Χάπια για ελονοσία

discolata

Member
Μηνύματα
305
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
για χάπια ελονοσίας μπορει κανείς να τηλεφωνησει στην υπηρεσία ταξιδιωτικής ιατρικής.. 210 8899030
για εμβόλια για βορεια προάστεια απευθύνθηκα στο υγιεινομικό στην αγια παρασκευή 2106087004 , εκει εκανα εμβόλιο τετάνου και ηπατίτιδας α και πολυομελίτιδας ( απαραίτητα για όλα τα ταξίδια)
επισης εχουν και καποια πιο σπάνια εμβόλια.. καλο ειναι να εχεις μαζι σου και το διαβατήριο σου και προηγούμενο βιβλιάριο με τα εμβόλια που εχεις κάνει..
τωρα οσον αφορα την ελονοσία εγω πάντα τσεκάρω στο ιντερνετ αναλόγως τον προορισμό ... εχω παρει 3 φορες χαπια ελονοσίας δυστυχώς.. αυτα με τις λιγοτερες παρενέργειες ειναι τα malarone ( ειναι ομως αρκετά ακριβά ) , υπάρχουν και τα lariam ( φτηνότερα και τα παιρνεις τσαμπα απο το υγιειονομικό ) αλλά συχνά προκαλουν ζαλάδες , ναυτία και ψυχεδελικά όνειρα ( απο ιδία εμπειρία) !

υπάρχει αντικουνουπικό με deet 50% καθώς και ενα σπρευ με περμεθρινη για να ψεκάσει κανεις τα ρούχα του.. τα βρήκα και τα δυο στο alpamayo , χαριλάου τρικούπη 6-10 αθήνα
μπορει και σ'ενα κοινο φαρμακειο να βρεθει αντικουνουπικο με μικρο ποσοστο deet (* η ουσία που πρεπει να αναγράφει λέγεται N,N-Diethyl-meta-toluamide)
αν θυμαμαι καλα τα αντικουνουπικά OFF ειναι μια μαρκα ελληνική με deet - αλλα γενικά εχει νομιζω 7% deet το οποιο ειναι πολυ λιγο..
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.819
Likes
18.763
για εμβόλια για βορεια προάστεια απευθύνθηκα στο υγιεινομικό στην αγια παρασκευή 2106087004 , εκει εκανα εμβόλιο τετάνου και ηπατίτιδας α και πολυομελίτιδας ( απαραίτητα για όλα τα ταξίδια)
Πότε έκανες της ηπατίτιδας Α??? Γιατί εγώ που έχω ρωτήσει (αλλά και άλλοι) τους λένε ότι αυτό το κάνεις μόνος σου (στο γράφει ο γιατρός σου δηλ.).
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
ρε παιδιά είστε απίστευτοι!!!
τι έχετε κατεβάσει...όλο τον google, τομους εγκυκλοπαίδειας,χαρτούρα..εμβόλια,ορούς,υγειονομικά,γιατρούς, μπράβο!!
να μαθομε και μείς τίποτα..
τα κακόμοιρα τα κουνούπια κανένας δεν τα σκέφτεται?:(
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Eγω παντως στην Καμποτζη OFF εβαζα και ολα καλα πηγαν... νομιζω εχω ανεβαζει λιγο πυρετο σημερα.Εχω ελπιδες γιατρε μου?:roll:(πλακιτσα):D

παντως κουνουπια δεν υπηρχαν.Να προσεχετε τα μυρμηγκια στο Αngkor γιατι δαγκωνουν.

GTS μην το ψαχνεις πολυ παρε τα malarone ναχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Mama Africa ειναι αυτη.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.055
Likes
7.813
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ξέρει κανείς ποια εντομοαπωθητικά περιέχουν DEET και αν υπάρχουν στην Ελλάδα???
Rosa, ότι χρειάζεσαι μπορείς να το προμηθευτείς απο εδώ:

. petridi.gr :: Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Νομίζω ότι είναι ο μοναδικός αντιπρόσωπος των προϊόντων της Care Plus στην Ελλάδα. Στο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη δεν τα έχει όλα, αλλά αυτά που έχει αρκούν. Ψάξε, αν θές, και στο Google για την (ολλανδική) εταιρία για να δεις πλήρη γκάμα. Φυσικά, όπως θα διαπιστώσεις, στην Ελλάδα είναι ακριβότερα απο οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Rosa το φάρμακο είναι ένα! κυκλοφορεί στην βαρκελώνη στα φαρμακεία και κάνει 10 ευρώ! αν μου πάρεις τα εισιτήρια πηγαίνω ευχαρίστως να στο πάρω!!:rolleyes:
το λένε Relec το extra fuerte.
άν δεν μπορείς να μου κάνεις τα εισιτήρια,πές στον thano να σου φέρει μιά ντουζίνα,και εμένα να μου φέρει 100 πακέτα καπνό,απέναντι απο τον καθεδρικό στην πλατεία που κάνει 3 ευρώ το πακέτο...συνενοηθήκαμε???:cool:
 
Μηνύματα
2.490
Likes
3.197
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Στη Διεύθυνση Υγιεινής της Λεωφ. Αλεξάνδρας σου δίνουν Lariam και συγχρόνως σου αναφέρουν τόσες παρενέργειες(και το ψυχολογικό) που λες "όχι ευχαριστώ". Ακόμα κι αν δεν ξέρεις κανέναν που να τις έχει υποστεί πού ξέρεις ότι δεν θα είσαι εσύ αυτός;
Η εβδομαδιαία λήψη του Lariam είναι πιο βολική από την ημερήσια του Malarone (και μάλιστα σε συγκεκριμένη ώρα και με φαγητό), όμως στο μυαλό μου μεταφράζεται σαν μεγαλύτερη συγκέντρωση της δραστικής ουσίας στο σώμα, άρα και πιθανότερες παρενέργειες. Δεν είμαι ειδική οπότε ας μας πουν οι ειδήμονες αν είναι πράγματι έτσι.......................................................
............................................................

Η εβδομαδιαία δόση ενός οποιοδήποτε φαρμάκου και στην περίπτωση μας του Lariam σε καμιά περίπτωση δε μεταφράζεται σαν μεγαλύτερη συγκέντρωση και άρα πιθανότερες παρενέργειες..Εχει να κάνει με τον τρόπο δράσης της κάθε ουσίας,με τα επίπεδα συγκέντρωσης και το χρόνο παραμονής της ουσίας στο όργανο"στόχος"ενώ ταυτόχρονα έχει...φύγει από την κυκλοφορία του αίματος...,αλλιώς δρα η μεφλοκίνη(Lariam),αλλιώς δρα η προγουανίλη(Μalarone)

Πολύ καλά φάρμακα και τα δύο,πιο καινούργιο είναι το Malarone,
ανεπιθύμητες ενέργειες η μάλλον παρενέργειες έχουν και τα δύο(οπως όλα τα φάρμακα),απλά το Lariam έχει στις παρενέργειες του εκδηλώσεις κυρίως νευροψυχιατρικού τύπου πχ κατάθλιψη,επιληψία κλπ,ενώ το Μalarone κυρίως γαστρεντερολογικού τύπου(διάρροιες ,εμέτους κλπ)

Πολύ καλά ανέφερε η LULU πιο πάνω ότι εξαρτάται από τη χώρα που ταξιδεύει κανείς,ποιο από τα παράσιτα ενδημεί εκεί ώστε ανάλογα να αποφασίσει κανείς (και σε συνάρτηση με την τυχόν ανθεκτικότητα του παρασίτου στα φάρμακα)ποιό φάρμακο να δώσει...και κανονικά η υγειονομική υπηρεσία οφείλει να ξέρει..

Πάντως για λεπτομέρειες σχετικά με παρενέργειες....ποσοστά κλπ μόνο ένας λοιμωξιολόγος θα μπορούσε να δώσει ακριβή απάντηση με βάση την εμπειρία του απο την χορήγηση τέτοιων φαρμάκων και από συνέδρια..
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Γενικά και εγώ για ελονοσια δεν ξαναπαίρνω τίποτα!!
το ρισκάρω ναί.τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο ούτε με τα φάρμακα,ούτε με τις ουσίες,ούτε με τι μπορεί να σε κολησουν τα σκατοκούνουπα...
άλλα ζούν εδώ,άλλα εκεί,άλλα στον βορά και άλλα στον νότο!! άλλες αρρώστιες κουβαλά το καθένα,συμφωνίες μαζί τους θα κάνω?? άσε που δεν καταλαβαίνουν οτι ειμαι πολίτης του κόσμου!!!
Mετά από παρατηρήσεις πολλών ετών κατέληξα ότι τα ΚΚΕσ (Κωλο Κούνουπα Εσωτερικού) με έχουν στοχοποιήσει ενώ τα ΚΚΕξ ( Καλο Κούνουπα Εξωτερικού) σδιαφορούν για την παρουσία μου.
Απ τα τελευταία ταξίδια, κουνούπια μ΄ εχουν τσιμπήσει μόνο σε δάση της Φινλανδίας.
Κατά τα άλλα, φέτος πηρα τα Μαλαρόν μου ( δεν κατάλαβα καμιά παρενέργεια), ενώ δε χρησιμοποίησα καθόλου αντικουνουπικό ( το βαριέμαι και μου βρωμάει).
Συνήθως φορούσα μακρύ παντελόνι και αρκετές φορές μακρυμάνικο πουκαμισο.
ΥΓ Φέτος ειχαμε πολλά κουνούπια στα μέρη μας ( υποψιάζομαι ότι τα ελευθέρωσαν οικολόγοι)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.258
Μηνύματα
885.376
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom