«Ημέρα οργής» στην Αίγυπτο

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μουμπάρακ: Τακτοποίησε την περιουσία του και περιμένει το τέλος στην έπαυλή του...

Αφού διασφάλισε με πυρετώδεις κινήσεις, στην διάρκεια της 18ήμερης εξέγερσης, την αμύθητη περιουσία του ώστε να μην μπορέσει να θιγεί από τυχόν ελέγχους και έρευνες, ο Χόσνι Μουμπάρακ, παραμένει στην έπαυλή του, στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σεϊχ, περιμένοντας απελπισμένος το τέλος του, αναφέρουν δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.


Στη διάρκεια των 18 ημερών που χρειάστηκαν ιστους εξεγερμένους Αιγυπτίους για να ανατρέψουν τον Μουμπάρακ, ο επί 30 χρόνια πρόεδρος τους δεν ασχολούνταν με τίποτε άλλο, παρά με την διασφάλιση του πλούτου του και την μεταφορά των καταθέσεών του σε ασφαλείς λογαριασμούς στο εξωτερικό ώστε να μην γίνει δυνατός ο εντοπισμός τους από μελλοντικές έρευνες και ελέγχους.

Τις πληροφορίες αυτές συγκέντρωσαν δυτικές μυστικές υπηρεσίες και τις επικαλείται σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, αναφέροντας ότι ο Μουμπάρακ κατηγορείται ότι έχει δημιουργήσει μια περιουσία της τάξης των 70 δισ ευρώ, στα τριάντα χρόνια της προεδρίας του. Ο πλούτος του συνίσταται σε καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, ακίνητα σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Παρίσι και Μπέβερλι Χιλς, καθώς και συμμετοχές σε διάφορες άλλες επενδύσεις και επιχειρήσεις του γιού του, Γκαμάλ.


Ράβδοι χρυσού και δισεκατομμύρια


«Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν κάποιες επείγουσες συνομιλίες μεταξύ της οικογένειας Μουμπάρακ σχετικά με το πώς θα μπορέσουν να διασώσουν τις καταθέσεις τους», δηλώνει πηγή δυτικής μυστικής υπηρεσίας που δεν κατονομάζει η εφημερίδα. «Θεωρούμε ότι οι σύμβουλοί της μετέφεραν ορισμένα από τα χρήματα.
«Εάν είχε πράγματι χρήματα στη Ζυρίχη, τώρα πρέπει να έχουν φύγει», ανέφερε η ίδια πηγή, χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά ανώφελο πλέον το πάγωμα των καταθέσεων της οικογένειας Μουμππάρακ στην Ελβετία, το οποίο ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή.
Αμερικανός αξιωματούχος δηλώνει στην εφημερίδα: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξε μια πυρετώδης οικονομική δραστηριότητα στα παρασκήνια. Μπορεί να χάσουν τα σπίτια και ορισμένους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά ήθελαν να μεταφέρουν τις ράβδους χρυσού και άλλες επενδύσεις σε ασφαλή σημεία».
Ένα από αυτά τα «ασφαλή σημεία» θεωρείται πως είναι το Λονδίνο, όπου πιστεύεται πως τουλάχιστον ορισμένες από τις καταθέσεις του Μουμπάρακ έχουν τοποθετηθεί. Πηγές υπηρεσιών πληροφοριών που επικαλείται το δημοσίευμα υποστηρίζουν πως τα ίχνη της περιουσίας Μουμπάρακ μπορούν καλύτερα να εντοπιστούν μέσω των επιχειρηματικών συμφωνιών του υιού Μουμπάρακ, του 47χρονου Γκαμάλ ο οποίος ζει στο Λονδίνο όπου έχει δημιουργήσει επενδυτική εταιρεία. Πριν δέκα χρόνια παραιτήθηκε από την θέση του διευθυντή της εταιρείας.


Περιμένοντας το τέλος στο Σαρμ ελ Σεϊχ

Παράλληλα, Σαουδάραβας αξιωματούχος εμφανίστηκε να δηλώνει χθες ότι ο 82χρονος Μουμπάρακ είναι ουσιαστικά «παραιτημένος» από την ζωή και το μόνο που θέλει είναι να πεθάνει στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, Σαρμ ελ Σεϊχ, όπου βρίσκεται μια από τις επαύλεις του.
Ο 82χρονος Μουμπάρακ που έχει διάφορα προβλήματα υγείας, μετέβη τον περασμένο Μάρτιο στην Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στην χοληδόχο κύστη. Ανεπιβεβαίωτες φήμες για επιδείνωση της υγείας του κυκλοφορούν από την στιγμή που παραιτήθηκε και κατέφυγε στην έπαυλή του.
Ο Σαουδάραβας αξιωματούχος τον οποίο επικαλούνται αραβικά ΜΜΕ, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τον Μουμπάρακ, αλλά ο αιγύπτιος πρώην πρόεδρος αρνήθηκε, τονίζοντας αποφασισμένος να ζήσει τις τελευταίες μέρες της ζωής του στην Αίγυπτο.
«Δεν έχει πεθάνει, αλλά δεν είναι καθόλου καλά και αρνείται να φύγει. Βασικά, έχει παραδοθεί από τη ζωή και θέλει να πεθάνει στο Σαρμ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαουδάραβας αξιωματούχος.

Μουμπάρακ: Τακτοποίησε την περιουσία του και περιμένει το τέλος στην έπαυλή του... | ειδησεις , κοσμος | v4.ethnos.gr
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Τακτοποιησε την περιουσια του...τι ωραια ..τι καλα
Ο κοσμος πεινουσε και αυτος ειχε και ειχε και ειχε ......
Να δοθουν ολα αυτα στον κοσμακη πρεπει...
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.144
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ε στην ψαθα να πεθανει ο ανθρωπος; Δεν καταλαβα τι περισσοτερο εκανε απο τους δικους μας;
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κουβαλα- κουβαλα τις ραβδους χρυσου (ατιμο βαρυ πραγμα) κοψομεσιαστηκε, του ανεβηκε η πιεση και αρρωστησε στην ηλικια του ο ανθρωπος. Αναμενομενο!
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
70 δις περιουσία και δεν μπορούσε να δανείσει μερικά στο σύντροφό του,τον πρόεδρο της Διεθνούς να τον ξελασπώσει από τα δύσκολα...;
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.809
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
70 δις περιουσία και δεν μπορούσε να δανείσει μερικά στο σύντροφό του,τον πρόεδρο της Διεθνούς να τον ξελασπώσει από τα δύσκολα...;
Μεσ' στο μυαλό μου είσαι...
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Άνοιξε πανηγυρικά το Μουσείο του Καϊρου

Reuters
Τους πρώτους ξένους επισκέπτες μετά την επιτυχή έκβαση της επανάστασης της 25ης Ιανουαρίου δέχθηκε το Μουσείο του Καΐρου στις 20 Φεβρουαρίου.

Οι επισκέπτες, ως επί το πλείστον Ολλανδοί, Ιάπωνες και Καναδοί, αψήφισαν τις προειδοποιήσεις τουριστικών πρακτόρων εμμένοντας στο να επισκεφθούν την Αίγυπτο και έγιναν μάρτυρες ενός κλίματος αισιοδοξίας και αποκατάστασης της τάξης για ένα καλύτερο μέλλον. Το Μουσείο ήταν ήρεμο, οι περίπολοι σε δράση, ενώ συντηρητές εργάζονταν στην αποκατάσταση των ζημιών. Μια ομάδα γυναικών ντυμένες με τα εθνικά χρώματα, λευκό, μαύρο και κόκκινο, μοίραζαν τριαντάφυλλα και κουνούσαν σημαίες. Και οι Αιγύπτιοι δεν σταματούν εδώ.

η συνέχεια του άρθρου Περιοδικό Αρχαιολογία - Ειδήσεις - Άνοιξε πανηγυρικά το Μουσείο του Καΐρου
 
Last edited by a moderator:

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.428
aasset.tovima.gr_vimawebstatic__BBAD6E6E4A92ED64E1FC7F0F7508D314.jpg
Τουλάχιστον 30 νεκροί στον «εμφύλιο» στην Αίγυπτο
Εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο που πυροδότησε η ανατροπή του Μόρσι


aasset.tovima.gr_vimawebstatic__62C13DF401F920E3F6A2DE29F9B05B76.jpg



80 σεξουαλικές κακοποιήσεις σε μια μέρα: η σκοτεινή πλευρά της πλατείας Ταχρίρ
Από την Κυριακή έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 169 περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων.

 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.897
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom