Ιταλία Βενετία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

maria

Member
Μηνύματα
96
Likes
75
Πόλη και σημαντικό λιμάνι της Ιταλίας. Πρωτεύουσα του Βένετο. Αποτελείται από 118 νησάκια που συνδέονται μεταξύ τους με 400 περίπου γέφυρες και 150 κανάλια. Ρομαντική πόλη των δόγηδων και των γονδολιέρηδων που μαγεύει τον επισκέπτη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν την επισκεφτεί.

Περιεχόμενα:

1. Γενικές Πληροφορίες
2. Ιστορική αναδρομή
3. Κύρια αξιοθέατα
4. Προτάσεις διαδρομών
5. Φαγητό - ποτό - διασκέδαση
6. Αγορές
7. Μετάβαση - Συγκοινωνίες
8. Διαμονή - Ξενοδοχεία
9. Ταξιδιωτικά Tips
10. Πρεσβεία - Προξενεία - Τηλέφωνα ανάγκης
11. Links

Δείτε φωτογραφίες της Βενετίας

1. Γενικές Πληροφορίες

Έκταση:
2.460 τ.χλμ (συνολικό μήκος καναλιών: 50 χλμ.)
Πληθυσμός: 65.909 κατ, 274.580 με το εσωτερικό
Ποταμοί: Πάδος, Αδίγης, Μπρέντα, Πιάβε
Κλίμα: Εύκρατο
Πολίτευμα: Δημοκρατία
Θρήσκευμα: καθολικοί χριστιανοί
Γλώσσα: ιταλικά
Νόμισμα: Ευρώ

2. Ιστορική αναδρομή

Τα νησιά της Βενετίας κατοικήθηκαν για πρώτη φορά τον 5ο αιώνα π.χ. Κατά τον 4ο-7ο αιώνα μ.χ. ήρθαν από την Ακουιλία, την Πάδουα και το Αλτίνο πρόσφυγες και έτσι ο πληθυσμός των νησιών αυξήθηκε. Τον 6ο αιώνα μ.χ. τα νησιά περιήλθαν στην κυριαρχία του Βυζαντίου και άρχισαν να σχηματίζουν έναν τύπο ομοσπονδίας. Στο τέλος του 7ου αιώνα και μετά δημιουργήθηκαν κοινότητες και το 726 μ.χ. οι Βενετοί εξέλεξαν τον πρώτο δόγη. Τον 8ο αιώνα η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε από την Ηράκλεια στο Μαλοκόμο από τον δόγη Ντεοντάτο Ιπάτο. Η εξέλιξη της Βενετίας συνεχίστηκε ως τον 10ο αιώνα και κατάφερε να γίνει μεγάλο εμπορικό κέντρο. Τότε μάλιστα αναγνωρίστηκε ως ανεξάρτητο κράτος. Κατά τον 12ο αιώνα έφτασε στην κορύφωση της ακμής της και απέκτησε με τον ισχυρό στόλο που διέθετε την κυριαρχία στην Αδριατική Θάλασσα. Στις αρχές του 13ου αιώνα η Βενετία οδήγησε την τέταρτη σταυροφορία στην Κωνσταντινούπολη και μετά από αυτό μετατράπηκε σε αυτοκρατορία της Μεσογείου και ίδρυσε εκτεταμένο αποικιακό κράτος στη Βαλκανική χερσόνησο και το Αιγαίο. Αφού δημιούργησε πολλούς εμπορικούς σταθμούς σε διάφορες περιοχές εξασφάλισε πρόσβαση στην ασιατική αγορά.Κατά τον 14ο και 15ο αιώνα εδραίωσε την κυριαρχία της στη Δαλματία και τα Επτάνησα. Η άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 και της Πελοποννήσου το 1499 έδωσε στους Τούρκους τον έλεγχο πρόσβασης στην Αδριατική θάλασσα. Τον 16ο αιώνα έχασε τις κτήσεις της στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Το 1797 ο Ναπολέων Βοναπάρτης κατέλαβε τη Βενετία και την παραχώρησε στην Αυστρία με τη συνθήκη του Καμποφόρμιο. Προσταρτήθηκε πάλι στην Ιταλία το 1866. Κτά τον Α΄και Β΄Παγκόσμιο πόλεμο υπήρξε σημαντικό κέντρο του αντιστασιακού κινήματος. Απελευθερώθηκε στις 29 Απριλίου του 1945. Μετά την αρχαία ρωμαϊκή δημοκρατία υπήρξε το καλύτερα κυβερνημένο κράτος που ιδρύθηκε στην Ιταλία.

3. Κύρια αξιοθέατα

San Giorgio Maggiore

Νησάκι στο οποίο βρίσκεται και η ομώνυμη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Εκεί υπάρχουν μερικά έργα του Τιντορέττο. Διαθέτει επίσης και καμπαναριό στο οποίο μπορείτε να ανεβείτε για να απολαύσετε τη θέα.

Λίντο
Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα της Ιταλίας και εκεί θα δείτε κυρίως τις παραλίες του νησιού.

Murano
Νησάκι στο οποίο κατασκευάζονται και πωλούνται τα γνωστά γυαλιά Μουράνο.

Burano
Αν το Murano είναι γνωστό για το γυαλί το Burano είναι γνωστό για τις δαντέλες του. Μάλιστα εκεί βρίσκεται και μουσείο κατασκευής δαντέλας.

Τορτσέλλο
Ακόμα ένα από τα νησάκια που είναι σκορπισμένα στη λιμνοθάλασσα. Το 452 συγκέντρωσε τους φυγάδες του Αλτίνο. Παρόλο που τότε ήταν μια από τις σημαντικότερες πόλεις της περιοχής, τώρα είναι σχεδόν ακατοίκητη. Φιλοξενεί δύο από τις παλαιότερες και πιο καλά διατηρημένες χριστιανικές βασιλικές, τη Μητρόπολη και τη Σάντα Φόσκα.

Βερόνα
Η πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, της οποίας ο τάφος βρίσκεται εκεί και μπορείτε να τον επισκεφτείτε. Στο σπίτι της Ιουλιέτας υπάρχει και ένα άγαλμά της. Επίσης μπορείτε να δείτε την Αρένα, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και να περπατήσετε στα δρομάκια της πόλης.

Λίμνη Γκάρντα
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Θα απολαύσετε το Μεσαιωνικό κάστρο πάνω στη λίμνη και τη χερσόνησο Σιρμιόνε.

4. Προτάσεις διαδρομών

Από όπου κι αν ξεκινήσετε στη Βενετία, περπατώντας θα ανακαλύπτετε λίγο λίγο την ομορφιά της. Καταρχήν από την πλατεία του Αγίου Μάρκου με τη βασιλική του Αγίου Μάρκου, έκφραση του πλούτου και της δύναμης της Γαληνοτάτης και τη Μαρκιανή βιβλιοθήκη. Μπορείτε να καθίσετε σε κάποια από τις καφετέριες που βρίσκονται εκεί και να απολαύσετε τον καφέ σας, καμιά φορά και μετά μουσικής, πληρώνοντάς τον λίγο παραπάνω βέβαια. Η πρώτη βασιλική που κτίστηκε για να εναποτεθεί το σώμα του Αγίου Μάρκου όταν μεταφέρθηκε από την Αλεξάνδρεια, καταστράφηκε από πυρκαγιά και ξανακτίστηκε τον 9ο αιώνα. Το κωδωνοστάσιο, επιβλητικό οικοδόμημα ρωμανικού ρυθμού έχει στη βάση του τη στοά του Σανσοβίνο, βρίσκεται στη ΝΑ πλευρά της πλατείας και αξίζει επίσης την προσοχή σας. Στο βόρειο μέρος της πλατείας υπάρχει ο Πύργος του ρολογιού με τους Μόρι (τα μπρούτζινα ανθρωπάκια, τους ¨Μαυριτανούς") που χτυπούν τις ώρες. Θα δείτε επίσης το παλιό και νέο Διοικητήριο. Δίπλα στην πλατεία θα δείτε το παλάτι των δόγηδων και πίσω από αυτό τη γέφυρα των στεναγμών που συνδέει το παλάτι των δόγηδων με τη φυλακή της Δημοκρατίας. Λέγεται ότι ο Καζανόβα είχε φυλακιστεί εκεί και κατάφερε να δραπετεύσει επειδή τον είχε ερωτευτεί η γυναίκα ενός δόγη που τον βοήθησε.

Συνεχίζοντας με τα πόδια από την πλατεία του Αγίου Μάρκου θα βρεθείτε στο Κανάλε Γκράντε, τη βασική υδάτινη αρτηρία της πόλεως σε σχήμα ανάποδου "S" με υπέροχα αναγεννησιακά και μπαρόκ μέγαρα. Μία από τις τρεις γέφυρες του καναλιού είναι η γέφυρα Ριάλτο πάνω στην οποία βρίσκονται και αρκετά μαγαζιά. Αξίζει να δείτε το Κα ντ΄όρο, ένα υπέροχο γοτθικό ανάκτορο και την Σάντα Μαρία ντε λα Σαλούτε με τον τρούλλο της.

Επίσης αν πάτε στη γκαλερί της Ακαδημίας θα απολαύσετε σπάνια έργα καλλιτεχνών του 14ου-18ου αιώνα.

Περπατώντας στα σοκάκια της Βενετίας θα βρείτε και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην οποία τελούνται ακόμα κάποιες λειτουργίες.

Τέλος πολύ καλή ιδέα θα ήταν να επισκεφτείτε ένα εργαστήριο κατασκευής μουράνο στη Βενετία, αν δεν πάτε στο νησάκι. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τρόπο κατασκευής του γυαλιού και μερικών αντικειμένων θαυμάζοντας τη μοναδική δεξιοτεχνία των ανθρώπων που τα φτιάχνουν σε πέντε λεπτά μπροστά σας. Μέσα στο εργαστήριο υπάρχει συνήθως και κατάστημα όπου μπορείτε να αγοράσετε κάποιο μουράνο.

5. Φαγητό - ποτό - διασκέδαση

Εστιατόρια θα βρείτε σχεδόν παντού στη Βενετία. Υπάρχουν τόσο κοντά στον Άγιο Μαρκο όσο και διάσπαρτα μέσα στα σοκάκια. Αν δεν τρώτε γενικά πολύ και σας είναι αρκετό ένα μικρογεύμα δοκιμάστε τα πανίνι.

Ένα παγωτό ακόμα και στο χέρι δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα, ενώ μπορείτε να πιείτε και ωραία κρασιά.
Για το βράδυ θα βρείτε αρκετά μαγαζιά για ποτό, πολλά από αυτά έχουν και ζωντανή μουσική με πιο γνωστό το Harry's.

Πάντως η καλύτερη, αλλά όχι οικονομικότερη, λύση για καφέ είναι στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στο γνωστό καφέ Φλοριάν.

6. Αγορές

Στη Βενετία θα βρείτε γυαλικά μουράνο. Μπορεί να είστε και τυχεροί και να πετύχετε κάποια προσφορά, συνήθως στα καταστήματα μέσα στα εργαστήρια.
Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μάσκες. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και σχημάτων, όπως και διάφορες κούκλες, κυρίως αποκριάτικες.
Επίσης υπάρχουν στα περισσότερα καταστήματα διαφόρων ειδών σουβενίρ αρκετά καλόγουστα και σε καλές τιμές, όπως πανιά ραμμένα με διάφορα σχέδια από σημεία της Βενετίας.

7. Μετάβαση - Συγκοινωνίες

Αεροπορικώς
Το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο απέχει περίπου 11 χλμ από τη Βενετία. Υπάρχουν πτήσεις απευθείας από Αθήνα ή με ενδιάμεσο σταθμό. Η διάρκεια της πτήσης (απευθείας) είναι περίπου δύο ώρες και 15 λεπτά. Το κόστος της πτήσης ξεκινάει περίπου από 250 ευρώ μετ΄επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό.

Ακτοπλοϊκώς
Στο λιμάνι της Βενετίας ταξιδεύουν τόσο οι Μινωικές όσο οι ΑΝΕΚ και οι Blue Star. Το ταξίδι με τις Μινωικές διαρκεί περίπου 8 ώρες ενώ με τις ΑΝΕΚ και τις Blue Star γύρω στις δέκα.

Οδικώς
Μπορείτε να φτάσετε οδικώς μέσω του αυτοκινητοδρόμου Α4. Θα πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητο στο νησί του Τρονκέττο, όπου βρίσκεται το πάρκινγκ της πόλης και από κει να πάρετε το βαπορέτο που θα σας μεταφέρει στη Βενετία (στην πλατεία του Αγίου Μάρκου). Η διαδρομή μπορεί να κρατήσει ακόμα και μισή ώρα, ανάλογα με την ταχύτητα που έχει το βαπορέτο.

Για τις μεταφορές σας μέσα στην πόλη αν δεν χρησιμοποιήσετε τα πόδια σας που είναι το καλύτερο μέσο υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές:
Καταρχήν τα βαπορέτα, τα τραγκέτι κάτι σαν γόνδολες αλλά πολύ πιο φθηνά και τέλος τα πλωτά ταξί.
Νομίζω ότι όποιος πάει στη Βενετία αξίζει να κάνει μια βόλτα με μια γόνδολα. Θα απολαύσει την πόλη και το τραγούδι του γονδολιέρη. Γόνδολες θα βρείτε τόσο στα κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και σε διάφορα μικρά κανάλια. Να ξέρετε ότι θα την πληρώσετε λίγο ως πολύ ακριβά (πάνω από 60 ευρώ για λιγότερο από μία ώρα), αλλά στη γόνδολα χωράνε έξι άτομα, που σημαίνει ότι μπορείτε να μοιραστείτε το κόστος αν είστε μαζί με άλλους.

8. Διαμονή - Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία υπάρχουν αρκετά στην πόλη με τα καλύτερα και ακριβότερα να βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Μάρκου και το Μεγάλο Κανάλι.
Επειδή τα περισσότερα ξενοδοχεία στη Βενετία είναι ακριβά μια καλή επιλογή θα ήταν στο Μέστρε, όπου μπορείτε να βρείτε οικονομικότερα δωμάτια. Εξάλλου οι περισσότεροι τουρίστες, ειδικά αν μείνουν για λίγες μέρες μένουν εκεί.

9. Ταξιδιωτικά Tips

Στο ξενοδοχείο που θα μένετε, ειδικά στη Βενετία (αλλά και στο Μέστρε) μην ανοίξετε τα παράθυρα το βράδυ γιατί θα υποφέρετε από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.
Αν ταξιδέψετε χειμώνα καλό είναι να προμηθευτείτε με μπότες για να αντιμετωπίσετε τα νερά της βροχής.
Αν μείνετε πάνω από μία-δύο μέρες στη Βενετία ενημερωθείτε για κάποιες κάρτες που υπάρχουν και προσφέρουν εκπτώσεις στα εισιτήρια των μεταφορικών μέσων και μειωμένες εισόδους σε μουσεία.

10. Πρεσβεία- Προξενεία - Τηλέφωνα ανάγκης

Προξενείο της Ελλάδας στη Βενετία:
San Polo 720, 30125, Venezia
tel: 0039041-5237260
fax: 0039041-5238837
e-mail: [email protected]

Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα:
Σέκερη 2, Αθήνα
τηλ: 210 3617260-61-62-63

Τηλέφωνα ανάγκης στη Βενετία:
αστυνομία και έκτακτες ανάγκες: 113
ιατρική βοήθεια: 118
οδική βοήθεια: 116

11. Links

www.cheapvenice.com

www.comune.venezia.it

www.turismovenezia.it/eng/

www.itwg.com

www.maps.venicexplorer.net
 
Last edited by a moderator:

AENEAS2006

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σας κι από εμένα.
Πρώτη φορά που γράφω και έχω ζήτημα.
Πρόκειται να ταξιδέψω σε Ιταλία και συγκεκριμένα Βενετία και γύρω περιοχές τον Αύγουστο.
Για να μεταβώ στη Βενετία σκέφθηκα τη λύση του πλοίου(ΑΝΕΚ).Ως πιο οικονομική,καθώς έκανα μάλλον αργά τον προγραμματισμό μου για αεροπλάνο.
Την προηγούμενη φορά είχα χρησιμοποιήσει την ΜΙΝΟΑΝ για τη διαδρομή Ανκόνα-Πάτρα,είχα κλείσει AIR-TYPE seats.Ουσιαστικά σε όλη τη διαδρομή καμιά ώρα κοιμήθηκα
καθώς είχε μουδιάσει και πιαστεί το μισό μου σώμα.Τώρα λοιπόν που οι ώρες είναι πιο πολλές θα πάρω sleeping bag και θα προσπαθήσω να βρω ένα μέρος να κοιμηθώ.
1)Νομίζετε ότι θα κάνω καλά?
2)Πώς κρίνετε τα πλοία της ΑΝΕΚ από άποψη φαγητού?
3)Θα βρω τόπο στο εσωτερικό του πλοίου για να απλώσω το sleeping bag μου και να κοιμηθώ?(όσο ανόητη κι αν ακούγεται η ερώτηση).
Τέλος πάντων ότι πληροφορία έχετε για το ταξίδι ευπρόσδεκτη.:clap:
 

nicks1974

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΜΙΛΑΝΟ
Καλημερα,

Θα ηθελα να με κατατοπισετε λιγο για βενετια αν ειναι δυνατον. Φευγω απο μιλανο οδικως για βενετια αλλα εχω μπερδευτει. Που πρεπει να αφησω το αυτοκινητο ποια καραβακια παιρνω και που παω??!! Εγω ο ασχετος, πριν μπω στο σαιτ νομιζα οτι η βενετια ειναι μια συνηθισμενη πολη που παρκαρεις το αυτοκινητακι σου και κανεις βολτες!! Ελεος!

Βοηθηστε με ρε παιδια, καποιος που να εχει παει, να προτεινει κανα φαι, καφε κλπ. Μονοημερη θα ειναι.

ευχαριστω,

Νικος
 

zeta17

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
New york...
Ταξίδι-Όνειρο
Μαυρίκιος
Μιλάνο

Καλησπέρα!!!

Δυστυχώς δεν μπορείς να πας με το αυτοκίνητο μέχρι τη Βενετία.
Αυτό που μπορείς να κάνεις, ειναι να πάρεις το τραίνο από το Μιλάνο, και να φτάσεις στη Βενετία βλέποντας και μέρη, και τοπία, τα οποία δεν θα μπορούσες να δεις αν έκανες αυτό το ταξείδι με αυτοκίνητο. Νομίζω πως είναι η καλύτερη λύση, γιατί συμφέρει και από οικονομικής άποψης. Το ταξείδι είναι περίπου 2 με 2,5 ώρες (κάπου τόσο το θυμάμαι)!!
Ο σταθμός είναι ακριβώς μέσα στη Βενετία. Από εκεί μπορείς να πάρεις είτε γόνδολα είτε καραβάκι τύπου λεωφορείο, είτε να κάνεις βόλτα περπατώντας!!!
Τα περισσότερα μαγαζιά για καφέ, γλυκο, και φαγητό είναι τσιμπιμένα, καθώς πρόκειται για ένα αρκετά τουριστικό μέρος! Ωστόσο είναι πάρα πολυ γραφικό το μέρος, πολύ ρομαντικό, και για πολλές φωτογραφίες.

Καλά να περάσεις!!!:)
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Δυστυχώς δεν μπορείς να πας με το αυτοκίνητο μέχρι τη Βενετία.
Γιατί μαντμαζέλ δεν μπορείς να πας με το αυτοκίνητο στη Βενετία? Κλείσανε οι δρόμοι? Ωραιότατα παρκάρεις το αυτοκινητό σου στα τεράστια πάρκινγκ της Piaza Roma παίρνεις το βαπορέτο και απολαμβάνεις Βενετία... Στο γυρισμό κάνεις και μια στάση στη Βερόνα για ρομάντζο και όλα ωραία και καλά... 2,5 με 3 ώρες ιστορία είναι... Για μονοήμερη σκότωμα, ούτε που θα το σκεφτόμουν, αλλά γούστα είναι αυτά...
 

nicks1974

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΜΙΛΑΝΟ
αν εινα ι3 ωρες μια χαρα μου ακουγετε ρε παιδια. Ξεκιναμε 9 το πρωι και 12 ειμαστε βενετια.Τρωμε, βολταρουμε πινουμε και κανα εσπρεσσο και κατα τις 5-6 αναχωρουμε για μιλανο. Μια χαρα μου ακουγετε. Παιρνουμε και μια γευση απο βενετια! Απο οσο βλεπω στον χαρτη η βενετια ειναι νησακι. οποτε μονο με καραβακι περναμε απεναντι. Οποτε ειτε τρενο παρω ειτε αυτοκινητο το ιδιο δεν ειναι?
 

vaggelakos

Member
Μηνύματα
209
Likes
34
Επόμενο Ταξίδι
salzburg?!
Εχω προγραμματισει ενα ταξιδακι για βενετια στις 6/6 -9/6. Επειδή η διαμονή μέσα στο νησί ειναι ασύμφορη και αν βρεις κατι...δεν εισαι σίγουρος οτι θα ειναι αυτο που βλεπεις και οχι οτι θα εχουν κανει 20 χρονια να πλεινουν καμια μοκετα, επελεξα να μεινω ακριβως απεναντι σε επωνυμη σειρα με αρκετες ανεσεις και σε 10' απο οτι λεει απεναντι με το τραινο. Ξερει κανεις αν ειναι συχνη η διέλευση των τραινων και αν ξερει ποσο κανει και το ατομικο εισιτηριο απο mestre απεναντι στο νησι(santa lucia) ακομα καλυτερα. ευχαριστω
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.783
Likes
1.110
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Εχω προγραμματισει ενα ταξιδακι για βενετια στις 6/6 -9/6. Επειδή η διαμονή μέσα στο νησί ειναι ασύμφορη και αν βρεις κατι...δεν εισαι σίγουρος οτι θα ειναι αυτο που βλεπεις και οχι οτι θα εχουν κανει 20 χρονια να πλεινουν καμια μοκετα, επελεξα να μεινω ακριβως απεναντι σε επωνυμη σειρα με αρκετες ανεσεις και σε 10' απο οτι λεει απεναντι με το τραινο. Ξερει κανεις αν ειναι συχνη η διέλευση των τραινων και αν ξερει ποσο κανει και το ατομικο εισιτηριο απο mestre απεναντι στο νησι(santa lucia) ακομα καλυτερα. ευχαριστω
εκτός από τρένο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα λεωφορεία (piazzale roma) τα δρομολόγια είναι τακτικά και μπορείς να βγάλεις εισητήριο για 3 μέρες αν θυμάμαι κάλά έχει 18-20€ περιλαμβάνει και το βαπορέτο σε 35-40' είσαι πλατεία αγ. μάρκου.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.956
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εχω προγραμματισει ενα ταξιδακι για βενετια στις 6/6 -9/6. Επειδή η διαμονή μέσα στο νησί ειναι ασύμφορη και αν βρεις κατι...δεν εισαι σίγουρος οτι θα ειναι αυτο που βλεπεις και οχι οτι θα εχουν κανει 20 χρονια να πλεινουν καμια μοκετα, επελεξα να μεινω ακριβως απεναντι σε επωνυμη σειρα με αρκετες ανεσεις και σε 10' απο οτι λεει απεναντι με το τραινο. Ξερει κανεις αν ειναι συχνη η διέλευση των τραινων και αν ξερει ποσο κανει και το ατομικο εισιτηριο απο mestre απεναντι στο νησι(santa lucia) ακομα καλυτερα. ευχαριστω
Θα παίρνεις εισητήριο "per una corsa", το οποίο και φτηνό είναι και το βρίσκεις και στα περίπτερα του σταθμού (ούτε ουρές, ούτε μηχανήματα), θα μπαίνεις στο τρένο και έφτασες. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω τα ημερήσια εισητήρια των vaporetto ισχύουν στα λεοφωρεία αλλά όχι και στα τρένα.
Περισσότερες πληροφορίες, δρομολόγια κλπ στο (παραδόξως αρκετά αγγλόφωνο) site της trenitalia: www.trenitalia.com.

Προβλήματα:
1. Η μετακίνηση στη Βενετία είναι της υπομονής. Μπορεί να κάνεις μιάμιση με δύο ώρες από το ξενοδοχείο σου μέχρι την πλατεία του Αγ. Μάρκου.
2. Το βράδυ τρένα δεν έχει, και το Mestre το βράδυ είναι πόλη φάντασμα.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Θα παίρνεις εισητήριο "per una corsa", το οποίο και φτηνό είναι και το βρίσκεις και στα περίπτερα του σταθμού (ούτε ουρές, ούτε μηχανήματα), θα μπαίνεις στο τρένο και έφτασες. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω τα ημερήσια εισητήρια των vaporetto ισχύουν στα λεοφωρεία αλλά όχι και στα τρένα.
Περισσότερες πληροφορίες, δρομολόγια κλπ στο (παραδόξως αρκετά αγγλόφωνο) site της trenitalia: www.trenitalia.com.

Προβλήματα:
1. Η μετακίνηση στη Βενετία είναι της υπομονής. Μπορεί να κάνεις μιάμιση με δύο ώρες από το ξενοδοχείο σου μέχρι την πλατεία του Αγ. Μάρκου.
2. Το βράδυ τρένα δεν έχει, και το Mestre το βράδυ είναι πόλη φάντασμα.
αν και δεν εχω μεινει στο Mestre βλέπω ότι το τελευταίο τρένο είναι στις 00.36.
το τρένο κάνει 1Ε και στο λεωφορείο συμφέρει η κάρτα πολλαπλών διαδρομών 10 με 8Ε ή οι ημερήσιες για λεωφορεία-βαπορέτα..
ACTV
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Τώρα πήρα χαμπάρι το έγκλημα που πάει να συντελεστεί...

Θα μείνεις έξω από την Βενετία αγαπητέ και θα πηγαινοέρχεσαι με το τρένο??

Αν είναι δυνατόν... γιατί θεέ μου καταστρέφετε έτσι τα ταξίδια σας...

Πάω να πιώ ένα pinot bianco στην υγειά του lefteris b για να ξεχάσω...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.477
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom