πτήσεις μέσω Καΐρου

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
..... αφηστε με να ξερω κατι παραπανω χωρις να το παιζω ξερολας!
Tελικα θα μας πεις τις πηγες σου?....εχεις ενημερωση εκ των εσω?....τι σου λενε?
θελω να πεταχτω να κανω τα μπανακια μου και να δω τις πυραμιδες...να παω αρχηγε?
 

christar

Member
Μηνύματα
44
Likes
10
Φίλε,ευχαριστώ που βοηθάς στο ζήτημα μου αλλά πρέπει να πω ότι αυτή η συνέντευξη που τη διάβασα δεν είναι καθόλου καθησυχαστική για το θέμα μας που είναι η επίσκεψη ή το πέρασμα από την Αίγυπτο!

Μην με παρεξηγήσεις αλλά δεν πάμε εδώ να κρίνουμε ποιοί είναι καλοί κ ποιοι κακοί σ αυτή τη χώρα και το αν τα μέσα παραπληροφορούν ως προς αυτό. Αν αυτό διερευνας τότε,μπορεί να έχεις δίκιο και σε βάθος γνώση της κατάστασης εκεί αλλα ,συγγνώμη, είσαι εκτός θέματος..

Όλα τα παραπάνω πολύ φιλικά κ χωρίς καμία διάθεση να διαφωνήσω.
Το αντίθετο,σου είμαι υποχρεωμένος κ σ ευχαριστώ που ασχολείσαι με το θέμα μ!
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
Και τι σε κανει να πιστευεις,οτι αν καποιος διαβασει αυτην την συνεντευξη και ειδικα αυτο το κομματι,θα πιστεψει οτι αν παει διακοπες εκει,ολα θα ειναι καλα?
" Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κάνουν διαδηλώσεις με όπλα, ασκούν συστηματικές και αδιάκριτες δολοφονίες αστυνομικών και πολιτών και στη συνέχεια ισχυρίζονται ότι είναι ειρηνικοί διαδηλωτές. Έκαψαν πάνω από 20 εκκλησίες σε όλη την Αίγυπτο. Έχουν κάψει αρκετά αστυνομικά τμήματα αφού σκότωσαν όσους ήταν μέσα και έχουν κάψει κτίρια κρατικά και μη σε όλη την χώρα. Αν αυτοί δεν είναι τρομοκράτες, τότε τί είναι η τρομοκρατία;"
Η αγαπη σου για αυτη τη χωρα ειναι εμφανης,οπως και σε αλλους πολλους...αλλα αυτη η εποχη δεν ειναι η καταλληλη....
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Συζητάμε 2 θέματα, άκρως ενδιαφέροντα, αλλά άσχετα.
Να τα χωρίσω λίγο.
1. Αίγυπτος για τουρισμό
α) Αρχαιολογικοί χώροι κλειστοί
β) Διάφορες απειλές
γ) curfew
Όποιος λέει οτι η Αίγυπτος είναι μέρος για τουρισμό είναι αδαής (για να μην πω troll κι εγώ). Αν θες να πας γιατί έχεις φίλο/φίλη, είναι δική σου απόφαση, μπορείς. Αλλά δεν μπορείς να προτείνεις σε τουρίστες να πάνε. Είναι χαζό.


2. Αίγυπτος και πολιτικές εξελίξεις.
Το να διαβάζεις μόνο τα λεγόμενα των πραξικοπηματιών είναι μονόπλευρη ενημέρωση. Εγώ που δεν είμαι ούτε χριστιανός, ούτε μουσουλμάνος, ούτε βουδιστής, .... προσπαθώ να βλέπω και τις δύο πλευρές με ανοιχτό μυαλό. Εμένα λοιπόν μου βρωμάει που οι άραβες και οι Ευρωπαίοι/Αμερικάνοι/... (που περνάνε τα πλοία τους γεμάτα με μαύρο χρυσό) δεν έχουν αναγνωρίσει τον στρατό σαν πραξικοπηματίες. Όσο ήταν ο Παπαδόπουλος -που ήρθε να μας σώσει απο τον κουμμουνισμό-, τόσο είναι κι αυτοί -που μπήκαν να τους σώσουν απο τους μουσουλμάνους-. Πάντα βρίσκει έναν λόγο ο στρατός να μπουκάρει.
Τώρα, αντίθετα απο ότι αναφέρει ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ το άρθρο, οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ακόμα δεν έχουν χαρακτηρίσει πραξικόπημα. Γιατί τους συμφέρει.
Έτσι, για τα μάτια του κόσμου ο Ομπάμα είπε οτι δεν θα κάνει ασκήσεις με τον στρατό. Τα λεφτάκια όμως ρέουν προς τους προστάτες του έθνους. Και ο Αιγυπτιακός λαός πεινάει.
Απο όσο ξέρω, αν τους χαρακτηρίσουν πραξικοπηματίες, απο νόμο, δεν μπορούν να τους δίνουν λεφτά. Οπότε κλείνει η διώρυγα και οι κάνουλες μαζούτ.

Ναι, έχουν και τέτοιες κρίσεις ηθικής οι αιματοβαμμένοι νομοθέτες :)

υγ. χίλια συγγνώμη christar που σου έσκισα το θέμα
 

cromhania

Member
Μηνύματα
101
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Παιδια καταλαβατε το θεμα?
Εγω δεν ειπα στον φιλο christar να παει εκει διακοπες εξαλου δεν ειναι το θεμα του topic αλλα ουτε αυτο ζηταει ο φιλος μας...θελει απλα να μαθει αν θα ειναι ασφαλεις οση ωρα θα περιμενει εντος του αεροδρομιου στο Καιρο ...εγω ποτε δεν ειπα για αξιοθεατα!εγω το εγραψα αυτο απλα για αποδειξω οτι τα πραγματα δεν ειναι δα και τοοοοσο τραγικα οπως τα παρουσιαζουν και οτι αν παει μια βολτα για ενα καφε στο Καιρο θα γυρησει πησω με το κεφαλι του στη θεση του...Τωρα για το θεμα με τις ακυρωσεις πτησεων της Egyptair ελπηζω να το λυσαμε...
Αυτα....
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
εγω το εγραψα αυτο απλα για αποδειξω οτι τα πραγματα δεν ειναι δα και τοοοοσο τραγικα οπως τα παρουσιαζουν και οτι αν παει μια βολτα για ενα καφε στο Καιρο θα γυρησει πησω με το κεφαλι του στη θεση του...Τωρα για το θεμα με τις ακυρωσεις πτησεων της Egyptair ελπηζω να το λυσαμε...
Κι εγώ σου ξαναλέω ότι δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα... ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ΚΑΝΕΝΑΝ, ότι το Κάιρο αυτή την στιγμή είναι μια ασφαλής πόλη και ότι κάποιος μπορεί άνετα να πάρει ένα ταξί και να πάει στο κέντρο της πόλης για να πιεί καφέ... κινδυνεύει από χίλιες δυο μεριές μια και η κατάσταση είναι ρευστή, υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, και ο στρατός είναι στους δρόμους... αν κάποιος αυτό δεν το καταλαβαίνει συγνώμη αλλά είναι βλάκας με πατέντα και παίζει την ζωή του στο λόττο...

Επίσης, για το θέμα των ακυρώσεων τι εννοείς το λύσαμε... έχεις μαντικές ικανότητες και γνωρίζεις αν θα ακυρωθούν κάποιες πτήσεις της MS είκοσι μέρες μετά? Το ξαναλέω, το θέμα ξεπερνάει την MS... αν η κατάσταση πάει προς το χειρότερο το τελευταίο πράγμα που θα κοιτάξουν οι υπεύθυνοι είναι αν θα ακυρωθούν οι πτήσεις μιας εταιρίας...

Τώρα για την συνέντευξη η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά... ένας τύπος που εμφανώς είναι με την πλευρά του στρατού πάει να βγάλει το άσπρο μαύρο... είναι σα να παίρνει κάποιος συνέντευξη από τον Κασιδιάρη και να τον ρωτάει αν έγινε πραξικόπημα το 1967... ποιό πραξικόπημα, θα σου πει με έκπληξη εκείνος... εθνοσωτήριος επανάσταση έγινε για να γλιτώσουμε από τους τρομοκράτες κομμουνιληστοσυμμορίτες και μένεις κάγκελο...
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Μόλις μίλησα πάλι με τον γείτονα Αιγύπτιο και έχω να προσθέσω κάποιες λεπτομέρειες.
Αποκρύπτονται πολλές πληροφορίες απο τα γενικά ΜΜΕ για να μην ξεκινήσει γενικός θρησκευτικός πόλεμος. Αρκετοί φανατικοί μουσουλμάνοι γυρνάνε στους δρόμους και καταστρέφουν σπίτια/μαγαζιά χριστιανών/κτλ. Σε πόλεις πιο μικρές που δεν έχει τανξ σε κάθε στενό (εκεί που μένει η οικογένειά του) φοβούνται να βγουν στους δρόμους λόγω μουσουλμάνων. Κάτι μου είπε οτι αν δουν αυτοκίνητα με σταυρούς ( ; ) κρύβονται. Χιλίαδες λέει νεκροί απο μουσουλμάνους (είπαμε, ότι ακούμε δεν το τρώμε αμάσητο, απλά μεταφέρω τί μου είπε).
Επίσης, έχουν λέει καταστραφεί πάνω απο 50 χριστιανικές εκκλησίες (αυτό το βρήκα και σε διάφορες σελίδες).

Συνεχίζουν οι μουσουλμάνοι και καλούν σε γενικές συρράξεις τους οπαδούς. Μάλιστα μου είπε οτι στα αραβικά μέσα καλούν την Παρασκευή να γίνει χαμός, να καεί η Αίγυπτος.

Σε κουβέντα που του έκανα αν θα πάει κάποιος Αίγυπτο να κατέβει μια βόλτα το πρωί απο πυραμίδες, γούρλωσε τα μάτια και με παρακάλαγε να μην το τολμήσω καν :D

Ο φίλος είναι χριστιανός αλλά γενικά ήρεμος άνθρωπος, καθόλου φανατισμένος. Επίσης πιστεύει οτι ο σίσης είναι καλός άνθρωπος και ελπίζει να μείνει 1 χρόνο μέχρι να φυλακίσει όλους τους φανατικούς. Δυστυχώς, μόλις τελειώσουν οι γενικές συρράξεις, φοβάται πολύ αυτούς που θα "βάζουν σε μια σακούλα μια βόμβα".


υγ. δεν έχω κανένα κέρδος απο την ανταπόκριση που κάνω, απλά είπα να σας ενημερώνω μιας και έχω κάμποσες άκρες όπως ο cromhalia. Αν νομίζετε οτι το παρακάνω, το κόβω (μην ντραπείτε...πείτε το) :)
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Μωρέ καλά κάνεις και μας δίνεις τις ανταποκρίσεις σου αλλά πραγματικά δεδομένης της κατάστασης στην Μέση Ανατολή φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει πια αμφιβολία για το τι πρέπει να αποφύγει ο ταξιδιώτης.Όταν απο ώρα σε ώρα πειμένουμε την επέμβαση της Δύσης στη Συρία,ποιος μπορεί πραγματικά να ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην ευρύτερη περιοχή?Καλά για διακοπές σε Αίγυπτο δε συζητάμε αλλά τον έρμο τον Christar σκέφτομαι και τη γυναίκα του που έχουν κανονίσει οι άνθρωποι το γαμηλιό τους και φέυγουν σε 6 μέρες.Και μιλάει ο άνθρωπος μόνο για stopover στο Κάιρο.Προσωπικά πιστέυω ότι ακόμη και το stopover έχει σοβαρά ρίσκα σε αυτή τη συγκυρία γιατί τις αντιδράσεις των Μουσουλμάνων κανείς δεν μπορεί να τις προβλέψει.Ευχομαι τα παιδιά να πάρουν τη σωστότερη απόφαση!
 

christar

Member
Μηνύματα
44
Likes
10
Λοιπόν παιδιά μετά από ωριμη σκέψη καταληξαμε με τη σύζυγο χτες να την κάνουμε την ακύρωση.. Πάει το ταξιδάκι μας..
Βέβαια συνετρεξαν και άλλοι λόγοι και όχι μόνο ο φόβος του τρανζιτ στο Κάιρο..
σήμερα όμως βλέπω από τα ποστ σας ότι και μόνο οι αναταραχές που επίκεινται είναι αρκετές για να μας αποτρέψουν.
σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον!
 

christar

Member
Μηνύματα
44
Likes
10
Τωρα πλέον κοιτάζουμε για κάποιο εξωτικό νησάκι της.. μεσογείου!!

Το ελαφονήσι..
Για να δούμε θα μας κάτσει αυτή τη φορά..?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.040
Μέλη
38.933
Νεότερο μέλος
athgouletas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom