ταξιδι σε καποια φτηνη χωρα για μονιμη εγκατασταση.

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
North66 ευχαριστω παρα πολυ. ξέρεις και άλλες πληροφορίες για ισλανδία? (δηλαδή ειναι ευκολο να ζησεις, το κρυο δεν με απασχολει/ ειναι ακριβή η ζωή/ χρειάζεται visa? και για εναν μουσικο ειναι ευκολο?)
Aν θες να δουλεύεις σαν καλλιτέχνης του δρόμου στο Ρέυκιαβικ οι συνθήκες είναι αρκετά αντίξοες επειδή ακόμα και το καλοκαίρι έχει κρύο και αέρα... προσωπικά, δεν είδα πολλούς μουσικούς του δρόμου αν εξαιρέσω δυο-τρεις στον κεντρικό δρόμο Laugavegur... έτσι κι αλλιώς η πόλη είναι μικρή, δεν υπάρχει κάποια κεντρική πλατεία ή κάποιος πεζόδρομος που να μαζεύεται πολύς κόσμος ή να γίνονται συνέχεια events, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαικές μεγαλουπόλεις..

Φινλανδία που συνδυάζει και φύση και μουσική σκηνή σε jazz μπαράκια έχεις σκεφτεί; Φυσικά και εκεί κάνει πολύ κρύο, αλλά πιστεύω υπάρχει περισσότερη δουλειά και είναι μια χώρα που ακόμα δεν έχει αγγίξει η κρίση.

Πάρε ένα βιντεάκι από το κέντρο του Ελσίνκι με έναν περιπλανώμενο μουσικό.

 
Last edited by a moderator:

ontheroad

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
οχι δεν με ενδιαφερει απαραιτητα να ειμαι καλλιτεχνης στον δρομο.. απλα η συζητηση λιγο βγηκε εκτος θεματος.. σχετικα με ισλανδια north66 ξερεις σχετικα με τι τιμες μπορεις να βρεις ενοικιο?
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.001
Likes
2.094
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
19 χρονων, χωρις χρηματα, χωρις γνωσεις μουσικης, χωρις ξενες γλωσσες εκτος απο αγγλικα , που θα παει? Να ανησυχησω η οχι ακομα?:shock:
 

ZephX

Member
Μηνύματα
401
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Λοιπόν, λοιπόν:

ΗΠΑ θα πας ως υποψήφιος φοιτητής σε κάποιο πανεπιστήμιο. 'Είμαι ερασιτέχνης μουσικός και θέλω να κυνηγήσω την τύχη μου στη χώρα των ευκαιριών και της ανεκτικότητας' <--πιάνει τις περισσότερες φορές. Θυμίσου τις υποτροφίες.
Όχι, δεν μιλούσα αποκλειστικά για τη Νέα Υόρκη, αν και αντιλαμβάνομαι ότι ασκεί μια σχετική γοητεία σε όλα εμάς τα μικρά. Υπάρχουν πάντα το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα, φαντάζομαι, δεν ταιριάζουν στο προφίλ σου.
Κάνεις εντέλως λάθος και για τα πανεπιστήμια και για τη μουσική/καλλιτεχνική ζωή στην Αμερική! Εντελώς όμως...
 

iliangelo

Member
Μηνύματα
47
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
??Το σκεφτομαι
Για σκεψου λιγο και τη Πραγα.Ειναι φθηνη για διαβιωση και λογω τουρισμου εχει ζωντανια.Ευδοκιμουν οι καλλιτεχνες του δρομου ..και εχει και κρυο αφου εισαι λατρης:p
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Θα συμφωνήσω με τον taver για Δουβλίνο, η μόνη ένσταση που έχω για το Λονδίνο- που πιστεύω πως καλύπτει σε πολλά σημεία ό,τι ζητάς- είναι το οικονομικό μέρος που με αυτά που γράφεις- θα δυσκολευτείς.
Σε ό,τι αφορά τις Σκανδιναβικές χώρες, φίλος έφυγε πέρυσι για Σουηδία μόνιμα, έχοντας ωστόσο άνθρωπο εκεί για να μείνει- αλλά το κράτος του παρείχε τόσα, όσα δεν πίστευε. Εκμάθηση της γλώσσας 3 φορές την εβδομάδα δωρεάν ώσπου να βρει δουλειά και η αποπληρωμή μετά. Βέβαια εκεί μιλάμε για ΚΡΑΤΟΣ, όχι παίξε γέλασε.
Η δική μου πρόταση είναι αφού το θες τόσο πολύ, κάνε ένα κουμάντο κανά 6μηνο να μαζέψεις ό,τι λεφτά μπορείς, να αποφασίσεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις, να παίζεις μουσική σαν χόμπι βρίσκοντας παράλληλα και δουλειά; να παίζεις μόνο μουσική στο δρόμο ή σε κανά μαγαζάκι; και μετά αποφασίζεις....
Μπορεί ο αυθορμητισμός της ηλικίας σου να σε βοηθά να κάνεις ένα βήμα που πολλοί από εμάς θα δίσταζαν, ωστόσο μια καλή οργάνωση θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις όποιες συνθήκες ή δυσκολίες στην εγκατάστασή σου σε όποιο μέρος και να πας.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Πάντως αν έχεις πρόβλημα με τη γλώσσα ή δυσπιστείς για τις μουσικές σου γνώσεις, μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα που αφήνουν μεροκάματο: να δένεσαι με ζουρλομανδύα και να ξεδένεσαι σε χρόνο ντε τε, να ισορροπείς σε μία ρόδα και να πετάς μαχαίρια σε ανύποπτους, να πετάγεσαι ξαφνικά από τη λεκάνη τουαλέττας, να ισορροπείς με μία γυάλα με χρυσόψαρα στο κεφάλι σου, να πασαλειφτείς στη χρυσόσκονη ή στην ασημόσκονη και να παριστάνεις το άγαλμα και άλλα πολλά πολύ ενδιαφέροντα, όπως να ενώσεις σωλήνες PVC και να βγάζεις περίεργους ήχους, καλή τύχη!
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.430
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
χαιρετιζω τον νεο-χιπι
μπραβο σου
πραγματικα ευχομαι να το πραγματοποιησεις το ονειρο σου
 

ontheroad

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
ευχαριστω ολους για τις απαντησεις
τώρα σκέφτομαι να προετοιμάσω ένα τάξιδι το καλοκαίρι ευρώπη και ίσως έτσι να καταλήξω καλύτερα για το ποιο είναι το ιδανικό μέρος!
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.001
Likes
2.094
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Αυτο ειναι το καλυτερο. Κανε ενα ταξιδακι να δεις τι παιζει και μετα αποφασιζεις.
 

ZephX

Member
Μηνύματα
401
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Τι θέλεις να έρθεις να κάνεις στο εξωτερικό? Καλύτερα να γρατζουνάς μια κιθάρα στην Ελλάδα όπου και το δωματιό σου έχεις, και το φαί της μαμάς και τα ρούχα πλυμένα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.762
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom