Κίνα Το Χρυσό Τρίγωνο της Κίνας

derion

Member
Μηνύματα
70
Likes
187

Το Πεκίνο έχει τα περισσότερα αξιοθέατα και δικαιωματικά αξίζει περισσότερες μέρες.
1. Απαγορευμένη Πόλη. Αποφύγετε να πάρετε ξεναγό. Έχει τόσες πολλές ενημερωτικές πινακίδες (όλες και στα αγγλικά) που μακάρι να είχατε το χρόνο και τη διάθεση να τις διαβάσετε όλες. Εμείς χρειαστήκαμε 4 ώρες. Προτείνω να κατανείμετε το χρόνο σας λογικά. Τα περισσότερα γκρουπ «τρώνε» όλο σχεδόν το χρόνο τους στα κεντρικά κτήρια (Πύλες, Αίθουσες – Παλάτια) που βρίσκονται στον άξονα Βορρά – Νότου (δηλ. Μεσημβρινή Πύλη, Πύλη και Αίθουσα Υπέρτατης Αρμονίας, Αίθουσα Μέσης και Σταθερής Αρμονίας, Πύλη Ουράνιας Αγνότητας, Παλάτι Ουράνιας Αγνότητας, Αίθουσα της Ενώσεως και Παλάτι της Επίγειας Ηρεμίας. Ναι, αυτά είναι τα πιο τουριστικά. Όμως, αφιερώστε χρόνο και για το πλήθος άλλες αίθουσες που βρίσκονται δυτικά και ανατολικά του κεντρικού άξονα, εκ των οποίων πολλές είναι ανοικτές στο κοινό. Ειδικά στα ανατολικά υπάρχει το Παλάτι της Ειρήνης και της Μακροζωίας, που είναι μία μικρογραφία της Απαγορευμένης Πόλης εντός της Απαγορευμένης Πόλης. Εκεί θα δείτε το Θησαυροφυλάκιο με πολλά εκθέματα, τον κήπο του πιο δραστήριου Αυτοκράτορα της Κινέζικης Ιστορίας Qianlong, το Παραπέτασμα των 9 Δράκων, το πηγάδι που η CiXi έπνιξε την παλλακίδα Zen κτλ. Έχει επιπλέον εισιτήριο (το Παλάτι της Ειρήνης και της Μακροζωίας με όλα τα ανωτέρω), αλλά είναι αστείο ποσό (10RMB). Στα δυτικά μην αφήσετε την Αίθουσα της Νοητικής Καλλιέργειας και φυσικά στο τέλος απολαύστε τον Αυτοκρατορικό Κήπο και βγείτε από τη βόρεια πύλη του Θείου Θάρρους.

2. Μετά την Απαγορευμένη Πόλη συνεχίστε στο Λόφο της Ευδαιμονίας ή Λόφο του Κάρβουνου (Jingshan Park) που βρίσκεται ακριβώς απέναντι (περάστε από υπόγεια διάβαση απέναντι). Στο Λόφο βρίσκονται κάποια περίπτερα (Pavillion) αλλά αυτό που πραγματικά αξίζει είναι η θέα απέναντι νότια στην Απαγορευμένη Πόλη.

3. Αν τα πόδια σας αντέχουν, φεύγοντας από το Jingshan Park διασχίστε το δρόμο, για να βρεθείτε στο Beihai Park. Περάστε από τη γέφυρα στο Νησί του Νεφρίτη απ’ όπου κυβέρνησε ο Μογγόλος Κουμπλάι Χαν και ανεβείτε το λόφο για να θαυμάσετε τη Λευκή Νταγκόμπα.

4. Επιστρέφοντας, πάρτε το λεωφορείο Νο 5, και κατεβείτε στην Tian An Men, τη μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου. Κτίρια που πρέπει να φωτογραφήσετε η Πύλη ΤιανΑνΜεν (όπου κρέμεται η εικόνα του Μάο), το Εθνικό Μουσείο της Κίνας (ανατολικά της πλατείας), ο Μέγας Οίκος του Λαού (Κοινοβούλιο – Δυτικά της πλατείας), το Μνημείο των Ηρώων στο κέντρο και από πίσω του το Μαυσωλείο του Μάο. Στη νότια άκρη της πλατείας θαυμάστε την Πύλη Τσιαν Μεν (εμπρόσθια πύλη) και αφού διασχίσετε το δρόμο το Βελοειδή Πύργο. Μετά το Βελοειδή Πύργο προς τα νότια πρέπει να διασχίσετε έναν άλλον δρόμο και βρίσκεστε αμέσως στην Qian Men Dajie, τον πιο σικ πεζόδρομο που συνάντησα στην Κίνα, που μοιάζει στη δική μας Ερμού. Στη δυτική πλευρά του πεζόδρομου υπάρχουν πολλά στενάκια με φαγάδικα. Εκεί φάγαμε Πάπια Πεκίνου 2 βραδιές (Υπ’οψιν η Πάπια Πεκίνου είχε για 2 άτομα 140RMB). Σερβίρεται Πάπια ψιλοκομμένη και σου φέρνουν πιατάκι με κρέπες και πιατάκι με αγοουράκι, με φρέσκο κρεμμύδι και με σος. Πολύ νόστιμες οι κρέπες όπου βάζεις την πάπια μαζί με σος , κρεμμύδι και αγγούρι).

5. Πίσω από τον Οίκο του Λαού, αφού διασχίσετε το δρόμο δυτικά βρίσκεται ένα πάρκο στο οποίο έχει ανεγερθεί το National Grand Theatre, κτίριο Γάλλου αρχιτέκτονα, το γνωστό «Αυγό». Πηγαίντε για φωτογραφίες!

6. Ασφαλώς το highlight κάθε ταξιδιού στη Βόρεια Κίνα είναι το Σινικό Τείχος. Και πάλι αφήστε τα οργανωμένα γκρουπ που θα σας πάνε στα πιο τουριστικά μέρη (Badaling)και θα σας περάσουν μία βόλτα από εργοστάσια κατασκευής αντικειμένων από νεφρίτη. Εδώ απευθύνθηκα στο ξενοδοχείο και ζήτησα να μου κανονίσουν ταξί, μόνο τον οδηγό, χωρίς ξεναγό. Διάλεξα το Jinshaling, 130 km από το Πεκίνο, 2 ώρες και 30 λεπτά. Είναι το τείχος πριν το γνωστό Simatai που έχει κλείσει για το κοινό. Πληρώσαμε 1.000RMB για δύο άτομα, περίπου 120 ευρώ, καθόλου δεν το μετάνιωσα, όμως. Το Σινικό είναι πέρα από κάθε περιγραφή, είναι πραγματικά εκπληκτική εμπειρία, ανεπανάληπτη. Σε μερικά σημεία το τείχος δεν είναι καλοδιατηρημένο, αλλά αυτή είναι η γοητεία η αυθεντικότητα. Η ανάβαση είναι δύσκολη, στην ουσία πρόκειται σε μερικά σημεία για σκαρφάλωμα, αλλά αξίζει τον κόπο πέρα για πέρα. Η θέα από το τείχος είναι μοναδική. Στη διαδρομή σε ακολουθούν γυναίκες από το χωριό, οι οποίες στη συνέχεια σε πιέζουν να αγοράσεις σουβενίρ. Αν ταξιδεύει μαζί σας ηλικιωμένος, οι γυναίκες αυτές είναι απαραίτητες, γιατί η ανάβαση είναι δύσκολη και αυτές βοηθούν πολύ. Αν είστε νέοι και σε καλή φυσική κατάσταση, αγνοήστέ τες. Σε κάποιους πύργους πουλούν νερό. Εγώ κατάφερα να κάνω 13 πύργους, περίπου 2 ώρες περπάτημα. Μετά λόγω κούρασης του συνταξιδιώτη, αναγκάστηκα να κατέβω, αν και είχα διάθεση να συνεχίσω. Δεν γύρισα τον ίδιο δρόμο πίσω, αλλά υπήρχε μια χωμάτινη κάθοδος, αρκετά απότομη. Αποφύγετε το Σινικό Τείχος, αν βρέχει.

7. Ναός Λάμα. Οι οπαδοί των βουδιστών Ναών θα ενθουσιαστούν, καθότι είναι ο μεγαλύτερος εν λειτουργία βουδιστικός ναός στην Κίνα, εκτός Θιβέτ. Εμένα προσωπικά δεν μου είπε και πολλά, ήταν μάλλον το πιο αδιάφορο αξιοθέατο στο Πεκίνο που είδα.

8. Παλαιά και Νέα Θερινά Ανάκτορα. Τα Παλαιά Θερινά Ανάκτορα μπορείτε να τα παραλείψετε, αλλά τα Νέα είναι κορυφαίο αξιοθέατο. Βρίσκονται βορειοδυτικά του Πεκίνου και απέχουν δύο στάσεις του μετρό μεταξύ τους. Πρώτα (ερχόμενοι από το κέντρο του Πεκίνου είναι τα Παλαιά Θερινά Ανάκτορα). Στην ουσία πρόκειται για κάποια ερείπια που βρίσκονται στο τέλος ενός πάρκου. Το περπάτημα από την είσοδο είναι μεγάλο (περίπου 2 χλμ), οπότε, αν δεν έχετε χρόνο, να τα παραλείψετε. Εμείς χρειαστήκαμε 1 ώρα.
Τα Νέα Θερινά Ανάκτορα είναι πανέμορφα, αλλά έχουν και πολύ κόσμο. Προτιμήστε να πάτε μεσημέρι. Υπολογίστε να αφιερώσετε 4 ώρες, ώστε να είστε εκεί στο σούρουπο, όταν ο ήλιος πέφτει, και βγαίνουν πολύ όμορφες φωτογραφίες. Περπατώντας από το Μακρύ Διάδρομο (Long Corridor) θα φτάσετε σε ένα άνοιγμα, όπου ορθώνεται ο Λόφος της Μακροζωίας. Εκεί μεταξύ άλλων κτιρίων δεσπόζει Βουδιστικός Ναός. Για το απότομο ανέβασμα θα σας αποζημιώσει η όμορφη θέα στη λίμνη Kunming, που θα έχετε από την κορυφή του λόφου. Στη συνέχεια, κατεβείτε από το Λόφο και συνεχίζοντας το Μακρύ Διάδρομο προς τα δυτικά θα βρεθείτε στο «Μαρμάρινο Πλοίο» της Αυτοκράτειρας Τσίσι. Στην αρχή του Μακρύ Διαδρόμου (στην άλλη πλευρά από το Μαρμάρινο Πλοίο) κοντά στην ανατολική είσοδο του Παλατιού θα βρείτε αποβάθρα όπου νοικιάζουν θαλάσσια ποδήλατα με την ώρα για βόλτα στη λίμνη Kunmimg. Εναλλακτικά στο άνοιγμα του Μακρύ Διαδρόμου, όπου ξεκινά ο Λόφος της Μακροζωίας αλλά και κοντά στο Μαρμάρινο Πλοίο υπάρχει αποβάθρα με μηχανοκίνητο πλοιάριο που σας μεταφέρει στο απέναντι νησάκι, που ονομάζεται «Νότιο Νησί». Το εν λόγω Νησί συνδέεται με τη στεριά με την περίφημη γέφυρα με τις 17 αψίδες. Οπότε μπορείτε να πάτε με το καραβάκι στο νησί και αφού το περπατήσετε, να επιστρέψετε στη στεριά διασχίζοντας τη γέφυρα με τις 17 αψίδες.

9. Ναός του Ουρανού. Εδώ θα δείτε το ομορφότερο κτίριο όλου του Πεκίνου (αν όχι όλης της Κίνας). Βρίσκεται στα Νότια του Κέντρου της Πόλης και προσεγγίζεται εύκολα με το μετρό. Στην ουσία είναι ένα μεγάλο πάρκο όπου δεσπόζουν 3 κτίρια στο γνωστό στην Κίνα άξονα Βορά – Νότου. Πρώτο προσεγγίζοντας από το Βορρά (και αφού διασχίσετε και εδώ Μακρύ Διάδρομο!) είναι ο Οίκος Προσευχών για Πλούσιες Σοδειές. Είναι το πασίγνωστο πανέμορφο κωνοειδές κτίριο με 3 οροφές. Η είσοδος απαγορεύεται αλλά μπορείτε να φωτογραφήσετε το εσωτερικό του απ’ έξω. Περνώντας από την ομώνυμη Πύλη αρχίζει μία γέφυρα μήκους 360 μέτρων που συνδέει τον Οίκο Προσευχών για Πλούσιες Σοδειές με τον Αυτοκρατορικό Βωμό, το έτερο όμορφο κτήριο που διακρίνεται εύκολα από τον Οίκο Προσευχών, γιατί έχει 1 μόνο οροφή. Ο Αυτοκρατορικός Βωμός έχει χωριστό εισιτήριο (πολύ φθηνό) και περικλείεται από τον τοίχο των Αντιλάλων, όπου, αν σταθούν δύο άτομα στις δύο άκρες τους, το ένα ακούει το άλλο, όταν μιλά. Στο τέλος, στο Νότο, βρίσκεται ο Κυκλικός Βωμός, μία υπερυψωμένη εξέδρα (9 πλατφόρμες με βάση τον ιερό αριθμό των Κινέζων – 9, δηλ. ο μεγαλύτερος περιττός αριθμός), απ’ όπου έχετε 1 πανοραμική όψη των δύο προηγούμενων κτιρίων. Εννοείται ότι υπάρχουν και άλλα κτίρια (όπως εκεί όπου ο αυτοκράτορας ντυνόταν πριν τελέσει τις θυσίες ή εκεί όπου νήστευε πριν τις θυσίες στον Ουρανό), αλλά ήταν όλα κλειστά. Το πάρκο εντός του οποίου βρίσκονται τα ανωτέρω κτίρια σφύζει από ζωή, είναι γεμάτο από κινέζους κάθε ηλικίας που παίζουν χαρτιά, κάνουν γυμναστική, παίζουν παιχνίδια, χορεύουν, τραγουδούν.

10. Για μία ολοκληρωμένη βόλτα στο Πεκίνο, να πάτε στα χουτόνγκ, δηλ. τις συνοικίες με τα παλιά χαμόσπιτα. Ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε τη βόλτα σας είναι στον Πύργο της Καμπάνας και των Τυμπάνων, οι οποίοι βρίσκονται σε μία πλατεία αντικριστά ο ένας από τον άλλο. Σημειωτέον, κοντά στην πλατεία βρίσκονται πολλά δρομάκια με όμορφα εστιατόρια και καφέ. Περιπλανηθείτε! Μπροστά στην πλατεία υπάρχουν πάρα πολλά ρικσόου, δηλ. μικρές άμαξες – ποδήλατα, που αναλαμβάνουν να σας κάνουν βόλτα στα χουτόνγκ. Το παζάρι επιβάλλεται. Θεωρητικά η τιμή τους είναι 180 RMB / ώρα ανά άτομο. Όμως, εγώ έκανα παζάρι 160 RMB για 2 άτομα για 1 ώρα. Αν μπορέσετε, όταν ολοκληρώστε τη βόλτα σας στα χουτόνγκ, να πάτε στη λίμνη Qian Hai, όπου υπάρχει ο Δρόμος του Λωτού. Ένας τουριστικός δρόμος γεμάτος καφέ / εστιατόρια κτλ. Γενικά η περιοχή αυτή (Qian Hai / Πύργος Καμπάνας – Πύργος Τυμπάνων) είναι η πιο φιλική για τον τουρίστα περιοχή του Πεκίνου και σφύζει από ζωή και καφέ – μπαρ – εστιατόρια.

Το συνολικό κόστος του ταξιδιού μου στις 3 πόλεις (Shanghai μαζί με το υδάτινο χωριό Zhujiajiao, Χι’Αν και Πεκίνο) ήταν για 8 διανυκτερεύσεις (2 Shanghai, 2 Χι’Αν και 4 Πεκίνο) 1.900 ευρώ ανά άτομο, στα οποία περιλαμβάνονται όλα (όλες οι πτήσεις, διεθνείς και εσωτερικές, όλα τα ξενοδοχεία, όλα τα προσωπικά έξοδα, είσοδοι σε μουσεία, φαγητά, αγορές κτλ).
 

Attachments

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Μπορει να ξεπεταξες γρήγορα την ιστορία σου αλλα εμενα μου άρεσε αυτο.
περιεκτικος και γρήγορος οτι καλυτερο για το 10ημερο ταξίδι σου!!
δεν ειδες και λίγα..μπράβο σου!
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Πολύ ωραίο το ταξιδι σου! Βαλε και μερικές φωτογραφίες να δουμε!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Πολύ ωραία περιγραφή,σύντομη αλλά άκρως περιεκτική!Περιμένω κι εγώ τις φωτογραφίες εναγωνίως!
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.730
Likes
14.971
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
μπράβο σου δέριε,πολύ όμορφη η ιστορία σου.
 

maxoula

Member
Μηνύματα
225
Likes
266
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά και ξανά
Πολύ καλή η περιγραφή σου και με αρκετά tips! Για να δούμε και λίγες φωτογραφίες...
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
από τις πιο κατατοπιστικές και λεπτομερείς περιγραφές της Κίνας με πολλές χρηστικές πληροφορίες!! Μπράβο, πάντα τέτοια ταξίδια σου εύχομαι!!
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Βρε!!! Πότε πήγες, πότε ήρθες? Δεν σε πρόλαβα. Περιμένουμε φωτογραφίες ....
 

derion

Member
Μηνύματα
70
Likes
187
::: :::
::: :::
::: :::
:::
:::

Έχεις μόνο 5 ώρες που σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσεις τη βόλτα στην ευρωπαϊκή πλευρά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στο κέντρο του Kadikoy όπου σε βγάζει η νέα γραμμή μετρό που άνοιξε πριν από ένα μήνα. Το Kadikoy είναι το κέντρο της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης ουσιαστικά, η ελληνική του ονομασία είναι Χαλκηδόνα. Έχει πάρα πολλά πράγματα, υπαίθριες αγορές, άπειρα εστιατόρια, μπαράκια, καφέ, παλιά βιβλιοπωλεία, βολτίτσα στην προκυμαία κλπ

To Haydarpasa gari όπου καταλήγει o προαστιακός (ο οποίος είναι ψιλοτραγικός όσον αφορά ποιότητα τρένων και ταχύτητα, καμία σχέση με το μετρό) είναι λίγο πιο δυτικά από το κέντρο του Kadikoy, είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της ασιατικής πλευρά. Είναι αρκετά εντυπωσιακός, δεν έχει όμως κάτι άλλο ενδιαφέρον εκεί τριγύρω. Οπότε η λύση είναι μετρό στο Kartal και κατ' ευθείαν κέντρο Kadikoy. Εννοείται ότι αν είχες χρόνο θα ήταν τέλεια και να πάρεις το καραβάκι για την ευρωπαϊκή πλευρά (Eminonu ή Karakoy) αλλά με 5 ώρες μόνο το βρίσκω εξαιρετικά επίφοβο.

Όλα αυτά βέβαια θεωρώντας δεδομένο ότι Sabiha-Kartal είναι το λιγότερο μισή ώρα με το λεωφορείο και άλλη μισή ώρα το μετρό μέχρι Kadikoy. Δηλ υπολόγισε περίπου 2,5 ώρες πήγαινε έλα μεταφορά ώστε να είσαι σίγουρος και δες αν σου βγαίνει.
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
μπραβο για την περιγραφη και τις πληροφοριες που μας δινεις,

σε λιγες μερες αναχωρουμε για πεκινο και χονκ κονγκ.Σχετικα με το πεκινο,πηγες σε καποιο σοου με ακροβατικα ή σαολιν ή οπερα?
απο το σινικο τειχος επεστρεψες με το ιδιο ταξι ,είχες συμφωνησει να ειναι οδηγος σας για μια ολοκληρη μερα?εμεις σκεφτομαστε να παμε σινικο τειχος απο την προσβαση mutianyu λιγοτερο τουριστικο απο το μπανταλινκ ,περιπου μιαμιση ωρα απο το κεντρο.
επισης στους ταφους των Μινγκ πήγες?
 

derion

Member
Μηνύματα
70
Likes
187
Πεκίνο δεν πήγα Σαολίν, όπερα, ακροβατικά ελλείψει χρόνου. 4 μέρες ήμουν στο τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Ναι, ο ταξιτζής με περίμενε να τελειώσω την ανάβαση στο Σινικό Τείχος. Έκλεισα το ταξί από τη reception του ξενοδοχείου. Το Mutianuy θα ήταν η επόμενη επιλογή μου, αν δεν πήγαινα στο Jinashanling. Είναι αξιόλογο τμήμα και όχι τόσο τουριστικό όσο το Badaling. Στους τάφους των Μινγκ δεν πήγα, γιατί είχα ακούσει ότι δεν αξίζει ιδιαίτερα.
Θα περάσεις όμορφα σίγουρα!
Αναμένω εντυπώσεις από το ταξίδι!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.030
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom