Ρουμανία Τρανσφαγκαρασάν κι άλλες Ρουμάνικες ομορφιές!

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
.Πήγες Ρουμανία λόγω της οικονομικής κρίσης?
Όχι ακριβώς αλλά σαφέστατα με έσπρωξε να πάρω την απόφαση πιο εύκολα.Πάντοτε ήθελα και θέλω ακομη να ζήσω σε άλλες χώρες και άρπαξα μια ευκαιρία που δόθηκε.Η προοπτική νέων φίλων,εμπειριων,επαφής με άλλη κουλτούρα με συναρπάζει!

Αυτο που με τρομαζει,επειδη προσφατα επισκευθηκα και το Βουκουρεστι και τη Σοφια,ειναι οτι οι λοιποι βαλκανιοι προοδευουν πολυ γρηγορα ενω εμεις παραμενουμε στασιμοι
Θλιβερή διαπίστωση που δυστυχώς έκανα κι εγώ!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Για όποιον λοιπόν ενδιαφέρεται να κάνει τώρα το καλοκαιράκι τη διάσχιση των βουνών η καλύτερη επιλογή είναι από Pitesti προς Curte de Arges,Balea lac και κατεβαινοντας προς Cartisoara.Και το αντίστροφο γίνεται σαφώς αλλά θα έχετε τη θέα πισω σας και σκοπός είναι να γευτείτε το 100% της διαδρομής.
Την άνοιξη που πήγα εγώ πρακτικά ο δρόμος δε φαινόταν παρά ελάχιστα όπως είδατε στην τελευταία φωτογραφία την οποία τραβηξα μεσα απο την τηλεκαμπινα η οποία σε ανεβαζει απευθείας στην λιμνη ή μαλλον στην τοποθεσία της γιατί ούτε η λιμνη είναι εμφανής.Ανεβαινοντας με την απαρχαιωμένη τηλεκαμπινα η θέα σου κοβει κυριολεκτικά την ανάσα ενώ αν δόσεις προσοχή απο κατω θα δεις άγρια ζώα να περπατούν και ουσιαστικά να δημιουργουν ουρές από ιχνη στο κατάλευκο παχυ χιονι!Επανω στη λιμνη η θερμοκρασια οταν πηγαμε εμεις ηταν -10 περίπου και φυσαγε λυσσαλέα,ενώ στο ξενοδοχείο πάγου η θερμοκρασια στο εσωτερικό ειναι σταθερή στους -2.Δεν μειναμε εκεί καθώς δε βρηκαμε δωματιο,χρειάζεται πολυ νωρίς κράτηση και οι τιμες ξεκινούσαν φετος απο τα 60ευρω τη βραδιά.Ηπιαμε ομως μια ζεστή σοκολάτα στο εστιατόριο πάγου κι αν εξαιρέσεις τη δυνατή μουσική με την οποία εχουν πάθος οι Ρουμάνοι ήταν ωραία εμπειρια!
Για να φτάσουμε ομως εκεί αφού είπαμε οτι ο δρόμος ηταν κλειστός,μετά το Pitesti ακολουθησαμε το δρόμο για Sibiu μεσω Ramnicu Valcea και στη μεγάλη διασταύρωση λίγα χιλιόμετρα πριν το Sibiu στριψαμε προς Avrig.Αυτός ειναι και ο κεντρικός δρόμος που συνδέει το Sibiu με το Brasov.Κατευθυνθήκαμε προς Cartisoara διασχίζοντας το ανοικτο κομμάτι του δρομου μέχρι την τηλεκαμπινα.Η διαδρομή ηταν πολύ ομορφη παρ'όλη τη συννεφιά!

P_20150222_120606.jpg
P_20150222_121221.jpg
P_20150222_122111.jpg
P_20150222_124810.jpg
P_20150222_132928.jpg
P_20150222_135226.jpg
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.920
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Μπράβο Rosa είναι υπέροχες πραγματικά!!!Πόσο διαφορετικό το τοπίο χωρίς χιόνι,περιμένω πως και πως!Αν και τις τελευταίες μέρες βρέχει κάθε μέρα,ελπίζω μεθαύριο να μας κάνει τη χάρη και να σταματήσει επιτέλους!
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Καταπληκτικές οι φωτο! Θα σου έρθουμε επίσκεψη μου φαινεται :bleh:
 

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.684
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
πολύ ομορφες εικονες!!! με γυρισες μερικα χρονια πισω όταν με την παρεα μου βρεθηκα στο βουκουρεστι κ στα καρπαθια για καποιες μερες.μειναμε στο moecu για 5 μερες κ καναμε κ εμεις την διαδρομή transfagarasan οδικως!!! πολλα χιλιόμετρα αλλα απίστευτα ομορφα τοπια,πρασινο... υπεροχη εμπειρεια
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
ευχαριστούμε για τις ανταποκρίσεις , περιμένω και την συνέχεια εναγωνίως!
 

tupacgr13

Member
Μηνύματα
283
Likes
597
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Αχ τι μου θύμισες! Έχω πολύ όμορφες εμπειρίες από αυτήν τη χώρα είχα πάει εθελοντής στο Κλουζ το 2010. Οι καλύτεροι 2 μήνες της ζωής μου! Είχα γυρίσει όλη την Ρουμανία σχεδόν εκτός από το Ιάσειο επειδή μου είχαν τελειώσει τα χρήματα. Έχεις δίκιο όταν αναφέρεις ότι είναι παρεξηγημένοι. Όσα χρήματα τους λείπουν τα συμπληρώνουν με καλή καρδιά, χαμόγελο και υπομονή. Μένω συντονισμένος οπότε στο άρθρο και σου εύχομαι να περνάς πάντα καλά και να είσαι υγιής με καινούριες περιπέτειες στη ζωή σου συνεχώς!
 
Μηνύματα
11
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Τζουμερκα,Ζαγορια & Πηλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστρια-Γερμανια.
Ενα μεγαλο 'μπραβο" για το αρθρο...
Συμφωνω και εγω οτι η Ρουμανια (οπως ειπε και ο dpapatsimpas) ειναι μια αρκετα παρεξηγημενη χωρα!
Πρωτη μου φορα το 2006 με προσκληση απο καλο φιλο να παμε μαζι για 7 μερες(με το Ι.Χ του) λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων και μεχρι να με πεισει,σκοτωθηκαμε! :)
Απαντησεις του στυλ "τι θελω εγω εκει"... "τι να παω να δω"...
Ημουν λαθος! Αν δεν παει καποιος προκατειλημμενος,θα το ευχαριστηθει!
Ειδικα αν του αρεσει η φυση!
Μενοντας (τα τελευταια δυο χρονια) εκει,δεν την αλλαζω,χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι το top! Συγκρινοντας Αθηνα με Βουκουρεστι,βρισκεις τεραστιες διαφορες!
Δρομοι με πολλες λωριδες,φαρδια πεζοδρομια,πολλα και μεγαλα παρκα...
Καταστηματα ανοικτα ΚΑΙ την κυριακη με ιδιο ωραριο οπως τις αλλες μερες,super markets ανοικτα 24 ωρες,7 μερες...
Η πολη δεν εχει θορυβο (γενικα),η παλια πολη εχει συνεχεια κοσμο,και στην b-dul Unirii επισκευασαν,και τωρα δουλευουν ολα τα συντριβανια!!
Μπορω να πω πολλα ακομα,πιστευοντας οτι καποιος που θελει να επισκευτει την Ρουμανια θα βρει χρησιμα στοιχεια!
Συντομα με ενα εκτενες σημειωμα!
Καλο ξημερωμα να εχουμε! :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.464
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom