η μεγαλυτερη γκαφα που εχετε κανει σε ταξιδι!

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.630
Likes
12.448
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Αμέτρητες γκάφες.

Έχω ξεχάσει την ταυτότητά μου μέσα στη βαλίτσα και αναγκάζομαι να ανοίγω παραφορτωμένη βαλίτσα μπροστά σε όλον τον κόσμο στο check-in.
Έχω χάσει την ταυτότητα μετά από check in μέσα στο αεροδρόμιο και μου την βρήκαν, τι άλλο; Έλληνες. Πάλι καλά γιατί ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο σύντροφος μου θα με καρύδωνε αν ξεμέναμε στο αεροδρόμιο.

Η πιο εντυπωσιακή μου όμως γκάφα συνέβη στο πρώτο μου ταξίδι στη Γαλλία που επισκεφτόμουν την αδελφή μου που έκανε erasmus στην Ορλεάνη. Τελευταία μέρα μου εκεί το ξενυχτήσαμε λίγο παραπάνω. Αρκετά νωρίς το πρωί σηκώνομαι, παίρνω βαλίτσες και πάω μόνη μου στο σταθμό τρένων για να πάω Παρίσι και από εκεί να φύγω αεροπορικώς για Αθήνα. Μπαίνω στο τρένο. Ξεκινάει το τρένο. Αμέριμνη εγώ κοιτάω έξω το τοπίο, περιμένοντας σύντομα να δω τα περίχωρα του Παρισιού. Αντιθέτως βλέπω μόνο εξοχή. Στην ώρα περίπου που θα έπρεπε να έχω φτάσει Παρίσι, με ζώνουν τα μαύρα φίδια. Και τότε ανακοινώνεται ο επόμενος σταθμός: Tours. Λάθος τρένο! Αντί να πάω 100 χλμ βόρεια, πήγα 100 χλμ ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση. Αρπάζω βαλίτσα, κατεβαίνω στο σταθμό της Tours και γραμμή στα γραφεία πληροφοριών. Εκεί κατάφερα μιλώντας αποκλειστικά γαλλικά, κατόρθωμα, να μου αλλάξουν οι ίδιοι το εισιτήριο για Παρίσι, χωρίς δική μου χρέωση, γιατί υποστήριξα ότι αυτοί φταίνε που δεν ήρθε κανείς να μου ελέγξει το εισιτήριο. Nαι ήμουν θρασύτατη! Το αεροπλάνο μετά από αυτά το έχανα, αλλά πήρα τηλέφωνο στην εταιρία και πάλι με τα άπταιστα γαλλικά μου, ακύρωσα εγκαίρως το αεροπορικό και έκλεισα για μετά από 5 μέρες, αν δεν κάνω λάθος! Μπορείτε να φανταστείτε πόσο ανοιχτό έμεινε το στόμα της αδελφής μου όταν με είδα να καταφτάνω ξανά πίσω.
Έτσι παρέτεινα το ταξίδι μου στην Ορλεάνη και πήγα και μια εκδρομή στο Στρασβούργο και έκανα (ξανά) μια επίσκεψη στο Παρίσι!
 

rebellos

Member
Μηνύματα
163
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Εχω πάει Βερολίνο κι εκει που περπατάμε με ενα γκρουπ σε walking tour, διπλα με την κοπελα μου στο τελος του γκρουπ, προς το τείχος του Βερολίνου, κοιτάζω μια επιγραφή και δεν βλέπω το κολωνάκι στο πεζοδρόμιο και τρώω μια τούμπα, σαν τα εργα φάση! αλλού φωτογραφικές, αλλού εγώ... το γκρουπ τρόμαξε!
Πάλι Βερολίνο την ώρα του τσεκαουτ, ρωτάω τη ρεσεψιονιστ πως θα πάμε στο αεροδρόμιο και της λέω σε greeklish "we take εςεφτα!" (οπως το ακουτε, οχι ες σεβεν, ες εφτα!), αυτη με κοιταγε περιεργα κι εγω σκεφτομουν "ηλιθια ειναι;;".
Και άλλη μια παρολίγον τούμπα στη Λούκα, οταν τρέχαμ να προλάβουμε το τρένο και δεν ειδα το σκαλοπάτι. τοτε λειτούργησαν τα αεροφρενα (χερια) βεβαια και τη γλυτωσα!
 

Gaea

Member
Μηνύματα
104
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Μεγαλη Βρετανια- Ιρλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου
Οργάνωνα το ταξίδι μου στη Βραζιλία και ρωτούσα δεξιά αριστερά για αν χρειάζομαι βίζα, ρωτάω και τον σύντροφο μου αν το καναδέζικο διαβατήριο του χρειάζεται και όλο έπαρση μου απαντάει ότι οι καναδοί πάνε παντού.... Κάνουμε chek in στο γκισέ της ΤΑΡ στη Ρώμη, δίνουμε τα διαβατήρια μας και η κοπέλα μας ζητάει βίζα:shock::shock::shock:
Γυρνάει ο φίλος μου και με κοιτάει όλο νεύρα. Εγώ τραυλίζοντας της λέω ότι είμαι κάτοικος ΕΕ. Όχι για σας κυρία για τον κύριο:haha::haha::haha:.... Ευτυχώς που έχει και ιταλική υπηκοότητα και κρατούσε και το δεύτερο διαβατήριο αλλιώς θα πήγαινα μόνη μου στη Βραζιλία.
Ένα δεύτερο περιστατικό ήταν που έκανα κράτηση σε ξενοδοχείο στη Ρώμη, Φτάνουμε στη Ρώμη 9 το βράδυ και εγώ έχω ξεχάσει το όνομα του ξενοδοχείου:roll::roll::roll::roll: Κάνουμε γύρω γύρω την περιοχή και βρίσκουμε ένα ξενοδοχείο και λέμε αυτό είναι. Πάμε στο γκισέ και ρωτάμε για το δωμάτιο, Δεν σας βρίσκω, μας λέει η κοπέλα, Μα έχουμε στείλει mail, της λέμε, Μα δεν υπάρχει mail, μου λέει αυτή.... ανοίγω το λαπτοπ και συνειδητοποιώ οτι έχουμε κάνει λάθος σε ένα γράμμα serena-selena:haha::haha::haha:
 

tupacgr13

Member
Μηνύματα
283
Likes
597
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Τα πιο πολλά λάθη τα έχω κάνει και εγώ στα τρένα. Δύο φορές με λάθος εισιτήριο. Μία φορά είχα εισιτήριο για λάθος ημερομηνία και μία με λάθος διαδρομή. Και τις 2 φορές με αρκετό ελληνικό μάλωμα επιβίωσα χωρίς να βγω ζημιωμένος :D!
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.329
Likes
3.469
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Στο αεροδρόμιο του Μονάχου καθόμουν κ κοιτούσα αμέριμνος τα αεροπλάνα που απογειωνόντουσαν ... κάποια στιγμή είδα κ το δικό μου (!!!)
Ευτυχώς είχαν κ βραδυνή πτήση, +50 Ε + οτι αναγκάστηκα να κλείσω σε τσουχτερή τιμή ξενοδοχείο για ενα βράδυ δίπλα στο αεροδρομιο προορισμού (κανονικά θα με παραλάμβαναν απο το πανεπιστήμιο που θα επισκεπτόμουν) + οτι χάθηκε κ η μια βαλίτσα μου (πήγε με την προηγούμενη πτήση)

Στην Αγγλία με τρένο για το αεροδρόμιο του Στάνστεντ, καθυστερεί, κ φτάνουμε καμια 50-55 λεπτά πριν ... λέμε ντάξει μωρέ , ας κάνουμε ένα τσιγάρο να ξεχαρμανιάσουμε ... οι υπάλληλοι της Ryanair στα γκισέ το οποίο είχε κλείσει μόλις 2-3 λεπτά πριν φτάσουμε μπροστά τους ήταν ΑΝΕΝΔΟΤΟΙ --- (τότε δεν ξέραμε τι ήταν η Ryanair, το μάθαμε με σκληρό τρόπο). Δεν χάσαμε μόνο την πτήση άλλα κ το προπληρωμένο τρένο επιστροφής το οποίο ΔΕΝ άλλαζε

Στην Ελβετία υπάρχουν πέριξ της Ζυρίχης ένα χωριό Dietikon κ ένα Dietlikon , αντιδιαμετρικά το ένα απο το άλλο. Όταν εμείς πήραμε το βραδυνό κ τελευταίο τρένο, φτάσαμε όπως φαντάζεστε αλλού γι'αλλου ... η απορία μας όταν κατεβήκαμε στο σταθμό ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ, ακολούθησαν τα χάχανα του ταξιτζή που ρωτήσαμε , τα οποία κόπηκαν μονομιάς όταν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε 75 Ε (!!!) για να μας πάει στο σωστό μέρος

Νοικιάζοντας αυτοκίνητο στη Σλοβενία για να πάμε στο Μπλέντ, μας πιάνει η (ηλίθια) επιθυμία να επισκεφθούμε την νότια Αυστρία. Μπήκαμε λοιπόν απτον ορεινό δρόμο, φάγαμε την ωραία μας βενζίνη κ τα ωραία μας ευρώ σε ένα ταπεινό μα πανάκριβο εστιατόριο για να φάμε ενα μετρίως μέτριο σνίτζελ κ στο δρόμο της επιστροφής επιλέξαμε την Autobahn. Κοντά στα σύνορα λοιπόν μας έκαναν έλεγχο για τη βινιέτα (εμείς φυσικά δεν είχαμε ιδέα). 120 Ε πρόστιμο !!! Αν θές ξαναέλα :)
Ιστορία : Euro Train Party Trip

Κατευθυνόμενος απο Κόμο προς το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, έχοντας νοικιασμένο αυτοκίνητο, έπρεπε να το επιστρέψω γεμάτο βενζίνη. Πάνω στην Autostrada (κ ενώ πλησιάζαμε το αεροδρόμιο) βλέπω ένα βενζινάδικο κ πάω να στρίψω όταν ξαφνικά βλέπω την τιμή : 1,94 ή κατι παρόμοιο. Για Ιταλία ήταν νορμάλ, ίσως κ λίγο τσιμπημένο, για μένα που φρικάρω κ με το 1,65 της Ελλάδας, αδιανόητο !! (Δεν είχα ξαναβάλει βενζίνη μεχρι εκείνη τη στιγμή, δεν ήξερα τι παίζει απο τιμές). Κάτσε λέω, θα βάλουμε πιο κάτω. Μονο που πιο κάτω ΔΕΝ ΕΙΧΕ !!!

Βρε να κόβω βόλτες γύρω απτο αεροδρόμιο, δρόμο άφησα δρομο πηρα ΤΙΠΟΤΑ ... Ρωτάω κάπου, μου λενε μπες Μπέργκαμο είναι κοντά. Μπαίνω λοιπόν Μπέργκαμο, δρόμο πέρνω δρόμο αφήνω , ΠΟΥΘΕΝΑ, τελικά βρίσκω ένα αυτόματο, κατεβαίνω, ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ, λεω τι να κάνω , μονο να φύγουμε .. έλα ομως που ήταν κλειστό κ δεν δούλευε η αντλία. Αντε ξανα στους δρόμους , αντε να βρω ένα άλλο, (βενζινάδες δεν υπήρχαν) , πως στο καλό δουλεύει (είχα στο μυαλό μου οτι πρώτα βάζεις βενζίνη κ μετά πληρώνεις όπως σε κάποια αυτόματα όπου είχα βάλει βενζίνη σε Γερμανία κ Λουξεμβούργο). Εδω ήταν όμως το αντίθετο. Με τα πολλά κ αφού αγκάρεψα έναν άλλο οδηγό η δουλειά έγινε. Επιστρέφω μετά απο 1 1/2 ώρα στο αεροδρόμιο. Η πτήση είχε ακόμα αρκετές ώρες, όμως η ζημιά έγινε αλλού. Το αυτοκίνητο το είχα κλείσει απτο ιντερνετ με συγκεκριμένη ώρα παράδοσης την οποία όπως φαντάζεστε, δεν την πρόλαβα για 30 λεπτά. Αυτά λοιπόν τα 30 λεπτά τα πλήρωσα ως ολόκληρη μέρα !!! (Ο Ιταλός υπάλληλος μου ελεγε οτι θα ηθελε να με εξυπηρετήσει όμως οι χρεώσεις βγαίνουν αυτόματα απτο σύστημα ) ... Οπότε κ το αμάξι το πλήρωσα παραπάνω, κ παραπάνω βενζίνη έκαψα (κ πλήρωσα) κ έχασα κ 1 1/2 ώρα περιφερόμενος εδώ κ εκεί μέσα στα νεύρα κ τη ζέστη.

Παλιότερα ξεκίνησα road trip για Κροατία/Μαυροβούνιο, εκτύπωσα χάρτες κ ξαφνικά στα σύνορα με τα Σκόπια διαπιστώνω οτι η διαδρομή που είχαμε σχεδιάσει περνάει απο Κόσοβο όπου εκείνη την περίοδο γινόταν εχθροπραξίες κ δεν δεχόταν κ την πράσινη κάρτα του αυτοκινήτου !!! Καλά ξυπνητούρια !!! Αποτέλεσμα μια ΜΕΓΑΑΑΑΛΗ παράκαμψη μεσω Σερβίας κ τα νεύρα τσατάλια όταν επρεπε να φάμε στη μάπα 3-4 ώρες στα τυφλά στα χωριά της Σερβίας με την μια λωρίδα κ τα κάθε λογής Lada κ Zastava να σου κόβουν το δρόμο.
 

dimitra_tg

Member
Μηνύματα
128
Likes
12
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Γκάφα δε το λες..γκαντεμιά το λες σίγουρα!Χάσαμε τη πτήση για Βαρκελώνη γιατι οι εργατες ενος εργοστασίου κοντά στη Πάτρα είχαν κλείσει το δρόμο..περιμέναμε ακινητοποιημένοι σε μια απιστευτη ούρα,αποφασιασαμε να παμε απο άλλο δρόμο αλλα περισσοτερων χλμ κ τελικα φτασαμε ενα τεταρτο μετα την πτήση...Δεν εχω ξανανιώσει τετοια ταχυτητα στη ζωη μου!!!Τελικα καταληξαμε να κανουμε τριημερο Κ.Δευτερας στο Μετσοβο!Απο τοτε προσπαθουμε να παμε Βαρκελωνη κ δεν τα εχουμε καταφερει με τετοια εισιτηρια....
 

sdoe21

Member
Μηνύματα
327
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μονοήμερη εκδρομή με την γυναίκα μου και άλλο ένα ζευγάρι (με νοικιασμένο αυτοκίνητο) απο Ρώμη σε Umbria. Πρώτη φορά σε autostrada. Νοέμβριος μήνας.

Πηγαίνοντας πήγαμε απο επαρχιακούς δρόμους. Επιστρέφοντας αργά το βράδυ, μπήκαμε autostrada. Πτώματα απο το πρωινό ξύπνημα, όλη μέρα στους δρόμους...έριχνε και καρέκλες!
Με είχε φοβήσει ένας φίλος Ιταλός "Πρόσεχε, εδώ δεν είναι όπως στην Ελλάδα. Να τηρείς τα όρια..." με αποτέλεσμα να μας προσπερνάνε τα τριαξονικά που πήγαιναν με 1000 μέσα στον κατακλυσμο!! Άσε την καζούρα του φίλου μου!! Αλλά το αμάξι ήταν στο όνομα μου νοικιασμένο και λέω άσε...άμα έρθει η κλίση δεν θα την πληρώσεις εσύ!

Σε κάποια φάση φτάνουμε στα διόδια! Εκ των υστέρων διαπίστωσα οτι πήγα στην πύλη που ήταν να πληρώσεις με πιστωτική. Βρε να ψάχνω πως θα πληρώσω, να πατάω τα κουμπιά, το τηλέφωνο που είχε εκει... να βάζω το 10ευρώ σε ότι σχισμή υπήρχε και δεν υπήρχε...τίποτα!
Ξαφνικά σηκώνεται η μπάρα και αρχίζουν όλοι να μου φωνάζουν απο το αμάξι : " Πάμε, μας σήκωσαν την μπάρα, μάλλον κατάλαβαν οτι δεν ξέρουμε πως να πληρώσουμε, γρήγορα πριν κλείσει!!!!" Βρε δεν πλήρωσα... "Ρε πάμε να φύγουμε!! "

Καλά και μου έκοψε και πήρα την απόδειξη που έβγαλε πριν φύγουμε άρον-αρον! Τελικά ήταν απόδειξη με το ποσό το οποίο έπρεπε να πληρώσεις αργότερα, μέσα σε 10 μέρες και το οποίο πλήρωσα μέσω Ιντερνετ.

Μετά βέβαια τους έλιωσα εγώ στο δούλεμα και την καζούρα!!

Τώρα το θυμόμαστε και γελάμε, αλλά ήταν πολύ αγχωτική εμπειρία εκείνη τη στιγμή!
 

dimitrak

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
500
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Μαδριτη περιοδος Πασχα 2012...Μπαινουμε στο ξενοδοχειο να κανουμε check in και συνανταμε μια αδιαφορη υπαλληλο η οποια ουτε γεια δε μας ειπε...Πεταγεται μια κοπελα της παρεας και λεει:Μα καλα τι ξυνη ειναι αυτη που πετυχαμε?και αλλα μπινελικια να πεφτουν το ενα μετα το αλλο...Ευτυχως οι υπολοιποι δεν απαντησαμε στη φιλη μας...Παιρνει τα στοιχεια μας και μας λεει:Ελληνες ειστε????(Η κοπελα ηταν απο Αθηνα και δουλευε εκει 3 χρονια)Εκεινη την ωρα ηθελα ν ανοιξει η γη να μας καταπιει....Παρολα αυτα τα δωματια που μας εδωσε ηταν super...
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Μαδριτη περιοδος Πασχα 2012...Μπαινουμε στο ξενοδοχειο να κανουμε check in και συνανταμε μια αδιαφορη υπαλληλο η οποια ουτε γεια δε μας ειπε...Πεταγεται μια κοπελα της παρεας και λεει:Μα καλα τι ξυνη ειναι αυτη που πετυχαμε?και αλλα μπινελικια να πεφτουν το ενα μετα το αλλο...Ευτυχως οι υπολοιποι δεν απαντησαμε στη φιλη μας...Παιρνει τα στοιχεια μας και μας λεει:Ελληνες ειστε????(Η κοπελα ηταν απο Αθηνα και δουλευε εκει 3 χρονια)Εκεινη την ωρα ηθελα ν ανοιξει η γη να μας καταπιει....Παρολα αυτα τα δωματια που μας εδωσε ηταν super...
εγω που ειμαι κακουλα γενικα! πολυ το χαρηκα :bleh: αμα πια ξυνιλα:haha:
 

angelo_kav

Member
Μηνύματα
384
Likes
419
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΛΙΝ
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ
Εχω πάει Βερολίνο κι εκει που περπατάμε με ενα γκρουπ σε walking tour, διπλα με την κοπελα μου στο τελος του γκρουπ, προς το τείχος του Βερολίνου, κοιτάζω μια επιγραφή και δεν βλέπω το κολωνάκι στο πεζοδρόμιο και τρώω μια τούμπα, σαν τα εργα φάση! αλλού φωτογραφικές, αλλού εγώ... το γκρουπ τρόμαξε!
Πάλι Βερολίνο την ώρα του τσεκαουτ, ρωτάω τη ρεσεψιονιστ πως θα πάμε στο αεροδρόμιο και της λέω σε greeklish "we take εςεφτα!" (οπως το ακουτε, οχι ες σεβεν, ες εφτα!), αυτη με κοιταγε περιεργα κι εγω σκεφτομουν "ηλιθια ειναι;;".
Και άλλη μια παρολίγον τούμπα στη Λούκα, οταν τρέχαμ να προλάβουμε το τρένο και δεν ειδα το σκαλοπάτι. τοτε λειτούργησαν τα αεροφρενα (χερια) βεβαια και τη γλυτωσα!
Το Θέμα είναι: η μεγαλυτερη γκαφα που εχετε κανει σε ταξιδι! Αυτά που γράφεις είναι μπλάκ χιούμορ..:mad:
 

MOUMOU

Member
Μηνύματα
60
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Κατω απο τον πυργο του αιφελ καλοκαιρακι πηραμε ολη η παρεα παγωτα απο μια καντινα που υπηρχε εκει και με τα παγωτα στα χερια ζητησαμε πληροφοριες για καπου που θελαμε να παμε απο την διπλανη καντινα που δεν ειχε και κοσμο, περιτω να σας πω μας εστειλε ο τυπος στην εντελως αντιθετη κατεύθυνση με το αποτελεσμα να περπαταμε ποση ωρα μεχρι να καταλαβουμε και να ρωτησουμε παλι !! τρελο περπατημα καλα να παθουμε ομως ειπαμε ολοι:p:p:p
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.001
Likes
2.094
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Σιγά τις γκάφες. Να μήν γράφουμε οτι να ναι παιδιά.. Έλεος..
Το Θέμα είναι: η μεγαλυτερη γκαφα που εχετε κανει σε ταξιδι! Αυτά που γράφεις είναι μπλάκ χιούμορ..:mad:
Mην πας στο τοπικ με τα ανεκδοτα. Θα μας βαλεις κατω απο τη βαση:roll:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom