο σου δέριε,πολύ όμορφη η ιστορία σου.
 

maxoula

Member
Μηνύματα
225
Likes
266
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά και ξανά
Πολύ καλή η περιγραφή σου και με αρκετά tips! Για να δούμε και λίγες φωτογραφίες...
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
από τις πιο κατατοπιστικές και λεπτομερείς περιγραφές της Κίνας με πολλές χρηστικές πληροφορίες!! Μπράβο, πάντα τέτοια ταξίδια σου εύχομαι!!
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Βρε!!! Πότε πήγες, πότε ήρθες? Δεν σε πρόλαβα. Περιμένουμε φωτογραφίες ....
 

derion

Member
Μηνύματα
70
Likes
187
::: :::
::: :::
::: :::
:::
:::

Έχεις μόνο 5 ώρες που σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσεις τη βόλτα στην ευρωπαϊκή πλευρά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στο κέντρο του Kadikoy όπου σε βγάζει η νέα γραμμή μετρό που άνοιξε πριν από ένα μήνα. Το Kadikoy είναι το κέντρο της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης ουσιαστικά, η ελληνική του ονομασία είναι Χαλκηδόνα. Έχει πάρα πολλά πράγματα, υπαίθριες αγορές, άπειρα εστιατόρια, μπαράκια, καφέ, παλιά βιβλιοπωλεία, βολτίτσα στην προκυμαία κλπ

To Haydarpasa gari όπου καταλήγει o προαστιακός (ο οποίος είναι ψιλοτραγικός όσον αφορά ποιότητα τρένων και ταχύτητα, καμία σχέση με το μετρό) είναι λίγο πιο δυτικά από το κέντρο του Kadikoy, είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της ασιατικής πλευρά. Είναι αρκετά εντυπωσιακός, δεν έχει όμως κάτι άλλο ενδιαφέρον εκεί τριγύρω. Οπότε η λύση είναι μετρό στο Kartal και κατ' ευθείαν κέντρο Kadikoy. Εννοείται ότι αν είχες χρόνο θα ήταν τέλεια και να πάρεις το καραβάκι για την ευρωπαϊκή πλευρά (Eminonu ή Karakoy) αλλά με 5 ώρες μόνο το βρίσκω εξαιρετικά επίφοβο.

Όλα αυτά βέβαια θεωρώντας δεδομένο ότι Sabiha-Kartal είναι το λιγότερο μισή ώρα με το λεωφορείο και άλλη μισή ώρα το μετρό μέχρι Kadikoy. Δηλ υπολόγισε περίπου 2,5 ώρες πήγαινε έλα μεταφορά ώστε να είσαι σίγουρος και δες αν σου βγαίνει.
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
μπραβο για την περιγραφη και τις πληροφοριες που μας δινεις,

σε λιγες μερες αναχωρουμε για πεκινο και χονκ κονγκ.Σχετικα με το πεκινο,πηγες σε καποιο σοου με ακροβατικα ή σαολιν ή οπερα?
απο το σινικο τειχος επεστρεψες με το ιδιο ταξι ,είχες συμφωνησει να ειναι οδηγος σας για μια ολοκληρη μερα?εμεις σκεφτομαστε να παμε σινικο τειχος απο την προσβαση mutianyu λιγοτερο τουριστικο απο το μπανταλινκ ,περιπου μιαμιση ωρα απο το κεντρο.
επισης στους ταφους των Μινγκ πήγες?
 

derion

Member
Μηνύματα
70
Likes
187
Πεκίνο δεν πήγα Σαολίν, όπερα, ακροβατικά ελλείψει χρόνου. 4 μέρες ήμουν στο τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Ναι, ο ταξιτζής με περίμενε να τελειώσω την ανάβαση στο Σινικό Τείχος. Έκλεισα το ταξί από τη reception του ξενοδοχείου. Το Mutianuy θα ήταν η επόμενη επιλογή μου, αν δεν πήγαινα στο Jinashanling. Είναι αξιόλογο τμήμα και όχι τόσο τουριστικό όσο το Badaling. Στους τάφους των Μινγκ δεν πήγα, γιατί είχα ακούσει ότι δεν αξίζει ιδιαίτερα.
Θα περάσεις όμορφα σίγουρα!
Αναμένω εντυπώσεις από το ταξίδι!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.012
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom