ταξιδι σε καποια φτηνη χωρα για μονιμη εγκατασταση.

ontheroad

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
καλησπερα, ασχολουμαι με μουσικη, ειμαι 19 χρονων και σκεφτομαι να φυγω απο την ελλαδα για δικους μου λογους αλλα και γιατι θελω να ζω περισσοτερο στην φυση και για αυτο θα ηθελα σοβαρες απαντησεις για καποιο μερος σχετικα φτηνο να μεινει καποιος για καμποσο διαστημα. εμενα το ονειρο μου ειναι η ισλανδια, αλλα γνωριζω πως ειναι αρκετα ακριβη η ζωη και για εναν καλλιτεχνη του δρομου δεν θα ειναι και πολυ ευκολο, επισης δεν γνωριζω την γλωσσα. ακομα ξερω και αγγλικα.
οποιος θελει να βοηθησει ή βρισκεται σε παρομοια κατασταση ας στειλει...
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.001
Likes
2.094
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Φτηνη χωρα εντος Ευρωπης η ας πουμε και σε μια χωρα της Αφρικης?
 

ontheroad

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
δεν εχω προβλημα για εξω απο ευρωπη, απλα να μην ειναι μεσα στην εγκληματικοτητα ή στην φτώχεια, και πιστεύω πως αφρική κάπως έτσι θα είναι τα πράγματα...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
πήγαινε βερολίνο.
βρές κατι κοντά σε φύση -η ζωή ακόμα δεν ειναι πολύ ακριβή και όσο για τις μουσικές σου ..πας σε μια χώρα που η μουσική έχει παράδοση εκεί - εκτιμούν και σέβονται τους καλλιτέχνες..
Τώρα να σου πώ να πας ινδία λίγο ρίσκο..δεν θα την παλέψεις.
Αν παίζεις ούτι ας πουμε καλή ειναι και η αίγυπτος..
ξεκαθάρισε τον προσανατολισμό σου και θα βρείς την άκρη..
 

North66

Member
Μηνύματα
4.306
Likes
5.054
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Στην Ισλανδία γνωρίζουν πολύ καλά αγγλικά, δε θα έχεις πρόβλημα συνεννόησης μέχρι να μάθεις τη γλώσσα. Σου στέλνω ένα link του EURES για αναζήτηση εργασίας στην Ισλανδία.

Applying for a job in Iceland - EURES
 

ontheroad

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
πραγματικα δεν περιμενα να παρω απαντησεις... :) φανταστηκα οτι θα φανει καπως τρελο αυτο που ρωταγα...τεσπα
για βερολινο το έχω σκεφτει γιατι ειναι φτηνα αλλά με την γερμανική γλώσσα δεν θα έχω πρόβλημα? ούτι δεν παίζω..
μονο κιθαρα και γραφω κανα στιχο και έχω και ενα γιουκαλιλι που οπου παω το παιρνω μαζί μου! ;)
για ινδια και αιγυπτο δεν έχω άποψη αλλά τις ψιλοφοβάμαι αυτές τις χωρες
απο την αλλη δεν έχω ψάξει καθόλου για αμερικη να δω πως είναι τα πραγματα.
North66 ευχαριστω παρα πολυ. ξέρεις και άλλες πληροφορίες για ισλανδία? (δηλαδή ειναι ευκολο να ζησεις, το κρυο δεν με απασχολει/ ειναι ακριβή η ζωή/ χρειάζεται visa? και για εναν μουσικο ειναι ευκολο?)
 

SPROM

Member
Μηνύματα
774
Likes
177
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Κι εσύ μουσικός, λοιπόν!
Για να δούμε: έχεις σκεφτεί τις μεγάλες πόλεις της Ισπανίας;
Στη Βαρκελώνη, λόγου χάρη, θα μπορούσες να επιβιώσεις φθηνά και σχετικά μποέμ(τη διάθεσή σου αυτή την αντλώ από το περιφερόμενο γιουκαλίλι).
Το Λονδινάκι είναι, επίσης, μια κάποια λύση, αφού ακόμα και άφραγκος παντελώς να είσαι πια, θα έχεις στον ηλιο μοίρα. Η μισή πόλη θα βρίσκεται ούτως ή άλλως στη δική σου κατάσταση. Επιπλέον, έχει πολλές (ουυυυυ!) δουλειές για μουσικούς.
Μικρές πόλεις της Γαλλίας ίσως σε βολέψουν επίσης. Όσο για το Παρίσι, καλή τύχη ως κλοσάρ! χαχαχα Θα ζεις όμως ως μπήτνικ κι αυτό κρύβει και μια γοητεία για πολλούς.
Έχω, ομως, την αίσθηση ότι το μεγάλο μπαμ θα το κάνεις στις ΗΠΑ. Οι περισσότεροι φοιτητές(μετανάστες, εννοείται) εκεί είναι ούτως ή άλλως μάλλον ροκ, οπότε δεν θα δυσκολευτείς να βρεις τη βολή σου. Θα είναι, βέβαια, περισσότερο επώδυνο.

Για πες μου όμως, ποιά είναι η σχέση σου με τη μουσική; Μουσικό σχολείο ίσως;
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.149
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Βρε πως θα παει ο ανθρωπος να ζησει στις ΗΠΑ; Πως θα τον δεχτουν;

Βρες κατι στην ΕΕ.
Λονδινο καλα ειναι και μονο να γρατσουνας την κιθαρα στο δρομο κατι θα μαζευεις. Η ζωη ομως ειναι αρκετα ακριβη (τα ενοικια κυριως).
Βαρκελωνη σε βλεπω να καταληγεις στη Ramblas... αστο.
Βερολινο μου μοιαζει ως η καλυτερη λυση, αρκετα φθηνη και οχι χτυπημενη απο τη φτωχεια.

Ξερεις τι να κανεις; Στειλε μια συμμετοχη (καλη ομως) για τη Γιουροβιζιον σε καμμια μικρη χωρα, τυπου Μαλτα, Ισλανδια. Αμα κερδισεις θα ειναι ολα ευκολα για σενα. Θα πας και θα μεινεις εκει.
 

ontheroad

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
καλησπερα φιλε sprom..
δεν έχω γνώσεις μουσικής, ούτε έχω τελειώσει καποιο μουσικό σχολείο..
γενικότερα ασχολούμαι με τις τέχνες από μονος μου και μου αρέσει περισσότερο η μουσική και κυρίως η απελευθερωμένη μουσική. δεν νομίζω ούτε ότι έχω κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο απλα μου αρέσει να παίζω κιθάρα και να τραγουδάω είτε ειναι στον δρόμο είτε ειναι παντού γιατί απλά μου αρέσει. ακούω jazz(sonny Rollins) αλλά δεν παίζω τέτοιο είδος, ακούω progressive (rockporcupine tree) / post rock(sigur ros) αλλα και πιο folk(nick drake), raggae (manu chao), classical,minimalism (nico muhly). γενικα έχω ακούσει διάφορα..
βαρκελώνη δεν το έχω σκεφτει, χωρίς ισπανικα ειναι εύκολο?
λονδίνο λυση αναγκης σιγουρα
γαλλία όταν λες μικρές πολεις, (εννοείς τύπου montpelleur) παλι με την γλωσσα υπαρχει θεμα
αμερική γιατί λες ότι ειναι επώδυνο και αναφερεσαι για νεα υορκη?
δηλαδη δεν με ενδιαφερει με λιγα λογια να γινω κανας γνωστος και πλουσιος μουσικος, απλα τον χαβαλε μου να κανω, να ταξιδευω( τετοια φαση)
απλα μου έχει κολλησει λιγο η ισλανδια γιατι ειναι πολυ ομορφο μερος απο οτι εχω δει σε βιντεο και πολυ ηρεμο.
 

ontheroad

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
Ξερεις τι να κανεις; Στειλε μια συμμετοχη (καλη ομως) για τη Γιουροβιζιον σε καμμια μικρη χωρα, τυπου Μαλτα, Ισλανδια. Αμα κερδισεις θα ειναι ολα ευκολα για σενα. Θα πας και θα μεινεις εκει.[/quote]

χαχαχαχαχα... ελεος:clap:
 

SPROM

Member
Μηνύματα
774
Likes
177
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Λοιπόν, λοιπόν:

ΗΠΑ θα πας ως υποψήφιος φοιτητής σε κάποιο πανεπιστήμιο. 'Είμαι ερασιτέχνης μουσικός και θέλω να κυνηγήσω την τύχη μου στη χώρα των ευκαιριών και της ανεκτικότητας' <--πιάνει τις περισσότερες φορές. Θυμίσου τις υποτροφίες.
Όχι, δεν μιλούσα αποκλειστικά για τη Νέα Υόρκη, αν και αντιλαμβάνομαι ότι ασκεί μια σχετική γοητεία σε όλα εμάς τα μικρά. Υπάρχουν πάντα το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα, φαντάζομαι, δεν ταιριάζουν στο προφίλ σου. Αν, όμως, αφήσεις τις Πολιτείες, τότε εγώ διαφωνώ παντελώς με το Βερολίνο και θα εξηγήσω ευθύς αμέσως τι εννοώ.
Απ'ό,τι αντιλαμβάνομαι, πρόκειται για ένα παιδί που κάνει το γούστο του με τη μουσική. Κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό από τον κλασικό κόσμο της μουσικής, καλώς ή κακώς. Το Βερολίνο είναι οκ, αν είσαι ερασιτέχνης ηθοποιός. Αλλά, εφόσον ενδιαφέρεσαι για τη μουσική, φοβάμαι ότι θα καταλήξεις κάπου στο Κρόιτσμπεργκ(σε κάποια φοβερή κατάληψη) και θα ζεις απλώς ως μπητνικ: όχι ως περιπλανώμενος μουσικός όμως.
Το Λονδίνο, όντως, προσφέρεται γι'αυτό που αναζητάς. Γιατί, όμως, το θεωρείς λύση ανάγκης; Είναι σχεδόν το κέντρο του κόσμου και είναι αριστουργηματικό. Αν περιορίζεσαι από τυχόν αριστερές ανησυχίες για τους Άγγλους και τους Αμερικανούς, σε πληροφορώ ότι τίποτα απ'όλα αυτά δεν ισχύει. Είναι απλώς η χαζομάρα που τους δέρνει τους περισσότερους. Ο πατέρας μου, για παράδειγμα, αρνείται να πατήσει το πόδι του στις δύο χώρες. Μα, πόσο περισσότερο υπόλειμμα του ιστορικού παρελθόντος μπορεί να είναι κάποιος?!
Όσο για τη Γαλλία, μιλούσα κυρίως για την Προβηγκία. Είναι, όμως, ακριβά και θα έχεις σίγουρα λιγότερες ευκαιρίες. Βλέπε τη Νίκαια, την Αρλ, την Αβινιόν: κατ'εξοχήν καλλιτεχνικά κέντρα.
Η γλωσσα είναι σαφώς πρόβλημα, αφού αν δεν μιλάς καλά δεν θα σου δίνει κανείς σημασία: δεν θα είσαι μουσικός, θα είσαι μετανάστης. Η Ισπανία, όμως, δεν απορρίπτεται εντελώς, γιατί είναι μεσογειακή χώρα και υπάρχει χαρακτηριστική αλληλεγγύη ανάμεσα στα PIGS χαχαχα Το πιθανότερο είναι να κάνεις φίλους που θα σε βοηθήσουν να μάθεις τη γλωσσα. Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και ειδικά ινστιτούτα όπου οι μετανάστες μπορούν να διδαχθούν τη γλώσσα δωρεαν. Αν θυμάμαι καλά, στη Βαρκελώνη (μουσικο-μάνα) το κέντρο αυτό βρίσκεται κάπου γύρω από τη Σαγράδα Φαμίλια. Ψάξε σε κάποιο εξειδικευμένο φόρουμ ή google it και θα το βρεις.

Νομίζω, όμως, ότι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνεις αρχικά είναι να αποφασίσεις τι ακριβώς θέλεις. Ενδιαφέρεσαι να σπουδάσεις τη μουσική; Τι είδος μουσικής σε ενδιαφέρει να παίζεις; (Πολλές φορές, παίζουμε άλλη μουσική από αυτή που ακούμε).
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.149
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μπραβο ρε SPROM, τα γραφεις πολυ ωραια...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.244
Μέλη
38.935
Νεότερο μέλος
newrevie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom