Ιταλία Βενετία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Θα το τσεκαρω το απόγευμα τώρα ειμαι με το κινητό, μαγαζί με ωραία κρέατα σχάρας όπως το Al timon?
 

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Σκοτώνοντας την ώρα μου περιμένοντας την πτήση για Αθήνα ας γράψω κι εγώ τι συναντήσαμε στο θέμα φαγητό στην Βενετία.
Κατά αρχάς να πω ότι Al Timon, paradiso perduto κ Cantina do Mori ήταν κλειστά λόγω προετοιμασίας για το καρναβάλι.

Φάγαμε πολύ καλά στο Ai Promessi Sposi στην περιοχή Cannaregio. Pasta με μελάνι σουπιάς κ φιλέτο μοσχαριού. Νορμάλ τιμές.


Καλό μαγαζάκι επισης, αλλά λιγότερο "ιταλικό", το San Stae Muro. Δεν τρελαθηκαμε πάντως.

Και το τελευταίο βράδυ πήγαμε στο Pizzeria Trattoria Casa Mia. Πιο οικονομικό αλλά τίμιο.

Μείναμε ικανοποιημένοι από το φαγητό μας σε γενικές γραμμές. Μέσα στην μέρα τρώγαμε φοβερές λιχουδιές στο "κάτι σαν φούρνος" rizzo στο Cannaregio!


Πολύ ωραίο μαγαζάκι για κρασάκια είναι το Vino Vero!


Αυτά!
 

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Σταθήκαμε πολύ τυχεροί τελικά! 4 μέρες με φοβερό καιρό κ σχεδόν αποκλειστικά ήλιο, κάποιες φωτογραφίες από μένα για τους Νοσταλγούς της Βενετίας κ όσους βοήθησαν με τις απαντήσεις τους. Η τελευταία μόνο έχει φίλτρο..









 
Μηνύματα
626
Likes
2.873
Επόμενο Ταξίδι
Νότια Κορέα
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Το ταξίδι στην Βενετία Δεκέμβριο μήνα έκλεισε λίγο πολύ τυχαία καθώς 7 μήνες πριν έπεσα πάνω σε μία προσφορά της Volotea για επιστροφή από Βενετία στην Αθήνα με 5€. 5€? Volotea? Τι γίνεται είναι αληθινό?

Γίνεται η απαραίτητη συνομιλία με το έτερο ήμισυ και αποφασίζουμε 10€ είναι, τι είχαμε τι χάσαμε!

Εν τέλη ήταν? Ναι ήταν. Δεν είχαμε καθόλου εμπειρία με την συγκεκριμένη εταιρία και πολύ χαίρομαι που την ανακάλυψα γιατί όπως αποδείχτηκε είναι πολύ καλή αεροπορική και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Αφού λοιπόν έκλεισε η επιστροφή 5€, το να πας Βενετία μου φάνηκε πολύ εύκολο έχοντας εμπειρία από προηγούμενα ταξίδια στην Ιταλία. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν λίγη υπομονή ώστε να βγουν τα αεροπορικά εισιτήρια για Μπολόνια στην χαμηλότερη τιμή και αυτό έγινε με την Ryanair περίπου το καλοκαίρι.

Συνοψίζοντας, το πήγαινε-έλα Βενετία έγινε με 25€ Αθήνα-Μπολόνια, 6€ το Aerobus από το αεροδρόμιο της Μπολόνια στον σιδηροδρομικό σταθμό όπου εκεί η Italotreno θα μας πήγαινε Βενετία με 15€. Συνολικό κόστος? 51€!!!

Το να πας Βενετία τον χειμώνα μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο καθώς όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, είναι κάποιες πόλεις που για να νιώσεις την μαγεία τους πρέπει να πας και συγκεκριμένη εποχή. Για την Βενετία είναι την άνοιξη αλλά δεν θα μετανιώσετε ούτε στιγμή αν πάτε Χριστούγεννα. Ομίχλη, φωτάκια, μουντός καιρός, λιγότεροι τουρίστες – αξία ανεκτίμητη!

Παρότι διάβαζα ότι η πλατεία του Αγίου Μάρκου και τα στενάκια της Βενετίας θα είναι άδεια από τουρίστες κατά τους χειμερινούς μήνες, δεν είδα κάτι τέτοιο. Υπήρχαν φορές που είχε τόσο κόσμο που πήγαινες σημειωτόν στα στενά και δεν μπορούσες να περπατήσεις. Πραγματικά δεν θα ήθελα να φανταστώ πως είναι τα πράγματα κατά τους ανοιξιάτικους μήνες.

Ένα άλλο + του να επισκεφτείς την Βενετία τον Χειμώνα είναι τα πραγματικά πάμφθηνα ξενοδοχεία που μπορείς να βρεις στο κέντρο. Οι επιλογές ήταν αμέτρητες σε ότι και αν έψαχνες (αν το κάνεις μερικούς μήνες πριν). Φυσικά τα ξενοδοχεία είχαν κλειστεί και αυτά με την αγορά του εισιτήριου της Volotea με δωρεάν ακύρωση όποτε η διαμονή σε 3* κοντά στο Rialto για 4 ημέρες κόστισε περίπου 280€.

Όλα τα παραπάνω είναι απλά μερικές πληροφορίες για όσους θέλουν και έχουν όνειρο να επισκεφτούν την Βενετία, την οποία για να είμαι ειλικρινής δεν είχα καμία όρεξη να δω, αλλά με την ευκαιρία που μας δόθηκε είπα, γιατί όχι? Φυσικά μετά το τέλος του ταξιδιού άλλαξα τελείως γνώμη καθώς η Βενετία είναι το κάτι πρωτόγνωρο και το οποίο δεν μπορείς να συναντήσεις αλλού.

Μερικές πληροφορίες, που σίγουρα έχουν ξαναειπωθεί στο forum, αλλά θα τις ξανά αναφέρω μίας και τις συγκέντρωσα είναι οι εξής:

1. To να πας από το κέντρο της Βενετίας στο αεροδρόμιο Marco Polo (και το αντίστροφο) είναι πολύ εύκολο και καθόλου χρονοβόρο. Το μόνο που έχεις να κάνει είναι να πάρεις το vaporetto και να πας Piazzale Roma. Από εκεί παίρνεις το λεωφορείο και σε 15 λεπτά είσαι αεροδρόμιο.

2. Για μία επίσκεψη στα Murano-Burano καλό θα είναι να μην φυσάει διότι δεν πρόκειται να απολαύσεις την βόλτα σου. Την ημέρα που έγινε η δική μας επίσκεψη είχε τόσο αέρα που δεν μπορούσες να περπατήσεις και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την άτακτη φυγή μας!

3. Το φαγητό στην Βενετία μπορεί να είναι πάρα πολύ οικονομικό καθώς τα περισσότερα εστιατόρια έχουν τουριστικές προσφορές (κυρίως πιάτο + σαλάτα + κρασί με 10-15€). Εκτός βέβαια αν πάτε στο εστιατόριο που χρέωσαν τους Ιάπωνες 1000€+ για κάτι ψάρια!!!

4. Αν πάτε για πολλές μέρες αξίζει σίγουρα η κάρτα που έχουν για τα αξιοθέατα (Venezia card) και μπορείς να την δημιουργήσεις εσύ με βάση το δικό σου budget και το τι θες να δεις. Αν πάλι η επίσκεψη είναι για μερικές μέρες συστήνω ανεπιφύλακτα τα μουσεία του Αγίου Μάρκου, το παλάτι του Δόγη και το Θέατρο La Fenice.

5. Αν η επίσκεψη γίνει χειμώνα, μην φοβηθείτε για αυτά θα ακούσετε για πλημμύρες. Εκεί όλα είναι οργανωμένα. Εκτός από τις πλατφόρμες που έχει παντού για να περπατάς (η λεγόμενη πασαρέλα) αν χρειαστεί υπάρχουν δεκάδες μαγαζιά και πλανόδιοι που με 5-10€ έχουν μπότες/σακούλες μίας χρήσης οι οποίες κάνουν μια χαρά την δουλειά τους (ευτυχώς δεν χρειάστηκε την περίοδο που πήγαμε εμείς).

Σε γενικές γραμμές το ταξίδι στην Βενετία είναι εμπειρία ζωής και με λίγη υπομονή μπορεί να δρομολογηθεί πολύ φθηνά και εύκολα. Υπομονή, διάθεση, καλά αδιάβροχα παπούτσια και Bella Venezia on Christmas!

Πλατεία Αγίου Μάρκου τον χειμώνα
DSCN1952.JPG


Φτάνοντας στην Βενετία με vaporetto
DSCN2025.JPG


Σούρουπο στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου
DSCN2073.JPG


Γόνδολες
IMG_20171202_113026.jpg


Bell Tower
IMG_20171202_112917.jpg


Παλάτι του Δόγη
IMG_20171202_113032.jpg


Μέσα από την γέφυρα των στεναγμών
IMG_20171130_135534.jpg


Rialto
IMG_20171130_204933.jpg

IMG_20171202_172205.jpg


Burano
DSCN1996.JPG

IMG_20171202_132212.jpg


Αν έχετε σαν όνειρο το ταξίδι στην Βενετία, ελπίζω να βοήθησω (έστω και λίγο) με την παραπάνω ιστορία να το πραγματοποιήσετε.

Bella Venezia!
 
Last edited:
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπέρα σας είμαι στην οργάνωση του ταξιδιού μου (θέλω την βοήθεια σας)2 ΜΑΐΟΥ ΓΙΑ 5ΗΜΕΡΕΣ στην Βενετία. Το εχω κλείσει αεροπορικος κ διαμονή στην Βενετία. Θέλω να μου πείτε ποια μουσεία κ εκκλησίες αξίζει να επισκεφθω τα κυριότερα..
Τι άλλο προτείνετε εσεις από την εμπειρία σας?

Ευχαριστώ προκαταβολικά
 
Μηνύματα
3
Likes
0
Σε ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά. Θα ήθελα αν κάποιος έχει την εμπειρία να μου πει κ κάποια tips που θα βοηθουσαν.
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
5.366
ποια μουσεία κ εκκλησίες αξίζει να επισκεφθω τα κυριότερα..
Λοιπόν τα σούπερ κλασσικά αξιοθέατα ο Άγιος Μάρκος και το παλάτι των Δόγηδων είναι κατά την γνώμη μου εξαιρετικά.
Σε κοντινή απόσταση από αυτά μου άρεσε επίσης πολύ ο άγιος Ζαχαρίας.
Πόλύ αξιόλογη εκκλησία και σε πολύ ωραίο σημείο ο άγιος Γεώργιος των Ελλήνων.
Στο dorsoduro η santa Maria della salute και πολύ κοντά η πινακοθήκη της Accademia.
Τα λιοντάρια του Πειραιά και της Δήλου? έξω από το ναύσταθμο.


κ κάποια tips που θα βοηθουσαν.
Έχεις ξαναπάει Ιταλία? Ρωτάω για να μην επαναλάβω κάποια τυχόν ήδη γνωστά.
 
Μηνύματα
3
Likes
0
Λοιπόν τα σούπερ κλασσικά αξιοθέατα ο Άγιος Μάρκος και το παλάτι των Δόγηδων είναι κατά την γνώμη μου εξαιρετικά.
Σε κοντινή απόσταση από αυτά μου άρεσε επίσης πολύ ο άγιος Ζαχαρίας.
Πόλύ αξιόλογη εκκλησία και σε πολύ ωραίο σημείο ο άγιος Γεώργιος των Ελλήνων.
Στο dorsoduro η santa Maria della salute και πολύ κοντά η πινακοθήκη της Accademia.
Τα λιοντάρια του Πειραιά και της Δήλου? έξω από το ναύσταθμο.



Έχεις ξαναπάει Ιταλία? Ρωτάω για να μην επαναλάβω κάποια τυχόν ήδη γνωστά.
Όχι δεν έχω ξαναπάει Ιταλία είναι η πρώτη φορά. Κ θα μείνω μόνο Βενετία 5ημερες.
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
5.366
Θα ήθελα αν κάποιος έχει την εμπειρία να μου πει κ κάποια tips που θα βοηθουσαν.
Καταρχάς καλό και χρήσιμο είναι πρώτα από όλα να διαβάσεις λίγα πράγματα για την ιστορία της πόλης, την αρχιτεκτονκή, την τέχνη(Ενετική σχολή ζωγραφικής). Επίσης και για τα αξιοθέατα ξεχωριστά. Αυτό βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση του προορισμού και της αξίας του αλλά και να καταλαβαίνεις τι βλέπεις.
Χρειάζεται καλή προετοιμασία με την χρήση του google maps για να τις αποστάσεις μεταξύ των σημείων ενδιαφέροντος έτσι ώστε να τα χωρίσεις ανά περιοχή και να μην χάνεις χρόνο.
Οι μετακινήσεις μέσα στην πόλη γίνονται( μετα την piazzale Roma) με τα πόδια η με καραβάκι. Γενικώς πέφτει πολύ περπάτημα. Έτσι όμως ανακαλύπτεις και θαυμάζεις καλύτερα την πόλη.
Χωρίς χρήση χαρτών είναι αρκετά εύκολο να χαθείς. Μην αγχωθείς όμως αν συμβεί. Είναι και αυτό μέρος της μαγείας της πόλης. Η Βενετία είναι μία πόλη που η ομορφιά ξεχειλίζει. Δύσκολα θα βρεις κάτι να σου χαλάει το μάτι.
Θα πρότεινα να κάνεις τουλάχιστον μία διαδρομή με το καραβάκι, την βασική δηλαδή συγκοινωνία, ειδικά διαδρομή που να περιλαμβάνει το μεγάλο κανάλι. Παρά την πολυκοσμία είναι πολύ όμορφη.....

Ανάμεσα σε άγιο Μάρκο και άγιο Ζαχαρία υπάρχουν μαγαζάκια για γρήγορο, φθηνό και αξιοπρεπή καφέ η και ένα μικρό σάντουιτς.
Εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι το θέμα του φαγητού γιατί μπορεί εύκολα να σου εκτοξεύσει τον προυπολογισμό.
Γενικώς όσο απομακρυνόμαστε από τα πολύ τουριστικά σημεία οι τιμές πέφτουν αν και αυτό στην περίπτωση της Βενετίας δεν είναι απόλυτο.
Ο καφές στο όρθιο(στο μπαρ) στην Ιταλία είναι συνήθως πολύ φθηνότερος από ότι καθιστός(σε τραπέζι).
Όπου έχει πολυκοσμία εννοείται ότι έχουμε τον νου μας στα πράγματά μας για αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων.
Καλού κακού κοίτα και την πρόγνωση για τα alta aqua μην σου τύχει και χρειαστεί τροποποίηση το πρόγραμμα κάποιας ημέρας.
Σχετικά με τις εκκλησίες πλην αγίου Μάρκου δες τα ωράριά τους για τί το μεσημέρι( μετά τις 12:30) κλείνουν
Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα επανέλθω.......
 
Last edited by a moderator:

angie82

Member
Μηνύματα
93
Likes
193
Καλησπέρα σας,
άλλη μια απορία και ίσως με βοηθήσετε... από TERMINI SANTA LUCIA VENICE για την περιοχή CORTE VECCHIA πως μπορεί να πάει κανείς? τι επιλογές έχει...?

ευχαριστώ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom