Bye bye αγαπημένο μου Dubai και Abu Dhabi!

demie

Member
Μηνύματα
430
Likes
947
ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ :reading: :reading::reading:

Το Ντουμπάι δεν ήταν ποτέ στην ταξιδιωτική μου λίστα. Το γεγονός πως πρόκειται για ένα “φτιαχτό” μέρος δε μου γεννούσε την περιέργεια να το επισκεφτώ. Για να είμαι, όμως, ειλικρινής, εκτός από το Burj al Arab, Burj Khalifa και το νησί του φοίνικα δεν είχα ενδιαφερθεί να μάθω άλλα δημιουργήματα…ήξερα βέβαια για την ραγδαία του ανάπτυξη. Τα 2 τελευταία χρόνια φιλικά και συγγενικά μου πρόσωπα το επισκέφτηκαν και οι περιγραφές τους άρχισαν να μού κινούν το ενδιαφέρον… και να που κάποτε το επιχείρημα πως είναι “τεχνητό” με κρατούσε μακριά του, το ίδιο επιχείρημα τώρα ήταν αυτό που με έφερε κοντά του. Ήθελα να δω από κοντά τι είναι ικανό να σκεφτεί ένα αρχιτεκτονικό μυαλό.

Άρχισα, πιο πολύ από περιέργεια να κοιτάω για εισιτήρια, αλλά τα 600 ευρώ το άτομο που είδα με απογοήτευσαν, οπότε είπα να βάλω μια άνω τελεία. Η καλή μου όμως Aegean μάλλον από κάπου κρυφοκοίταζε και μού έκλεισε το μάτι χωρίς εγώ να την αντιληφθώ! Τον Μάιο λοιπόν έβγαλε προσφορά με -50% εξαργύρωση bonus πόντων. Χωρίς καν να καταλάβω πως έγινε έκλεισα εισιτήρια για Ιανουάριο. Να πω εδώ πως ενώ στην αρχή είχα δεσμεύσει Economy, μάλλον καθυστέρησα και όταν πήγα να συνεχίσω τη διαδικασία μού εμφάνιζε μόνο Business. Έκλεισα Business, αλλά μετά από πολλή ώρα που ξαναμπήκα, υπήρχαν διαθέσιμες Economy. Το αναφέρω σε περίπτωση που συμβεί το ίδιο σε κάποιον και δεν έχει ή δε θέλει να χαλάσει τόσους bonus πόντους για Business…ξαναπροσπαθήστε. Για 3 άτομα πλήρωσα 200 ευρώ φόρους και η χαρά μου δεν περιγραφόταν!!! :xalara::clap::xalara::clap:

Το επόμενο βήμα ήταν να κλείσω ξενοδοχείο. Ύστερα από πολλή σκέψη και έρευνα έκλεισα στην μαρίνα Ντουμπάι στο The First Collection Dubai Marina περίπου 5 μήνες πριν. 5 διανυκτερεύσεις κάτι λιγότερο από 800 ευρώ με πρωινό. Το μεγάλο πλεονέκτημα του να μένεις στην μαρίνα είναι πως είναι ένα φανταστικό μέρος με μεγάλη περατζάδα και πολύ κοντά είναι και η παραλία JBR η οποία επίσης είναι ένα υπέροχο μέρος με πολλές επιλογές για φαγητό μέρα, νύχτα. Σε λιγότερο από 10 λεπτά βρισκόμασταν από το ξενοδοχείο στη μαρίνα, κάτι το οποίο μάς βόλεψε αφάνταστα όπως θα διαβάσετε και στην πορεία. Το καλύτερο όμως ήταν πως το δωμάτιό μας είχε μπαλκόνι με υπέροχη θέα. Εννοείται πως όσο κουρασμένοι και να ήμασταν κάθε βράδυ αράζαμε στο μπαλκόνι και απολαμβάναμε. Φαντασιτκά! Το μειονέκτημα είναι πως η μαρίνα βρίσκεται στο άλλο άκρο από το αεροδρόμιο και την παλιά πόλη…γύρω στη 45-60’.

Όσο για το πρόγραμμα που θα ακολουθούσαμε…στην αρχή ομολογώ πως πελάγωσα! Οι αποστάσεις είναι τεράστιες…δεν περπατιούνται και τα αξιοθέατα δεν βρίσκονται κοντά το ένα με το άλλο. Μετρό υπάρχει αλλά δεν εξυπηρετεί όλες τις περιοχές. Επίσης, έχει τόσες επιλογές που δεν ήξερα τι να συμπεριλάβω στο πρόγραμμα και τι όχι. Έπρεπε να μείνουμε κανα χρόνο για να πάμε σε όλα αυτά!!! Κοινώς στο Ντουμπάι χρόνο και χρήμα να ‘χεις και νομίζω δε βαριέσαι ποτέ! Άνοιξα χάρτη google, καρφίτσωσα ό,τι ήθελα να δούμε και μετά με βάση τις αποστάσεις και τα ενδιαφέροντά μας άρχισα να αφαιρώ και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το πρόγραμμά μας. Εννοείται πως η βοήθεια των συμφορουμιτών ήταν παραπάνω από πολύτιμη και τους ευχαριστώ όλους πραγματικά!

Για τις συναλλαγές μας θα χρησιμοποιούσαμε τη Revolut. Είχαμε μετατρέψει ευρώ σε AED μέσω της εφαρμογής για να είμαστε έτοιμοι, παραγγείλαμε και τη φυσική κάρτα η οποία μάς ήρθε κάποιες μέρες πριν την αναμενόμενη που έγραφε στο app. Είχαμε διαβάσει πως δέχονται παντού κάρτες, αλλά κάναμε ανάληψη ένα πολύ μικρό ποσό επειδή θέλαμε να μετακινηθούμε με την παραδοσιακή βαρκούλα abra όπου δέχονται μόνο μετρητά. Μόνο στο παζάρι με τα μπαχαρικά μάς ρώτησαν αν έχουμε μετρητά να πληρώσουμε γιατί το προτιμούσαν… τούς δώσαμε όλα τα υπόλοιπα μετρητά που είχαμε και το υπόλοιπο το πληρώσαμε με κάρτα. Και μετρητά όμως να μην είχαμε δε θα υπήρχε πρόβλημα. Την ανάληψη την κάναμε όπως είπα με Revolut από atm της τράπεζας NBD Emirates χωρίς προμήθεια όπως είχε αναφέρει ένας καλός συμφορουμίτης.

Όλα τα εισιτήρια και τις εκδρομές τα είχα κλείσει από Ελλάδα, όπως επίσης και την ταξιδιωτική ασφάλεια από την mondial η οποία ευτυχώς ήταν αχρείαστη.

Ευτυχώς είχε αναφερθεί στο φόρουμ πως οι πρίζες εκεί είναι τύπου Ηνωμένου Βασιλείου, οπότε πήραμε μαζί μας έναν αντάπτορα. Το ξενοδοχείο μας, όμως, είχε και USB για να φορτίσεις.

Όσο για το Ίντερνετ… δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ! Τα κινητά μας δεν υποστηρίζουν e-sim και η αλήθεια είναι πως τα είχα αφήσει όλα στον αέρα. Το μόνο πράγμα που δεν είχα οργανώσει… είχα επαναπαυθεί βέβαια και στην πληροφορία που είχε δώσει ένας συμφορουμίτης πως βρίσκεις παντού Ίντερνετ και πως κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο δίνουν μια 24ωρη κάρτα sim 1GB στον καθένα… οπότε σίγουρα για 2 μέρες θα ήμασταν καλυμμένοι. Παρόλ’ αυτά είχαμε σκοπό ν’αγοράσουμε sim card, αλλά όχι από το αεροδρόμιο με το σκεπτικό πως στην πόλη θα βρούμε πιο φθηνά… δεν ξέρω καν αν ισχύει αυτό! Μην ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή! Είχαμε κατεβάσει την εφαρμογή maps.me που έχει offline navigation καθώς και offline google maps για την πρώτη μετακίνηση…δηλαδή από το μετρό ως το ξενοδοχείο…και όλα πήγαν μια χαρά. Σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου εννοείται πως είχαμε Ίντερνετ… την επόμενη μέρα ρωτήσαμε σε 2 μαγαζιά για sim και δεν είχαν. Εκείνη τη μέρα την περάσαμε όλη στο Dubai Mall το οποίο διαθέτει Ίντερνετ…είχαν, λοιπόν, ήδη περάσει 2 από τις 6 μέρες στο Ντουμπάι… για τις άλλες 2 μέρες που πραγματικά χρειαζόμασταν Ίντερνετ χρησιμοποιήσαμε τις κάρτες που μάς έδωσαν στο αεροδρόμιο και για τις 2 τελευταίες είχαμε διαθέσιμο Ίντερνετ στα μέρη που επισκεφθήκαμε και φυσικά τους offline χάρτες. Τελικά, έτσι βολευτήκαμε.

Κάτι που με είχε αγχώσει ιδιαίτερα ήταν το θέμα των φαρμάκων. Είχα διαβάσει πως είναι πολύ αυστηροί και κάποια φάρμακα πως απαγορεύονται. Εγώ στην χειραποσκευή είχα ενέσιμο φάρμακο και στον έλεγχο στο Ντουμπάι τους το είπα. Το μόνο που μου είπαν ήταν ν΄ανοίξω το τσαντάκι που το είχα. Εννοείται πως ήταν στην συσκευασία του κλειστό. Δε μου ζήτησαν καν τη γνωμάτευση. Στην παραδοτέα βαλίτσα είχα Depon, Voltaren, Ronal, Strepsils και βιταμίνες, αλλά από τη στιγμή που την παραλάβαμε δε μας πέρασαν από έλεγχο. Όλα καλά τελικά.

Και ξημέρωσε η μέρα που τόοοοσο περιμέναμε! :clap::xalara:

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026

Η πτήση μας ήταν στις 10:10 και όλα κύλησαν ομαλά. Μας έδωσαν και σοκολατάκι με βρώσιμο χρυσό…έτσι για να μπαίνουμε στο κλίμα! Φτάσαμε στις 17:00 τοπική ώρα (2 ώρες μπροστά). Καθόμασταν δεξιά και κατά την προσγείωση είδαμε το World Islands, Palm Island, Burj al Arab τα οποία ήταν πολύ εντυπωσιακά, αλλά είχαμε τον ήλιο κόντρα και οι φωτογραφίες δεν έχουν βγει καλές…με γυμνό μάτι ήταν το κάτι άλλο!

Περάσαμε τον έλεγχο διαβατηρίων, πήραμε τη σφραγίδα μας και τις κάρτες sim μας. Στα παιδιά δε δίνουν.

Στη συνέχεια, βγάλαμε Nol Card… την κάρτα για τα ΜΜΜ. Μια μικρή παρένθεση εδώ… Έχετε υπόψιν πως υπάρχει άλλο μηχάνημα για να βγάλεις εισιτήρια και άλλο για τις κάρτες. Το γαλάζιο είναι για τις κάρτες.

3.jpg


Όταν αγοράσεις την Silver Nol Card στο ποσό που θα δώσεις συμπεριλαμβάνονται και διαδρομές. Χτυπάς την κάρτα και όταν μπαίνεις στο μετρό και όταν βγαίνεις και ανάλογα τη διαδρομή σε χρεώνει: 7,5ΑED, 5AED ή 3AED. Αν κατάλαβα καλά όμως στην κάρτα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 7,5AED ανεξάρτητα αν η διαδρομή που θα κάνεις είναι μικρή και κοστίζει 3AED. Εμείς κάποια στιγμή είχαμε 6AED στις κάρτες μας και ενώ η διαδρομή μας θα κόστιζε 3AED δε μας άνοιγε η μπάρα στον σταθμό επιβίβασης και έλεγε πως δεν έχουμε επαρκές υπόλοιπο. Όταν πήγαμε να τις γεμίσουμε το μικρότερο ποσό που μπορούσαμε να βάλουμε ήταν 20AED. Δε γνωρίζω αν μπορούν σε γκισέ να σου βάλουν μικρότερο ποσό. Γιατί αν έχεις 6AED και θες να πας αεροδρόμιο για να φύγεις μια και καλή, τι πρέπει να βάλεις επιπλέον 20AED ενώ χρειάζεσαι μόνο 1,5AED; Δεν ξέρω να σας απαντήσω σε αυτό, εμάς μάς περίσσεψαν 3AED στον καθένα. Επίσης ο καθένας απ’ότι κατάλαβα θα πρέπει να έχει τη δική του κάρτα…μάς έτυχε έλεγχος 2 φορές μέσα στο συρμό. Να προσθέσω πως το πρώτο βαγόνι είναι Gold class και το τελευταίο το ροζ είναι μόνο για γυναίκες και παιδιά. Είναι εμφανές ακόμα και στην πλατφόρμα σε ποιο σημείο πρέπει να σταθείς για να μπεις στο σωστό βαγόνι. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις λάθος…μόνο αν βιάζεσαι όπως εμείς μια φορά που τρέχαμε να προλάβουμε και μπήκαμε στο πιο κοντινό στις κυλιόμενες…όταν μπήκαμε μέσα είδαμε πως είχαμε μπει στο ροζ βαγόνι, μάς έκανε νόημα και μια χαμογελαστή κυρία και στην ουσία προχωρήσαμε λίγο στο διάδρομο και βρεθήκαμε στο σωστό. Δεν είναι σε διαφορετικά βαγόνια για να πρέπει να κατέβεις στον επόμενο σταθμό.

5.jpg


Τα δρομολόγια είναι πολύ συχνά και περιττό να πω πόσο καθαροί είναι οι σταθμοί και οι συρμοί.

6.jpg


Απαγορεύεται η τσίχλα... απ'όσο διάβασα στο Ίντερνετ για λόγους καθαριότητας καθώς κολλάει εύκολα.
4.jpg


Όμως, το χρησιμοποιεί πολύς κόσμος και σχεδόν πάντα βρίσκαμε θέση να καθίσουμε μετά από πάρα πολλή ώρα. Κάτι που μού έκανε εντύπωση ήταν πως κάποιες φορές ενώ άντρες καθόντουσαν παραχωρούσαν τη θέση τους σε γυναίκες…όχι λόγω ηλικίας… και αυτοί μπορεί να κατέβαιναν μετά από αρκετή ώρα. Gentlemen! Κλείνει η παρένθεση.

Πήραμε, λοιπόν, το μετρό το οποίο σε όλη τη διαδρομή από το αεροδρόμιο ως τον σταθμό DMCC που εξυπηρετεί τη μαρίνα είναι υπέργειο και η πρώτη επαφή με το Ντουμπάι είναι εντυπωσιακή… ειδικά βράδυ. Είδαμε το Burj Khalifa, το μουσείο του Μέλλοντος το οποίο ήταν τόσο κοντά που νόμιζες πως θα το πιάσεις και από την άλλη πλευρά το Burj al Arab… και το Frame φαίνεται από το μετρό, αλλά μάλλον είχαν μπει ανάμεσά μας άλλοι επιβάτες και δεν το είδαμε τότε. Είχαμε εντυπωσιαστεί που τα βλέπαμε όλα αυτά επιτέλους από κοντά! Μετά από 50’ περίπου φτάσαμε στη στάση μας… και όπως ανέφερα και παραπάνω με τη βοήθεια των offline χαρτών φτάσαμε πολύ εύκολα στο ξενοδοχείο. Η διαδρομή πολύ εντυπωσιακή με τους φωταγωγημένους ουρανοξύστες.

Το ξενοδοχείο μας, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Marriott, ήταν καταπληκτικό. Το δωμάτιο μας ήταν στον 15ο όροφο και όπως προείπα είχε πολύ ωραία θέα…ιδιαίτερα από το μπαλκονάκι μας!

75.jpg


Ίσα-ίσα αφήσαμε τα πράγματά μας, κάναμε μπάνιο, ετοιμαστήκαμε και ξεκινήσαμε για την βόλτα μας… το πρόγραμμα περιελάμβανε μαρίνα Ντουμπάι… εντυπωσιαστήκαμε… οι φωτογραφίες είναι από κινητό και είναι άθλιες… αν είχα επαγγελματική φωτογραφική μηχανή ακόμα εκεί θα ήμουν και θα φωτογράφιζα!

7.jpg


8.jpg


9.jpg


10.jpg


11.jpg


Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την παραλία που έχει πολλές επιλογές για φαγητό…

12.jpg



20260107_215933.jpg


20260107_220859.jpg



20260107_221826.jpg


20260107_222339.jpg


20260107_212347.jpg


πετύχαμε και drone show…
20260107_220844.jpg


20260107_220534.jpg



Ήδη το Ντουμπάι μάς είχε κερδίσει… όνειρο!
 

Attachments

  • 432,3 KB Προβολές: 0
  • 421,8 KB Προβολές: 0

demie

Member
Μηνύματα
430
Likes
947
2η μέρα: Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026

Μετά το πολύ ωραίο πρωινό μας, πήραμε το shuttle bus του ξενοδοχείου στις 9:00 (το επόμενο ήταν στις 11) για να μάς πάει ως τη στάση του μετρό DMCC. Πήραμε την κόκκινη γραμμή που περνάει από εκεί και μετά από κανα 40λεπτο κατεβήκαμε στη στάση Emirates Towers για να επισκεφτούμε το Μουσείο του Μέλλοντος.

Το μετρό συνδέεται με το μουσείο...
13.jpg


Eίδαμε το lobby...
14.jpg


16.jpg


Bγήκαμε έξω....
17.jpg


Είδαμε robot barman…
15.jpg


Kαθώς βολτάραμε είδαμε και ένα robot να περπατάει. Καταπληκτικό κτίριο!

Ξαναπήραμε το μετρό και γυρίσαμε 2 στάσεις πίσω Burj Khalifa/ Dubai mall. Από το μετρό βρίσκεσαι κατευθείαν μέσα στο Mall… ύστερα από 15 περίπου λεπτά περπάτημα. Αν θυμάμαι καλά μετρήσαμε 7 κυλιόμενους διαδρόμους.
18.jpg


19.jpg


Είχα κλείσει Combo εισιτήρια για Aquarium και Burj Khalifa εδώ Επιλέγεις μόνο την ώρα για ν’ανέβεις στο Burj Khalifa… στο ενυδρείο μπορείς να πας όποτε θες. Το mall είναι τεράστιο. Έχει πινακίδες για να κατατοπίζεσαι. Καθώς βολτάρεις βλέπεις ένα αρκετά μεγάλο μέρος του ενυδρείου. Τα εισιτήρια τα είχα σε ψηφιακή μορφή και στο ταμείο του Aquarium μού τα έδωσαν τυπωμένα και μού τόνισαν να μην τα χάσω και να είμαστε μισή ώρα νωρίτερα στην ουρά για το Burj Khalifa. Το ενυδρείο δε θα πω πως με ενθουσίασε. Στο παιδί άρεσε βέβαια… αλλά όπως προείπα και μόνο απέξω να το δείτε μια χαρά θα δείτε τα σαλάχια και τους καρχαρίες.

20.jpg



21.jpg


22.jpg


23.jpg


Εκτός από το ενυδρείο έχεις πρόσβαση και στο underwater zoo το οποίο βρίσκεται στον 2ο όροφο του mall αλλά δεν μπορείς να ξεκινήσεις από εκεί. Για να πάμε από το ενυδρείο στο underwater zoo έπρεπε να βγούμε από το ενυδρείο και ν’ ακολουθήσουμε κάτι αυτοκόλλητα πατούσες πιγκουίνου. Στο underwater zoo είδαμε ψάρια, κοράλια, ένα φίδι, πιγκουίνους, μέδουσες, 2 ταλαίπωρους κροκόδειλους και διάφορα άλλα…

24.jpg


25.jpg


26.jpg


27.jpg


Για να είμαι ειλικρινής πίστευα πως θα τα είχαν πιο φροντισμένα ώστε να μοιάζουν κάπως σαν το φυσικό τους περιβάλλον. Όλοι οι χώροι ήταν πολύ περιορισμένοι…πολύ έντονα φώτα… και γενικά το περίμενα πολύ καλύτερο. Αν δεν έχετε παιδιά μαζί σας δε θα το πρότεινα.

Σειρά είχε το Arte Museum. Ένα μουσείο που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά είναι ωραίο…

Στην αίθουσα με τα λουλούδια μύριζε υπέροχα όλη η αίθουσα...
28.jpg


Εδώ η αγριεμένη θάλασσα… που με τον ήχο της σε “παρέσερνε” μακριά…
29.jpg


Η τελευταία αίθουσα ήταν υπέροχη…
30.jpg


μου άρεσαν πολύ τα βίντεο που έδειχναν πώς το Μουσείο Orsay στο Παρίσι από σιδηροδρομικός σταθμός μετατράπηκε σε μουσείο και πώς το Ντουμπάι από έρημος πήρε τη σημερινή του μορφή...
31.jpg


32.jpg


33.jpg


34.jpg


Στη συνέχεια κάναμε μια βολτούλα στο Mall. Καταρράκτης...
35.jpg


Συνέχεια είχε εξωτερική βόλτα…
Burj Khalifa… όσα και να έχεις ακούσει, όταν τον βλέπεις από κοντά δε γίνεται να μην εντυπωσιαστείς!

Ο σχεδιασμός του Burj Khalifa είναι εμπνευσμένος από το λουλούδι της ερήμου, το Hymenocallis (desert lily).
36.jpg


37.jpg



20260108_134829.jpg


Συνέχεια είχε το γλυπτό Wings of Mexico το οποίο δε βρίσκεται πολύ μακριά. Ωραίο γλυπτό και το Burj Khalifa από πίσω εντυπωσιακό…
39.jpg


Είχε μικρή ουρά όταν πήγαμε, αλλά ο καθένας καθόταν τουλάχιστον 5’ για να βγάλει φωτογραφίες! Η μπροστινή μας μάλιστα είχε και επαγγελματική φωτογράφιση… φορούσε και μια τούλινη τουαλέτα έτοιμη για Instagram…

Αρχίσαμε να πεινάμε οπότε πήραμε τον δρόμο πάλι προς το Dubai mall.
Εξωτερικός χώρος στο Burj Khalifa…
40.jpg


Το Dubai mall έχει πολλές επιλογές για φαγητό.

Σειρά είχε το Burj khalifa, του οποίου η είσοδος είναι μέσα στο Dubai mall (έχει πινακίδες). Είχα κλείσει εισιτήρια για τις 17:00 και στις 16:15 μπήκαμε στην ουρά. Επειδή είχαμε μπει νωρίτερα στο Aquarium και είχα έντυπα εισιτήρια, προσπεράσαμε πολλά άτομα.

Εδώ περιμένοντας το ασανσερ και ενημερώνοντάς μας πως στον 124ο όροφο δηλαδή στα 452 μέτρα φτάνεις σε 60’’...
41.jpg


Με όλες τις αναμονές, πάνω φτάσαμε μετά από μισή ώρα. Το ηλιοβασίλεμα ήταν στις 17:45 και εμείς ήμασταν μια ώρα νωρίτερα. Θέλαμε να δούμε τη θέα πρωί, ηλιοβασίλεμα, βράδυ… αυτό βέβαια σήμαινε πως έπρεπε να καθίσουμε εκεί πάνω πολλή ώρα! Έχει ένα μέρος εξωτερικό…με ψηλά βέβαια τζάμια… αλλά επειδή είχε αρκετό κρύο εκεί ψηλά, την περισσότερη ώρα την περάσαμε μέσα. Είδαμε το Frame από πολύυυυ μακριά, το World Island, τον φοίνικα και εκεί κοντά του το Burj al Arab…

42.jpg


43.jpg


44.jpg


Να, αυτοί εδώ οι ουρανοξύστες μού άρεσαν με την πισίνα στη μέση...
45.jpg


46.jpg


Πάλι το ηλιοβασίλεμα κόντρα στον νησί του φοίνικα, όπως και την προηγούμενη μέρα στην προσγείωση.
20260108_174346.jpg


48.jpg


49.jpg


50.jpg


Στις 18:00 ξεκίνησαν και τα συντριβάνια, τα οποία ήταν πολύ εντυπωσιακά από ψηλά. Ήταν η ώρα να κατέβουμε, αλλά η αναμονή για το ασανσέρ ήταν απελπιστική… δεν ξέρω και γω πόση ώρα περιμέναμε. Ήμασταν πάρα πολύ κουρασμένοι, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να φύγουμε και να μη δούμε φωταγωγημένο τον Burj Khalifa ούτε φυσικά τα συντριβάνια. Κάθε μισή ώρα έχει σόου με συντριβάνια και διαρκεί πολύ λίγο.

51.jpg


52.jpg


53.jpg


Τα συντριβάνια “χορεύουν” ανατολίτικο χορό.
54.jpg


Ήρθε η ώρα να φύγουμε και ήμουν τόσο κουρασμένη που το 15λεπτο περπάτημα για να φτάσουμε στο μετρό μού φαινόταν ατελείωτο. Δε βρήκαμε αμέσως θέσεις στο μετρό να καθίσουμε… είχαμε και μισή ώρα διαδρομή και μετά από τη στάση άλλο ένα τέταρτο περπάτημα και γενικά ανυπομονούσα ν’ αράξω στο μπαλκονάκι και να ξεκουράσω τα ποδαράκια μου… έλα ντε όμως που με το που φτάσαμε στο σταθμό DMCC… πεινούσαν!!! Ρε παιδιά, λέω τώρα ήμασταν στο Dubai mall που είχε τόσες επιλογές, τώρα το λέτε πως πεινάτε; Η απάντηση ήταν πως από τότε είχαν περάσει 45’! Ταξί έπρεπε να πάρουμε από το Burj Khalifa και να τελειώνουμε. Τέλος πάντων, ευτυχώς που η βόλτα στη μαρίνα και στην παραλία είναι πάντα τόσο απολαυστική που ξεχνάς και κούραση και τα πάντα. Εννοείται πως καταλήξαμε εκεί για φαγητό και στη συνέχεια ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το παιδί έβγαλε φουσκάλες στις πατούσες!!
 

Attachments

  • 436,2 KB Προβολές: 0
  • 93,7 KB Προβολές: 0

YiannisTS

Member
Μηνύματα
228
Likes
1.411
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
οι φωτογραφίες είναι από κινητό και είναι άθλιες
Μια χαρά είναι οι φωτογραφίες, κι ας είναι από κινητό. Don't worry!
Ταινία επιστημονικής φαντασίας μου φέρνουν στο νου.
 

demie

Member
Μηνύματα
430
Likes
947
3η μέρα: Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026

Το πρόγραμμα είχε βόλτα στο Madinat Jumeirah, εκτός από το hop on hop off με το οποίο δεν ασχοληθήκαμε, δεν εξυπηρετεί καμία συγκοινωνία, οπότε το ταξί ήταν μονόδρομος. Το καλέσαμε μέσω της εφαρμογής Careem. Μόλις βάλαμε τον αριθμό της κάρτας μάς χρέωσε 1AED για να τσεκάρει την εγκυρότητα της κάρτας και μάς το επέστρεψε μετά από λίγο. Επίσης έγραφε κατά προσέγγιση τη χρέωση (περίπου 40 κάτι AED)… δέσμευσε 100AED και στο τέλος της διαδρομής που το ταξίμετρο έγραψε 43AED μάς επέστρεψε τα υπόλοιπα. Το ταξί ήταν ακριβώς απέξω και μόλις το καλέσαμε, το είδαμε να ξεπροβάλλει. Στο app αναγραφόταν η πινακίδα του ταξί και έτσι το βρήκαμε πολύ εύκολα. Γύρω στα 25’ ήταν η απόσταση. Κατά τις 10:00 ήμασταν εκεί και μπορώ να πω πως ήμασταν σχεδόν μόνοι μας. Πρόκειται για ένα μοντέρνο συγκρότημα (ξενοδοχεία, εστιατόρια, αγορές), αλλά σχεδιασμένο έτσι ώστε να δίνει την αίσθηση της παλιάς Αραβίας.

Εδώ η αγορά…
55.jpg


56.jpg


Καθώς κάναμε βόλτα, “πέσαμε” πάνω σε ένα σταντ, μάς σταμάτησε μια κοπελιά και μάς έδειξε προσπέκτους με διαμερίσματα ν’αγοράσουμε! Έλα Θεέ και Κύριε!

Στο Madinat Jumeirah εκτός από τα μαγαζάκια, υπάρχει και ένας υπέροχος εξωτερικός χώρος. Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι είναι τα ξενοδοχεία στα οποία δεν έχεις πρόσβαση και έτσι ο χώρος για να κάνεις βόλτα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος.
57.jpg


59.jpg


61.jpg


Φαίνεται πολύ ωραία το Burj al Arab...
60.jpg


62.jpg


63.jpg


Αριστερά, οι ανεμόπυργοι, φυσικό air condition, χαρακτηριστικοί της παλιάς αρχιτεκτονικής του Κόλπου…
58.jpg


Με πολύ χαζολόγημα καθίσαμε κανα 2ωρο. Είχε αναφερθεί στο φόρουμ πως είναι ωραία απόγευμα-βράδυ για ποτό που είναι όμορφα φωταγωγημένο. Θα συμφωνήσω… πιστεύω πως θα είναι πιο ατμοσφαιρικό… εμάς δε μάς έβγαινε όμως στο πρόγραμμα μια απογευματινή επίσκεψη, οπότε το αμέσως καλύτερο πλάνο ήταν να το βάλω εκείνο το πρωί. Είναι πολύ χαλαρή η βόλτα εκεί και το χρειαζόμασταν γιατί το μεσημέρι είχα κλείσει…σαφάρι!

Πήραμε ταξί έξω από το Madinat. Ξεκούραστα και ωραία φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας…

Σαφάρι κλείσαμε από το πρακτορείο Ocean air που πρότεινε ο @nickostraveller … αναφέρεται σε όλα τα post με πολύ ενθουσιασμό και με έπεισε! Όποια εκδρομή και να επιλέγαμε, ο άντρας μου λόγω ιλίγγων δε θ’ακολουθούσε… επιλέξαμε με το παιδί το σαφάρι με το jeep... αυτό

Την προηγούμενη μέρα μού έστειλαν μήνυμα στο WhatsApp για επιβεβαίωση και μετά από λίγο μού έστειλε στο WhatsApp ο οδηγός τον αριθμό της πινακίδας και με ενημέρωσε πως θα έρθει 14:00-14:15 και εκείνη την ώρα να έχω καλό Ίντερνετ για να επικοινωνήσουμε αν χρειαστεί. Το σαφάρι το είχα κλείσει για τις 14:30, οπότε μην είστε τσίμα τσίμα. Τελικά ήρθε στις 14:15.

Πριν ξεκινήσουμε για το σαφάρι έβαλα και την sim card που μού είχαν δώσει στο αεροδρόμιο.
Μετά από 50 περίπου λεπτά φτάσαμε σ’ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για να… πουλήσουν ό,τι περισσότερο μπορούσαν! Είχε πάγκους με μαντίλια, souvenirs, φαγητό και σού δινόταν η ευκαιρία να κάνεις “γουρούνα”. Για μισή ώρα η γουρούνα ενός ατόμου κόστιζε 180AED ενώ 2 ατόμων 250AED. Δε δοκιμάσαμε γιατί ήταν πανάκριβο και κυρίως γιατί η άμμος ήταν τόσο πατικωμένη που έμοιαζε πιο πολύ με πίστα καρτ. Εσείς όμως μην επηρεάζεστε από μένα… όταν πάτε αποφασίζετε επί τόπου…

64.jpg


Στο jeep μαζί με μας ήταν και μια τετραμελής οικογένεια. Εκείνοι αποφάσισαν να κάνουν τις γουρούνες και έτσι έπρεπε να περιμένουμε μισή ώρα… χαζεύαμε την “πίστα” και δροσιστήκαμε με τα αναψυκτικά που μάς προσέφεραν.

Στη συνέχεια μπήκαμε στο jeep και ξεκίνησε η περιπέτεια! Στη διαπασών αραβική μουσική και… πάνω-κάτω ζιγκ ζαγκ από δω, ζιγκ ζαγκ από κει! Υπέροχα! Σε κάποια φάση πήρε και μια απότομη στροφή και η άμμος κάλυψε το πλαϊνό παράθυρο… Υποθέτω πως επειδή στο jeep ήταν 3 παιδιά και η άλλη κυρία τού έλεγε πως φοβάται και να μην τρέχει δε μάς έκανε όλα του τα κόλπα! Τελικά φτάσαμε σε ένα υπέροχο τοπίο! Στη μέση της ερήμου, όπου η άμμος είχε ένα φανταστικό πορτοκαλί χρώμα! Ναιιιι βρισκόμασταν στην έρημο!!! Η στάση μας κράτησε κανα τέταρτο και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε sandboard… όσοι επέλεξαν να κάνουν όρθιοι έφαγαν επικές τούμπες! Πολύ ωραία αίσθηση να γλιστράς σε αμμόλοφο… φάγαμε βέβαια αρκετή άμμο… φορέστε γυαλιά ηλίου να προστατέψετε τα μάτια σας. Η κατάβαση με τη σανίδα μια χαρά ήταν… η ανάβαση όμως;;; Και αυτή μια χαρά πήγε… βούλιαζε όλο το πόδι και από την πολλή άμμο που μπήκε στα παπούτσια μου κόντεψα ν’αλλάξω νούμερο! Πέρα από την πλάκα πώς αλλιώς θα καταλαβαίναμε την αίσθηση της ερήμου;;; Μάς έβγαλε κάτι πολύ όμορφες φωτογραφίες ο οδηγός μας… Τέλεια όλα!

65.jpg


66.jpg


Εδώ τα οχήματά μας...
67.jpg


Η ανάβαση...
68.jpg


69.jpg


Εκει πέρα φυσούσε και είχε λίγη ψύχρα, χρειάστηκα το φούτερ. Στη συνέχεια ξαναεπιβιβαστήκαμε στο jeep και ξαναξεκίνησε το νταχτιρντίρι! Σε κάποια φάση ήταν σχεδόν κάθετη η κλίση… με φρένο την κατέβηκε σιγά σιγά και όλα καλά!

Βγήκαμε εν τέλει από την έρημο και συνεχίσαμε για το camp… φανταζόμουν πως θα ήταν κοντά, αλλά οδικώς ήταν 45 λεπτά γιατί βρίσκεται στην άλλη άκρη της ερήμου όπως μάς εξήγησε ο οδηγός. Το ηλιοβασίλεμα το είδαμε από το jeep. Όταν φτάσαμε, ο ουρανός είχε υπέροχα χρώματα. Στην αρχή μάς πήγε ο οδηγός στις καμήλες… το τοπίο υπέροχο… αλλά τις καημένες τις καμήλες τις λυπήθηκε η ψυχή μου… τις είχαν φιμώσει, τις είχαν δέσει μεταξύ τους και τις είχαν σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε, στην κυριολεξία, αφού η βόλτα που έκαναν ήταν ο γύρος ενός αμμόλοφου δηλαδή περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια είχαμε τη δυνατότητα να ταΐσουμε καμηλάκια. Τα παιδιά τρελάθηκαν!

70.jpg


71.jpg


72.jpg


73.jpg


Στον χώρο αυτό, είχε επίσης κάτι ταλαίπωρα άλογα που υποτίθεται πως έκαναν σόου κάποια στιγμή… αλλά στην ουσία τα έκαναν να τρέξουν γύρω γύρω σε μια αρένα… κανένα νόημα. Τατού χένα μπορούσες να κάνεις, να φωτογραφηθείς με το γεράκι στο χέρι σου, να πιεις τσάι, να δεις τ’άστρα, να κάνεις ναργιλέ… Το όλο σκηνικό φουλ τουριστικό… μέχρι που άνοιξε ο μπουφές… Ο ΜΠΟΥΦΕΣ!!! Τι ωραίο φαγητό ήταν αυτό;;; Πόσο δίκιο έχει ο @nickostraveller που το προτείνει! Πολύ μεγάλη ποικιλία και όλα πεντανόστιμα! Έφαγα ρύζι σε ό,τι γεύση υπάρχει και δεν υπάρχει! Έψηναν εκείνη την ώρα και κρέατα. Η βραδιά έκλεισε με ένα σόου με φωτιές, αρκετά εντυπωσιακό μιας και σε κάποια φάση έριξαν εύφλεκτο υγρό στην άμμο και σχηματίστηκε ένας φλεγόμενος κύκλος.

Συνοψίζοντας: Από όλη την ημέρα κρατάω όοοολη την εμπειρία με το jeep στους αμμόλοφους, τον μπουφέ και παρόλο που το camp ήταν πολύ τουριστικό, την όλη αίσθηση του να βρίσκεσαι σε έρημο λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα και νύχτα! Θα ξαναέκανα αυτή την εκδρομή ξανά και ξανά! Ευχαριστώ @nickostraveller για την σύσταση!

Ήθελα να αναφέρω εδώ πως προφανώς ό,τι εντυπώσεις έχουμε για ένα μέρος εξαρτάται και από τις εμπειρίες μας. Εγώ, άλλη μια φορά έχω έρθει σε επαφή με έρημο, τη Σαχάρα στην Αίγυπτο. Εκεί όμως ήταν εντελώς διαφορετικά. Η όλη εμπειρία έγινε πρωί, περιελάμβανε καμήλες και το έδαφος ήταν αρκετά πετρώδες γιατί δεν είχαμε μπει βαθιά στην έρημο. Και αυτή φανταστική εμπειρία!

Ενώ η εκδρομή έλεγε πως θα κρατήσει 6-7 ώρες, τελικά από τη στιγμή που μάς πήρε από το ξενοδοχείο, μέχρι τη στιγμή που μάς άφησε πέρασαν 8 ώρες. Η επιστροφή κράτησε γύρω στη μία ώρα και έτσι φτάσαμε στο ξενοδοχείο 22:15… τόσο κουρασμένοι που κοιμηθήκαμε αμέσως! Όσο εμείς κάναμε σαφάρι, ο άντρας μου την έβγαλε στην παραλία JBR. Έκανε μπάνιο και είπε πως ήταν κρύα η θάλασσα. Ενώ κολυμπούσε μέτρησε γύρω στους 40 ουρανοξύστες και 10 να φτιάχνονται! Επέστρεψε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και μετά ξανά στην παραλία προς αναζήτηση τροφής.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.386
Μηνύματα
946.800
Μέλη
40.023
Νεότερο μέλος
Hollandaria

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom