γαμηλιο ταξιδι ως δωρο γαμου;

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.613
Likes
12.436
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ο δικός μας γάμος έγινε σε τόσο περιορισμένο κύκλο που κανείς δεν παρεξήγησε τον λογαριασμό τραπέζης, ίσα ίσα οι φίλοι μας χάρηκαν γιατί το βρήκαν πιο απλό και πολλοί τον ζήταγαν πριν καν τυπώσουμε τα προσκλητήρια. Αφού το δώρο του γάμου έχει να κάνει με το να ευχαριστηθεί το ζευγάρι, ας είναι κάτι που όντως θα το ευχαριστήσει. Παρεμπιπτόντως, τις πιατέλες και τα απαίσια μαχαιροπίρουνα δεν τα γλιτώσαμε. Όσο για το ταξιδιωτικό γραφείο νομίζω ότι πολλοί θα βαρεθούνε να μπουν στη διαδικασία, βάλτε (διακριτικά) λογαριασμο.
 

Voyager1

Member
Μηνύματα
286
Likes
68
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
Όσο για το ταξιδιωτικό γραφείο νομίζω ότι πολλοί θα βαρεθούνε να μπουν στη διαδικασία, βάλτε (διακριτικά) λογαριασμο.
Πως γινεται αυτο το διακριτικα;
Επισης ας μου εξηγησει καποιος/α παντρεμενος ή μελλονυμφος για ποιο λογο καλουν στους γαμους ολοκληρο λαο; Με εξαιρεση τους κοντινους συγγενεις κ φιλους δεν παρακολουθει κανεις το μυστηριο. Ολοι περιμενουν στο προαυλιο να τελειωσει κ να πανε στο τραπεζι, οπου θα κραξουν/σχολιασουν το (ευτυχες) ζευγος, τα συμπεθερια, τους κουμπαρους, το φαγητο- στο οποιο ολο και καποιο κουσουρι θα βρουν κ δεν θα ευχαριστηθει κανενας τους.
 

mariap.

Member
Μηνύματα
110
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
καλησπέρα και η ώρα ή καλή!!!!

πρόσφατα παντρεύτηκαν δυο πολύ καλοί μου φίλοι και είχαν βάλει αντί για λίστα γάμου λογαριασμό τραπέζης, δεν είναι καθόλου ντροπή και μάλιστα τελευταία συνηθίζεται και περισσότερο, σε πληροφορώ πως μάζεψαν αρκετά χρήματα και φυσικά αν κάποιος ήθελε αντί για χρήματα πήγαινε το παραδοσιακό δώρο, μάζεψαν πολλά σίδερα, βάζα κλπ
δεν θα σε συμβούλευα να ανοίξεις λογαριασμό σε ταξιδιωτικό γραφείο γιατί αν πχ μαζέψεις 8000ευρώ, φτάνουν και περισσεύουν για ταξίδι και μετά τα άλλα θα πρέπει να τα ξοδέψεις σε ταξίδια και μάλιστα απ το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο

πάντως εμείς, οι φίλες της νύφης, αποφασίσαμε και τους κάναμε δώρο το γαμήλιο ταξίδι στο παρίσι (προορισμός που ξέραμε πως τους αρέσει)
και μάλιστα τόσο τα εισιτήρια αλλά και το ξενοδοχείο το κλείσαμε μόνες μας, εγώ μάλιστα ανέλαβα και τους έφτιαξα και πρόγραμμα για να δουν τα αξιοθέτα του παρισιού

μπορείς επίσης να ζητήσεις από τους κουμπάρους ή τα πεθερικά να κάνουν δώρο το γαμήλιο ταξίδι...


ελπ'ιζω να μην σε κούρασα :)
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Επειδή κι εγώ είχα σκεφτεί αν ποτέ παντρευόμουν, ότι φυσικά θα ήθελα λίστα γάμου σε ταξιδιωτικό, αυτό που σκέφτηκε σχετικά με το οικονομικό είναι ότι θα έβαζα ένα όριο σε συμφωνία με το γραφείο, πχ να δέχεται χρήματα στη λίδτα με όριο το ταξίδι που θα ήθελα, ας πούμε 5.000 και μετά κλείνει η λίστα.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Εμένα η ιδέα της λίστας γάμου και ακόμα χειρότερα του τραπεζικού λογαριασμού ποτέ δε μου άρεσε. Στο ίδιο καζάνι βάζω και το ταξιδιωτικό γραφείο.

Αν έχετε ήδη οργανωμένο σπίτι και οι καλεσμένοι σας είναι λίγοι και κοντινοί, τότε είναι σίγουρο ότι θα σας δώσουν από μόνοι τους χρήματα χωρίς καν να το ζητήσετε. Θα θεωρηθεί αυτονόητο.

Αν οι καλεσμένοι σας είναι πολλοί και "από πολλά μέτωπα" (ξεχασμένοι συγγενείς, φίλοι των γονιών σας, γείτονες και συνάδελφοι που ουδεμία πραγματική σχέση έχετε μαζί τους), τότε τα βάζα, τα σίδερα και τα μαχαιροπήρουνα δεν τα γλιτώνετε.

Οι κοντινοί μπορεί να σας ρωτήσουν, ή να ρωτήσουν τους γονείς/αδέρφια σας για το τί προτιμάτε.

Εμείς είχαμε δύο πλήρη οργανωμένα σπίτια που τα κάναμε ένα.
Οι λιγοστοί καλεσμένοι μας το γνώριζαν και από μόνοι τους μας έδωσαν χρήματα. Δεν έλειψαν και κάτι ποτήρια, λαμπατέρ και βάζα, αλλά ήταν ελάχιστα. Κάποια τα κρατήσαμε και κάποια τα αλλάξαμε.

Τα χρήματα είναι ασφαλώς προτιμότερα, είτε για να αγοράσεις αυτό που έχει ανάγκη το σπιτικό σου, είτε για να τα κάνεις το γαμήλιο ταξίδι σου.
Ο τρόπος όμως που αυτό δηλώνεται στα προσκλητήρια, είναι άχαρος.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
29.003
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και ποιος σας υποχρεώνει να έχετε μόνο μία λίστα γάμου? Ανοίξτε 2. Μία σε κατάστημα π.χ. ηλεκτρικών ειδών και μία σε τράπεζα, και αναφέρετε και τις 2 στο προσκλητήριο (και καλά "για όσους δεν έχουν κοντά τους κατάστημα του π.χ. Κωτσόβολου, υπάρχει κι ο λογαριασμός τάδε". Να δεις που όλοι στην τράπεζα θα πάνε - μη σου πω θα τα στείλουν με e-banking!).
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Και εγω συντασσομαι με αυτους που υποστηριξαν οτι οι λογαριασμοι κ οι λιστες ειναι ακυρες και ποσο μαλλον σε ταξιδιωτικα γραφεια προκλητικες ...σε τετοιες εποχες.
Οπως ειπαν και παραπανω τα βαζα απο μακρινους δεν τα γλυτωνεις.Οι κοντινοι θα σου δωσουν χρηματα.
Λεφτα για ταξιδι θα μαζεψεις ..μην ανησυχεις γιαυτο ...θα βγουν αρκετα λεφτα απο τα δωρα κ χωρις λιστα γαμου σε ταξιδιωτικο ..να βγαζει ματι.
 

antzelis

Member
Μηνύματα
60
Likes
5
καταρχην με το καλο ο γαμος και καλους απογονους και εγω το θεωρο λιγο καπως αυτο με τον αριθμο λογαριασμου βεβαια το καλυτερο ειναι να προσφερει δωρο ο καθενας οτι μπορει εμενα να φανταστειτε επειδη δεν εβαλα αριθμο λογαριασμου ο καθενας μας εφερε κατι διαφορετικο και ενοειτε οτι ολα τα χρησιμοποιω οσο μπορω
 

dimiko

Member
Μηνύματα
62
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΖΑΜΑΪΚΑ
Να είστε σίγουροι οτι οοοοοτι λίστα γάμου και να βάλεις αυτοι που είναι να σου πάρουν μίξερ πιατα κλπ αυτα θα πάρουν και αυτοι που θέλουν να σου δώσουν λεφτά λεφτά θα σου δώσουν....Αυτο που προτείνω εγώ είναι σε αυτους που μπορείς, εχεις την άνεση να το πεις...οτι δηλ μην πάρετε κάτι και τρέχουμε να το αλλάζουμε, δώστε ακόμα και 10 ευρώ..είναι καλύτερο...Εγώ στο Γάμο μας απο πριν ήξερα ποιος θα δώσει λεφτά και ποιος οχι & έκανα αυτο που σου λεω....αν το κάνεις θα δεις οτι θα πέσεις μέσα...οτι και να γίνει καλά να περάσετε..

Να ξέρεις οτι στη λίστα γάμου αυτος πχ που θέλει να σου πάρει κάτι με 15-20-30 ευρώ ντρέπεται να παει στη λίστα και σου πέρνει δώρο....γιαυτο εκει που πρέπει πεστο!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.043
Likes
41.049
Προτείνω σύμφωνο συμβίωσης -τζάμπα ψηφίστηκε;. Με τα λεφτά της διοργάνωσης του γάμου κάνεις το ταξίδι των ονείρων σου. Η πιο κομψή λύση στις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.212
Μηνύματα
883.810
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom